OM LUNDGRENS SMIDE

Smide & glas i Stockholm sedan 1952 

Lundgrens historia började i den lilla verkstaden i garaget i Storskogen 1952. Det var Alvar Lundgrens som startade företaget. I tre familjegeneration har Lundgrens bevarat hantverkstraditionen och levererat helhetslösningar inom smide och glas till både byggföretag och privatpersoner i Stockholm med omnejd.

Våra projekt varierar i både storlek och karaktär och vi gör det mesta inom stål,- glas- och smideskonstruktioner. Vår specialitet är avancerade smiden och glasjobb där vi kan bidra med nya infallsvinklar och hjälpa till att hitta de bästa lösningarna.  Vår ambition är att alltid leverera ett bra projekt till en nöjd kund.

Vi är certifierade enligt EN 1090-1 och 2 i utförandeklass EXC 3. Vi har också godkänt certifikat mot ISO 3834-2 och är certifierade ISO14001. Vår verkstad ligger i Bromma och med vårat centrala läge kan vi ge snabb service.  Lundgrens har 50 anställda.

I koncernen ingår Bröderna Eddings Smide som är en fristående smidesverksamhet som verkat i Stockholm sedan 1945. De tillverkar alla typer av smidesarbeten i sin verkstad i Järfälla. Läs mer om dem här.

ISO 14001

Smide

Byggnadssmide kommer ofta in i ett tidigt skede i projekten. Det används både utvändigt och invändigt i offentliga miljöer som skolor, sjukhus, kontor, gallerior, bilhallar, flygplatser m.m. Lundgrens tillverkar och monterar bland annat stålkonstruktioner, balkar, avväxlingar, fasadsmide, ståltrappor och smidesräcken. Vi kan även utföra större byggnationer som exempelvis större hus, hallar och broar. Vi är certifierade enligt EN 1090-1 och 2 i utförandeklass EXC 3. Vi har också godkänt certifikat mot ISO 3834-2.

Glas- och metallpartier, ståldörrar och celldörrar

Lundgrens har lång erfarenhet av tillverkning och montage av glaspartier i olika standardutföranden och efter unika behov. Vi erbjuder kompletta lösningar oavsett behov både inomhus och utomhus. Lundgrens är specialiserade på måttanpassade glaspartier som vi klär in i olika material som exempelvis mässing, koppar eller rostfritt. Våra produkter uppfyller aktuella krav på brandsäkerhet och miljö.

Vi erbjuder bland annat:
● entrépartier
● branddörrar
● säkerhetsdörrar
● glasväggar
● industrial windows
● glas- och aluminium fasader (SAPA, SCHUCO m.m.)
● skjutglaspartier
● ståldörrar

Vi tillverkar och monterar också celldörrar med flera säkerhetsklasser för olika ändamål. Dörrarna kan utrustas med olika tillbehör såsom inspektionslucka, sparkskydd och öppningsspärr.

Inredning

Lundgrens tillverkar exklusiva inredningar till både restauranger och privatpersoner. Vi samarbetar med kända arkitekter och designers. Vinställ, glasrack, möbler, spiskåpor, klädhängare, konstverk m.m. i mässing, koppar och rostfritt. Vi har också en egen webshop där vi säljer egendesignade produkter i smide. Lundgrens egna vinställ Druva hittar du i några av Stockholms kändaste vinkällare. Om du behöver tips och idéer hjälper vi gärna till.

Servicesmide

Vi utför även service och underhållsarbeten till bland annat fastighetsägare, byggföretag och förvaltare i Storstockholm. Allt från lagning av inbrottsskador på dörrar och service av lås till byten av dörrar och mindre smidesarbeten. Vi ser till att ha en smed snabbt på plats!

Svetskurs och svetsevent

Sedan 2015 har Lundgrens Smide har bedrivit kursverksamhet inom svetsning åt privatpersoner, företag och skolor. Vi ordnara även svetsevent åt föreningar, företag, kompisgänget m.m. Vi har kurser som passar alla, både för nybörjaren och den som vill utveckla sina svetskunskaper. Läs mer på svetskurser.se

Tillsammans löser vi alla typer av smidesarbeten!

Vill du veta mer om oss?

Ring oss på 08-684 118 00 så berättar vi mer. Behöver du hjälp med ett smides- eller glas jobb? Du kan även maila din förfrågan till anbud@smide.com Följ oss gärna på våra sociala medier.

Facebook logga
Instagram logga
LinkedIn logga

sv_SESwedish