Blomlådor i corten – ett bra miljöval

Vi gör specialbeställda blomlådor i cortenstål i alla storlekar. Våra skickliga smeder tillverkar dessa i vår smidesverkstad. Med cortenplåt får du en hållbar produkt som håller länge. Blomlådor i corten passar lika bra i offentlig miljö som i din trädgård. Med tiden får den en rostig och vacker färg. Corten passar mycket bra ihop med de flesta växer – blommor som träd.

Cortenstålär vackert och kräver minimalt med underhåll. Det ger en naturlig och rustik känsla. Det är ett trögrostande och vädertåligt stål som utvecklades i USA i början av 1900-talet. Till en början användes det främst till kaminer och skorstenar. Idag är corten mycket populärt. Det används inom en mängd olika områden som kräver en underhållsfri och rostig yta som är tillräckligt motståndskraftig att stålet inte rostar sönder. Allt från husfasader till kantstål, konstverk, amineringsnät, containrar och krukor.

Stålet har till en början grå nyans. Med tiden genomgår det en unik färgskiftning till en varm rödbrun färg. Ytskiktet rostar (oxiderar) beroende på klimatväxlingar samt hur länge stålet utsätts för väder och vind. Efter en tid bildas en jämn och tät rostbeläggning (oxidskikt) på stålytan som bromsar fukt från att vidare tränga in och därmed orsaka ytterligare påverkan. Stålet slutar också att fälla rost. Cortenstål rostar långsammare än vanligt stål.

Hur länge håller corten? Vi kan inte ge något riktigt svar på den frågan utan det beror helt på väder, vind och andra förutsättningar. Det finns uppgifter om att det håller i 100 år under rätt förutsättningar i tjockleken 3 mm och uppåt. En sak vet vi säkert – det har en lång livslängd och du kommer kunna njuta av dina vackra och underhållsfria produkter i många år framöver! Ett bra miljöval!

*******************************************************************

Vi kan erbjuda det mesta inom stål-, glas- och smideskonstruktioner. Med över 65 års erfarenhet och brett branschkunnande kan vi erbjuda de bästa lösningarna allt efter dina behov. Vi har en fullt utrustad verkstad i Sundbyberg och kan snabb service. Över 40 smeder till din tjänst!

SMIDEGLAS- & METALLPARTIER INREDNING – SERVICESMIDE

Vill du veta mer om oss? Besök lundgrenab.se för mer information eller läs våra  månadsbrev.

Du kan också följa oss på våra sociala medier:

FACEBOOK

LINKEDIN

INSTAGRAM

sv_SESwedish