Kalkylingenjör – visstidsanställning

Gillar du siffror, är strukturerad och letar efter ett utvecklande jobb? Har du erfarenhet av kalkyl och anbud? Då har vi jobbet för dig.

Hos oss får du räkna på en stor variation av spännande projekt och arbeta nära produktionen. Du får en viktig roll på en arbetsplats där vi har kul tillsammans och där det finns stora utvecklingsmöjligheter.

Jobbet är en visstidsanställning med goda möjligheter till förlängning. 

Ditt arbete som kalkylingenjör

Som kalkylingenjör tar du fram kalkyler och är delaktig i anbudsinlämning efter att ha skapat ett komplett anbud tillsammans med projektledaren. Vårt mål är att alltid göra ett bra projekt till en nöjd kund och du kommer därför att ha en viktig roll mellan försäljningen och produktionen. Kalkyler är viktiga när vi lämnar anbud och arbetar i projekten. 

Dina arbetsuppgifter kommer bestå av att kalkylera kostnader för projekten, genomföra offertförfrågningar samt ha kontakt med våra leverantörer och underentreprenörer. Du ska även kunna utvärdera inkomna anbud.  Du kommer räkna på en stor variation av spännande projekt inom smide & glas och arbeta mot deadlines. I arbetet har du kontakt med beställare, underleverantörer och våra projektledare. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Göra mängdberäkningar.
 • Skicka offertförfrågningar till leverantörer och UE.
 • Identifiera och ta fram nya inköpskanaler.
 • Upprätta anbud- och budgetkalkyler.
 • Vara delaktig i anbudslämning.
 • Ha kontakt med beställare, underleverantörer och projektledare.

Vem är du?

Du har relevant utbildning inom bygg antingen från yrkeshögskola eller högskola/universitet. Alternativt har du motsvarande kompetens genom erfarenhet. 

Tillsammans med våra projektledare bearbetar, beräknar och prissätter du angivna anbud. Som person är du noggrann och gillar att jobba självständigt med att driva ditt eget arbete framåt. Du har god förmåga att se helheten, är ansvarstagande och tycker om att ta egna initiativ. Vidare är du resultatinriktad och gillar affärer då arbetet kräver en förståelse för affärer och hur man kommer framåt. 

Som person är du social och har lätt att skapa nya kontakter. För att trivas i rollen ska du gilla att ha många bollar i luften. Eftersom arbetet har löpande deadlines så ska du kunna prioritera i ditt arbete och ha förmåga att hålla ett högt tempo vid behov. Att kunna samarbeta är viktigt. 

Krav för tjänsten som kalkylingenjör

 • Några års erfarenhet av kalkylarbete eller byggrelaterade arbetsuppgifter.
 • God analytisk förmåga.
 • Goda kunskaper i kalkylprogram.
 • Kunna läsa och hitta på ritningar.
 • God datorvana.
 • Goda kunskaper inom entreprenadjuridik.
 • Körkort.
 • Bra svenska i tal och skrift.

Meriterande

Det är en merit om du har erfarenhet av att ha arbetat med anbudsprocesser.

Arbetstid

Heltid 40 h/vecka.

Ordinarie arbetstid måndag – torsdag kl 06.30-15.45 och fredag kl 06.30-14.15.

Vi tillämpar målstyrd arbetstid.

Placeringsort

Bromma.

Lön & förmåner

Du har fast marknadsmässig lön. Andra förmåner som erbjuds är mobiltelefon, dator, friskvårdsersättning och rikskuponger. För att främja en god gemenskap åker vi på teamresor varje år och ordnar gemensamma aktiviteter. Vi är delaktiga i välgörenhetsprojektet Eezer och åker bl.a. med på resor till Afrika där vi får vara med och göra skillnad på plats.

Ansökan kalkylingenjör

Du kan ansöka här eller maila några rader om varför du vill jobba hos oss. Skicka ditt mail till hr@smide.com Bifoga gärna CV. Märk din ansökan kalkylingenjör. Rekrytering sker löpande så vänta inte med din ansökan.

Tillträde

Omgående eller enligt överenskommelse.

Varför Lundgrens?

Vi strävar efter att vara en arbetsplats för alla oavsett fas i livet. Det råder en varm och härlig stämning där vi hjälps åt för att nå våra mål. Här har vi kul tillsammans! Vi erbjuder ett generöst friskvårdsbidrag, mobiltelefon. Hos oss finns goda möjligheter att utvecklas inom företaget. 

Att arbeta hos oss

Att arbeta på Lundgrens innebär arbete i många olika typer av projekt både i storlek och i karaktär. Visionen är att Lundgrens ska bli ett ställe för skickliga människor inom olika områden att samlas och göra affärer ihop. Vi satsar på gemenskap och skapa en trivsam miljö för våra medarbetare. Karriärmöjligheterna är oändliga och vi vågar prova nya saker. Vi vill vara din ideala arbetsgivare, oavsett fas i livet, och därför är målet att du ska ha möjlighet att styra din vardag och arbetssituation. Tillsammans bygger vi något unikt inom branschen!

I 70 år har Lundgren Smide bevarat hantverkstraditionen. Tack vare lång erfarenhet, brett branschkunnande och skickliga medarbetare kan vi utföra det mesta inom smide, glas- och metallpartier, inredning och byggservice. Vi är över 50 anställda i vår smidesverkstäder i Bromma och Järfälla.

sv_SESwedish