Månadsbrev

 • Månadens bild februari 2021 – lamparmaturer

  I slutet av 2020 tillverkade vi på Lundgrens specialbeställda lamparmaturer i smide. Vi tillverkade och monterade två stycken stommar för infästning av armaturerna. Det var många järn i elden när ässjan gick varm när vi smidde runda stänger och löv . Dessa utformades i samråd med arkitekten. Ässjan användes för att hetta upp metallen för att kunna bearbeta den på rätt sätt. Det bankades och hamrades som i en riktig smedja. Ett riktigt hantverk!

  Nu sitter lamparmaturerna på plats på Jakobs torg 3 i närheten av Kungsträdgården. Beställaren är mycket nöjd. Armaturdelen är godkänd och säkerhetsklassad. 

  Detta projekt är ett specialsmidesjobb. Vi hjälper gärna till att hitta den bästa lösningen på smides och glasjobb där lösningen inte är solklar från början. Ring oss på 08-684 118 00 så berättar vi mer. Du kan också maila din förfrågan till anbud@smide.com

  Månadens bild

  Vinnare av månadens bild i februari är Niclas.

  Varje månad utses en vinnare i vår tävling månadens bild och vinnarbidraget publiceras i våra sociala medier. Ett tips på en rolig tävling där alla får vara med och bidra. Vill du vara med och tävla? Maila i så fall månadens bild till johanna@lundgrenab.se

  Fler bilder

  Här är fler bilder från projektet:

  Lyktor fasad Jakobs torg
  Lamparmaturer Jakobs Torg
  Lampa
  Nöjda med projektet lamparmaturer
  Smida medan järnet är varmt
  Delar till lampan i smide
  Armatur
  Ässjan går varm

  *********************************************************

  LUNDGRENS SMIDE

  Vi på Lundgrens erbjuder det mesta inom stål-, glas- och smideskonstruktioner.  Hos oss kan du få bra lösningar utifrån dina behov och önskemål. Vi har 70 års erfarenhet och brett kunnande. Vi har fullt utrustade verkstäder i Bromma och Järfälla och kan därför ge bra och snabb service. I dag arbetar över 50 personer hos oss.  Våra affärsområden är smideglas- och metallpartierinredning och servicesmide. Vi anordnar även svetskurser.

  Du kan följa oss på våra sociala medier:

  FACEBOOK

  LINKEDIN 

  INSTAGRAM

  Hör gärna av dig om du vill ha ett kostnadsfritt förslag. Du kan också skicka din förfrågan till anbud@smide.com eller fylla i detta formulär. Om du vill prata med någon av våra projektledare kan du ringa oss på 08-684 118 00.

  Och missa inte vårt prisvärda pizzastål för den perfekta pizzan!

 • MÅNADSBREV DECEMBER 2020 – Allt inom smide & glas

  Året närmar sig sig sitt slut och med några glimtar och andra viktiga händelser ska vi i årets sista månadsbrev sammanfatta det gångna året. Just 2020 har utan tvivel varit ett märkligt år som bjöd på en del som var oväntat. Vi fick anpassa oss till nya omständigheter för att kunna fortsätta bedriva vår verksamhet så normalt som möjligt. 

  Några ljusglimtar

  Vi började året med att flytta in i våra nya lokaler i Bromma. Det är inte ofta man får möjligheten att bygga upp en ny smidesverkstad vilket har varit väldigt kul! Vi stormtrivs! En annan ljusglimt var vår kursverksamhet som växte med hela 160 % trots rådande omständigheter. Vi gick också in som delägare i en plåt & smidesfirma i Norrköping. Vår förhoppning är att vi tillsammans med Bröderna Eddings Smide ska bli en stark aktör på marknaden och leverera smide och glas i världsklass! 

  Att vara med och göra skillnad

  Eezer är ett projekt som ligger oss varmt om hjärtat. Precis innan pandemin bröt ut blev det en uppföljningsresa till Kenya. Sedan har det av förklarliga skäl varit lite stiltje. Just av den anledningen kändes det extra bra att avsluta året med att stödja musikhjälpenIngen människa ska lämnas utan vård. Genom att tävla ut en äventyrsresa till Kenya bidrog vi med 43 400 kronor på drygt ett dygn. För er som missade när eldsjälen Lars Klingsbo var med i programmet och berättade om Burundiprojektet kan se det här. Under 2021 hoppas vi kunna skicka ner en container till Burundi med material för att starta tillverkningen av 50 ekipage. Allt för att minska mödradödligheten i Afrika med hjälp av motorcykelambulanser.

  Eezer-vagnen

  Årets hetaste nyhet

  Du har väl inte missat vårt pizzastål för den perfekta pizzan? Under året utvecklade vi vår webbshop och tog fram hur vi på ett kostnadseffektivt sätt ska kunna sälja pizzastål till ett oslagbart pris. Och, jag måste säga att vi lyckades bra och att det öppnade nya vägar! 

  Pizzastål
  Pizzastål för den perfekta pizzan

  Årets utmaning

  Det blev inget rekordår för varken vår försäljning eller lönsamhet utan det var tufft att lyckas med framförallt försäljningen. Men med vår nu mer slimmade och mer slipade personalstyrka är vi på rätt väg. Här är några projekt att minnas från 2020 – säkerhetsdörrar och glas, partier till Nya Spårvägsmuseet, skärmtak, fasadsmide och inredning till Biskopsuddens nya restaurang, smide till Norrtälje bussdepå, den handgjorda lamparmaturen och alla gigantiska blomlådor till olika beställare.

  Avslutningsvis

  Vi vill avsluta det här året med ett stort TACK till alla. Förväntansfullt ser vi fram emot ett nytt år. Vi är taggade för att tillsammans ha kul när vi skapar smide & glas i världsklass! Här är 12 ögonblick från 2020 som även blev vinnare i tävlingen månadens bild! 

  GOTT NYTT ÅR!!

  Hoppas du får den bästa starten på det nya året!

  *********************************************************

  LUNDGRENS SMIDE

  Vi på Lundgrens erbjuder det mesta inom stål-, glas- och smideskonstruktioner.  Hos oss kan du få bra lösningar utifrån dina behov och önskemål. Vi har 70 års erfarenhet och brett kunnande. Vi har fullt utrustade verkstäder i Bromma, Järfälla och Norrköping och kan därför ge bra och snabb service. I dag arbetar över 50 personer hos oss.  Våra affärsområden är smideglas- och metallpartierinredning och servicesmide. Vi anordnar även svetskurser.

  Du kan följa oss på våra sociala medier:

  FACEBOOK

  LINKEDIN 

  INSTAGRAM

  Hör gärna av dig om du vill ha ett kostnadsfritt förslag. Du kan också skicka din förfrågan till anbud@smide.com eller fylla i detta formulär. Om du vill prata med någon av våra projektledare kan du ringa oss på 08-684 118 00.

  Och missa inte vårt prisvärda pizzastål för den perfekta pizzan!

 • MÅNADSBREV NOVEMBER 2020 – allt inom smide & glas

  I vårt månadsbrev november 2020 sammanfattas månaden om gått och lite vad som är på gång. I dessa tider med inställda möten och event känns det ännu viktigare.

  Var redo för slutspurten

  Nu kliver vi in i en rejäl slutspurt innan det är dags att knyta ihop säcken för det här året. Det är hur spännande som helst och december månad kan bli helt avgörande. Projekt som ska slutföras. Offerter som ska in och spännande affärer som vi hoppas att vi vinner. För att lyckas så är det nödvändigt att vi gör det tillsammans.

  Här är projektledarnas bästa tips för att lyckas:

  • Närvaro och engagemang – var närvarande och väl insatt i jobbet som ska utföras. Det är då vi kan lösa problem snabbt.
  • Jobba smart och utnyttja tiden – planera jobbet och involvera alla berörda för att vi ska kunna jobba tids- och kostnadseffektivt hela arbetsdagen.
  • Säkerställa– se till att alla förstått uppgiften, roller samt målet (tid, budget, resultat). När alla blir medvetna är det lättare att ta eget ansvar.
  • Kontroll och uppföljning – ha koll på det ekonomiska läget.
  • Se till att ha kul – det leder till trivsel, bättre hälsa och att vi blir lyckligare.

  Efter en lyckad Black Friday laddar vi inför julhandeln

  Black Fridays prisfest bjöd på en grym försäljning av framförallt vårt Pizzastål. Det gav ett starkt avslut på november månads försäljning av våra webbshop-produkter

  Julruschen är snart igång och vi laddar upp och fyller på lagret! Letar du julklappar? Då är vårt Pizzastål för den perfekta pizzan ett hett julklappstips till hela tjocka släkten, vänner och familj. Eller varför inte till företagets kunder eller medarbetare? Till ett kanonpris får du en bra julklapp som ger både nya upplevelser och smaker. Dessutom en julklapp som kommer väl till pass för alla hemmakvällar just nu. För att underlätta julstressen kan vi skicka din beställning direkt till julklappsmottagaren. En annan uppskattad present är ett presentkort på en svetskurs.

  Öppettider i jul

  Alla ansökningar om ledigheter i mellandagarna är beviljade. Vi kommer ha öppet som vanligt men stänger lite tidigare dag före afton och helgdag. Våra öppettider ser du här

  Nytt lunchvärde 2021

  För dig med Edenred lunch förmånskort höjer vi lunchvärdet enligt det rekommenderade värdet till 107 kronor/dag.

  Dags för löneförhandling

  Det är dags för lönerevision och förhandling med facket är bokad den 7 december. De nya avtalsvärdet är 5,4 % över 29 månader. Vid det första förhandlings tillfället är lönepotten 2,7 % och du är garanterad att få minst 485 kronor i  löneökning. Vid bedömningen av din nya lön tar vi hänsyn till arbetsuppgifter (ansvar och svårighetsgrad), arbetsresultat, engagemang, samarbete och prestation i förhållande till Lundgrens mål och vision.

  Vision: “ Att ha kul när vi skapar hållbart smide och glas i världsklass”. 

  Ledord: Gemenskap – Nöjda människor – Lösa problem – Hållbarhet & kvalitet

  → en ökad omsättning och bättre lönsamhet

  *********************************************************

  LUNDGRENS SMIDE

  Vi på Lundgrens erbjuder det mesta inom stål-, glas- och smideskonstruktioner.  Med närmare 70 års erfarenhet och brett kunnande kan du  få bra lösningar utifrån dina behov och önskemål. Vi har fullt utrustade verkstäder i Bromma, Järfälla och Norrköping och kan därför ge bra och snabb service. I dag arbetar över 50 personer hos oss.  Våra affärsområden är smideglas- och metallpartierinredning och servicesmide. Vi anordnar även svetskurser.

  Du kan följa oss på våra sociala medier:

  FACEBOOK

  LINKEDIN 

  INSTAGRAM

  Hör gärna av dig om du vill ha ett kostnadsfritt förslag. Du kan också skicka din förfrågan till anbud@smide.com eller fylla i följande formulär. Om du vill prata med någon av våra projektledare kan du ringa oss på 08-684 118 00.

  Och missa inte vårt prisvärda pizzastål för den perfekta pizzan!

 • Månadsbrev oktober 2020 – allt inom smide & glas

  Hur svårt kan det vara?

  Vår vision är att ha kul när vi skapar hållbart smide & glas i världsklass. För att få en bild av var vi befinner oss gjorde vi en övning. Indelade i grupper skulle vi gå över en linje samtidigt. En övning som tillsynes verkar enkel men som snabbt visar sig vara svår. Övningen belyser vikten av ett gemensamt mål, kommunikation, ledarskap, planering och problemlösning. Precis som i vårt jobb. Och visst är det en utmaning att få alla bitar på plats? 

  Mina styrkor, dina styrkor – hur kompletterar vi varandra?

  Gemenskap är viktigt för att vi ska nå framgång. Därför är vi glada över att vi har ett så härligt gäng med skickliga smeder och projektledare med olika styrkor, kompetenser och erfarenheter. För att stärka gemenskapen är det viktigt att vi lär känna varandra bättre. Detta för att vi ska få en ökad förståelse för varandra i olika situationer och hur vi kan komplettera varandra. Det är inte förrän vi svetsas samman som vi får en gemensam vilja att nå målet. När vi-känslan stärks har vi dessutom roligare på jobbet. Det skapar bra förutsättningar för goda prestationer och ett engagemang som gör oss oslagbara. 

  Att boosta teamkänslan

  För att bygga starka team kommer vi fokusera på kommunikation, roller och ansvar kopplat till Lundgrens mål och vision. Vi ska hitta på roliga aktiviteter, peppa varandra, ge feedback, lyfta blicken och fira framgångar. Och vi längtar tills vi kan åka på teamresor igen. Men så länge pandemin pågår får vi anpassa oss till rådande omständigheter och göra det bästa vi kan av situationen. Kom gärna med förslag!

  Vi hälsar sex nya medarbetare välkomna! 

  Vi vill välkomna våra nya medarbetare! Nyligen började Paddy hos oss. En skickligare TIG-svetsare får du leta efter! Stefan började också sin praktik. Han gick en svetskurs i MMA-svetsning i våras, fick mersmak och vill nu lära sig yrket. Jättekul! Vi har också förstärkt styrkan med Niclas som har lång erfarenhet som projektledare inom smide. Och nästa vecka gör Jussi comeback för att ta sig an mindre smidesjobb. I Norrköping välkomnar vi Pelle som börjar som projektledare. Slutligen börjar snart smeden Deividas på Eddings. Vi har med andra ord en stark trupp som kommer leverera smide och glas i världsklass! Och vi vill bli ännu fler i Stockholm och Norrköping. Så kolla in våra lediga tjänster .  

  Höstmys

  Mysiga kvällar hemma känns rätt i höst. Missa inte vårt oslagbara pris på pizzastål så att du kan maxa höstmyset med en hemlagad pizza lika god som på restaurang! 

  HAPPY HALLOWEEN!

  *********************************************************

  Vi på Lundgrens erbjuder det mesta inom stål-, glas- och smideskonstruktioner.  Med närmare 70 års erfarenhet och brett branschkunnande kan du få bra lösningar allt efter dina behov och önskemål. Vi har fullt utrustade verkstäder i Bromma, Järfälla och Norrköping och kan därför ge bra och snabb service. I dag arbetar över 50 personer hos oss.  Våra affärsområden är smideglas- och metallpartierinredning och servicesmide. Vi anordnar även svetskurser.

  Du kan följa oss på våra sociala medier:

  FACEBOOK

  LINKEDIN 

  INSTAGRAM

  Hör gärna av dig om du vill ha ett kostnadsfritt förslag. Du kan också skicka din förfrågan till anbud@smide.com eller fylla i följande formulär. Vill du prata med någon av våra projektledare kan du ringa oss på 08-684 118 00.

  Och missa inte vårt prisvärda pizzastål för den perfekta pizzan!

 • 2020-09 Månadsbrev september 2020 – allt inom smide & glas

  Årets strategidygn på skärgårdspärlan Idöborg blev en höjdare och även lite av en rysare ute på sjön. 

  Våra projektledare träffades nyligen på Idöborg för att diskutera vision, mål och strategi. Vi bytte erfarenheter bolagen emellan och lärde känna varandra, nya som gamla kollegor.

  Att vi har en delad vision och arbetar mot samma mål är viktigt för att vi ska kunna göra lyckade affärer. Det leder till ett större engagemang, en starkare gemenskap och ett ökat delat ansvar för att vi ska nå våra mål. 

  Att ha kul när vi skapar hållbart smide & glas i världsklass! 

  Vi blickar framåt och fokuserar på möjligheter för ökad tillväxt och bättre lönsamhet. Här är några punkter som vi kommer jobba med på vägen dit:

  • GEMENSKAPteamwork makes the dream work! Olika styrkor, beteenden, kompetenser och erfarenheter leder till framgång. Att vi lär känna varandra stärker vi-känslan och resulterar i att vi jobbar bättre tillsammans för att nå målen. Men, framför allt blir jobbet roligare! 
  • NÖJDA MÄNNISKOR – när vi får göra det vi tycker är roligt och är skickliga på blir vi som mest produktiva och effektiva. Passion ger i sin tur glädje. Så om vi drar nytta av den vilja och expertis som finns kan vi leverera smide & glas i världsklass. Vi kan också utöka utbudet av varor och tjänster för dagens och morgondagens behov. 
  • SKAPA LÖSNINGAR – med ett glatt humör ska vi ta oss an utmaningar och ta ansvar över vår egen och verksamhetens situation. Det är tillåtet att göra fel! Vi lär och hittar nya möjligheter att bli bättre. Om vi har en positiv inställning, lyfter blicken och ser nya möjligheter så löser vi det mesta.
  • KVALITET OCH HÅLLBARHET – vår ambition är att leverera bra kvalitet i en effektiv produktion. Vi ska också jobba aktivt för en ökad hänsyn till miljön och minskad klimatpåverkan genom klimatsmarta lösningar och återbruk. 

  När gängets teamkänsla fick sättas på prov

  För att stärka teamkänslan ytterligare bröt vi av med en gemensam kajakpaddling. Vissa tvekade men följde till slut med. Det hela började bra med härlig paddling i vacker skärgårdsmiljö och strålande sol. Sedan blåste det plötsligt upp och allt förvandlades från fridfull paddling till kaos.

  Det var tufft att ta sig framåt i vågorna och en stor utmaning att hålla ihop gruppen. Snart välte en av deltagarna med sin “stadiga” kajak samtidigt som en annan fastnade på en klippa. Strax därefter välte även han i det kalla vattnet. Gruppens samarbetsförmåga och teamkänsla sattes på prov. Till slut lyckades de med hjälp av guiden och pepp från gruppen ta sig tillbaka i tömda kajaker och paddla vidare mot målet, blöta och genomfrusna. Ruggigt skönt att komma i land och jag tror inte att en varm bastu och en öl kan sitta så fint någon gång som efter denna tur.

  Vilken kämpaglöd

  Jag blev tagen av den kämpaglöd som finns i gruppen. Att se deras förmåga att lösa nya situationer och jobba tillsammans mot målet var imponerande. Tillsammans kommer vi bli oslagbara! 

  P.S. Maxa höstmys känslan med en god pizza med hjälp av vårt oslagbara pizzastål för den perfekta pizzan!  

  *********************************************************

  Vi på Lundgrens kan erbjuda det mesta inom stål-, glas- och smideskonstruktioner.  Med närmare 70 års erfarenhet och brett branschkunnande kan vi erbjuda de bästa lösningarna utifrån dina behov och önskemål. Vi har fullt utrustade verkstäder i Bromma, Järfälla och Norrköping och kan ge bra och snabb service. I dag arbetar över 50 personer hos oss.  Våra affärsområden är smideglas- och metallpartierinredning och servicesmide. Vi anordnar även svetskurser.

  Du kan också följa oss på våra sociala medier:

  FACEBOOK

  LINKEDIN 

  INSTAGRAM

  Hör gärna av dig om du vill ha ett kostnadsfritt förslag. Du kan skicka din förfrågan till anbud@smide.com eller fylla i följande formulär. Vill du prata med någon av våra projektledare kan du ringa oss på 08-684 118 00.

  Missa inte vårt oslagbara pizzastål för den perfekta pizzan!

 • Månadsbrev augusti 2020 – allt inom smide & glas

  Nu är vi tillbaka med full kapacitet efter en härlig sommar. Vi är fyllda med ny energi och redo för en spännande höst. Just nu jobbar vi natt för att få upp väggskenor på Fridhemsplans tunnelbanestation så att konsten ska kunna komma upp när upprustningen av stationen är klar. Vi gör också smidesjobb till Norrtälje bussdepå, tillverkar och monterar specialbeställda metallglaspartier, trappräcken, avväxlingsbalkar och mycket annat. 

  Att vara sin egen lyckas smed 

  När din arbetsdag är slut vill vi att du ska känna dig glad när du går från jobbet, inte för att arbetsdagen är slut utan för det du har gjort under dagen. Det är när vi gör saker som ligger oss varmt om hjärtat som vi trivs som bäst och blir mest produktiva och effektiva. 

  Arbetet med rekrytering av nya medarbetare pågår för fullt. Vi söker dig som brinner för dina arbetsuppgifter och vill vara med och göra smide & glas i världsklass. Kompetens och erfarenhet i all ära, men din inställning till jobbet är avgörande. För om du är motiverad, driven och tycker ditt jobb är roligt kan du lära dig det som du behöver kunna. Hos oss får du vara dig själv och ständigt lära dig nya saker. Målet är att alla ska kunna styra sin vardag och påverka sin utveckling och arbetssituation. Dessutom får du jobba med ett gäng härliga kollegor och få vänner för livet. 

  Vill du bli en av oss? Då ska du söka någon av våra lediga tjänster i Stockholm eller Norrköping.

  Vår kursverksamhet växer

  Det är jättekul att efterfrågan på våra svetskurser växer. Vårt mål är att alla som vill ska få möjligheten att lära sig svetsa! Därför har vi utökat kursutbudet med ännu fler kurser i olika svetsmetoder, både för nybörjare och de som vill utveckla sina kunskaper. Välj att gå en kvällskurs, en kurs på helger eller en intensivkurs. Utöver vårt ordinarie kursutbud anordnar vi uppdragskurser och festliga svetsevent. 

  PIZZASTÅL till ett grymt bra pris

  Vår kampanj på pizzastål för den perfekta pizzan fortsätter. Det är stor åtgång och därför håller vi på att utveckla hur vi mest effektivt ska kunna fortsätta sälja pizzastålet till det låga priset. Passa på att göra ett superklipp för vad passar bättre på hösten än en mysig pizzakväll? Pizzastålet köper du enkelt och bekvämt  i vår webbshop där du också hittar en del andra produkter.

  Pizzastål för den perfekta pizzan

  Apropå gosaker

  Varje fredag bjuder vi på go-fika. Om du har vägarna förbi och är nyfiken på att se hur vi har det eller vill prata jobb är du välkommen in. Vi bidrar gärna med tips och råd inom smide & glas och svetsning såklart!

  Välkommen in på en gofika med oss

  – SLUT –

  *********************************************************

  Vi på Lundgrens kan erbjuda det mesta inom stål-, glas- och smideskonstruktioner.  Med över 65 års erfarenhet och brett branschkunnande kan vi erbjuda de bästa lösningarna utifrån dina behov och önskemål. Vi har fullt utrustade verkstäder i Bromma, Järfälla och Norrköping och kan därför ge bra och snabb service. I dag arbetar över 50 smeder hos oss.  Våra affärsområden är smide, glas- och metallpartier, inredning och byggservice.

  Du kan också följa oss på våra sociala medier:

  FACEBOOK

  LINKEDIN 

  INSTAGRAM

  Hör gärna av dig om du vill ha ett kostnadsfritt förslag. Du kan skicka din förfrågan till anbud@smide.com eller fylla i följande formulär. Vill du prata med någon av våra projektledare kan du ringa oss på 08-684 118 00.

 • Månadsbrev juli 2020 – allt inom smide & glas

  Vissa sliter som ett djur medan andra latar sig! 

  Att slita som ett djur

  Semestern är nu i full gång för de flesta, några är redan tillbaka och vissa lyckostar har en härlig semester framför sig. Sommaren är en viktig tid för vila och återhämtning och förhoppningsvis kommer vi alla få njuta av sol, värme och hederlig vila! 

  En sommarhälsning från oss i smidesverkstaden

  Jobbet är vad du gör det till och här kommer en sommarhälsning från vårt glada gäng som finns på plats under hela sommaren. Skickliga smeder som hjälps åt att att göra smide och glas i världsklass. De gör smidesräcken, lådor i rostfritt, exklusiva spegel ramar och sängstommar i mässing, specialbeställda glaspartier inklädda i koppar m.m. Duktiga svetsare jobbar på en gammal pråm som håller på att förvandlas till ett modernt sjösäkerhetscenter i Värtahamnen. Dessutom utbildar vi blivande borrtekniker i svetsning. Lundgrens genom tiderna största entréparti är också på plats i nya Spårvägsmuseet. Med andra ord är det fullt upp och det är precis som det ska vara! 

  Vi blickar framåt

  Det var ett tufft första halvår. Utmaningar som avlöste varandra och nya situationer som vi snabbt fick anpassa oss till. Eftersom det första halvåret lägger grunden för det fortsatta året känns det bra att det pekar åt rätt håll just nu. Det vi kämpar med börjar ge resultat med ökad försäljning och bättre siffror. Vi är ett härligt team som kämpar tillsammans! Dagarna bjuder på många härliga skratt även om en och annan frustration såklart dyker upp ibland. 

  Augusti står inför dörren

  Veckorna springer iväg och nu står augusti inför dörren. Det innebär nya tag och vi ser fram emot en höst fullspäckad med smide & glas i världsklass! Anmälan är öppen för höstens svetskurser. Vi har flera spännande jobb ute i både Stockholm och Norrköping. Så hjälp oss att tipsa, dela eller varför inte själv söka en ny utmaning?? Missa inte sommarens oslagbara kampanj på pizzastål. Att baka pizza är en kul aktivitet för hela familjen när vädret sviker. Och, när solen skiner kan du lägga den på grillen och steka gudomligt god fisk, kött och grönsaker.

   Hoppas du får en fortsatt fin sommar!

  *********************************************************

  Vi på Lundgrens kan erbjuda det mesta inom stål-, glas- och smideskonstruktioner. Med över 65 års erfarenhet och brett branschkunnande kan vi erbjuda de bästa lösningarna utifrån dina behov och önskemål. Vi har fullt utrustade verkstäder i Bromma, Järfälla och Norrköping och det innebär att vi kan ge bra och snabb service. I dag arbetar över 50 personer hos oss.  Våra affärsområden är smide, glas- och metallpartier, inredning och byggservice.

  Du kan också följa oss på våra sociala medier:

  FACEBOOK

  LINKEDIN 

  INSTAGRAM

  Hör gärna av dig om du vill ha ett kostnadsfritt förslag. Du kan skicka din förfrågan till anbud@smide.com eller fylla i följande formulär. Vill du prata med någon av våra projektledare kan du ringa oss på 08-684 118 00.

 • Månadsbrev juni 2020 – allt inom smide & glas

  Semestertider – vi har öppet hela sommaren! 

  Nu är det semestertider, men vi har öppet som vanligt för våra smidesjobb tar inte semester. Vissa dagar för med sig ett ökat tryck som vi hoppas att du kan ha förståelse för. Vi gör vårt bästa för att hinna med att besvara alla spännande förfrågningar.

  Välkomna till gänget!

  Varmt välkomna våra nya smeder Pablo och Bassam! Vi välkomnar också Viktor som gick en svetskurs i våras och som är hos oss för att prova på yrket. 

  Flera lediga tjänster

  Den höga efterfrågan på smide och glas gör att vi behöver fylla på styrkan med ännu mer personal. Vi söker smeder inom finsmide som kan klä glaspartier i olika material såsom mässing och koppar. Byggnadssmeder och montörer i både Stockholm och Norrköping behövs också. Dessutom söker vi projektledare som kan byggnadsplåt och smide. 

  Att arbeta hos oss innebär ett roligt jobb i många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Vi strävar alltid efter att nå bästa resultat och överträffa kundens förväntningar. Det kräver team med en stark gemenskap och en kultur som präglas av engagemang, eget ansvar, intresse, tekniskt kunnande och samarbete. Visionen är att Lundgrens ska bli en plattform som skickliga människor med olika kompetenser och bakgrunder kan använda för att skapa unika produkter inom smide och glas. Ett ställe där vi samarbetar och har kul tillsammans. Målet är att alla ska kunna styra sin vardag och påverka sin utveckling och arbetssituation. Hos oss är möjligheterna oändliga! För vi vågar testa nya saker.

  Vill du bli en av oss? Då ska du fylla i detta formulär. Mer information kommer snart under lediga tjänster på vår hemsida. 

  Heta plåtar i dubbel bemärkelse

  Just nu har vi en pågående sommarkampanj på pizzastål och det är en hög efterfrågan. Men, går det verkligen att baka pizzor lika goda som på restaurang med ett pizzastål? Det funkar! Grillelementet i ugnen hettar upp pizzastålet till en mycket hög temperatur. När du gräddar pizzan får den värme från stålet underifrån som i en riktig pizzaugn. Den direkta kontakten med det heta stålet gör att pizzan får en knaprig och god botten. Pizzan får också värme från grillelementet som gör att den får en perfekt gräddning. Stålet går även att använda som stekbord på grillen för fisk, grönsaker och kött. Du kan också grädda bröd på stålet. 

  Sugen på att testa? Då ska du passa på att köpa pizzastålet för endast 344 kr i vår webbshop

  Avslutar med några ljusglimtar 

  Frånvaron sjönk till noll i slutet av juni efter att ha legat mellan 12-30 % sedan corona epidemins början. 

  En annan ljusglimt är Martins rekordförsäljning! Hårt arbete och fokus på kundrelationer gav ett lysande resultat! Stort grattis vår stjärnsäljare som fick hem affär efter affär!

  *************************************************************

  Vi är experter på smide & glas med närmare 70 års historia. Vår långa erfarenhet och breda branschkunnande gör att vi kan erbjuda det mesta inom stål-, glas och smideskonstruktioner både till byggföretag och privatpersoner. Du kan också gå en svetskurs hos oss.  Vi har fullt utrustade verkstäder i Bromma och Järfälla och vi kan därför ge service snabbt och smidigt. 50 skickliga smeder står till din tjänst!

  SMIDE – GLAS- & METALLPARTIER – INREDNING – SERVICESMIDE

  Vill du veta mer om oss? Besök Lundgrens Smide eller Eddings Smide för mer information eller läs våra  månadsbrev.

  Du har väl inte missat oss på FACEBOOKINSTAGRAM, & LINKEDIN? 

  Där har du möjlighet att ta del av nyheter, fina tävlingar, erbjudanden och massvis med inspiration.

 • Månadsbrev maj 2020 – allt inom smide & glas

  Hur påverkar coronaviruset oss?

  Så här långt har vi varit relativt förskonade från coronaviruset och dess effekter. Vi har kunnat bedriva vår verksamhet som vanligt utifrån ansvariga myndigheters riktlinjer. Det är endast några få mindre projekt som har blivit skjutna på framtiden. Trots hög frånvaro har vi lyckats utföra våra projekt i tid och efterfrågan på våra tjänster inom smide och glas har varit stor trots krisen. 

  Men vi kommer sannolikt att påverkas på sikt, frågan är bara hur? I vilken utsträckning och på vilket sätt kommer det byggas i framtiden? Kommer projekt skjutas på framtiden på grund av att statens finanser blir mer ansträngda? Eller kommer det satsas på infrastruktur? Frågorna är många och vi vet inte vad som komma skall. Vi har lämnat det som en gång varit för att landa på en ny okänd plats. Under resans gång måste vi fokusera på sälj, samarbeta och lyfta blicken för att hitta nya vägar. Det är viktigt att vi möter svårigheter med ett glatt humör istället för att klaga eller deppa. För om vi har en positiv inställning, förväntar oss något bra och blickar framåt har vi större chans att lyckas! 

  Tappad försäljning

  Att vi ligger efter med försäljningen har inget med coronaviruset att göra utan det är en situation som vi har försatt oss i själva. Men med vår slimmade grymma personalstyrka koncentrerar vi oss på intressanta affärer och det känns som att vi är på väg åt rätt håll. Det sprattlar lite här och var och snart kommer det att lossna. Då kommer vi istället ha för mycket att göra men det är ett lyxproblem som är roligare att lösa!

  Underhåll och reparationer kommer alltid att behövas. Så oavsett vad coronakrisen bär med sig för effekter i framtiden bör vi redan nu ta oss an service smiden i större utsträckning. Vi har fått in två ramavtal och det känns jättekul! 

  Baka pizza som ett proffs!

  Just nu kan du köpa vårt pizzastål för endast 344 kr! Med pizzastålet kan du baka pizza i en helt vanlig ung lika bra som på restaurang! På bara några minuter kan du grädda pizza, mjuka kakor och tunnbröd. Pizzastålet går även att använda på utegrillen för att steka fisk, grönsaker och kött. Utmärkt till sommarens grillkvällar!  Pizzastålet finns att köpa i vår webbshop.

  Pizzastål

  Inte ett minne blott

  Vi kommer få nyttja vår gamla lokal i Sumpan ytterligare en tid. Om du har någon idé vad vi kan använda den till vill vi att du hör av dig

  Smidesverkstaden i Sumpan

  Semestern närmar sig

  Nu går vi in i en hektisk tid och det är mycket som vi ska hinna med innan semestrarna börjar. I sommar kommer vi bland annat fortsätta med ombyggnaden av tunnelbanestationen Fridhemsplan, hålla en fyraveckors lång svetskurs för blivande borrtekniker, montera glaspartier m.m. Många har på grund av ändrade resplaner skjutit på sina semestrar så än så länge har vi kapacitet över i sommar. Välkommen med din förfrågan

  **************************************************************

  Vi är experter på smide & glas med närmare 70 års historia. Vår långa erfarenhet och breda branschkunnande gör att vi kan erbjuda det mesta inom stål-, glas och smideskonstruktioner både till byggföretag och privatpersoner. Du kan också gå svetskurser hos oss.  Vi har fullt utrustade verkstäder i Bromma och Järfälla och kan ge service snabbt och smidigt. 50 skickliga smeder står till din tjänst!

  SMIDE – GLAS- & METALLPARTIER – INREDNING – SERVICESMIDE

  Vill du veta mer om oss? Besök Lundgrens Smide eller Eddings Smide för mer information eller läs våra  månadsbrev.

  Du har väl inte missat oss på FACEBOOKINSTAGRAM, & LINKEDIN? 

  Där har du möjlighet att ta del av nyheter, fina tävlingar, erbjudanden och massvis med inspiration.

 • Månadsbrev april 2020 – allt inom smide & glas

  Vi befinner oss i en tid av osäkerhet, oro och förändring. Och, vad bra ni jobbar under rådande omständigheter! För att tackla hög frånvaro och utmaningar hjälper vi varandra. Därför kan vi fortsätta tillverka och montera metallglaspartier på löpande band, göra likvagnar, pizzastål, smidesräcken och mycket annat. 

  Vi ska ta oss igenom detta tillsammans

  Vi ska ta oss igenom detta och landa planet utan att krascha. Det innebär att vi måste behålla fokuset på sälj, samarbeta och vara beredda på att snabbt lösa det som inte går som vi har tänkt oss. Vi ska möta svårigheter med gott humör istället för att klaga eller deppa. Om vi har en positiv inställning, förväntar oss något bra och blickar framåt har vi större chans att lyckas! Vi ska fortsätta följa råd och uppmaningar från ansvariga myndigheter och utifrån det bedriva vår verksamhet så normalt som det går.

  Skapa ordning i smidesverkstaden

  Föreställ dig att du går in i verkstaden och känner dig taggad och full av idéer hur ditt jobb ska utföras. Du hittar genast allt du behöver, maskinerna är färdiga att användas och det är bara att sätta igång!

  En organiserad verkstad gör att arbetet blir både roligt och effektivt. Ju mer ordning och reda vi har i verkstaden, desto enklare blir det att hitta det vi söker. Det skapar trivsel och vi spar tid! Vi kan jobba mer effektivt i en säkrare arbetsmiljö med mindre konflikter etc. Jag är övertygad om att ingen vill börja dagen med att städa efter någon annan eller att leta efter ritningar, material, nycklar, verktyg m.m. i skrymslen och vrår.

  Hur når vi dit?

  Med hjälp av 5 S-metoden kan vi få ordning och reda på verkstaden. Vi ska: 

  1. SORTERA – slänga allt onödigt! Endast det som behövs för det dagliga arbetet får vara kvar. 
  2. SYSTEMATISERA – ordna alla saker och all utrustning efter hur ofta de används. Märk upp med etiketter, markeringar på golvet o.s.v. Var sak ska ha sin plats! 
  3. STÄDA – enas om en lämplig städnivå – arbetsplatsen ska vara färdig att användas! Att vi är överens minskar källan till konflikter.
  4. STANDARDISERA – behålla ordningen och få städningen och det löpande underhållet att fungera.
  5. SKAPA VANA – alla ska fortsätta med den dagliga städningen, men för att komma vidare behöver vi jobba med ständiga förbättringar.

  5 S är alltså mer än att bara städa. Nu ska vi tillsammans ta  5 S till nästa nivå. Så upp med 5 S-tavlorna, gör en handlingsplan och sätt igång i grupperna!  

  Vi önskar dig en fin valborgshelg! 

  **************************************************************

  Vi är experter på smide & glas med mer än 65 års historia. Vår långa erfarenhet och breda branschkunnande gör att vi kan erbjuda det mesta inom stål-, glas och smideskonstruktioner både till byggföretag och privatpersoner. Du kan också gå svetskurser hos oss.  Vi har fullt utrustade verkstäder i Bromma och Järfälla och kan ge service snabbt och smidigt. 50 skickliga smeder står till din tjänst!

  SMIDE – GLAS- & METALLPARTIER – INREDNING – SERVICESMIDE

  Vill du veta mer om oss? Besök Lundgrens Smide eller Eddings Smide för mer information eller läs våra  månadsbrev.

  Du har väl inte missat oss på FACEBOOKINSTAGRAM, & LINKEDIN? Där har du möjlighet att ta del av nyheter, fina tävlingar, erbjudanden och massvis med inspiration.

 • Månadsbrev mars 2020 – allt inom smide & glas

  Alla påverkas av spridningen av coronaviruset så även vi. Just nu känns det som att vi befinner oss på ett flygplan på väg till ett okänt resmål. Vi är högt uppe i luften och ombord finns både flygrädda och lugna passagerare. Flygplanet låter mer än vanligt och vi utsätts för turbulens och obehagliga intryck. Luftgropar gör att planet plötsligt sjunker och detta är något som kan upplevas som obehagligt även för den som inte är flygrädd. En känsla av att nu kraschar vi kan plötsligt infinna sig… 

  Men, vi måste fortsätta flyga och fokusera på målet även om förutsättningar hastigt förändras. Att snabbt anpassa sig till rådande omständigheter är viktigt. Vi kanske får byta flyghöjd eller flyga runt ett område för att klara oförutsedd turbulens. Målet är ändå att planet ska landa utan att krascha! 

  Idag vet vi inte vilka konsekvenser coronapandemin kommer att ge oss. Målet är att vi ska ta oss igenom denna turbulenta tid och de utmaningar vi ställs inför. Samarbete och en stark gemenskap är viktigare än någonsin just nu. Utan det blir det svårt att utföra smide och glas i världsklass! 

  Vår kursverksamhet fortsätter!

  Intresset för att lära sig svetsa och bygga egna föremål i smide håller i sig trots coronakrisen. Vi kommer därför att fortsätta ge alla som är friska möjligheten att lära sig svetsa. Så kolla in vårt utökade kursutbud och anmäl dig till en svetskurs!

  TIG-svetsning nybörjare

  Ingen vill städa efter någon annan 

  5 S är ett forum där alla är med att skapa ordning och reda i vår smidesverkstad. Nu har vi den viktigaste biten kvar. Nämligen att få arbetet till en rutin i vardagen. Det är inte förrän det blir onaturligt att lämna sin arbetsplats i annat skick än det allra bästa som vi vet vi att vi har lyckats. Det ska vara självklart att följa de överenskommelser som vi kommer fram till. Efter påsk kommer vi dela in alla i grupper med olika ansvarsområden och jobba vidare med de sista stegen i 5 S.  

  1. Sortera
  2. Strukturera
  3. Städa
  4. Standardisera
  5. Skapa vana

  Allt för en ännu bättre och säkrare arbetsplats med högre trivsel och bättre lönsamhet!

  **************************************************************

  Vi är experter på smide & glas med mer än 65 års historia. Vår långa erfarenhet och breda branschkunnande gör att vi kan erbjuda det mesta inom stål-, glas och smideskonstruktioner både till byggföretag och privatpersoner. Du kan också gå svetskurser hos oss.  Vi har fullt utrustade verkstäder i Bromma och Järfälla och kan ge service snabbt och smidigt. 50 skickliga smeder står till din tjänst!

  SMIDE – GLAS- & METALLPARTIER – INREDNING – SERVICESMIDE

  Vill du veta mer om oss? Besök Lundgrens Smide eller Eddings Smide för mer information eller läs våra  månadsbrev.

  Du har väl inte missat oss på FACEBOOKINSTAGRAM, & LINKEDIN? Där har du möjlighet att ta del av nyheter, fina tävlingar, erbjudanden och massvis med inspiration.

 • MÅNADSBREV FEBRUARI 2020 – allt inom smide & glas

  Välkommen till familjen!

  Äntligen kan vi berätta att vi i dagarna har gått in som delägare i en plåt- & smidesfirma i Östergötland. Jätteroligt och spännande! Vi har mycket att vinna på ett samarbete. De kan byggnadsplåt & smide och vi kan bidra med det som vi är bra på. Dessutom blir det lättare att nå ett bra resultat om vi hjälps åt genom motgång och framgång. Tillsammans med Bröderna Eddings Smide kommer vi bli en stark aktör på marknaden och leverera smide & glas i världsklass! 

  Vi ska växa så det knakar

  Vi är på god väg att passera en milstolpe i Lundgrens utveckling nämligen en omsättning på 100 miljoner år 2020. Som ett resultat av egen tillväxt och företagsköp har vi ökat i storlek. Här är några punkter som vi jobbat med:

  • SÄLJ Allt börjar med försäljning!
  • GEMENSKAP Teamwork makes the dreamwork!
  • 5 S Skapa och behålla ordning & reda. 
  • REKRYTERING CV är historia! En positiv inställning och hur man använder sin kunskap är viktigare!
  • RESULTATÄGARSYSTEM Ta ansvar för försäljning och genomförande av egna projekt så får du ta del av resultatet. 
  • UTVECKLINGSMÖJLIGHETER Dörren står öppen för dig som vill utvecklas. 

  Vår ambition är att fortsätta växa genom att hitta fler företag där vår plattform kan komma till nytta.

  Nu är Eezer i Afrika för att minska mödradödligheten

  Ett nytt gäng är i Kenya för att följa upp projektet med att utveckla och implementera mc-ambulanser för minskad mödradödlighet. De kommer att leverera ett nytt ekipage till en klinik i Samuli i södra Kenya och följa upp några redan levererade ekipage.

  Vill du engagera dig i Eezer? Då är du välkommen att bidra med just det som du är bra på eller så kan du bli månadsgivare för att föra arbetet framåt. Att vara med och göra världen lite bättre är en obeskrivlig känsla!  

  Eezer har mycket spännande på gång. Bland annat kommer material till ambulansvagnar att fraktas ner till Burundi. Därefter kommer Eezer att sätta upp en verkstad på plats där lokalbefolkning kommer att utbildas i att bygga ambulansvagnar. Eftersom mödradödlighet är ett stort problem i Burundi kommer vagnarna att göra stor skillnad och rädda många liv.

  Gå en svetskurs hos oss i vår

  Även om du aldrig har hållit i en svets tidigare så kan du utan större problem foga samman metall med hjälp av en svetstråd och bygga till exempel ett bord. Sugen på att lära dig? Då ska du kolla in vårt utbud för vi har kurser för alla smaker både till privatpersoner, företag och skolor.  Hos oss klarade exempelvis en 80-årig kvinna som aldrig svetsat tidigare att ta sitt första svetscertifikat.

  **************************************************************

  Vi är experter på smide & glas med mer än 65 års historia. Vår långa erfarenhet och breda branschkunnande gör att vi kan erbjuda det mesta inom stål-, glas och smideskonstruktioner både till byggföretag och privatpersoner. Du kan också gå svetskurser hos oss.  Vi har fullt utrustade verkstäder i Bromma och Järfälla och kan ge service snabbt och smidigt. 50 skickliga smeder står till din tjänst!

  SMIDE – GLAS- & METALLPARTIER – INREDNING – SERVICESMIDE

  Vill du veta mer om oss? Besök Lundgrens Smide eller Eddings Smide för mer information eller läs våra  månadsbrev.

  Du har väl inte missat oss på FACEBOOK, INSTAGRAM, och LINKEDIN? Där har du möjlighet att ta del av nyheter, fina tävlingar, erbjudanden och massvis med inspiration.


 • Månadsbrev januari 2020 – allt inom smide & glas

  Nu är vi på plats

  Jag vill börja med att tacka flytteamet för ett fantastiskt jobb för nu är vi äntligen på plats i nya smidesverkstaden på Tornväktargränd i Bromma. Det känns bra när maskinerna går varma och en härlig mix av musik spelas i högtalarna när våra skickliga smeder trollar fram unika smidesprodukter. 

  Det är inte ofta man får möjligheten att bygga upp en ny smidesverkstad vilket har varit fantastiskt kul. Vår nya smidesverkstad har många fördelar, bland annat ytan där det finns möjlighet att växa och skapa en bra och trivsam arbetsmiljö. Det känns också bra att vi sitter centralt och kan fortsätta ge snabb service inom smide & glas till våra kunder!  

  Nu ska vi få fart på försäljningen 

  Vi står (som alltid) inför ett antal utmaningar. Närmast måste vi få fart på försäljningen. Att sälja är inte alltid lätt utan fullt av utmaningar. Antingen kan vi välja att skylla på ditten och datten eller så slutar vi med ursäkterna och kör på för det kryllar av intressanta affärer. Peter och Martin känner sig taggad för uppdraget att driva försäljningen framåt. Här kommer fem tips på hur vi kan få fart på vår försäljning: 

  • Avsätt tid. Ingenting är viktigare än att sälja. Inga men utan inse att din säljtid är viktig!
  • Var snabb. Ta snabbt kontakt med kunden, lämna snabba offerter, ge snabb återkoppling, ge snabba leveranser o.s.v. Ingen tycker om att vänta!
  • Bygg relationer. Människor vill göra affärer med människor och inte med företag. Så ta väl hand om våra kunder i alla led!
  • Lös problem. Ta reda på vad kunden behöver hjälp med och lös det! 
  • Överträffa förväntningar. För att behålla de kunder som vi redan har överträffa deras förväntningar. Om de är nöjda kommer de köpa mer och ge bra referenser. 

  Kom ihåg att ingen är bäst på allt så byt erfarenheter och lärdomar, peppa och hjälp varandra med de utmaningar som dyker upp. Tillsammans har vi massor med kunskap och styrkor som gör att vi kan leverera smide och glas i världsklass. Allt från balkar och ståltrappor till glaspartier och hyllkonsoler. Med andra ord smått som stort. Vi är experter på specialsmide, sådant som andra inom branschen tycker är besvärligt att utföra. Det är en förmån att vi har så många skickliga smeder! Så vad säger du, antar du utmaningen?

  Stort intresse för svets

  Intresset för att lära sig svetsa är stort så därför har vi utökat kursutbudet med bland annat metallslöjd, svetskvällar och helgkurser.  I fem år har våra erfarna smeder utbildat i svetsning och hundratals kursdeltagare har fått godkända svetsprov. Så kolla in våra svetskurser och ta chansen och prova något nytt antingen som kursdeltagare eller kursledare. 

  Trevlig helg!

  *******************************************************************

  Vi kan erbjuda det mesta inom stål-, glas- och smideskonstruktioner. Med över 65 års erfarenhet och brett branschkunnande kan vi erbjuda de bästa lösningarna allt efter dina behov. Vi har en fullt utrustad verkstad i Sundbyberg och kan ge snabb service. Över 40 smeder till din tjänst!

  SMIDE – GLAS- & METALLPARTIER – INREDNING – SERVICESMIDE

  Vill du veta mer om oss? Besök lundgrenab.se för mer information eller läs våra  månadsbrev.

  Du kan också följa oss på våra sociala medier:

  FACEBOOK

  LINKEDIN

  INSTAGRAM

  Hör gärna av dig om du vill ha ett kostnadsfritt förslag. Du kan skicka din förfrågan till anbud@smide.com eller fylla i detta formulär. Om du vill prata med någon av våra projektledare kan du ringa oss på 08-684 118 00.

 • Månadsbrev december 2019 – allt inom smide & glas

  Vad minns vi från 2019?

  Wow vilket år det har varit! Liknelsen med en berg och dalbana är rätt träffande för året. Förväntansfull sätter man sig i vagnen och det blir en färd både upp och ner och med en loop i mitten. När det är som läskigast infinner sig plötsligt en känsla att man vill kliva av vagnen men det går inte.  Det går undan och plötsligt är man tillbaka där allting började och glad för att det är över. En rolig, spännande, häftig eller hemsk upplevelse, beroende på vem man är.

  2019 är ett år som jag sent kommer att glömma med många stora utmaningar som vi tillsammans hjälpts åt att klara av. Här får du några glimtar från året.

  Året inleddes skakigt med låg försäljning. Det var tuffare än vad vi hade förutspått att lyckas med försäljningen genom vår satsning med nya projektledare i takt med att våra gamla erfarna rävar gick i pension. Ända tills vi fick in Lundgrens genom tiderna största projekt. Det var ett enastående team som kämpade med stålramar och plåtkassetter på Fridhemsplan under en mycket tight tidsplan i somras. Gänget visade att de kunde lösa uppgiften på ett bra sätt i tid. 

  Ingen sommar utan en sommarplåga

  Det var en riktig pärs att ta oss igenom den likviditetskris som vi av olika anledningar hamnade i. Vi var tvungna att helt iskallt ta oss ur svackan då vi såg en glimt av ljus. Så efter några sömnlösa nätter lyckades vi återhämta kassan och dessutom slå rekord! Det innebar att vi kunde finansiera köpet av vår nya smidesverkstad i Bromma och att renoveringen av lokalerna kunde börja. Dessutom var vi i fas med vår försäljningsbudget! Vilket glädjerus!

  Andra höjdpunkter

  En annan höjdpunkt från året var uppföljningsresorna med Eezer till Kenya. Att vi får se resultatet av Eezers arbete på plats och att mc-ambulansvagnarna faktiskt räddar liv på den afrikanska landsbygden är en obeskrivlig känsla. 

  Jag kommer även att minnas engagemanget på våra 5 S-träffar med fokus på flytten. Även teamresorna till Prag och Palma då vi satte kul i kulturen och blev ännu mer sammansvetsade team etsar sig fast i minnet. 

  Slutligen

  Vi lyckades nå vårt omsättningsmål 2019 och är i det stora hela nöjda med resultatet. Ett stort tack vill jag rikta till all personal som gör Lundgrens till en rolig arbetsplats och att vi kan utföra smide & glas i världsklass! Vi har utmaningar framför oss men även stora möjligheter. Om vi fokuserar på rätt saker och drar nytta av våra lärdomar kommer vi att lyckas nå våra mål även 2020. Nyckeln till framgång är samarbete och tillsammans är vi oslagbara. Teamwork makes the dreamwork!

  Året i bilder

  Varje månad utses en vinnare i vår tävling månadens bild Vinnarbidraget publiceras i vårt månadsbrev. Här är 12 ögonblick från 2019. 

  Skrotkonst
Fathi är så skicklig på att skapa konst av lite skrot och det finns många konstverk som vi har fått avnjuta.
  SKROTKONST av Fathi
  Fotograf: Yosef
  DAMERNA väntar
  Fotograf: Richard
  DAMERNA på taket flyger tillbaka till konstakademin
  Fotograf: Jussi
  MED TEAMWORK och lite jävlar anamma kan vi leverera smide
  Fotograf: Dominykas
  MR FATHI monterar bullerplank
  Fotograf: Jimmy
  ENSAM ÄR INTE STARK
  Fotograf: Jyrki

  GLADA för öppningen av Fridhemsplan
  Fotograf: Johanna
  SAMMA AMBITION
  nu som då
  Fotograf: okänd
  VINSTÄLLET DRUVA monteras
  Fotograf: Nader
  MÖBLER till nya stjärnkrogen på Biskopsudden
  Fotograf: Samer
  GOD JUL &
  GOTT NYTT ÅR
  VISUELL kontroll av svets
  Fotograf: Fathi
 • Månadsbrev november 2019 – allt inom smide & glas

  Bort med tidstjuvarna

  Vilken möjlighet att få skapa en smidesverkstad med bättre ordning och en trivsammare arbetsmiljö! Nu har vi chansen att ta bort tidstjuvar och skapa nya vanor så att jobben kan flyta på bättre. I vår nya verkstad kommer vi inte lagra eller spara mer än det som är nödvändigt. Dessutom kommer vi endast ha den utrustning och det material som krävs. Allt annat är slöseri! För det tar oss onödigt mycket tid att leta, vänta och flytta runt grejer så fort vi behöver något. 

  Julen och flytten närmar sig med stormsteg

  På fredag är det dags för julens stora 5 S-dag. Som du redan vet kommer vi fokusera på flytten. Vi kommer rensa, flytta över grejer och börja installera oss i nya verkstaden. Efteråt kommer vi få njuta av en välförtjänt julfest på Stadion med nära och kära. 

  Nya produkter i vår webbshop

  Inför julruschen kommer vi att fylla på vår webbshop med nya produkter framtagna av våra anställda. Den skaparglädje som finns bland oss är något som vi vill ta vara på. Så besök gärna vår webbshop för där hittar du en härlig mix av fin inredning i hållbart smide. 

  Nyhet: Marschallhållare

  Nu ska vi göra något åt mödradödligheten i Burundi

  Många kvinnor dör i Burundi i samband med graviditet och förlossning eller komplikationer relaterade till födseln. Det är många som inte kommer fram i tid till kliniken när det är dags att föda. Så det ska vi försöka lösa tillsammans med Eezer med hjälp av mc-baserade sjuktransporter.

  Just nu håller Eezer på att sätta ihop ett team som ska få ihop 100 vagnar. I vår kommer en container att fyllas med material och utrustning för 50 vagnar som ska till Burundi. Efter det kommer teamet åka ner för att få igång produktionen lokalt.

  Teamet behöver en duktig elektriker och någon som är skicklig på att fräsa. Känner du dig kallad? Eller kanske rent av vill hjälpa till på plats? I så fall ska du kontakta i Richard. Likaså om du vill bidra med material, utrustning eller verktyg. Jag lovar att det är en obeskrivlig känsla att vara med och göra världen lite bättre!

  Eezers mc-ambulans

  Massor med svets

  Det var roligt när studenter från Beckmans designhögskola var hos oss på svetskurs. Snart är det dags för ett annat roligt svetsevent då hantverkare i Stockholm kommer till oss för att se vår verkstad och prova att svetsa. Nästa år kommer vi utöka kursutbudet med bland annat metallslöjd, svetskvällar och även svetskurser i TIG.  

  Beckmans studenter på svetskurs

  Teamwork makes the dreamwork

  Det var gemenskap som stod i fokus i Prag och Palma. Vi fick tid att dela tankar om jobbet, intressen och mål i livet. Dessutom fick vi tid att reflektera över hur vi ska arbeta för att vi ska nå våra mål. Det värmer verkligen i hjärtat att vi har så kul tillsammans!

  Nu när vi lärt känna varandra bättre kan vi dra nytta av våra olika styrkor. Dessutom blir vi oslagbara tillsammans när det gäller att utföra smide & glas i världsklass. Teamwork makes the dreamwork!

  Samarbete på hög nivå

  Slutspurten

  Nedräkningen till julledighet har börjat och alla ledighetsansökningar är beviljade. Nu går vi in i slutspurten. Det är ett grymt jobb ni gör så fortsätt med det hela vägen rakt in i mål! 

  Våra projekt

  I november fortsatte vi med corténfasaden på Biskopsudden och monterade kopparinklädda glaspartier till Bromma kyrka. Vi tillverkade smidesräcken med handledare som var inlindade i läder. Vi gjorde också stålpelare, smidesräcken och ståltrappor. Dessutom gjorde vi fönster och dörrpartier till Landstingshuset samt inbrottsgaller till NCC. Vidare avlöste det ena balkjobbet det andra till  LA-gruppen. Avslutningsvis gjorde vi också plåtväggar till Fridhemsplan dag som natt.

  Bröderna Eddings

  Under november gjorde Järngänget på Eddings möbler designade av Jonas Bohlin till den nya stjärnkrogen på Biskopsudden. De fortsatte med smidesjobben till Lidl, gjorde upphängningsdetaljer till armaturer till bron vid Bälstaån och monterade också terrassräcken och skärmtak på Gärdesskolan. Vidare började de tillverka en trappa till Trygg-Hansa-Huset.

  I december kommer Eddings montera smide för Welandtrappor och även fortsätta med en del tilläggsarbeten i kv. Stettin. Dessutom kommer de att tillverka ett gallerdurksplan till Lidl i Barkaby.

  Aktuella datum i december 2019

  • Torsdag 5 december kl 18.00 “Välkommen till min verkstad” – svetsevent för Stockholm Hantverksförening. Kursledare: Jimmy & Yosef samt Richard
  • Fredag 6 december 5 S-dag. OBS! obligatoriskt deltagande kl 9-14.15. Ok att börja med 5 S kl 06.30.
  • Fredag 6 december Julfest på Stadion. Samling kl 17.45 vid klocktornet
  • Onsdag 11 december svetsarprövning från kl 13.30
  • Fredag 13 december kl 13.45 lussefika
  • Måndag 23 december löneutbetalning
  • Måndag 23 december arbetstid 06.30-13.15 (kollektivanställda)
  • Måndag 30 december arbetstid 06.30-13.15 (kollektivanställda)    
  • 5 S – förbättringsfabriken varje fredag kl 13.45 (meddela Johanna om du inte kan komma)    
  • Planeringsmöte varje torsdag kl 13.15 i konferensrummet

  *******************************************************************

  Vi kan erbjuda det mesta inom stål-, glas- och smideskonstruktioner. Med över 65 års erfarenhet och brett branschkunnande kan vi erbjuda de bästa lösningarna allt efter dina behov. Vi har en fullt utrustad verkstad i Sundbyberg och kan ge snabb service. Över 40 smeder till din tjänst!

  SMIDEGLAS- & METALLPARTIER INREDNINGSERVICESMIDE

  Vill du veta mer om oss? Besök lundgrenab.se för mer information eller läs våra  månadsbrev.

  Du kan också följa oss på våra sociala medier:

  FACEBOOK

  LINKEDIN

  INSTAGRAM

  Hör gärna av dig om du vill ha ett kostnadsfritt förslag. Du kan skicka din förfrågan till anbud@smide.com eller fylla i detta formulär. Om du vill prata med någon av våra projektledare kan du ringa oss på 08-684 118 00.

 • Månadsbrev oktober 2019 – allt inom smide & glas

  Teamwork makes the dream work

  Varje år åker vi på teamresor för att ägna åt oss teambuilding. Syftet med resorna är att vi ska lära känna varandra bättre och bygga relationer. När vi lär känna varandra stärks vi-känslan och vi fungerar bättre ihop som team. Vi blir effektivare när vi kan samarbeta. Men framförallt har vi kul på jobbet när vi jobbar med vänner vilket skapar bra förutsättningar för bra prestationer. Det kommer leda till att vi når våra mål.  

  Så därför ska vi nu ägna oss åt smide och teamwork i Prag och Palma. Det kommer bli några roliga och intensiva dagar! Nya relationer ska skapas och gamla ska vårdas.

  Tillbaka på budget

  Efter en skakig start på året kom vi tillbaka på budget! Det blev många bollar i röret efter sommarens stora projekt. Vi har en del nya spännande affärer på gång och fram till dess gäller det att sysselsätta alla timmar med intressanta smides– och glasjobb!

  Tillbaka på budget

  Månadens säljare

  Grattis Richard och Martin som fick in ett stort ramavtal på servicesmide! Det kommer generera en hel del jobb framöver. 

  Årets nyhet – metallslöjd

  Under fyra tisdagar i rad kommer vi öppna upp vår smidesverkstad för metallslöjd. Med tillgång till svetsar och maskiner kommer deltagarna få möjlighet att själv skapa eller reparera det de själva vill med hjälp av en erfaren kursledare. Så skynda att anmäla dig!

  Förbättringsfabriken med fokus på flytten

  På 5 S-träffarna rensade vi inför flytten till vår nya smidesverkstad. Vi gjorde också en del förbättringar i vår nya smidesverkstad där vi bland annat byggde en smidesramp och fick en ny dörr på plats. Ombyggnaden av de allmänna utrymmena fortsatte för fullt och vi placerade in var arbetsplatser och maskinerna ska stå. Vi kommer fortsätta vårt arbete med flytten och det stora flyttlasset planeras kring årsskiftet.

  Våra projekt

  I oktober byggde vi två Eezer MC-ambulansvagnar som ska användas som visningsexemplar. Vi gjorde glaspartier som vi klädde in med både koppar och mässing. Vi började med montaget av kopparinklädda glaspartier till Bromma kyrka. Vår nya projektledare Peter började med ett balkjobb till NOD Kista med stöd av våra kunniga smeder. Utöver detta monterade vi dörrpartier runtom i Stockholm med omnejd. Vi tillverkade smidesräcken, handledare och ståltrappor. Vi fixade också till metallglaspartierna till Solberga Kyrkan i Göteborg och färdigställde dörrpartierna till Karolinska Sjukhuset. På Fridhemsplan monterade vi special anpassade hörn plåtkassetter.

  Det gick som på räls för alla smeder som lade svetsprover och kontrollanten blev imponerad av alla duktiga svetsare. I december är det dags för ett nytt gäng.

  Svetsarprövning

  I november kommer vi montera ett entrèparti i Bredäng till Primula Byggnads. Vi kommer också tillverka och montera en 36 meter lång fönsterbänk i plåt till den nya restaurangen på Biskopsudden.

  Bröderna Eddings Smide 

  Samtidigt som Lundgrens fortsatte med cortènfasaden på Biskopsudden gjorde Järngänget möbler till den nya stjärnkrogen.

  Vidare fortsatte Eddings med smidesjobben till Lidl. De tillverkade också metallglaspartier i mässing till Lunda Hotel. Dessutom monterade de balkar till det mittersta fläktrummet och förstärkningsbalkar till Kv Stettin. Vidare monterade gänget ett utvändigt räcke till Bolinders terrass i Kallhäll och glasfästen i Nynäshamn. Utöver detta hann de bli färdiga med avväxlingbalklarna till en trappa och nu börjar de arbetet med att bygga en ståltrappa. De blev färdiga med entrésolbjälklaget i Tomteboda och började att bygga en lastkaj till Kinnarp.

  Månadens bilder

  Skicklig svetsare

  AKTUELLA DATUM I NOVEMBER

  • Måndag 4 november julklappstävlingen avslutas
  • Tisdag 5 november DEADLINE lön
  • Torsdag 7 till söndag 10 november teamresa till Prag
  • Torsdag 14 till söndag 17 november teamresa till Palma
  • Tisdag 12 och onsdag 13 november svetskurs för Bekmansstudenter kl 8.30-16.00
  • Torsdag 21 november kl 18.00 eventet “Välkommen till min verkstad” för Hantverksföreningen
  • Måndag 25 november löneutbetalning
  • Tisdag 26 november kl 06.30-11.30 Massage i lunchrummet plan 2

  *******************************************************************

  Vi kan erbjuda det mesta inom stål-, glas- och smideskonstruktioner. Med över 65 års erfarenhet och brett branschkunnande kan vi erbjuda de bästa lösningarna allt efter dina behov. Vi har en fullt utrustad verkstad i Sundbyberg och kan ge snabb service. Över 40 smeder till din tjänst!

  SMIDEGLAS- & METALLPARTIER INREDNINGSERVICESMIDE

  Vill du veta mer om oss? Besök lundgrenab.se för mer information eller läs våra  månadsbrev.

  Du kan också följa oss på våra sociala medier:

  FACEBOOK

  LINKEDIN

  INSTAGRAM

  Hör gärna av dig om du vill ha ett kostnadsfritt förslag. Du kan skicka din förfrågan till anbud@smide.com eller fylla i detta formulär. Om du vill prata med någon av våra projektledare kan du ringa oss på 08-684 118 00.

 • Månadsbrev september 2019 – allt inom smide & glas

  Samma ambition nu som då

  När jag rensade på verkstadskontoret hittade jag en flyer från 1987 där vi marknadsför våra tjänster inom svets och smide. I denna framgår att ambitionen redan 1952 var att kunna leverera bra kvalitet kombinerad med god kundservice och att det gett oss många och återkommande kunder genom åren. Denna ambition har funnits kvar i tre familjegenerationer. På samma sätt har branscherfarenhet och skickliga medarbetare varit viktigt ända sedan Lundgrens inledde sin verksamhet för 67 år sedan. Som ett resultat av detta har vi kunnat leverera smide och glas i världsklass genom alla år.

  Flytten till nya smidesverkstaden

  Det kändes viktigt att samla alla i våra nya lokaler på Tornväktargränd i Bromma för att visa smidesverkstaden och ge svar på frågor kring flytten. Med glädje kunde vi berätta att vi kommer hyra lokalen bredvid vilket innebär att vi kommer få dubbelt så stor yta.

  Det är en stor utmaning att genomföra flytten så att inte vår verksamhet ska stanna av. Framför allt krävs god planering och engagemang från alla. Vi har redan påbörjat flyttarbetet lite smått på våra 5 S-träffar genom att märka upp det som vi behöver ha med oss. Kom gärna med idéer eller förslag till förbättringar på hur vi ska inreda nya verkstaden. För när ombyggnaden av de allmänna utrymmena är färdig kommer vi börja flytta över delar av verksamheten. Och, när flytten är färdig kommer vi ha en hejdundrade inflyttningsfest i de nya lokalerna!


  Teamresor

  Snart är det dags för efterlängtade teamresor och i år går resorna till Palma och Prag.

  Insatser för att minska mödradödligheten i Afrika

  Även Eezers andra uppföljningsresa till Kenya blev lyckad. Under denna resa levererade Eezergänget vagn 27 till en klinik i Rongai. Är du nyfiken på hur det är att åka på en uppföljningsresa? Då ska du läsa Eezerambassadören Lenas dagbok

  Vad händer nu? I oktober kommer vi att tillverka två visningsexemplar. Dessutom kommer vi vara fortsatt delaktiga i tillverkningen av fler ambulansvagnar. 


  Månadens säljare

  Grattis Yosef som fick in en rad spännande projekt! Till exempel ståltrappor, metallglaspartier, inredningssmide och smidesräcken. Tomas fick också in ett spännande jobb med specialbeställda glaspartier till nya Spårvägsmuseet som ska flytta från Södermalm till Gasverket i Norra Djurgårdsstaden. 

  Våra projekt

  På Fridhemsplan flöt allt på som det skulle med montaget av plåtkassetter. Utöver detta monterade vi dörrpartier i Högdalen och levererade dörrpartier till Kista Galleria. Vi monterade också täckplåtar i Nynäshamn. I smidesverkstaden tillverkade vi metallglaspartier och smidesgrindar. Dessutom gjorde vi avväxlingar, glasdörrar, räcken och ståltrappor. Vi gjorde också skärmtak till Bromma Flygplats och fortsatte med corténfasaden på Biskopsudden.


  Bröderna Eddings

  Det var också mycket att göra för järngänget på Eddings i september. Bland annat monterade de balkar till ett ventilationsaggregat och förstärkningar av TT-kassetter till kv Stettin. Gänget kom också igång med montaget av gallerdurksplan i schakt på Gärdesskolan. Troligtvis kommer de nu att börja med montaget av smidesräcken och tillverkningen av skärmtak. De hjälpte också MVB med fästen till en glasfasad. Vidare blev de så gott som färdiga med arbetet med ett nytt bjälklag i Bromma där endast tillkommande arbeten är kvar. Tillverkningen av avväxlingar till trapphus i Trygg-Hansa huset blev klart och snart börjar de med montaget. I Tomteboda blev det ett nytt entresolbjälklag.

  Eddings blev också färdiga med mässinginklädda glaspartiet till Lunda hotell. De jobbade även med restaurangsmide till Karolinska sjukhuset och gjorde möbler till Biskopsudden. Arbetet i Viksjö centrum blev färdigt och som en fin avslutning på det projektet monterade järngänget ett konstverk i Viksjö Stadspark.


  Konstverk Viksjö stadspark

  Det var också full fart i Lidlprojektet där Valle och hans effektiva team monterade 280 meter smidesräcken. Nu är det cirka 120 meter kvar att montera. Dessutom monterade de avväxlingar, en spiraltrappa, ventilationskappa, vikglasväggar, upplagplåtar, vinklar m.m.


  SLUT

  AKTUELLA DATUM I OKTOBER

  • Kanelbullensdag fredag 5 oktober. Det blir bullar vid 9-fikat
  • Fredag 5 oktober Deadline lön
  • Fredag 11 oktober Sista ansökningsdag för julledigt
  • Onsdag 16 oktober Svetsarprövning från kl 13
  • Måndag 21 oktober Svetskurs MMA steg 2 kl 18.00 Kursledare Yosef Hakimi
  • Onsdag 23 oktober Svetskurs MMA steg 1 kl 18.00 Kursledare Nathem Karim
  • Tisdag 29 oktober kl 06.30-11.30 Massage i lunchrummet plan 2
  • Fredag 25 oktober löneutbetalning
  • Fredag 25 oktober stormöte kl 13.30
  • 5 S – förbättringsfabriken kör fredag kl 13.45 (meddela din gruppledare om du inte kan komma)
  • Planeringsmöte varje torsdag kl 13.15 i stora konferensrummet 

  SAVE-THE-DATE JULFEST 6 DECEMBER

  *******************************************************************

  Vi kan erbjuda det mesta inom stål-, glas- och smideskonstruktioner. Med över 65 års erfarenhet och brett branschkunnande kan vi erbjuda de bästa lösningarna allt efter dina behov. Vi har en fullt utrustad verkstad i Sundbyberg och vi kan ge snabb service. Över 40 smeder till din tjänst!

  SMIDEGLAS- & METALLPARTIER INREDNINGSERVICESMIDE

  Vill du veta mer om oss? Besök lundgrenab.se för mer information eller läs våra  månadsbrev.

  Du kan också följa oss på våra sociala medier:

  FACEBOOK

  LINKEDIN

  INSTAGRAM

  Hör gärna av dig om du vill ha ett kostnadsfritt förslag. Du kan skicka din förfrågan till anbud@smide.com eller fylla i detta formulär . Vill du prata med någon av våra projektledare kan du ringa oss på 08-684 118 00.


 • Månadsbrev augusti 2019 – allt inom smide & glas

  Välkomna tillbaka!

  Hoppas att din sommar varit bra och att du känner dig laddad inför höstens utmaningar. Det känns bra att ha hela styrkan tillbaka. 

  Fridhemsplan har öppnat som planerat

  Stort tack till alla som ställde upp och hjälpte oss att genomföra projekt Fridhemsplan. Att ta sig igenom ett så stort projekt på kort tid mitt i sommaren är både utmanande och roligt. Det var ett enastående team som kämpade och visade att de kunde lösa de utmaningar som uppstod på ett bra sätt. Det fick oss att känna oss trygga med att vi skulle klara jobbet. Gänget monterade stålramar och plåtkassetter på spårsidan. De gjorde stålstommen till en lamparmatur samt glasräcken och handledare. Vi hann klart med den första delen i tid och stationen kan öppna som planerat. Nu kommer vi att slutföra den sista delen av projektet.


  Ljust, fräsch och högt i tak

  Vi har suttit i vår smidesverkstad vid Bällstaån sedan 70-talet. Under senare år har det skett en omvandling av industriområdet till bostäder, parker och gångstråk och det är inte så konstigt att vi måste flytta ifrån vår kära smidesverkstad. Men, en ny smidesverkstad i Bromma väntar på oss. Den är ljus, fräsch och har hög takhöjd. När ombyggnaden av de allmänna utrymmena är färdig kommer vi att börja flytta in och i februari ska flytten vara klar.

  Eezer – Kenyaresor

  Det är en väldigt speciell känsla som uppstår när vi får vara med och göra skillnad. Det är en varm känsla i hjärtat som infinner sig när Eezers MC-ambulanser förvandlar en persons dag från hemsk till fantastisk. Att få se resultatet av Eezers arbete på plats i Afrika är en obeskrivlig känsla. Just det fick både Javier och Richard uppleva när de var iväg på varsin uppföljningsresa med Eezer i augusti.

  I två år har vi engagerat oss i Eezer. Vi har bland annat byggt ambulansvagnar i vår smidesverkstad som idag rullar i Afrika och utbildat lokalbefolkning i Burundi i att bygga vagnar. Oavsett om du har bidragit med konkreta insatser eller inte så är det vi tillsammans som gör det möjligt att vi kan engagera oss i Eezer.


  Våra projekt

  I augusti var det fullt upp med Fridhemsplansprojektet. Utöver det monterade vi smidesgrindar och räcken på turkiska ambassaden, gjorde metallglaspartier till Bromma Kyrka, inredningssmide, avväxlingar och vinställ. Vi fortsatte också med cortenfasaden på Biskoppsudden. Tre fullsatta svetskurser startade också.

  Med uppladdade batterier ser vi fram emot höstens spännande projekt inom smide & glas och att rodda ihop flytten till nya fräscha lokaler. Hösten 2019 blir en kul höst – nu kör vi!

  Aktuella datum i september 2019

  • Torsdag 5 september Deadline lön
  • Tisdag 17 september kl 06.30-11.30 Massage i lunchrummet plan 2
  • Onsdag 25 september löneutbetalning
  • Fredag 27 september stormöte kl 13.30
  • Planeringsmöte varje torsdag kl 13.15 i stora konferensrummet 

  *******************************************************************

  Vi kan erbjuda det mesta inom stål-, glas- och smideskonstruktioner. Med över 65 års erfarenhet och brett branschkunnande kan vi erbjuda de bästa lösningarna allt efter dina behov. Vi har en fullt utrustad verkstad i Sundbyberg och vi kan ge snabb service. Över 40 smeder till din tjänst!

  SMIDEGLAS- & METALLPARTIER INREDNINGSERVICESMIDE

  Vill du veta mer om oss? Besök lundgrenab.se för mer information eller läs våra  månadsbrev.

  Du kan också följa oss på våra sociala medier:

  FACEBOOK

  LINKEDIN

  INSTAGRAM

  Hör gärna av dig om du vill ha ett kostnadsfritt förslag. Du kan skicka din förfrågan till anbud@smide.com eller fylla i följande formulär . Vill du prata med någon av våra projektledare kan du ringa oss på 08-684 118 00.

 • Månadsbrev juli 2019 – allt inom smide & glas

  Det är fullt ös i smidesverkstaden! Vi tillverkar smidesräcken, dörrpartier, servettringar, vinställ, smidesgrindar. Dessutom monterar vi balkar och plåtväggar ute på byggen. Vi kämpar för att allt ska rulla på enligt satta tidsramar. Alla gör ett fantastiskt jobb!

  Spännande tider

  Vi har en hektisk månad framför oss med smidesjobb under tighta tidsplaner. Att vi samarbetar på ett bra sätt mot målet krävs för att vi ska kunna prestera på topp. Corténfasaden till den nya stjärnkrogen på Biskoppsudden ska också bli färdig. Just nu jobbar Eddings med ett större smidesjobb på Lidl med ledning av Valle och snart ska de börja tillverka restauranginredning.

  Teamwork

  Vi laddar för uppföljningsresorna till Kenya med Eezer då två representanter från Lundgrens kommer följa Eezers arbete och dess utveckling på plats. De kommer besöka kliniker och organisationer som Eezer samarbetar med för att minska mödradödligheten på den afrikanska landsbygden. Dessutom kommer de följa upp redan levererade MC-ambulanser som transporterar gravida kvinnor till kliniker när de ska föda. Det ska bli spännande att följa deras inre och yttre resa med hojåkande, känslomässigt berörande möten, bedårande Eezerbebisar och en och annan giraff!

  Möte med tre Eezerbebisar maj 2018

  Dessutom förbereder vi oss för flytten till vår nya verkstad. Viss ombyggnad av lokalen kommer att ske innan vi flyttar över delar av verksamheten.

  Alla kan svetsa!

  Även om du aldrig har hållit i en svets tidigare så kan du utan större problem lära dig att svetsa. Kom på våra svetskvällar så får du se! Visst, det krävs lite träning. Men, om du går en svetskurs med våra skickliga smeder som kursledare kommer du bli så pass säker att du efter åtta sammankomster klarar en svetsarprövning och får ditt första svetscertifikat. För dig som redan kan svetsa och vill bygga till exempel en ljusstake eller ett bord kommer vi öppna upp vår smidesverkstad för metallslöjd. För mer information och anmälan se här eller kontakta oss så berättar vi mer. När du väl har börjat att svetsa vill du inte sluta!

  Ett tips på en rolig tävling!

  Varje månad får alla lämna bidrag till månadens bild. Vinnaren publiceras i vårat månadsbrev. Övriga bilder publiceras i våra sociala medier och på hemsidan. Vi får in bilder allt från våra projekt inom smide och glas till bilder på vårat härliga gäng. Följ oss gärna på Facebook, Instagram, Linkedin så får du ta del av livet på Lundgrens. Vinnarbidraget för juli stod Fathi för med bilden ”Visuell kontroll av svets”. Grattis!

  Slutligen

  Oavsett om du jobbar eller har semester passa på att suga ut det sista av sommaren! Sol, svalkande bad från solvärmda klippor, mjukglass i mängder och ljumma kvällar med grillning med nära och kära är härligt! Dessutom kommer det ge dig extra energi!

  Ha en fortsatt skön sommar!

  Några bilder från våra smidesjobb (och bidrag till månadens bild):

  Elvis och Fasil monterar plåt Barkaby handelsplats

  Aktuella datum i augusti 2019

  • Måndag 5 augusti Deadline Lön
  • Uppföljningsresa 1 till Kenya med Eezer 16 till 24 augusti
  • Fredag 23 augusti löneutbetalning
  • Uppföljningsresa 2 till Kenya med Eezer 24 augusti till 2 september
  • Måndag 26 augusti kl 18 kursstart svetskurs MMA Steg 2 Kursledare Yosef
  • Onsdag 28 augusti kl 18 kursstart svetskurs MMA steg 1 Kursledare Samer
  • Torsdag 29 augusti kl 13 kursstart svets för nybörjare kursledare Macro och Wille
  • Torsdag 29 augusti kl 18 kursstart svetskurs MMA steg 1 Kursledare Jimmy
  • Planeringsmöte varje torsdag kl 13.15 i konferensrummet

  I september planeras en svetskväll och metallslöjd. Håll utkik på vår hemsida!

  *******************************************************************

  Vi kan erbjuda det mesta inom stål-, glas- och smideskonstruktioner. Med över 65 års erfarenhet och brett branschkunnande kan vi erbjuda de bästa lösningarna allt efter dina behov. Vi har en fullt utrustad verkstad i Sundbyberg och vi kan ge snabb service. Över 40 smeder till din tjänst!

  SMIDEGLAS- & METALLPARTIER INREDNINGSERVICESMIDE

  Vill du veta mer om oss? Besök lundgrenab.se för mer information eller läs våra  månadsbrev.

  Du kan också följa oss på våra sociala medier:

  FACEBOOK

  LINKEDIN

  INSTAGRAM

  Hör gärna av dig om du vill ha ett kostnadsfritt förslag. Du kan skicka din förfrågan till anbud@smide.com eller fylla i följande formulär https://www.lundgrenab.se/kontakt/. Vill du prata med någon av våra projektledare kan du ringa oss på 08-684 118 00.

 • Månadsbrev juni 2019 – allt inom smide & glas

  Från att det var tufft att lyckas med försäljningen i början av året till att vi fick i in några stora projekt. Därför har vi laddat med resurser eftersom det kommer bli en intensiv period. I sommar har vi öppet som vanligt och vi är tacksamma för att vi har personal som hjälper oss att klara sommartoppen. Just nu har vi kapacitet över att ta snabba smidesjobb så kontakta oss om du behöver hjälp med något.

  En sommarhälsning

  Innan många tar semester vill jag passa på att skicka en sommarhälsning. Först och främst vill jag tacka våra fantastiska medarbetare som varje dag kämpar med oss för att vi ska nå våra mål. Utan er skulle vi aldrig kunna leverera smide och glas i världsklass! Till vårt växande gäng välkomnar vi smederna Nasim, Anibal och Mathiaz samt projektledare Martin. Tack alla som sökt jobb hos oss. Vi har ett fortsatt behov av personal inom koncernen så tipsa, sprid & sök våra lediga tjänster! Sist men inte minst ett stort tack alla nya och gamla kunder för förtroendet!

  Passa på att njuta av sommaren och ladda batterierna inför hösten. Ta till vara på de där stunderna som ger dig ny energi. Vi ser fram emot en höst fylld med nya utmaningar – ny verkstad, Kenyaresor, metallslöjd, teamresor, spännande projekt inom smide & glas och annat skoj.

  Vår nya smidesverkstad

  Nu har vi äntligen hittat en ny smidesverkstad! Den ligger i Bromma och vi får tillträde i juli. Vi kommer fixa till lokalerna och sedan kommer vi successivt flytta över vår verksamhet. 

  Insatser för minskad mödradödlighet

  I augusti kommer våra doers Javier och Richard åka på varsin uppföljningsresa till Kenya för att besöka kliniker och organisationer som Eezer samarbetar med för att minska mödradödligheten. De kommer följa upp redan levererade MC-ambulanser som transporterar gravida kvinnor till kliniker på den afrikanska landsbygden. Vi sponsrade även ett resestipendium som delades ut till Bike Babes-medlemmen Ulrika Bohlin som vi tror kommer bli en utmärkt Eezerambassadör. Stort grattis till Kenyaresan!

  Eezers mc-ambulans

  5 S förbättringsfabriken

  Inför sommaren körde vi vårliga 5 S-dag och stökade undan det som vi har svårt att hinna med i vardagen. I sommar tar vi en paus från våra 5 S-träffar. Det är dock viktigt att vi behåller den goda ordningen som vi skapat så vi inte får börja om från steg 1 till hösten.

  Våra projekt

  I juni var det fullt fokus på våra pågående projekt inom smide och glas. Det var avväxingsbalkar, glasväggar och dörrpartier som pågick. Vi gjorde kompletteringar på befintliga dörrar på NKS. Ett team monterade en ALU-ramp och dörromfattningar. Andra projekt som vi jobbade med var montage av dörrpartier i Uppsala, smidesjobb till NCC och Bonava. Vidare fortsatte vi med vinskåpen till Magnusson Fine wine.  Vi fortsatte också med corténfasaden till nya stjärnrestaurangen på Biskopsudden och hörnskydden på SÖS.

  Snart börjar vi med tillverkning av smidesräcken, dörrpartier och en plåtbeklädnad av en lastkaj. 

  Bröderna Eddings Smide

  Bröderna Eddings Smide jobbade med restauranginredning till Janax Snickeri. Fläktrummet i Norra huset till kv Stettin blev klart. De fortsatte sedan med montaget i Södra huset och diverse extra smidesjobb. Vidare började Eddings montera plåtar till två terrasser på Gärdesskolan. De började också tillverka ett nytt bjälklag i Bromma. Ett annat projekt som Eddings jobbade med var två stycken spaljéer till Viksjö Centrum. Snart kommer järngänget hjälpa SH-Bygg med två stycken plattformar.

  Aktuella datum i juli 2019

  • Fredag 5 juli Deadline Lön
  • Planeringsmöte varje torsdag kl 13.15 i konferensrummet 

  *******************************************************************

  Vi kan erbjuda det mesta inom stål-, glas- och smideskonstruktioner. Med över 65 års erfarenhet och brett branschkunnande kan vi erbjuda de bästa lösningarna allt efter dina behov. Vi har en fullt utrustad verkstad i Sundbyberg och vi kan ge snabb service. Över 40 smeder till din tjänst!

  SMIDEGLAS- & METALLPARTIER INREDNINGSERVICESMIDE

  Vill du veta mer om oss? Besök lundgrenab.se för mer information eller läs våra  månadsbrev.

  Du kan också följa oss på våra sociala medier:

  FACEBOOK

  LINKEDIN

  INSTAGRAM

  Hör gärna av dig om du vill ha ett kostnadsfritt förslag. Du kan skicka din förfrågan till anbud@smide.com eller fylla i följande formulär https://www.lundgrenab.se/kontakt/. Vill du prata med någon av våra projektledare kan du ringa oss på 08-684 118 00.


 • Månadsbrev maj 2019 – allt inom smide & glas

  Oj, oj, oj vad tiden går och jag hinner bara med hälften av allt det som jag har för händerna!! En känsla som jag tror många har nu. Just för att maj är en hektisk månad med många deadlines samtidigt som det är mycket kul som händer med skolavslutningar, semesterplaneringar m.m. Med sommaren för dörren gäller det att prioritera det som är viktigast och sätta en rimlig ambitionsnivå på det som du har för händerna. För då ordnar det sig alltid!

  Ta chansen och följ med på en äventyrsresa till Kenya

  Att ta sig från hemmet till en klinik för att få kvalificerad hjälp vid barnafödsel är en stor utmaning i många delar av världen. Många kvinnor dör ofta i onödan för att de inte hinner komma fram i tid. Med svensk design, kunnande och lokala material tillverkas Eezers mc-ambulanser som räddar liv på den afrikanska landsbygden. Nu söker vi en Lundgrenare som får chansen att följa med på en av Eezers uppföljningsresor till Kenya i augusti. Under resan kommer några redan levererade ekipage i bl.a. Masaai Mara följas upp. På resan behövs en doer som kan hjälpa till att fixa till ett mc-drag. Det kommer bli en inre och yttre äventyrsresa och jag lovar att det är obeskrivlig känsla att göra skillnad på plats! Vill du följa med? Då ska du anmäla ditt intresse till oss.

  Många nya ansikten

  Det är fullt upp i vår smidesverkstad och ännu mer kommer det att bli i sommar. Det löser vi med nyanställningar och inhyrd personal. Jag får ofta höra av nya medarbetare att det får ett trevligt bemötande när kommer till oss och att ni är glada och hjälpsamma. Det om något gör oss stolta!

  Vi söker projektledare

  Det kryllar av affärer inom smide och glas som vi vill fånga! Därför söker vi fler projektledare som vill jobba med delar eller helheten inom projektledning. Så tipsa och dela gärna att vi söker projektledare! Eller ansök här.

  En dag fylld med nytta och nöje

  Äntligen är det dags för Lundgrens vårliga 5 S-dag! Denna gång kommer vi köra gruppvis och stöka undan det som är svårt att hinna med på 5 S-träffarna. Att hela tiden sträva efter att plocka bort och förenkla är viktigt för vi ska lyckas skapa en bättre och säkrare arbetsplats med högre trivsel och bättre lönsamhet.

  På kvällen blir det sommarfest då vi kör en gammal goding med femkamp på Grönan. Det blir en fartfylld kväll med 5-kamp, åk, mat och musik.

  Hälsoundersökning

  Nu är nästan alla hälsoundersökningar genomförda.

  Teamwork

  Vid montage uppstår ibland situationer som kräver lite extra eftertanke. En sådan situation uppstod nyligen när Dominykas och gänget skulle montera en klurig bordskonstruktion. Då var den kunskap som fanns i teamet och förmågan att arbeta fram lösningar tillsammans mycket värdefull.

  ”Lägg din hand i min så är vi starka tillsammans, så är vi svaga tillsammans, så är vi tillsammans!”

  Våra projekt

  I maj avlöste uppdragen varandra i bostadsrättsföreningen Älgskyttaren i Fredhäll. Först blev det ett balkongmontage och sedan ett smidesräcke, en cykelramp, lagning av hissnät och montage av en räckes modifiering genom åtta våningar. Jimmy och Micke slet på SÖS med de gummibeklädda handledarna och påkörningsskydden i rostfritt. Den sista biten lättbalk blev monterad i Audi bilhall. Wrangelska Palatset fick ett elegant läderinlindat räcke i smide samt en draperiskena. Ännu mer jobb blev det på KS med dörromfattningar till samtliga metalldörrar. Vinfacken till vinstället Druva till Magnusson Fine Wine rullade på enligt plan. Slutligen blev mässingsjobben på NK färdiga.

  I maj började vi också montera dörrpartier på Arlanda och vi drog igång med svetsarbeten på Bromma flygplats. Nästan alla extra smidesjobb blev färdiga i Käppala reningsverk.

  Vidare tillverkade vi ett stativ i stål för skyltar till Barkabystaden. Bullerplanket i Älvsjö blev nästan färdigt. Arbetet med cortenfasaden till restaurangen på Biskoppsudden flöt på bra med Javier som arbetsledare. Äntligen befinner sig jobbet med glascaféterian i slutskedet.

  Slutligen gjorde vi smidesdetaljer, balkar, avväxlingar, pelare och ståldörrar. Vi hann också med ett bordsunderrede, en grillställning, ett skärmtak och smidesräcken.

  I sommar kommer det bli smide och glass i världsklass! Den andra etappen med dörrpartier på KS, påkörningsskydd, avväxlingar, smidesstaket, ståldörrar, ett specialbeställt smidesräcke och mycket specialsmide väntar.

  Bröderna Eddings Smide

  I maj monterade Eddings fasadplåtar till två fläktrum till kv Stettin som kommer bli färdiga i juni. I Tomteboda byggde de två ståltrappor. Vidare hjälpte de Bygg Partner att tillverka gallerdurksrännor. De monterade också cortenstål i Gröndal. I juni kommer Eddings smygstarta det nya projektet Gärdesskolan med Erlandsson Bygg som byggare.

  Aktuella datum i juni 2019

  • Tisdag 5 juni dag före nationaldagen arbetstid kl 06.30-13.15 (6 h)
  • Onsdag 5 juni 5-S dag kl 09.15-13.15
  • Onsdag 5 juni stormöte kl 12.30
  • Onsdag 5 juni sommarfest med samling kl 17.30 vid Gröna Lund
  • Onsdag 5 juni Deadline Lön
  • Torsdag 6 juni sista anmälningsdag till uppföljningsresan till Kenya i augusti. Maila ditt intresse till johanna@smide.com och motivera varför du ska följa med och varför du skulle bli en bra Eezerambassadör
  • Fredag 7 juni planeringsmöte kl 09.15 för projektledarna
  • Torsdag 13 juni planeringsmöte kl 13.15 för projektledarna
  • Tisdag 18 juni kl 06.30-10.30 massage
  • Torsdag 20 juni dag före midsommarafton arbetstid kl 06.30-13.15 (6 h)
  • Torsdag 20 juni planeringsmöte kl 09.15 för projektledarna
  • Torsdag 20 juni löneutbetalning
  • Torsdag 27 juni kl 13.15 planeringsmöte för projektledarna

  5 S – förbättringsfabriken fredag kl 13.45 (meddela din gruppledare om du inte kan komma)

  *******************************************************************

  Vi kan erbjuda det mesta inom stål-, glas- och smideskonstruktioner. Med över 65 års erfarenhet och brett branschkunnande kan vi erbjuda de bästa lösningarna allt efter dina behov. Vi har en fullt utrustad verkstad i Sundbyberg och kan vi ge snabb service. Över 40 smeder till din tjänst!

  SMIDEGLAS- & METALLPARTIER INREDNING – SERVICESMIDE

  Vill du veta mer om oss? Besök lundgrenab.se för mer information eller läs våra  månadsbrev.

  Du kan också följa oss på våra sociala medier:

  FACEBOOK

  LINKEDIN

  INSTAGRAM

  Besök oss också på vårt Google+ konto -> Lundgren AB månadsbrevapril2019

  Hör gärna av dig om du vill ha ett kostnadsfritt förslag. Du kan skicka din förfrågan till anbud@smide.com eller fylla i följande formulär https://www.lundgrenab.se/kontakt/. Vill du prata med någon av våra projektledare kan du ringa oss på 08-684 118 00.


 • Månadsbrev april 2019 – allt inom smide & glas

  Oj, vad tiden har rusat och vintern rasat ut! Precis som på valborg när vi tänder eldar för att bränna upp det gamla och ge plats åt det nya har vi gett plats åt vår nya projektledarstab. Som vi tidigare berättat var det tufft att lyckas med försäljningen i takt med vår satsning. Men det sätt som gänget tog sig an utmaningen och kämpade med försäljningen gav resultat. De visade att med lite jävlar anamma går det. Så efter en lång och mörk vinter står vi äntligen här och på några korta ögonblick slår allt ut i full blom. Liksom manskörerna sjunger om studentens lyckliga dar ringer vi i orderklockan för den ljusnande framtid som är vår! Välkommen sköna maj!

  Stora och spännande jobb inom smide och glas ligger i startgropen. Vi är tacksamma över att vi har team med skickliga smeder som kommer hjälpa oss att utföra jobben under tighta tidsplaner. Med teamwork och lite jävlar anamma kommer vi leverera smide och glas i världsklass!

  Snart blir du inte insläppt på bygget

  Från den 20 juni behöver du ett nytt ID06 med en säkrare kortstandard. Ett mål med de nya korten är att det ska bli svårare att fuska sig in på ett bygge. Det är viktigt att du godkänner uppgifterna via länken på din mail och identifierar dig med Bank-ID. Annars kan inte kortet produceras och saknar du ett nytt ID06 kommer du inte bli insläppt på bygget.

  Bli proffs på att svetsa med oss

  Vi utbildar inom svets i olika metoder och nivåer. Vi kör svetskurser i samarbete med Medborgarskolan och skräddarsyr egna svetskurser till både privatpersoner och företag. I april fick tre smeder äran att vara svetslärare i stålworkshopen Rum, detalj och material för KTH:s arkitekturstudenter. Det var också premiär för den nya svetskursen svets för nybörjare som vi kör i samarbete med Medborgarskolan. Den riktar sig till de som vill lära sig grunderna inom svets och prova att svetsa MMA, MIG/MAG och TIG. I maj kommer vi hålla en företagsanpassad svetskurs. I höst börjar vi med metallslöjd då vi kommer ha workshops med tillgång till en utrustad verkstad, material och en erfaren smed.

  Fathi utbildar KTH-studenter

  Vill du följa med till Kenya?

  I höst kommer det bli två uppföljningsresor till Kenya för att följa upp Eezers arbete för minskad mödradödligheten på den afrikanska landsbygden. Anmäl ditt intresse om du vill följa med.

  Uppföljningsresa maj 2018

  Genom grönt stål kan vi minska klimatpåverkan

  I dagarna lanserades satsningen Grönt Stål som gör det möjligt att klimatkompensera vår stålanvändning. Detta görs genom skogsplantering i långsiktigt hållbara projekt tillsammans med Zero Mission. Bakom satsningen står MVR och Norsk Stålförbund. Som företagare kan vi profilera oss och klimatkompensera hela vår verksamhet.

  Transporter och bilkörning är andra miljöbovar i vår arbetsvardag. Men genom att tanka fossilfri diesel kan vi minska koldioxidutsläppet för våra arbetsbilar upp till 90 %! En lista på tankstationer som har HVO100 finns hos Jussi.

  5 S

  Vilket härligt engagemang det är i grupperna och det är glädjande att se en städad smidesverkstad med ännu bättre ordning. Grattis gården till 5 S-segern!

  5 S Förbättringsfabriken

  Save-the-date

  Den 5 juni blir det sommarfest och mer information och anmälan kommer inom kort.

  Våra projekt

  I april fortsatte vi med montaget av dörrpartierna till NKV och blev nästan färdiga med den första etappen. Vi monterade metallglaspartier på Arlanda samt duschskärmar i Kämpetorpshallen. Det rostfria smidesräcket till Käppala reningsverk blev färdigt. Vidare gjorde vi en avväxling, pergola, smidesräcken och handledare. Vi monterade ett glasräcke med handledare i Lidingö Stadshus och började med täckplåtarna i corten till restaurangen på Biskoppsudden. Vidare monterade vi rostfria täckplåtar och hållare till dörrkort. Vi monterade glaspartiet till entrén på Clarion Hotell och satte glas i glascaféterian. Utöver detta fortsatte vi med finsmidet i mässing till NK, vinställen till Magnusson Fine Wine samt hörnskydden till Södersjukhuset. Vi monterade också hörnprofiler och takbeslag i Audio bilhall.

  I maj kommer vi börja med ett bullerplank, påkörningsskydd, dörrpartier, smidesräcken, avväxlingar m.m.

  Bröderna Eddings Smide

  Bröderna Eddings Smide gjorde glaspartier till en vinkällare, ståbord till Brillo och vinskåp till Janax Snickerier. De gjorde ett bordsstativ i rostfritt och en diskbänk samt smidesjobb åt Järfälla kommun. De var full fart på kv Stettin där gänget monterade balkong- och terrassräcken. I maj kommer fasadplåtarna monteras.  Vidare började Eddings montera handledare till fyra trapphus. De tillverkade ingjutningsgods till Nationalarenan och klädde in ett ställverk med aluminium till kv Brädstapeln. De fortsatte med tillverkningen av smidesräcken till Kallhäll Centrum och nu håller de på med trappräcken i rostfritt.

  Aktuella datum i maj 2019

  • 1 maj lediga
  • Söndag 5 maj Deadline lön
  • Skärtorsdag 18 april arbetstid kl 06.30-13.15 (6 h)
  • Fredag 24 maj löneutbetalning
  • Onsdag 29 maj arbetstid kl 06.30-13.15 (6 h kollektivanställda)
  • Torsdag 30 maj lediga Kristi himmelfärdsdag
  • Fredag 31 maj lediga (kollektivanställda)
  • 5 S – förbättringsfabriken fredag kl 13.45 (meddela din gruppledare om du inte kan komma)
  • Planeringsmöte varje torsdag kl 09.15 i stora konferensrummet

  *******************************************************************

  Vi kan erbjuda det mesta inom stål-, glas- och smideskonstruktioner. Med över 65 års erfarenhet och brett branschkunnande kan vi erbjuda de bästa lösningarna allt efter dina behov. Vi har en fullt utrustad verkstad i Sundbyberg och kan snabb service. Vi har över 40 smeder till din tjänst!

  SMIDEGLAS- & METALLPARTIER INREDNING – SERVICESMIDE

  Vill du veta mer om oss? Besök lundgrenab.se för mer information eller läs våra  månadsbrev.

  Du kan också följa oss på våra sociala medier:

  FACEBOOK

  LINKEDIN

  INSTAGRAM

  Besök oss också på vårt Google+ konto -> Lundgren AB månadsbrevapril2019

  Hör gärna av dig om du vill ha ett kostnadsfritt förslag. Du kan skicka din förfrågan till anbud@smide.com eller fylla i följande formulär https://www.lundgrenab.se/kontakt/. Vill du prata med någon av våra projektledare kan du ringa oss på 08-684 118 00.
 • Månadsbrev mars 2019 – allt inom smide & glas i Stockholm

  Nu är det full fart i smidesverkstaden och efter några kämpiga månader känns det som vi är på banan igen! Det var en härlig känsla när vi lyckades sälja i stort sett alla timmar i mars. Rekrytering av nya medarbetare pågår och vi har några riktigt duktiga smeder inom finsmide och byggnadssmide på ingång! Vi har många spännande jobb i pipen och beredskap finns för att fortsätta göra smide i världsklass!

  Magiska krafter

  För mig är smide magi. Det är verkligen fascinerande att se hur våra smeder skapar unika smidesprodukter i vår smidesverkstad. Med en bit metall, lite verktyg och några maskiner verkar de kunna göra vad som helst. Det är som att de trollar! Vi kan ta våra metallglaspartier som ett exempel. De tar några profiler, bygger ihop dem, klär in dem och vips har de ett helt unikt glasparti framför sig! Det handlar inte om vad de gör utan hur de gör det. Och, jag är djupt imponerad av våra smeders skicklighet!   

  Specialsmide

  Tillsammans med våra skickliga smeder gör vi smidesjobb som andra i branschen tycker är besvärliga. Vi förser byggare, arkitekter, inredare, förvaltare, bostadsrättsföreningar och privatpersoner med alla typer av smide och gärna komplicerade smidesjobb. Vi gör allt från kompletteringssmide, MT-stål och säkerhetsdörrar till specialbeställda glaspartier och exklusiva inredningar. Både utmanande och roligt!

  Specialsmide i Stockholm

  Arbetsmiljö & säkerhet

  Förra veckan hade vi besök av det regionala skyddsombudet som gjorde en skyddsrond och tittade på hur vi jobbar med arbetsmiljö. Vi fick beröm för den fina ordningen i vår smidesverkstad! Däremot fick vi en anmärkning på att det låg en del material på golvet vilket innebär snubbelrisker. Ett välkänt problem som vi försöker lösa genom att märka ut material, lägga i pallar o.s.v. Vi vet att det kan vara lite knepigt att få till i det dagliga arbetet men vi får fortsätta hjälpa varandra att bli bättre på detta.

  Som ni känner till ska vi alltid ha skyddshjälm, ögonskydd, varselkläder och skyddsskor när vi är ute och jobbar. För de jobb som kräver ska vi använda hörselskydd, handskar och andningsskydd. Kraven kan se olika ut hos beställarna så därför är det viktigt att du tar reda på vilken typ av hörselskydd, hjälm o.s.v. som gäller.

  Förbättringsfabriken 5 S

  Det är ett härligt engagemang i 5 S-grupperna! I mars utförde vi ett antal förbättringar för att skapa en bättre och säkrare arbetsplats med högre trivsel och bättre lönsamhet. Under mina år på Lundgrens har jag aldrig sett så välstädade maskiner någonsin i vår smidesverkstad.

  Våra projekt

  I mars gjorde vi rostfria plåtar till duschskärmar i Kämpetorpshallen. Vi gjorde ett metallglasparti, svartlackerade hyllor och ett glasrack. De oxiderade dörrpartierna till Solberga Kyrkan i Göteborg blev färdiga och monterades på plats av våra smeder. Den cortenklädda stålstommen till ett ventilationsaggregat i Kista blev färdig. Första etappen dörrpartier till NKS blev också i stort sett klar. Vidare monterade vi ett specialbeställt dörrparti. Tillverkningen av entrépartiet till Clarion hotell pågick och en dörr i mässing blev färdig.

  Vi gjorde också smidesjobb i Audio Bilhall och jobbet med speglar i mässing och portaler till NK fortsatte. Arbetet med konstakademins damer fortsatte. Gänget på Jägarbacken fortsatte med smidesjobben och gjorde bland annat smidesräcken och en spiraltrappa. Arbetet med hörnskydd/socklar i rostfritt i kulvertarna på Södersjukhuset påbörjades.

  Smidesteamet blev nästan färdiga med de löpande smidesjobben till QHF åt Peab. De satte också stedstag i stål. Vidare gjorde teamet två balkongräcken i smide samt ramar till golvluckor. De slutförde interntrappan till Tungel byggare. Teamet monterade och svetsade smidesräcken och gjorde rostfria golvlister och detaljer till Timberland på Kungsgatan. Servicekillarna reparerade också entrédörren. Vidare monterade de kantstål till ett garage för ambulanser till Skeppströms Byggnads.

  I april väntar avväxlingssmide, montage av smidesräcken, påkörningsskydd, dörrpartier till Arlanda, svetsarbeten på Bromma flygplats och etapp 2 med dörrpartier till NKS. Vi kommer fortsätta med bullerplanket till Arcona och börja med corténplåtarna till den nya restaurangen på Biskopsudden. Vi kommer montera entrépartiet på Clarion Hotell och fortsätta med glaspartiet till Gustavsbergs Porslinsmuseum. Vidare kommer vi tillverka vinstället Druva som ska byggas på de befintliga vinställen i Magnusson Fine Wine vinkällare på Grevgatan.

  Det kommer med andra ord bli fullt upp med smide i Stockholm! Om vi dessutom får in en del av de jobb där vi väntar svar kommer vi behöva förstärka styrkan med fler arbetsledande smeder!

  Bröderna Eddings Smide

  Under mars gjorde Eddings ett glasparti samt vinställ. De slutförde smidesjobben till utegymmet vid Lötsjön. Vidare gjorde de diverse mindre smidesjobb till Järfälla kommun och Saab. Fasadsmidet till Bredängen centrum blev klart. Järngänget tillverkade också balkong- och terrassräcken i smide till Kv Stettin. De började också montera durkplåtar till balkongerna. Vidare pågick fasadinklädnadnaden samt gallerdurksplanen till fläktrummen. Utöver detta började de klä in ett ställverk med aluminiumplåtar till kv Brädstapeln.

  SLUT

  Aktuella datum i april 2019

  • Torsdag 4 april svetsarprövning från kl 14.00
  • Fredag 5 april Deadline lön
  • Vecka 15 planerade svetskurstarter
  • Onsdag 10 april kl 15.45 facklig information inför lönerevision
  • Skärtorsdag 18 april arbetstid kl 06.30-13.15 (6 h)
  • Fredag 19 april sista ansökningsdag för sommarsemester. Lägg in dina önskemål i NEXT
  • Torsdag 25 april löneutbetalning
  • Torsdag 25 april Massage kl 06.30-10.30 lunchrummet plan 1
  • Fredag 26 april stormöte
  • Valborgsmässoafton tisdag 18 april arbetstid kl 06.30-13.15 (6 h)
  • 5 S – förbättringsfabriken fredag kl 13.45 (meddela din gruppledare om du inte kan komma)
  • Planeringsmöte varje torsdag kl 09.15 i stora konferensrummet

  *******************************************************************

  Vi kan erbjuda det mesta inom stål-, glas- och smideskonstruktioner. Med över 65 års erfarenhet och brett branschkunnande kan vi erbjuda de bästa lösningarna allt efter dina behov. Vi har en fullt utrustad verkstad i Sundbyberg och kan snabb service. I dag arbetar över 50 personer på Lundgrens.

  SMIDEGLAS- & METALLPARTIER INREDNING – SERVICESMIDE.

  Vill du veta mer om oss? Besök lundgrenab.se för mer information eller läs våra  månadsbrev.

  Du kan också följa oss på våra sociala medier:

  FACEBOOK

  LINKEDIN

  INSTAGRAM

  Besök oss också på vårt Google+ konto -> Lundgren AB månadsbrevmars2019

  Hör gärna av dig om du vill ha ett kostnadsfritt förslag. Du kan skicka din förfrågan till anbud@smide.com eller fylla i följande formulär https://www.lundgrenab.se/kontakt/. Vill du prata med någon av våra projektledare kan du ringa oss på 08-684 118 00. • Månadsbrev februari 2019 – allt inom smide & glas

  Januari och februari är tuffa månader för oss. Då gäller det att hitta kraften att kämpa. Mina källor till inspiration är många och en av dem är min femåriga dotter. Under sportlovet hängde vi i slalombacken och det gav mig viktiga insikter om vägen till målet. Hon hade bestämt sig för att åka skidor. Hennes uthållighet, inre driv och förmåga att inte ge upp vid motgångar blev nyckeln till framgång. Varje gång hon ramlade reste hon sig upp och åkte vidare. Det blev tydligt att när vi finner vår passion blir det lätt att hitta den kraft som krävs för att vi ska kunna göra en helhjärtad insats. Från bandet i barnbacken kunde hon i slutet av veckan ta sig nerför de brantaste backarna. Hon gav minsann inte upp när det var som tuffast och lyckades nå sitt mål!

  Med de insikterna känner jag mig ännu mer motiverad att ta mig an Lundgrens utmaningar och kämpa vidare mot våra mål.

  Vägen till målet

  Lundgrens bocken

  Lundgrens haft ett långt samarbete med Jonas Bohlin som är en av Sveriges främsta designers och formgivare. För snart tio år sedan fick vi en ritning av Jonas på en arbetsbock som han hade designat till oss. Hans tanke var att ha ett par i varmförzinkat stål stående i arbetsboden. De skulle användas som arbetsbockar vid målning eller som ett extra bord på midsommarfesten. Vi gjorde ett par och anordnade en tävling på vår facebooksida där vi lottade ut den första Lundgrens bocken.

  Det är nog den finaste och mest användbara arbetsbocken som finns. Vi har länge känt att vi vill göra något mer av den. I januari hade vi timmar över så då passade vi på att tillverka några. Bockarna finns nu att köpa online. Bockarna fungerar lika bra som en arbetsbock som ett bordsunderrede. De kan användas som soff-, arbets- eller matbord om du lägger på en bordsskiva i trä, glas eller stål. De är lätta att bära med sig, smidiga att förvara och är mycket funktionella med sin justerbara höjd.

  Lundgrens bocken i vitt och svart lack med fina detaljer i mässing

  Smidesteamen skapar ordning & reda med 5 S

  Vi gjorde några små ändringar i 5 S-grupperna så att smidesteamen och Lundgrens avdelningar kan köra 5 S ihop. Det känns viktigt att ha ett forum där grupperna träffas regelbundet.

  Vi ska alltid bära skyddsutrustning

  När vi är ute på jobb ska vi alltid ha:

  • skyddshjälm med hakrem
  • ögonskydd
  • varselkläder
  • skyddsskor

  För de jobb som kräver ska vi använda:

  • hörselskydd
  • handskar
  • andningsskydd

  Har du besvarat enkäten om skyddsutrustning? Om inte, gör det så att vi vet att du har den utrustning som vi kräver att du ska använda.

  Skyddsutrustning på

  Månadens säljare

  Grattis Tomas som blev månadens säljare i februari! Nu väntar smidesjobb till Wrangelska Palatset, mässingjobb till NK, ett balkongmontage till Audio Bilhall och ståltrappor och smidesräcken till Kv Mikroskopet i Ursvik.

  Säljtips

  När vi har kapacitet över att erbjuda våra kunder kan det vara bra att fokusera ännu mer på merförsäljning. Det tar mer tid och kraft att sälja till en ny än en etablerad kund. Så knacka på i bodarna och fråga om det finns något mer vi kan hjälpa till med.

  Våra projekt

  I februari gjorde vi diverse löpande smidesjobb (avväxlingsbalkar och plåtar) till Peab. Vi började med ett passagesystem för elektronisk låsning av lägenhetsdörrar till Socialförvaltningen. Killarna jobbade vidare med interntrappan. Bygget av Welandtrappan i Kallhäll blev klart. Vi glasade ramar och började svetsa på statyerna. Vidare tillverkade och monterade vi en ramp, avväxlingsbalkar, handledare till en trappa, ett dörrparti och en stålstomme klädd med cortenstål samt demonterade smide.  Plåtarna till Casino Cosmopol blev nästan färdiga till en mycket nöjd kund. Trappräcket, galler och infästningar till Johanneskyrkan blev klart. Vi började också med ett glasjobb, smidesräcke och avväxlingsbalkar till Gustavbergs Porslinsmuseum. Vi fortsatte med dörrpartiet i mässing och gjorde finsmide då vi tillverkade ett glasrack till en bar i Sundbyberg.

  Äntligen blev vi så gott som klara på bygget Blicken vid Handenterminalen. Det var ett långt projekt som pågick i ett och ett halvt år med många turer fram och tillbaka. Glasfasad, glaspartier, skärmtak och smidesräcken är på plats. Under projektets gång var många personer involverade. Kunden Strabag blev nöjd med kvalitén, planeringen och utförandet. Projektledare David tackar alla inblandade och han tyckte att det var kul att kunna ro iland projektet!

  I februari väntar glasningen av glascaféterian och tillverkning av ett entréparti i rostfritt stål till Clarion Hotel.

  Bröderna Eddings Smide

  Under februari jobbade Eddings med bland annat utegymmet vid Lötsjön i Sundbyberg. De gjorde en rumsavdelare och lite annat smått och gott. De sålde vinställ till en vinkällare till en privatperson som de ska börja med i mars.

  -SLUT –

  Aktuella datum i mars

  • Tisdag 5 mars Deadline lön
  • Tisdag 5 mars semmelfika kl 14.00 i lunchrummet b.v.
  • Torsdag 7 mars MassageFredag 15 mars stormöte
  • Måndag 25 mars löneutbetalning
  • 5 S – förbättringsfabriken fredag kl 13.45 (meddela din gruppledare om du inte kan komma)
  • Planeringsmöte varje torsdag kl 09.15 i stora konferensrummet

  *******************************************************************

  Vi på Lundgrens kan erbjuda det mesta inom stål-, glas- och smideskonstruktioner. Vi har över 65 års erfarenhet och brett branschkunnande och kan därför erbjuda de bästa lösningarna allt efter dina behov. Vi har en fullt utrustad verkstad i Sundbyberg och vi kan ge bra och snabb service. I dag arbetar över 50 personer på Lundgrens, 40 skickliga smeder & montörer och 14 projektledare. Våra affärsområden är smide, glas- och metallpartier, inredning och byggservice.

  Vill du veta mer om oss? Besök lundgrenab.se för mer information eller läs våra  månadsbrev.

  Du kan också följa oss på våra sociala medier:

  FACEBOOK

  LINKEDIN

  INSTAGRAM

  Besök oss också på vårt Google+ konto -> Lundgren AB månadsbrevfebruari2019

  Hör gärna av dig om du vill ha ett kostnadsfritt förslag. Du kan skicka din förfrågan till anbud@smide.com eller fylla i följande formulär https://www.lundgrenab.se/kontakt/. Vill du prata med någon av våra projektledare kan du ringa oss på 08-684 118 00.

 • Månadsbrev januari 2019 – allt inom smide & glas

  Skakig start!

  Tillbaka på noll med en ny budget och nya mål. Utmaningen med att få till försäljningen börjar om varje år. Utan försäljning spelar det ingen roll att vi levererar smide i världsklass. Som vi skrev i förra månadsbrevet har vi en stor utmaning framför oss.

  Januari var liksom tidigare år en tuff månad för oss. Jobben minskade och det var svårt att hitta vettig sysselsättning åt alla. Situationen känns skakig och det är en jobbig känsla när budgeten halkar efter. Vi kämpar, sliter och försöker hitta nya vägar för att komma upp på toppen som ett starkt team.

  För att kickstarta året körde vi en säljtävling. Vinnare blev Yosef som sålde jobb för det högsta totala värdet i januari. Stort grattis! Rekordmånga förfrågningar blev besvarade och det finns flera starka bubblare bland oss som är på god väg att bli riktiga stjärnsäljare.

  Kommande nyheter – inredning & design på webben

  Inom kort lanserar vi en webbshop på vår hemsida där du kan hitta en härlig mix av inredning och design i hållbart smide. Alla produkter är egentillverkade i varierad stil. Sortimentet består av en brokig skara av produkter som efterfrågats av våra kunder eller som våra anställda har tagit fram. Du kommer hitta allt från vinställ till Lundgrens bocken. Om du vill se varorna, känna och klämma innan du beställer är du välkommen att besöka vårt showroom som finns i vår smidesverkstad i Sumpan. Vi kan göra det mesta inom inredningssmide så om du inte hittar det du söker kan du kontakta oss för ett prisförslag.


  Showroom Löfströmsvägen 1 i Sundbyberg

  Eezer – MC-ambulanser för minskad mödradödlighet

  Nu rullar ambulansvagnarna i Tchad som vi tillverkade innan jul. Vagnarna kommer främst att användas till mödravård, men även för att transportera människor som har svårt att ta sig till och från sjukhuskliniker. Under året kommer vi fortsätta att engagera oss i Eezer och i arbetet att minska mödradödligheten i Afrika. På vilket sätt? Jo, genom att fortsätta bidra med konkreta insatser inom det vi är bra på. Vi kommer bygga fler ambulansvagnar i vår smidesverkstad. Vi kommer förhoppningsvis vara med att lära lokalbefolkning att svetsa ihop vagnar. En uppföljningsresa till Kenya planeras i höst.

  Uppföljningsresa maj 2018

  Svetskurser

  I februari kommer tre svetskurser i MMA (pinnsvetsning) steg 1 att börja. Vi utökade kursutbudet med en nybörjarkurs dagtid där deltagarna kommer få lära sig grunderna inom svets och prova på de olika teknikerna MMA, MIG/MAG och TIG. I slutet av kursen kommer de få fördjupa sig inom valfri svetsmetod och tillverka en enklare produkt. Mer information och anmälan hittar du här. Kurserna hålls i samarbete med Medborgarskolan med våra skickliga svetsare Samer och Yosef som kursledare.

  Vi erbjuder också skräddarsydda kurser till både privatpersoner och företag inom svetsområdet. Du kan också lägga svetsprov hos oss. Kontakta oss så berättar vi mer. Det sägs att när du väl provat att svetsa vill du inte sluta.

  Så ska vi minska koldioxidutsläppet

  Transporter och bilkörning är stora miljöbovar i vår arbetsvardag. Med en enkel insats kan vi minska koldioxidutsläppet för våra arbetsbilar upp till 90 %!! Nämligen genom att tanka fossilfri diesel och det kommer vi göra i fortsättningen.   

  Vi kommer jobba vidare med miljöfrågor för att leva upp till konkreta och erkända miljökrav. Målet är att vi ska certifiera oss enligt ISO 14001.

  Kvalitetsledningen – 1090

  I januari gick ett gäng en kurs i visuell kontroll av svets för att fräscha upp sina kunskaper. Gruppen fick fin feedback från kursledaren som tyckte att de hade väldigt bra förkunskaper. I mars planeras revision EN 1090.


  Kurs visuell kontroll av svets

  Verkstadschefen har ordet

  Jussi tog över ansvaret för arbetskläder och skyddsutrustning från årsskiftet.

  Våra projekt

  I januari gjorde vi ett vinställ för trånga utrymmen, buffévagnar och Lundgrens bocken. Vi gjorde smidesräcken och barnvagnsramper till tunnelbanestationerna vid S:t Eriksplan och Rådmansgatan. Vidare gjorde vi en spiraltrappa i Kallhäll och började med smidesräcken till spårområdet på Arlanda. Slutfinish av spärrkiosken vid Vega station pågick. Det 22 meter långa trappräcket till S:t Johannes kyrka kom på plats. Vi fixade till sju vinställ Druva till vinkällaren Grappe. Vi tillverkade och monterade också ett trappräcke i svartlackerad stål till en villa. Stålstommen till NCC blev färdig. Vidare tillverkade och monterade vi en avväxlingsbalk i stål, ett galler, ett bordsstativ och dörrpartier. Vi monterade ett rostfritt räcke och trappor i Käppalaverket samt tillverkade vikbara metalldörrar till Solberga Kyrka i Göteborg.

  I februari kommer vi börja med plåtar till Casino Cosmopol samt vindfång och dörrpartier i koppar. Vi kommer också tillverka en dubbeldörr i mässing. Inom kort börjar arbetet med cortenplåtarna till den nya restaurangen på Biskopsudden.

  Bröderna Eddings Smide

  Det nya året började bra hos Eddings som har många spännande projekt på gång. De söker en finsmed för tillverkning av smidesprodukter och som kan klä in metallpartier. Tipsa, dela, sök! Ansökan och cv skickas till hr@smide.com  

  I januari började besiktningarna av arbetet i nya akutvårdsbyggnaden på Danderyds Sjukhus. Mycket av den medicinska utrustningen är nu monterad på vårat smide. Gänget fick mycket beröm för sin noggrannhet av både Siemens, Philips och beställaren! Vidare började Eddings tillverka en armställning till ett utegym vid Lötsjön i Sundbyberg. Trappmontaget på kv Stettin på Gärdet pågick för fullt och i februari tar fasadsmidet vid. De monterade det sista smidesräcket i Gröndal och de fortsatte med montaget av räcket i Kallhäll och Viksjö centrum. Vidare levererade Eddings blyskåpen till NKS. I övrigt svetsade de nya fästen till en traktorplog och en skopa. De gjorde en rumsavdelare samt glasrack till AG. Om några veckor får fasadsmidet till Bredängencentrum få en nystart.


  – SLUT –


  Aktuella datum februari 2019

  • Tisdag 5 februari Deadline lön
  • Fredag 8 februari stormöte
  • Måndag 11 februari kl 18.00 kursstart svetskurs MMA steg 1 kursledare Samer
  • Tisdag 12 februari kl 18.00 kursstart svetskurs MMA steg 1 kursledare Samer
  • Torsdag 14 februari kl 18.00 kursstart svetskurs MMA steg 1 kursledare Yosef
  • Måndag 25 februari löneutbetalning
  • 5 S – förbättringsfabriken fredag kl 13.45 (meddela din gruppledare om du inte kan komma)
  • Planeringsmöte varje torsdag kl 09.15 i stora konferensrummet

  ********************************************************

  Vi på Lundgrens kan erbjuda det mesta inom stål-, glas- och smideskonstruktioner. Vi har över 65 års erfarenhet och brett branschkunnande och kan därför erbjuda de bästa lösningarna allt efter dina behov. Vi har en fullt utrustad verkstad i Sundbyberg och vi kan ge bra och snabb service. I dag arbetar över 50 personer på Lundgrens, 40 skickliga smeder & montörer och 14 projektledare. Våra affärsområden är smide, glas- och metallpartier, inredning och byggservice.

  Vill du veta mer om oss? Besök lundgrenab.se för mer information eller läs våra  månadsbrev.

  Du kan också följa oss på våra sociala medier:

  FACEBOOK

  LINKEDIN

  INSTAGRAM

  Besök oss också på vårt Google+ konto -> Lundgren AB månadsbrev januari 2019

  Hör gärna av dig om du vill ha ett kostnadsfritt förslag. Du kan skicka din förfrågan till anbud@smide.com eller fylla i följande formulär https://www.lundgrenab.se/kontakt/. Vill du prata med någon av våra projektledare kan du ringa oss på 08-684 118 00.

 • Månadsbrev december 2018 – allt inom smide & glas

  God fortsättning!

  Många njuter av ledighet medan det är några tappra som håller ställningarna i smidesverkstaden. Snart sätter vi punkt för ännu ett kapitel i Lundgrens 66-åriga historia. Liksom livet bestod 2018 av höjdpunkter och motgångar och vardagen där emellan. En höjdpunkt var Eddings fantastiska utveckling. Med ledning av Adam lyckades järngänget vända det dåliga resultatet och dubbla omsättningen. Vi ser att företaget har en god potential att utvecklas vidare. Däremot var det tufft att lyckas med försäljningen i takt med vår satsning med nya projektledare på Lundgrens. Att hitta samarbetsformer, komma in i matchen och ro hem affärer tar tid. Ett kvitto på att vi är på rätt väg var när våra nya stjärnor började ringa i orderklockan!

  När orderklockan ringer på verkstaden

  Så till några godbitar under året. I 5 S tog vi över hundra steg på vägen mot målet till en bättre och säkrare arbetsplats med högre trivsel och bättre lönsamhet. Vi följde med Eezer till Kenya, Tanzania och Burundi för att minska mödradödligheten. Med egna ögon fick vi se att mc-ambulanserna används och räddar liv på den afrikanska landsbygden. Vi lärde locals i Burundi att bygga ambulansvagnar. Våra smidesteam gjorde roliga och minnesvärda teamresor runtom i Europa. Det är svårt att sammanfatta allt men du kan läsa mer i våra månadsbrev. Vinnarbidragen i tävlingen Månadens bild är några ögonblick som kommer fastna kvar i minnet. Här har du vinnarna:

  2 500 kr – någon?

  Efter vår resa till Burundi började Andree tillverka sin första mc-ambulansvagn. Han ser ett stort behov av vagnarna. Tyvärr stannade produktionen då han bl.a. behöver däck och diverse material för att kunna fortsätta. Om du vill hjälpa till kontakta oss. Jag lovar att det är en obeskrivlig känsla att vara med och göra världen lite bättre!  

  Vill du hjälpa Andree så han kan fortsätta tillverka ambulansvagnar I Burundi?

  Vad kan vi förbättra i vår miljö?

  Nyligen fick alla besvara frågan: Vad av det vi gör tror du är värst för miljön? Många svarade transporter och bilkörning samt att vi slänger material istället för att återanvända det. Under 2019 kommer vi jobba systematiskt med miljöfrågor. Målet är att vi ska certifiera oss enligt ISO 14001 för att leva upp till konkreta och erkända miljökrav.

  Flytten

  Det är inte klart hur det blir med flytten. Vi väntar besked om vi får vara kvar ett tag till. Om vi behöver flytta kommer vi leta lokaler i norrort och idag finns det lokaler att hyra. Om du vet någon som letar efter ett samarbete, vill sälja en tomt eller en verkstad hör gärna av dig till Richard.

  Ekonominytt

  Budgeten för 2019 blev klar. Målet är att vi ska sälja för 65 mkr på Lundgrens och på Eddings siktar vi på 30 mkr. Lagom till nyår kunde vi göra årets sista utbetalning av resultatlöner till våra resultatägare.

  Våra projekt

  I december blev Eddings färdiga med trappan till Drottninggatan. Beställaren Construera blev mycket nöjd! Den stora spiraltrappan i Gröndal blev också färdig. Fasad smidet till Bredängen centrum fortsatte och de gjorde ett blyskåp till NKS. De fick in en extra beställning på ett räcke som de började tillverka. De fick också in fler räcken till JM:s bygge i Kallhäll. Om vädret tillåter kommer de börja montera lite markräcken till Viksjö centrum.

  Lundgrens fortsatte blå teamet med smidet på Jägarbacken. Röda teamet monterade två glaspartier på Tegeluddsvägen. De fortsatte med glascaféterian och monterade en glasvägg på Ringvägen 100. Vidare monterade teamet en ståltrappa och en interntrappa. De gjorde också skjutdörrar i glas och mässing till Hotell Gamla Stan. Gröna teamet tillverkade räcken, glasramar och byggde om ett durkplan. De gjorde dörrstommar till två trädörrar och tillverkade barnvagnsramper. Vidare gjorde teamet finsmide i form av lamparmaturer i mässing. De tillverkade också det sista kopparinklädda metallglaspartiet till Husfrun. Sedan start har vi gjort ett 60-tal glaspartier varav de flesta är tillverkade i vår smidesverkstad. Samtliga metallpartier har klätts in med koppar som sedan fått en grön kulör genom konstgjord patinering. Ett enastående resultat! Gula teamet gjorde rostfria räcken och fortsatte med stålglaspartier till NKV inom Karolinska Universitetssjukhuset Solna. De började också med en rostfri trappa och ett rostfritt räcke till Käppala samt smide till DHL entrébyggnad.

  Några glimtar på projekt som ligger i startgropen – tillverkning av räcke till Johanneskyrkan, vinställ, svetsjobb på Bromma flygplats och corténplåtar till en ny restaurang på Biskoppsudden.

  Anders tillverkar det sista kopparinklädda metallpartiet till Husfrun

  Vägarna mot målet

  2019 innebär en stor utmaning för oss. Ingen väg är spikrak, men med vårt grymma gäng känner vi oss trygga. Samarbete är nyckeln till framgång. och tillsammans kommer vi kunna fortsätta utvecklas och leverera smide i världsklass. Dörren står på glänt så kliv med oss in och se vad 2019 har att erbjuda. Med detta önskar vi på Lundgrens kunder, leverantörer, kollegor och vänner ett

  Gott nytt år!

  Aktuella datum i januari 2019

  • Fredag 4 januari arbetstid dag före trettondagsafton arbetstid kl 06.30-13.15 (6 h)
  • 5 januari Deadline lön
  • Fredag 18 januari utbildning visuell kontroll (för vissa utvalda)
  • Fredag 25 januari löneutbetalning
  • Tisdag 29 januari Revision av EN1090
  • Onsdag 30 januari Revision av EN1090
  • Torsdag 31 januari massage kl 06.30-10.30 lunchrummet vån 1
  • 5 S – förbättringsfabriken fredag kl 13.45 med start 10 januari (meddela din gruppledare om du inte kan komma)
  • Planeringsmöte varje fredag kl 10.00 i stora konferensrummet

  ********************************************************

  Vi på Lundgrens kan erbjuda det mesta inom stål-, glas- och smideskonstruktioner. Vi har över 65 års erfarenhet och brett branschkunnande och kan därför erbjuda de bästa lösningarna allt efter dina behov. Vi har en fullt utrustad verkstad i Sundbyberg och vi kan ge bra och snabb service. I dag arbetar över 50 personer på Lundgrens, 40 skickliga smeder & montörer och 14 projektledare. Våra affärsområden är smide, glas- och metallpartier, inredning och byggservice.

  Vill du veta mer om oss? Besök lundgrenab.se för mer information eller läs våra  månadsbrev.

  Du kan också följa oss på våra sociala medier:

  FACEBOOK

  LINKEDIN

  INSTAGRAM

  Besök oss också på vårt Google+ konto -> Lundgren AB vinnare månadsbrev december

  Hör gärna av dig om du vill ha ett kostnadsfritt förslag. Du kan skicka din förfrågan till anbud@smide.com eller fylla i följande formulär https://www.lundgrenab.se/kontakt/. Vill du prata med någon av våra projektledare kan du ringa oss på 08-684 118 00.

 • Månadsbrev november 2018 – allt inom smide & glas

  Det lider mot jul

  Nu går vi in i december månad som är en tid med festligheter och en period där vi måste ge järnet på jobbet! Det känns skönt att ha lite ledigheter att se fram emot. Vi kunde bevilja alla ledighetsansökningar även i år.  Vi kommer ha öppet som vanligt i mellandagarna.


  Giveaway – gissa julklappen

  Vår Julklappstävling har börjat: “Med detta ställ blir det lätt, att förvara dina flaskor på ett stilfullt sätt”. Varje söndag fram till jul har du chansen att vinna exklusiv inredning i smide. När alla adventsljusen är tända kommer en sista julklapp läggas under granen. Vill du vara med och tävla? Besök oss på FACEBOOK och/eller INSTAGRAM.


  Årets julklapp – vinställ

  Tack för alla fina och roliga bidrag till årets julklapp! Det var sjukt kul att ta del av alla kreativa idéer som flödade. Vinsten gick till Jussi med miniatyren av vårt vinställ “Druva och Kenneth med den genuina ljusstaken i smide. Grattis! Så här i juletider har vår smidesverkstad förvandlats till en tomteverkstad och produktionen av julklappar är i full gång. Vi har många fina julklappsfynd att erbjuda våra kunder!


  Städa, städa varje fredag och till varje jul – det tycker jag är kul!

  Den 14 december kommer vi köra en favorit i repris och göra en gemensam 5 S-satsning på gården. Målet är att skapa mer yta och bättre ordning för att få till en effektivare logistik.

  Julfest

  Sedan blir det fest på Wallmans salonger! I år kör vi vår traditionella julfest tillsammans med järngänget på Eddings.


  Teamwork för att ro hem affären  

  Tomas och David kommer att fokusera på sälj framöver. De kommer involvera medarbetare i ett tidigt stadium för att sedan lämna över sålda projekt till den som ska genomföra det.


  Nu byggs det MC-ambulansvagnar i Burundi

  Vilken ovärderlig insats Richard och Elvis gjorde tillsammans med Eezers eldsjäl Lars Klingsbo i Burundi. De monterade två vagnar på plats och utbildade locals att bygga Eezers ambulansvagnar. Nu har en kille vid namn Andree börjat bygga ambulansvagnar på sin fritid. Han ser ett stort behov av vagnarna för att minska mödradödligheten i Burundi.

  I övrigt blev vi färdiga med vagnarna som ska till Tchad i januari.

  Testkör den färdigbyggda MC-ambulansen 
  Lokal tillverkning av MC-ambulanser i Burundi!


  Verkstadschefen har ordet

  Valideringen av svetsmaskiner och skjutmått blev färdig. Vi kommer fortsätta jobba med systematiskt förbättringsarbete varje fredag på 5 S-träffarna. Kom ihåg att verkstadstimmar endast får utföras i överenskommelse med Jussi. Det är din projektledare som ansvarar för din sysselsättning och det är till honom/henne du ska vända dig när du får en lucka. Kom också ihåg att registrera dina tider i NEXT varje dag.


  Våra projekt

  I oktober fortsatte blå teamet med avväxlingar och förstärkningsbalkar åt Constrera på Rensnålen. De gjorde en glasdörr till Lidingö Stadshus, diverse smide till TL-Bygg och ett smidesräcke. Teamet gjorde också en smidesgrind till en innergård på Sickla Udde Skola. Vidare började teamet med hisschaktet på Jägarbacken. Stålstommen till ett värmeaggregat till NCC kom också igång.

  Gröna teamet fortsatte med spärrkiosken till Vega station. De gjorde det sista kopparinklädda metallglaspartiet samt lamparmaturer till Husfrun. Teamet tillverkade delar till barnvagnsramper som snart ska monteras på T-banestationerna Rådmansgatan och S:t Eriksplan. De gjorde också två stycken stålstommar till en pardörr.

  Röda teamet tillverkade och monterade en mässingshylla till bageri Ingrid. De började med skjutdörrar som ska kläs in i mässing till ett hotell i Gamla Stan. De gjorde trappräcken, balkongräcken och en ärgad kopparram. Vidare gjorde de 120 transportfästen till MTAB och tio stycken fruktställ till Smiling Faces. Montaget av glascaféterian fortsatte. De gjorde en personbilsramp i Årsta, lagade och förstärkte en monter till spelmässan samt monterade brytskydd till en dörr. Slutligen gjorde vi den årliga pepparkaksformen till Fabrique Stenugnsbageri som i år blev en tomteluva.

  Montaget av metallglaspartier till Nya Karolinska drog igång för gula teamet. Allt blev klart på Bjursätraförskolan. Teamet tillverkade smidesräcken till Solberga kyrkan i Göteborg och snart kommer de börja med metallpartierna. Vidare gjorde de en avväxling. Teamet fick en beställning på två stycken CEWE40 stålpartier. Serviceteamet gjorde diverse servicesmiden.  

  Eddings Smide fortsatte sitt arbete i nya akutvårdsbyggnaden på Danderyds Sjukhus. I november jobbade de med finjusteringar av MT-stål, stålpartier och tillkommande smidesarbeten. I slutet av månaden var det taklagsfest som hölls av Locum, vilket var ett tecken på att det börjar närma sig slutet! Entrépartierna till H&M blev färdiga. En fin insats av gänget där beställaren blev mycket nöjd. Vidare hjälpte Eddings Frijo med en avväxling till en hiss på t-centralen. De jobbade också med Erlandssons bygg i bland annat deras projekt på Almarevägens förkola där de monterade ingjutningsplåtar. Eddings gjorde också smidesräcken åt JM. Montaget av ståltrappan på Drottninggatan var i full gång och i dagarna kommer ek-stegen att monteras. Jobbet med den stora spiraltrappan med tillhörande landgång i Gröndal fortsatte. Det fick in mer jobb i Bredängen C där de ska göra fasadsmide till tre stycken trapphus. I december kommer de börja med infästningsplåtar i rostfritt till en spaljé i aluminium.

  Elvis och Dominykas går igenom ritningar


  Det lider mot jul – Adventsfrukost

  – SLUT

  • Aktuella datum i december 2018 
  • Onsdag 5 december Deadline lön
  • Torsdag 13 december kl 14.00 Lussefika
  • Fredag 14 december 5 S-dag med stormöte kl 13.30
  • Fredag 14 december JULFEST kl 18.00 på Wallmans salonger
  • Fredag 21 december löneutbetalning 
  • Fredag 21 december dag före julafton kl 06.30-13.15 (6 h)
  • Fredag 28 december dag före nyårsafton arbetstid kl 06.30-13.15 (6 h)
  • 5 S – förbättringsfabriken varje fredag kl 13.45 (meddela din gruppledare om du inte kan komma). OBS! Inget 5 S i mellandagarna.
  • Planeringsmöte varje fredag kl 10.00 i stora konferensrummet

  ********************************************************

  Vi på Lundgrens kan erbjuda det mesta inom stål-, glas- och smideskonstruktioner. Vi har över 65 års erfarenhet och brett branschkunnande och kan därför erbjuda de bästa lösningarna allt efter dina behov. Vi har en fullt utrustad verkstad i Sundbyberg och vi kan ge bra och snabb service. I dag arbetar över 50 personer på Lundgrens, 40 skickliga smeder & montörer och 14 projektledare. Våra affärsområden är smide, glas- och metallpartier, inredning och byggservice.

  Vill du veta mer om oss? Besök lundgrenab.se för mer information eller läs våra månadsbrev.

  Du kan också följa oss på våra sociala medier:

  FACEBOOK

  LINKEDIN

  INSTAGRAM

  Besök oss också på vårt Google+ konto -> Lundgren AB månadsbrevnovember018

  Hör gärna av dig om du vill ha ett kostnadsfritt förslag. Du kan skicka din förfrågan till anbud@smide.com eller fylla i följande formulär https://www.lundgrenab.se/kontakt/. Vill du prata med någon av våra projektledare kan du ringa oss på 08-684 118 00.

 • Lundgrens månadsbrev oktober 2018 – allt inom smide och glas

  Är du redo för nya Lundgrens?

  Just nu befinner vi oss på en spännande och nödvändig resa. Under 2017/18 anställde vi ett gäng nya projektledare för att klara det höga trycket och kommande pensionsavgångar. Våra mest erfarna projektledare går i pension under det kommande året och ovärderlig kunskap kommer försvinna. De nya projektledarna är på god väg in i matchen, men det tar tid att bli en fullfjädrad projektledare med ett etablerat kundkontakt nät. Tuffa utmaningar och det är många pusselbitar som ska passa in för att vi ska nå våra mål. Just nu är det stort fokus på försäljning. En annan utmaning är att skapa en samarbetskultur där vi utvecklar lagspelare som samarbetar och vidareutvecklas i riktning mot de uppsatta målen. Vi har alla erfarenheter och kunskap som vi kan dela med oss av och som andra kan ha nytta och glädje av. Med ett effektivt teamarbete där alla samarbetar och delar ansvaret kommer vi att lyckas.

  Vart ska jag vända mig?

  Under projektledarnas strategidygn bildade vi säljteam. Teamen blev också ansvariga för följande prioriterade områden:

  • INKÖPTom, Bosse, David och Mauricio
  • FÖRSÄLJNING Tomas, Gert och Rizwan
  • PRODUKTIONJussi, Adam, Jurgita och Yosef
  • KMARichard, Micke och Torgny
  • HRJohanna, Riyam och Yosef

  Det är dit du i första hand ska vända dig vid frågor, önskemål o.s.v.

  Vilket sammansvetsat gäng!

  För andra året i rad åkte gula teamet på teamresa tillsammans. Denna gång bar det av till Aten. Ett gott samarbete och bra arbetsklimat är inget som gör sig självt. Det är något vi skapar tillsammans. Och, det lyckades gula teamet väldigt bra med! Genom att de vågade bjuda på sig själva har de lärt känna varandra. Det har i sin tur lett till ett bättre samarbete och att de kan lösa svåra uppgifter tillsammans. Det märks på resultaten i smidesjobben. Men framför allt är de ett sammansvetsat gäng som har kul tillsammans!

  Lönebesked på webben

  Nu kan du äntligen logga in med bank-ID och läsa ditt lönebesked på nätet. För ytterligare instruktioner se workplace.

  Jobbmail

  Numera skickar vi arbetsrelaterade mail till din jobbmail. Du har ett eget ansvar att hålla koll på din mail så att du inte missar viktig information. Lånedatorer finns på kontoret.

  Förbättringsfabriken – 5 S

  5 S fick en nytändning efter lite ändringar i grupperna. Stort grattis till stora verkstaden som blev månadens 5 S-vinnare med hela 10 förbättringar!

  Mer fokus på arbetsmiljö

  Din säkerhet är alltid nummer ett och det viktigaste av allt är att du kommer hem hel. Inga direkta anmärkningar observerades vid den senaste skyddsronden på verkstaden. Vi behöver dock bli bättre på att göra riskbedömningar i projekten. Ett mer aktivt och systematiskt arbetsmiljöarbete behövs i det dagliga arbetet. Vi kommer därför inleda varje 5 S-träff med att gå igenom veckan som varit (aj, oj, obs), göra en snabb och enkel riskbedömning samt se vad vi kan göra i grupperna för att förbättra säkerheten och arbetsmiljön.

  Vi kommer att utse en till representant (smed eller montör) till arbetsmiljögruppen/skyddskommittén.

  Ekonominytt

  Den totala omsättningen för Lundgrens & Eddings Smide pekade på 70 milj kronor vid månadens slut. Eddings fortsatte att leverera ett bra resultat med en fördubblad omsättning jämfört med föregående år.

  Verkstadschefen har ordet

  I oktober fick varje bil en bilansvarig person. Nu kommer alla få ansvar för ett specifikt område eller en maskin på verkstaden.

  Samtidigt i Burundi

  Våra modiga doers Richard och Elvis befinner sig i Burundi just nu. Uppdraget för veckan är att utbilda locals att bygga Eezers ambulansvagnar. Under veckan ska de montera två vagnar i en verkstad som ligger i en gammal svensk missionsanläggning i Bujumbura. När vagnarna är färdiga ska de leverera dem till två kliniker.

  Lundgrens fick nyligen i uppdrag att tillverka två vagnar till som ska till Tchad i januari.

  Våra projekt

  I oktober blev blå teamet färdiga med krankrysshållaren och portar till kran etableringen till Peab vid Friends Arena. De förstärkte också en skadad balk. Jägarbacken fortsatte och denna månad installerade de pelare och balkar på plats. De började med ett combideck på plats och nästa månad börjar de i hissområdet. Teamet ska nu förbereda det sista stålet till kv Rensnålen som de ska sätta upp i november. Smidesräcken, en glasdörr till Lidingö Stadshus samt en smidesgrind till en innergård på Sickla Skola kommer utföras i november.

  Gröna teamet fortsatte med spärrkiosken på Vega station. De avslutade Slussenprojektet och gjorde lite småjobb till Husfrun.

  Röda teamet jobbade med ett plåtvalv till Clas Ohlsons nya butik på Sveavägen och monterade brandklassade glaspartier på Huddinge Sjukhus. De tillverkade glasrack i rostfritt material för upphängning av glas till Janax Snickerier samt bordsben i lackerad stål och glasrack åt First Sight AB. De tillverkade också cortenplåtar för LED lister åt Komponent Byggen. Vidare tillverkade teamet inredning i smide till Fabrique Stenugnsbageri i London. Tillverkningen av smidesstommen till glascaféterian på Ringvägen blev färdig och de började med montaget på plats. Vidare tillverkade teamet trappräcken och ett smidesräcke. De blev färdiga med tillverkningen av de brandklassade glaspartierna till Tegeluddsvägen och började med montaget av dessa. I november kommer teamet montera en glasvägg, en spiraltrappa, ett smidesräcke samt två klädda metallglaspartier. De kommer också göra en interntrappa till ett kontor på Engelbrektsgatan.

  Gula teamet blev färdiga med den andra ljudväggen, ett glasräcke och diverse småfix till On Track i Älvsjö. De monterade smide till Grow Hotels Lobby samt avväxlingar. Serviceteamet hade fullt upp med servicesmide. Besiktning på Bjursätra förskola gick bra med lite små justeringar som ska göras under de kommande veckorna. I november drar montaget av metallglaspartier till Nya Karolinska igång.

  Eddings Smide började med tillverkningen av en ståltrappa på Drottninggatan som ska monteras i december. De blev färdiga med tillverkningen av konsoler till ett skärmtak till Bredängen C och började med montaget av dessa. Smidesarbeten till Kv Stettin på Sandhamnsgatan började och kommer dra igång på allvar efter årsskiftet. Eddings hjälpte också JM med smidesräcken till Kallhäll som ska monteras i november. Hiss inklädnaden i Trygg Hansa Huset blev i princip färdig. I början av november kommer de tillverka två rostfria blyborgar till Nya Karolinska sjukhuset. I december kommer Yosef M börja som projektledare med ansvar för verkstaden på Eddings.

  Aktuella datum i 2018

  • Fredag 2 november julklappstävling avslutas
  • Fredag 2 november arbetstid 06.30-13,15 (6 h)
  • Måndag 5 november Deadline lön
  • Torsdag 22 november kl 06.30-10.30 massage i lunchrummet plan 1
  • 5 S – förbättringsfabriken varje fredag kl 13.45 (meddela din gruppledare om du inte kan komma)
  • Fredag 23 november LÖN
  • Planeringsmöte varje fredag kl 10.00 i stora konferensrummet

  SLUT

  ********************************************************

  Vi på Lundgrens kan erbjuda det mesta inom stål-, glas- och smideskonstruktioner. Vi har över 65 års erfarenhet och brett branschkunnande och kan därför erbjuda de bästa lösningarna allt efter dina behov. Vi har en fullt utrustad verkstad i Sundbyberg och vi kan ge bra och snabb service. I dag arbetar över 50 personer på Lundgrens, skickliga smeder & montörer och kunniga projektledare. Våra affärsområden är smide, glas- och metallpartier, inredning och byggservice.

  Vill du veta mer om oss? Besök lundgrenab.se för mer information eller läs våramånadsbrev.

  Du kan också följa oss på våra sociala medier:

  FACEBOOK

  LINKEDIN

  INSTAGRAM

  Besök oss också på vårt Google+ konto -> Lundgren AB glasräcke

  Hör gärna av dig om du vill ha ett kostnadsfritt förslag. Du kan skicka din förfrågan till anbud@smide.com eller fylla i följande formulär https://www.lundgrenab.se/kontakt/. Vill du prata med någon av våra projektledare kan du ringa oss på 08-684 118 00.

 • Lundgren AB:s månadsbrev september 2018 – allt inom smide & glas

  Nu ska vi bygga MC-ambulanser i Burundi!

  Eezer är ett projekt som ligger oss varmt om hjärtat. I maj besökte Lundgren Smide Olgulului Health center vid gränsen till Tanzania tillsammans med Eezer Initiative. Det var ett mycket rörande ögonblick. Många i byn hade satt på sig sina finaste kläder och smycken och gått mil för att träffa oss. De var förväntansfulla, sjöng, dansade, höll tal och välsignade oss. Deras förlossningsklinik var en ny och modern klinik (med afrikanska mått) där cirka 9 barn per månad föddes. I området föds närmare 2 000 barn om året. Det saknades transportmedel för att ta sig till kliniken. Många valde därför att föda hemma eftersom det var för långt att gå och det fanns många farliga djur längs vägen. En del mödrar förblödde… När vi var där kände jag starkt att en Eezer-ambulans skulle kunna göra skillnad. Och, i somras fick de en Eezer!!! I september besökte Eezer Olgulului på sin uppföljningsresa. MC-ambulansen hade då använts till 26 patienter på två månader, varav många kvinnor på väg till kliniken för att föda. Det värmde i mitt hjärta när jag såg bilder från besöket där jag kunde se glädjen i deras ögon. Det här är på riktigt – Eezers MC-ambulanser gör  skillnad och räddar liv på den afrikanska landsbygden. Tänk att vi på Lundgrens är en del av detta! Det ligger en enorm styrka om vi kan bli ännu fler som blir engagerade i Eezer.

  Elvis och Richard ska ha mycket kredd som åker till Burundi i oktober för att montera ambulansvagnar på plats. Vilka modiga hjältar! De kommer ta med sig vagnsdelarna som våra smeder tillverkade i våras.

  Lundgren Smide i Olgulului med Eezer –
  MC-ambulanser mot minskad mödradödlighet

  Vägarna mot målet – allt inom smide och glas

  I september var det äntligen dags för projektledarnas strategidygn med fokus på framtiden. I en fantastisk skärgårdsmiljö på Söderarm lade vi strategier för hur vi ska ta oss mot målet. Det var många kreativa diskussioner där vi bollade olika idéer kring hur vi ska jobba med försäljning, inköp, produktion, KMA och HR. Vi bildade säljteam. Nästa stormöte kommer grupperna berätta vad som är på gång.


  Söderarm på ön Torskär

  Ekonominytt

  I september fick vi kämpa med faktureringen. Jurgita gjorde ett fantastiskt jobb med att driva in obetalda fakturor. Juli och augusti var tuffa månader där bland annat sommarhettan slog på försäljningen och resultatet. MEN, året är inte slut än och vi har de tre viktigaste månaderna framför oss. Vi kommer kämpa för att öka försäljningen inom smide, glas- och metallpartier, inredning och servicesmide.

  Månadens säljare

  Även om försäljningen sjönk under sommarmånaderna blev det orderfest på vårat senaste stormöte. Orderklockan ringde för glasväggar, smidesjobb, avväxlingar, inredningssmide, vinställ m.m.

  Grattis Yosef och Torgny som blev månadens säljare i september! Yosef fick in en order på drygt 1 mkr då han sålde metallglaspartier till NKV med IN3PRENÖR som beställare. Projektet drar igång i november och ska vara klart i slutet av januari. Torgny fick in ett spännande projekt med ett ordervärde på 1,8 mkr. Han sålde ståltrappor, smidesräcken och kompletteringssmide åt FSG Entreprenad AB. Projektet startar i oktober och kommer att pågå i cirka 6 månader. 

  Orderfest på smidesverkstan

  Välkomna till Lundgrens

  I oktober kommer vi ta emot två praktikanter. Ibrahim kommer vara inne på verkstaden och Kibrom kommer vara med serviceteamet. Vi välkomnar också vår nya projektledare Jyrki.  Jussi börjar som verkstadschef och kommer vara ansvarig för verkstaden och kundmottagningen.

  Teamresa

  Snart åker gula teamet till Aten för att teambuilda. I november är det dags för Eddings att göra sin första teamresa. Järngänget kommer att åka till Malta.

  Våra projekt

  I takt med att värmen avtog blev det mer att göra. I september blev blå teamet nästan färdiga med all tillverkning till Jägarbacken och de monterade några stålpelare och balkar på plats. I oktober kommer de fortsätta med resten av stålkonstruktionen. Teamet jobbade också med tornkrans krysset åt PEAB som ska användas till att bygga en ytterligare våning på Friends Hotell. Vidare fortsatte teamet med avväxlingsbalkar till vindsvåningen på Essingen. De tillverkade ett smidesräcke och en tröskel till kv Kejsaren.

  Gröna teamet monterade kopparinklädda metallpartier på Husfrun och tillverkade plåtar till Slussen. De började med montaget av spärrkiosken till Vega station. Utöver detta gjorde de några mindre smidesjobb. I oktober ska uteserveringarna på Café Opera och East bort.

  Röda teamet tillverkade smidesstommen till glascaféterian. Den kommer bli 3,5 m hög och se ut som en diamant när den är installerad och klar i affärscentret på Ringvägen 100 vid årsskiftet. Teamet tillverkade och monterade en ståltrappa till en terrass och två stycken portomfattningar. De gjorde också en bageriinredning till Fabrique Stenugnsbageri på Klarabergsgatan. Vidare levererade de stommar till soffor och bord samt ett glasparti till ett kontorsutrymme på Jakobsbergsgatan. Teamet började också med tillverkningen av fem metallglaspartier till Tegeludden varav tre brandklassade glaspartier och två metallpartier som ska kläs med rostfritt. Utöver detta gjorde de förstärkningsbalkar av stål till Järfälla badhus, droppskydd i aluminium till blomlådor och ett smidesräcke. I oktober kommer de göra en bageriinredning till Fabrique Stenugnsbageri som ska vidare till London. Ett räcke i smide till en villa, en intertrappa samt plåtbeklädnad av väggar i varuintaget till Casino Cosmopol är också på gång. De ska även montera ett trappräcke inomhus med handledare i trä samt en glasvägg inomhus och en mindre spiraltrappa.

  Gula teamet svetsade stålbalkar till ett hisschakt på Mall of Scandinavia åt Peab där Ali och Matija fick fin feedback av kunden. De använde alltid skyddsutrustning, var trevliga, lätta samarbeta med, duktiga och hittade lösningar! Vidare installerade teamet glaset i den sista ljudväggen till On Track i Älvsjö. De gjorde också ett glasräcke, monterade brandklassade glaspartier samt höjde marknivån till ett elrum med stålbalkar och durkplåtar. Vidare gjorde de påkörningsskydd, grindar, räcken och avväxlingsbalkar. Snart är de sista plåtarna till Bjursätra förskolan äntligen på plats. Serviceteamet utförde diverse serviceuppdrag och hjälpte DLP med montaget av deras nya avfallshantering. I oktober blir det ståldörrar till Arlanda och metallglaspartier till Nya Karolinska.

  Bröderna Eddings var det full fart. Mellan 6-8 man fortsatte jobba med MT-stål och tillkommande smide i nya akutvårdsbyggnaden på Danderyds Sjukhus. De hjälpte TL-Bygg med 28 metallglaspartier till H&M IT. Hissfronterna till Trygg Hansa Huset blev nästan färdiga. I oktober kommer Eddings montera cirka 16 ton bjälklags smide. Tillsammans med Erlandsson Bygg AB kommer de vara med i ett projekt på Almarevägen där de ska leverera och montera cirka 100 Peikkoplåtar.


  Aktuella datum i oktober 2018


  • Torsdag 4 oktober Kanelbullens dag. Gemensam fika kl 14.00 i lunchrummet nedre plan
  • Fredag 5 oktober Deadline lön
  • Måndag 15 oktober svetsarprövning
  • Onsdag 17 oktober till lördag 20 oktober Gula teamets teamresa till Aten
  • Måndag 22 oktober kl 18.00 kursstart svetskurs MMA steg 1 kursledare Samer Azzam
  • Torsdag 25 oktober löneutbetalning 
  • Torsdag 25 oktober massage kl 06.30-10.30 lunchrummet vån 1
  • Fredag 26 oktober kl 13.30 Stormöte
  • Söndag 28 oktober avresa till Burundi med The Eezer Iniative –              Mc-ambulanser för minskad mödradödlighet
  • 5 S – förbättringsfabriken varje fredag kl 13.45 (meddela din gruppledare om du inte kan komma) 
  • Planeringsmöte varje fredag kl 10.00 i stora konferensrummet

  SLUT

  *********************************************************

  Vi på Lundgrens kan erbjuda det mesta inom stål-, glas- och smideskonstruktioner.  Vi har över 65 års erfarenhet och brett branschkunnande och kan därför erbjuda de bästa lösningarna allt efter dina behov. Vi har en fullt utrustad verkstad i Sundbyberg som innebär att vi kan ge bra och snabb service. I dag arbetar över 50 personer på Lundgrens, 40 skickliga smeder & montörer och 14 projektledare.  Våra affärsområden är smide, glas- och metallpartier, inredning och byggservice.

  Vill du veta mer om oss? Besök lundgrenab.se för mer information eller läs våra månadsbrev.

  Du kan också följa oss på våra sociala medier:

  FACEBOOK

  LINKEDIN 

  INSTAGRAM

  Besök oss också på vårt Google+ konto -> Lundgren AB allt inom smide och glas

  Hör gärna av dig om du vill ha ett kostnadsfritt förslag. Du kan skicka din förfrågan till anbud@smide.com eller fylla i följande formulär https://www.lundgrenab.se/kontakt/. Vill du prata med någon av våra projektledare kan du ringa oss på 08-684 118 00.

 • Lundgren AB:s månadsbrev augusti 2018 – allt inom smide

  Välkomna tillbaka efter semestern!

  De senaste veckorna vaknade vi ur semesterdvalan och började komma tillbaka till jobbet. Nu är de flesta på plats efter en fantastiskt fin sommar. Det är något visst med att gå in i andra halvlek då allt kommer att avgöras. Vi ser fram emot höstens projekt och spännande utmaningar. Med uppladdade batterier kommer det bli full fart igen. Då kan det vara bra att ta fram sommarens härliga minnen. Vi önskar er en bra start efter semestern. Nu kör vi!


  Resultat

  Som vi skrev i förra månadsbrevet presterade vi ett mycket starkt halvårsresultat. Extra roligt var att Bröderna Eddings Smide omsatte lika mycket under det första halvåret som de gjorde under hela året innan! För att behålla det goda resultatet behöver vi fånga fler affärer och hitta talanger som kan utföra våra projekt. Den äldre generationen behöver äppla av sig sina ovärderliga kunskaper.


  Från smed till stjärnsäljare!

  När jag började på LUNDGRENS för fyra år sedan kändes det som att svära i kyrkan när vi pratade om sälj. Det var ingen som direkt ville kännas av att de jobbar med sälj. Vi hade våra kunder och det var de som kom till oss. Men, det var inte tillräckligt för att vi skulle nå våra tillväxtmål. Så vi bestämde oss för att göra en satsning. Vi valde ut sex smeder som fick lära sig vad sälj handlar om. De fick säljcoaching och gick Mikael Arndt´s säljutbildning Mästaren. Det blev en lyckad satsning för idag jobbar Adam, Berhane, Mauricio, Mosaad och Yosef aktivt med sälj och driver egna projekt.

  Idag pratar vi om sälj på ett helt annat sätt. Det känns inte längre konstigt att säga att vi måste sälja mer för att vi ska nå våra mål. Vi behöver både lägga tid och energi på att våra befintliga kunder ska vara nöjda och att vi ska få in nya. Alla är kanske inte säljare, men alla på LUNDGRENS säljer oavsett vad vi jobbar med!

  Lediga tjänster

  Marknaden är fortsatt het och det finns en hög efterfrågan på våra produkter och tjänster. Vi söker därför fler framåtlutade projektledare. I takt med att jobben rullar in kommer vi behöva fylla på med smeder och montörer. Vi söker också en verkstadschef som kan ta hand om verksamheten på verkstaden så att den fungerar på bästa tänkbara sätt. LUNDGRENS behöver också en doer inom HR, lön och administration. Håll utkik under på vår hemsida för mer information och ansökan.

  Flytten

  Vi söker en ny smidesverkstad att flytta vår verksamhet till. Så fort vi har någon information kommer vi att delge den. Om du vet någon som letar efter ett samarbete, vill sälja en tomt eller smidesverkstad i Stockholm hör av dig. Vi vill helst köpa en smidesverkstad eller tomt i norrort men är också öppna för andra möjligheter eller placeringar. Tomten i Rissne har vi hyrt ut i ett år.

  MC-ambulanser för minskad mödradödlighet

  Eezer kommer leverera två MC-vagnar i Burundi i slutet av oktober. De behöver två orädda och handlingskraftiga personer med sig som kan montera ekipagen på plats. Meddela oss om du är intresserad av att åka med.

  Våra projekt

  Vi har lite kapacitet över i dagsläget och har därför möjlighet att ge snabb service till våra kunder. I augusti tillverkade och monterade blå teamet (smide) spiraltrappor och raka trappor. De gjorde tre glaspartier samt inredning. De började också med ett smidesjobb till DLP där de ska montera aluminiumbalkar för deras sophantering. Domenykas och Elvis gjorde ett bra montage av trappan till Reomti Bygg AB. Teamet började med produktionen av smide till Jägarbacken. Montaget blev dock försenat från kundens sida. Det blev också en fördröjning av montaget av avväxlingsbalkar till vindslägenheten på Essingen.

  Gröna teamet (glas och metallpartier) fortsatte med de kopparinklädda metallpartierna till Husfrun. Det blev diverse kompletteringar på Slussen med hissfrontar i rostfritt, förstärkningsplåtar under hissdörrar och ett smidesräcke. De gjorde också ett garantijobb på Nationalmuseum. Vidare gjorde teamet det sista med glaspartierna till kv Blicken i Handen. Glasväggen på Lidingö Stadshus blev också klar.

  Röda teamet (inredning) började med tillverkningen av glascaféterian på Ringvägen 100. De gjorde inredning i smide till Fabrique Stenugnsbageri som ska öppna ett nytt café på Klarabergsgatan. De gjorde också cortenplåtar till Workman event samt tillverkade en spiskåpa. De gjorde tio stycken baljor i aluminium, ett räcke med en grind till Järfälla simhall samt ett rostfritt räcke till Tyresö simhall. De började också med en glasvägg och en spiraltrappa.

  Gula teamet (smide och byggservice) blev färdiga med montaget av stålstommen på On Track vid Älvsjö station. Nu kvarstår bara glasningen innan den andra ljudväggen är färdig till de nyproducerade bostäderna. Smidesjobbet på Bjursätra förskola blev nästan klart och nu är det bara de sista perforerade plåtarna som ska monteras. Montaget av inomhus ståldörrarna på Vinstaskolan pågick. Utöver detta tillverkade och monterade teamet ett måttanpassat räcke och en grind. De gjorde avväxlingsbalkar och tillverkade 12 stycken gjutningsformer. Vidare gjorde de fem stycken svartlackerade måttanpassade trappräcken. De började med metallglaspartier på Karolinska åt In3prenör. 

  I september väntar montaget av spärrkiosken till Vega pendeltågstation i Haninge. Vi kommer göra tre brandklassade partier och två stålglaspartier i rostfritt. Vidare väntar bordsben och en stålram till ett kök samt en plåtinklädnad av ett valv på Sveavägen. 

  Bröderna Eddings
  På Eddings var det full fart. 8-10 man var igång i nya akutvårdsbyggnaden på Danderyds sjukhus. Förutom MT-stål och kompletterings smide ska de leverera sex stycken dörrpartier under de kommande veckorna. Vidare gjorde Eddings jobb på nya Karolinska där de håller på att anpassa takkonstruktionen för ny sjukhusutrustning i tre operationsrum. De ska också klä in hissfronter i spegelblankt rostfritt stål på åtta plan på Trygg Hansa Huset. Vidare började de lite smått att förbereda inför montaget av 28 glaspartier till H&M med TL Bygg som beställare. I jobbet ingår demontering av befintliga partier. Projektet kommer att pågå till november.

  SLUT –

   

  Aktuella datum i september 2018

  • Onsdag 5 september Deadline lön
  • Fredag 14 september kl 13.30 Stormöte
  • Torsdag 20 september massage kl 06.30-10.30 lunchrummet vån 1
  • Tisdag 25 september kl 18.00 planerad kursstart svetskurs MMA steg 1 kursledare Nathem Karim
  • Tisdag 25 september löneutbetalning
  • Tisdag 25 september – onsdag 26 september planeringsdagar för resultatägarna Söderarm
  • Torsdag 27 september kl 18.00 planerad kursstart svetskurs MMA steg 1 kursledare Samer Azzam
  • 5 S – förbättringsfabriken varje fredag kl 13.45 (meddela din gruppledare om du inte kan komma)
  • Planeringsmöte varje fredag kl 10.00

  ***********************************************************************

  Vi på Lundgrens kan erbjuda det mesta inom stål-, glas- och smideskonstruktioner.  Vi har över 65 års erfarenhet och brett branschkunnande och kan därför erbjuda de bästa lösningarna allt efter dina behov. Vi har en fullt utrustad verkstad i Sundbyberg som innebär att vi kan ge bra och snabb service. I dag arbetar över 50 personer på Lundgrens, 40 skickliga smeder & montörer och 14 projektledare.  Våra affärsområden är smide, glas- och metallpartier, inredning och byggservice.

  Vill du veta mer om oss? Besök lundgrenab.se för mer information eller läs våra månadsbrev som du hittar på http://www.lundgrenab.se/category/nyheter/ 

  Du kan också följa oss på våra sociala medier:

  FACEBOOK

  LINKEDIN 

  INSTAGRAM

  Besök oss också på vårt Google+ konto -> Lundgren AB – Byggnadssmide

  Hör gärna av dig om du vill ha ett kostnadsfritt förslag. Du kan skicka din förfrågan till anbud@smide.com eller fylla i följande formulär https://www.lundgrenab.se/kontakt/. Vill du prata med någon av våra projektledare kan du ringa oss på 08-684 118 00.

 • Månadsbrev juli 2018
  Vilken sommar vi har! Varmt, skönt och massor med sol. Och det bästa av allt, sommaren verkar aldrig vilja ta slut. Många njuter av semester medan andra plötsligt fick vänja sig att arbeta i 30 graders värme. ETT LYSANDE RESULTAT! Vi presterade ett mycket starkt halvårsresultat tack vare hög efterfrågan och vår grymma personalstyrka. Den totala omsättningen i koncernen landade på 42,6 mkr med ett rörelseresultatet på 10 %. En otroligt bra utveckling! Den ökade omsättningen skapar bra förutsättningar för andra halvlek som kommer innebära en del utmaningar. Förändringar har skett i personalstyrkan och vi behöver fylla på med fler talanger som delar vår vision. Samtidigt behöver vi ta hand om de resurser vi har, se över organisationen i stort och hitta arbetssituationer där alla trivs som bäst. Andra halvlek är viktigast och avgör hela resultatet. Vi kommer bygga vidare på den framgång vi upplever och med en kämpaglöd för att vi ska nå våra mål! DET ÄR BARA PÅ´T IGEN! Nyligen var vi spekulanter på en smidesfirma i Stockholm. Säljarna valde att gå vidare med en annan köpare. Så vi fortsätter därför vårt letande. Om du vet någon som letar efter ett samarbete, vill sälja en tomt eller smidesverkstad i Stockholm hör av dig. Vi vill helst köpa en verkstad eller tomt i norrort men är också öppna för andra möjligheter eller placeringar. 200 SVETSCERTIFKAT  Vi började köra svetskurser i samarbete med Medborgarskolan hösten 2015. Över 200 deltagare har lärt sig pinnsvetsning med våra smeder som kursledare. Allt från 80-åringen som förverkligade sin dröm om att lära sig svetsa till smeden som behövde komplettera sitt CV med ett svetscertifikat. I stort sett alla deltagare fick sina svetscertifikat vilket är ett kvitto på duktiga kursledare. Vill du bli kursledare? Meddela i så fall Johanna. Du får ersättning och utbildning via Medborgarskolan. Tre kurser med start i augusti ligger ute https://www.medborgarskolan.se/arrangemang-sok/?q=svets&city=stockholm MÖDRADÖDLIGHETEN I AFRIKA Två av MC-vagnarna som vi tillverkade åt Eezer i våras skickades i dagarna till Burkina Faso. Hoppas de kommer rädda många liv på den afrikanska landsbygden! MÅNADENS SÄLJARE Grattis Rizwan som med hjälp av några erfarna kollegor fick in en order på 1,8 mkr! Det var tillverkning och montage av smide (avväxlingar, trappor, räcken och skärmtak) åt TL Bygg. Produktionen startar inom kort och i slutet av augusti kommer vi fortsätta arbetet ute på plats. Jimmy och Micke fick en beställning på en glas cafeteria på Ringvägen som är en affär på 1.5 mkr som ska vara klar till jul. Vår nya stjärna Tomas visade vad han gick för redan efter några dagars arbete då han sålde en trappa som ska monteras i augusti. Stort grattis till er också! Alla ordrar är otroligt värdefulla för att vi ska nå våra mål och allt börjar med säljet. VÅRA PROJEKT I juli fortsatte blå teamet med smidesarbeten i kv Kejsaren på Söder åt TL Bygg. De gjorde räcken till en ljusgård, dörrtrösklar, ett räcke till ett nytillverkat bjälklag i en undercentral och ett cykelställ till en innergård. Teamet gjorde också ett kabelskydd och en ramp till en handikappstoalett åt Skeppströms Byggnads samt rostfria detaljer åt Jästbolaget. Vidare gjorde de trösklar och portomfattningar i Årsta Partihallar med Thule fastighetsutveckling som beställare. De byggde om fyra dörrar som blev utrustade med låskistor och elkanalisation till Kv Hilton i Frösunda åt Peab. Teamet började också tillverka avväxlingsbalkar till vindslägenheter på Essingen. Montaget ska vara klart i augusti. Gröna teamet fortsatte sitt arbete på Slussen och med de kopparinklädda partierna till Husfrun. Arbetet hos Strabag i Haninge fortsatte också där det mesta av skärmtaket och glasräcket blev färdigt. Jobbet med glasväggarna och glaspartiet kommer till stor del att färdigställas i augusti. Vidare tillverkade och monterade teamet smide till ett glastak åt Metrolit. De fortsatte med glasräcket och glasväggen i Lidingö Stadshus som snart är färdigt. Röda teamet gjorde det sista med säkerhetsdörrarna. Inredningen i smide till Fabrique Stenugnsbageri skeppades över till New York. Teamet tillverkade och monterade ett 4,5 meter långt räcke och monterade ett redan existerande räcke på 20 meter. De började tillverka tio baljor i aluminium till Klätterteknik Stockholm AB samt ett rostfritt räcke till Tyresö simhall. I augusti väntar ett räcke med en grind till Järfälla simhall. Det var roligt att se att Mauricio kom in i projektledarrollen så snabbt. Hans härliga inställning och kompetens inom smide är oerhört värdefull!  Gula teamet kämpade på med Bjursätra Förskolan. De blev färdiga med montaget av stålramarna och nu är endast montaget av kassetterna kvar. Teamet monterade smide till Vinsta Grundskola. De monterade också smide till Lernia i Liljeholmen och tillverkade ett räcke och ramper till Förvaltaren. Utöver detta tillverkade och monterade teamet räcken och grindar i smide. Serviceteamet gjorde bland annat ett mindre servicejobb till Attunda tingsrätt. I augusti väntar montage av grindar, smidesjobb till On Track i Älvsjö, en barnvagnsramp, montage av dörrar till Vinsta Grundskola och Karolinska Sjukhuset m.m. TILL SIST Se till att njuta av sommaren och det fina vädret. Sakteligen är alla tillbaka på jobbet igen och snart är de varma och soliga dagarna som bortblåsta! Ni som jobbar se till att pausa ofta och drick mycket vatten under de heta dagarna.

  – SLUT –

  Aktuella datum i augusti 2018
   • Fredag 3 augusti Deadline lön
   • Fredag 24 augusti löneutbetalning
   • Måndag 27 augusti kl 18.00 kursstart svetskurs MMA steg 1 kursledare Yosef Hakimi
   • Tisdag 28 augusti kl 18.00 kursstart svetskurs MMA steg 1 kursledare Samer Azzam
  • Torsdag 30 augusti kl 18.00 kursstart svetskurs MMA steg 1 kursledare Nathem Karim
  • 5 S – förbättringsfabriken varje fredag kl 13.45 (meddela din gruppledare om du inte kan komma)
  • Planeringsmöte varje fredag kl 10.00 i stora konferensrummet

  Nästa stormöte i september!

  Då kommer sommarens 5 S-vinnare utses.

 • Månadsbrev juni 2018
  BRA SMIDESPRODUKTER SKA KUNNA ERBJUDAS ÄVEN I SEMESTERTIDER! En del av oss har redan gått på semester och många går snart. Många stänger sina verkstäder, men inte vi. Vi har förvisso färre i personalstyrkan tillgängliga men det finns alltid någon på plats. Vi ska göra vårt bästa att hantera de situationer som dyker upp och besvara spännande förfrågningar. Hoppas att ni kan ha överseende och förståelse för det ökade trycket som vissa dagar kan föra med sig. VI SÄTTER KUL I KULTUREN Hos oss är det viktigt att vi har kul tillsammans när vi jobbar. Därför ser vi till att göra roliga saker ihop. Saker som får oss att må bra och gör oss till ett mer sammansvetsat gäng. Det kan vara allt från att fira jobb som gått bra, grilla hamburgare, åka på teamresor till CSR-arbete. Vårt senaste event när vi städade gården och firade in sommaren tillsammans blev succé. Vilket engagemang som infann sig när vi röjde tillsammans! Genom att vi slängde allt onödigt skapade vi mer produktionsyta och fick bättre förutsättningar för kunna jobba effektivare i en säkrare arbetsmiljö. Ingen fest utan fantastisk stämning vilken alla härliga festdeltagare stod för! God mat, vacker utsikt, bra väder och roligt sällskap. Stort tack alla som gjorde årets sommarfest! Kvällen blev riktigt lyckad och kul! 5 S – FÖRBÄTTRINGSFABRIKEN Vi kör på med 5 S som vanligt i sommar. Om ni inte redan planerat in aktiviteter i grupperna är det hög tid att göra det. Efter sommaren kommer sommarens 5 S-vinnare att koras. MÅNADENS BILD Vinnare av månadens bild i maj var Jimmy som fångade soluppgången i Kenya med sin drönare. Sagolikt vackert! Vinnare denna månad är Micke med gänget bakom inredningen till Fabriques Stenugnsbageri. Grattis! FÖLJ OSS! GILLA OSS! LUNDGRENS finns på Facebook, Instagram och LinkedIn. Där kan du ta del av nyheter, lediga tjänster, produkter, aktiviteter, tävlingar m.m. Sociala medier är i särklass den bästa kanalen för marknadsföring.   gärna inlägg eller skriv en kommentar. Tillsammans kan vi få en enorm spridning av våra produkter och tjänster och locka till oss fler talanger.   NY MEDARBETARE I juni började vår nya resultatägare Tomas. Varmt välkommen! Vi söker fler resultatägare, skickliga smeder och montörer. För mer information och ansökan besök lediga tjänster. EEZER I ALMEDALEN Under Almedalsveckan kommer Eezer vara på plats för att träffa nya potentiella samarbetspartners, svara på frågor och bjuda politiska företrädare på en provtur i MC-ambulansvagnen. Vagnen som kommer vara på plats är den som vi var med och tog fram i samarbete med Industriverktyg och Devex Mekatronik. EKONOMINYTT I juni fokuserade ekonomiavdelningen på att få in förfallna kundfakturor. Skam den som ger sig och tack vare Jurgita har vi mer pengar på kontot! Kom ihåg att fakturera innan du går på semester. Vi skickar och tar helst emot e-fakturor. VÅRA PROJEKT I juni kämpade blå teamet på med smidesjobben i kv Hilton och kv Kejsaren. Gröna teamet fortsatte med arbetet till Strabag vid Handenterminalen med installation av glasräcke och skärmtak. De gjorde bl.a. ett nytt glasparti från Schüco med väldigt lågt U-värde som kommer bli populärt då energieffektivisering blir mer och mer viktigt. Allt gick bra tack vare duktiga medarbetare som levererade under tidspress. Vidare färdigställde gröna teamet spärrkiosken till Slussen och började med tilläggsjobb i smide. Husfrun pågick och det mesta av glasningen i bergrummet blev färdigt. De började med montaget av en garageport som ska kläs in med koppar. Sedan återstår ett fåtal dörrar och en grind. I augusti kommer teamet börja med ett montage av en spärrkiosk till station Vega i Haninge. Röda teamet bytte glas i kyldiskarna på AG:s Kötthandel och byggde ett stålparti till Müncenbryggeriet. De tillverkade glasrack och klädde in en hylla med qvartszink till Janax Snickerier. Montaget av säkerhetsdörrarna flöt på och är äntligen inne i slutfasen. Vidare tillverkade teamet skärmfästen till mässmontrar åt Scania. De började med tillverkningen av inredningen till Fabrique Stenungsbageri som ska skeppas över till New York i början av juli. Gula teamet tillverkade och monterade fantastiskt fin inredning i mässing till restaurang Michelin. Vidare tillverkade de ett inomhusräcke och gjorde en spiraltrappa samt ramar till en spiraltrappa. De blev färdiga med smidesrampen och började tillverka räcken och grindar. Teamet lade också ner en del tid på att få allt smide klart till Bjursätraskolan. Serviceteamet hade fullt upp och fick hjälp av Tom att leda serviceuppdragen. I sommar kommer gula teamet ha fullt upp med diverse smidesjobb – dörrar, räcken och grindar i smide.   SOMMAR, SOMMAR OCH SOL! Se till att koppla bort jobbet på din semester och njut av en välbehövlig ledighet. Ladda upp för en spännande höst med ny energi. Önskar dig en strålande sommar!

  – SLUT

       

  Aktuella datum i juli 2018
   • Tisdag 3 juli möte skyddskomittén samt skyddsrond  Lyft gärna frågor som du tycker behöver tas upp. Meddela i så fall Johanna eller Marco
   • Torsdag 5 juli DEADLINE lön
   • Onsdag 25 juli löneutbetalning
   • 5 S – förbättringsfabriken varje fredag kl 13.4(meddela din gruppledare om du inte kan komma)
  • Planeringsmöte varje fredag kl 10.00 i stora konferensrummet
  KOM IHÅG ATT REGISTRERA DIN ARBETADE TID & FRÅNVARO I NEXT INNAN DIN SEMESTER!
 • Månadsbrev maj 2018
  Nyligen hemkommen från en fantastisk uppföljningsresa till Kenya med The Eezer Iniative. Jag blev trollbunden av hur vackert Afrika är och alla vänliga människor. Vi fick se att MC-ambulanserna fungerar och faktiskt räddar liv på den afrikanska landsbygden. Det är en obeskrivlig känsla att vi på LUNDGRENS tack vare era fina arbetsinsatser är med och gör världen lite bättre. Det ger iallafall mig en större mening med mitt arbete. När vi besökte slummen i Kibera mötte jag en liten flicka som samlade vatten i en gammal bägare som hon skulle dricka för att överleva. Runt henne kryllade det av skräp och påsar med avföring. Mina så kallade bekymmer kändes helt plötsligt väldigt små. Trots att de (över) lever under fruktansvärda förhållanden fanns det en gemenskap och glädje som jag blev fascinerad av. De tog hand om varandra och delade med sig av det lilla. De visade glädje och tacksamhet. Likaväl som vi har en del att lära dem i hur man ska leva tror jag att vi har en hel del att lära av dem. Jag skulle kunna skriva en bok om resan till Afrika men ni får hålla er till nästa stormöte då vi kommer berätta om resan. Då har vi bjudit in Hanna från Bike Babes som också var med. GEMENSKAP I Afrika bekräftades min tro på att vi kan lösa uppgifter tillsammans vid en bra gemenskap. Under resan ställdes vi inför en rad oväntade utmaningar – allt från att svetsa ihop ett trasigt släp till att befinna oss i ingenmansland. Ju mer vi lärde känna varandra kunde vi ta tillvara på våra starka sidor och i största möjliga mån göra det som vi var skickliga på och som vi tyckte var roligt. Vår doer Jimmy och MC-experten Thomas från IDG Tools svetsade till MC-draget, Eezer Lars byggde relationer, Johan Bååth filmade, Hanna knåpade på ett reportage som ska publiceras i tidningen Allt om MC, Felix & Anna från Devex Mekatronik slipade på konstruktionen medan andra lekte med barnen. Det blev lätt och roligt att samarbeta! Vi hade ett gemensamt mål. Och, allt löste sig!   På samma sätt vill vi skapa en känsla av samhörighet hos oss i en Kul-Tur där vi bryr oss om varandra, får stöd, samarbetar och har utrymme att ha kul. Det underlättar i arbetet, inte minst när det bränner till! Det uppstår inte av sig själv utan alla måste ta sitt ansvar för att vi ska nå dit.   STÄDDAG & SOMMARFEST Den 15 juni ska vi hjälpas åt att röja på gården och i tältet som ett led i 5 S. Vi har mycket som vi inte behöver i vår produktion och det ska vi göra oss av med. Innan städdagen ska ni märka upp allt som ska vara kvar, resten ryker. Vi måste våga kasta! När vi är färdiga firar vi in sommaren på Gondolens terrass.   ARBETSKLÄDER Vid årsskiftet tog vi beslut om att köpa in arbetskläder från Proman. I början var leveranstiderna alldeles för långa men det ska vara löst nu. När du behöver arbetskläder ska du säga till Yosef H med lite framförhållning. Det är slut med s.k. akutinköp för det kostar oss galet mycket pengar.   TÄVLINGSDAGS Snart har du chansen att vinna ett av våra vinställ som är designat av Micke Sjöström. Håll utkik på Lundgrens Facebooksida och Instagram.   LÖNEFÖRHANDLING Löneförhandlingen med facket är avslutad och de nya lönerna kommer betalas ut retroaktivt från april vid nästa löneutbetalning. Vi förhandlar inga löner mellan revisionerna.   VÅRA PROJEKT Roligt med full sysselsättning! I maj monterade blå teamet durk i aluminium på två vilplan samt trapplöp i utrymningstrappor åt Peab. De monterade cirka 24 meter handledare på Kv Hilton. Teamet monterade också etapp 2 på Kv Kejsaren åt TL Bygg samt byggde en stomme till en ny hiss. Just nu pågår montaget av entresolplanet i en undercentral på Kv Kejsaren. Gröna teamet fortsatte med Husfrun. De var fullt upp med jobb inför slussens öppning i juni – spärrkiosker, handledare, skrapgaller, rostfria rännor, stålramar samt diverse inklädnader med plåt. Partierna till Lidingö stadshus blev nästan färdiga. Installationen av glaspartierna åt Strabag i Handen fortsatte. Majoriteten av glaspartierna kom på plats och blev glasade. Under maj färdigställde röda teamet skärmstativen till paviljongen. De monterade vinställ på Sturegatan och ett entréparti till Samsungs nya butik på Kungsgatan. Teamet tillverkade badrums fundament och franska balkonger till brf Brunna Park i Kungsängen. Vidare gjorde teamet räcken och fortsatte med montaget av säkerhetsdörrarna. De blev färdiga med en av tre inredningar till Fabrique Stenugnsbageri. Teamet gjorde också ett skydd till ett ventilationsaggregat som snart är färdigt för montage. Just nu håller teamet på med en dörr till Münchenbryggeriet och jobb till Rolf Köks uteservering. Gula teamet fortsatte med tillverkningen av smidesramperna. De monterade ett glasparti till en nöjd kund i Kista. Vidare tillverkade och monterade teamet dörrar, räcken, skärmtak, en spiraltrappa och avväxlingar. I juni väntar inredning till restaurang Michelin, räcken, dörrar, en till ljudvägg till On Track och dörrar till Nya Karolinska sjukhuset.   MÅNADENS SÄLJARE Grattis David som sålde in mer jobb åt Strabag – ett glasräcke och ett skärmtak!   SMEDER – SE HIT!!! För att klara alla jobb behöver vi fler finsmeder och arbetsledande smeder. Och, en resultatägare. Tipsa, dela, sök!  

  – SLUT

   

                

       

   

           

        Aktuella datum i juni 2018
  • Tisdag 5 juni arbetstid kl 06.30-13.15 (6 h)
  • Onsdag 6 juni Nationaldagen Ledigt
  • Torsdag 7 juni kl 17.00 Svetsarprövning svetskurs
  • Fredag 15 juni Stormöte kl 9.00 följt av 5 S-arbete heldag
  • Fredag 15 juni kl 18.00 Sommarfest på Gondolens terrass
  • Torsdag 21 juni löneutbetalning
  • Torsdag 21 juni arbetstid kl 06.30 – 13.15 (6 h)
  • Fredag 22 juni Midsommarafton Ledigt
  • Onsdag 27 juni möte skyddskomittén Lyft gärna frågor som du tycker behöver tas upp. Meddela i så fall Johanna eller Marco
  • Onsdag 27 juni skyddsrond
  • 5 S – förbättringsfabriken varje fredag kl 13.45 (meddela din gruppledare om du inte kan komma)
  • Planeringsmöte varje fredag kl 10.00 i stora konferensrummet
   
 • Månadsbrev april 2018
  ÄNTLIGEN! Äntligen rasar vintern ut och vi välkomnar sköna maj! Det är en speciell känsla att stå framför majkasen och värma sig till traditionella vårsånger. Känslan av att ha en härlig sommar framför sig är underbar! Det är dags att smida semesterplaner. Din semesteransökan är godkänd. Kom ihåg att meddela eventuella förändringar i god tid. Innan vi går på semester kommer vi ha Lundgrens årliga sommarfest den 15 juni. I år firar vi in sommaren på Gondolens fantastiska terrass. Mer information kommer inom kort.   AFRIKA Den planerade resan till Burundi för att montera MC-ekipagen på plats blev tyvärr inte av p.g.a. strul med visumen. Vi siktar på september istället. Tack Jimmy för all tid som du lade ner på att få allt klart till den planerade resan. Och, tack Karim som kom ner till jobbet en lördag för att hjälpa till med MC-ambulanserna. Vilka hjältar ni är!   Nu laddar vi inför uppföljningsresan till Kenya i maj. Resan är ett led i samarbetet kring att utveckla MC-ambulanserna för minskad mödradödlighet. Syftet är att följa upp både den operativa verksamheten i pilotprojektet och att fortsätta utveckla konstruktionen av ekipagen samt tillhörande IT-system. Roligt att Johan Bååth ska med och göra en dokumentärfilm.   LÖNEREVISION Det är tid för lönerevision. Enligt gällande löneavtal finns det 1,6 % i lönepotten och 0,2 % i den öppna löneöversynen för dig som är kollektivanställd. För tjänstemännen gäller 1,8 % för löneökningar per 1 maj 2018.   CLOWNNÄSOR OCH SKAVSÅR När röda teamet var på teamresa i Barcelona fick nya och gamla kollegor chansen att lära känna varandra bättre. Inför resan delades teamet in i två grupper med uppdraget att ta fram ett program för en dag var. Det blev ett givande företagsbesök hos trappleverantören Enesca, teamövningar med fokus på arbetsmiljö och teambuildingaktiviteter. Det blev långa stadspromenader, brända näsor och skavsår. Teamet tyckte att det var givande att få tid att prata utanför jobbet. Något som de vill dela med sig inför kommande resor är vikten av ett uppstyrt program och att alla faktiskt medverkar.   ARBETSMILJÖ & SÄKERHET Som vi tidigare berättat om gjorde vi en omstart i Lundgrens arbetsmiljöarbete. Vi såg över uppgiftsfördelningen och tydliggjorde ansvaret. Det yttersta ansvaret för arbetsmiljön ligger hos oss som arbetsgivare. Därifrån har ansvaret för arbetsuppgifter inom arbetsmiljöarbetet delegerats till projektledarna, HR och verkstadschefen. Det är projektledarna som inom sina projekt ska fullgöra arbetsgivarens skyldighet enligt arbetsmiljölagen och dess föreskrifter. Projektledarna kan i sin tur vidaredelegera arbetsuppgifter inom arbetsmiljöområdet till arbetsledare som har möjlighet att överblicka och hantera arbetsmiljö och säkerhet ute på plats. Vi som arbetsgivare ska se till att ni har de verktyg som behövs för att åtgärda de problem och brister som uppstår. Vid omstarten såg vi över våra rutiner. Vi tillsatte en ny skyddskomitté med representanter från personal, verkstad, projektledning och produktion – både arbetstagare och arbetsgivare samt skyddsombud. Affe, Jimmy, Johanna, Richard och Marco kommer träffas regelbundet för att arbeta med olika arbetsmiljöfrågor. Arbetet för en god arbetsmiljö är en ständigt pågående process. Vi strävar efter att utveckla och förbättra oss. Arbetsmiljö kommer vara en återkommande punkt på våra arbetsplatsträffar. Vi kommer gå minst fyra skyddsronder per år.   VAD HAR DU FÖR ANSVAR? Det ligger också ett ansvar på dig som medarbetare att följa lagar och regler samt att påtala risker, påbud och olycksfall. Du som medarbetare måste följa de instruktioner som ges inom arbetsmiljöarbetet. Du måste använda anvisad skyddsutrustning och säga till om du upptäcker brister i arbetsmiljön. Vid brister ska du i första hand vända dig till din projektledare. Om du inte får tag på projektledaren eller får något gehör kan du vända dig till ledningen eller Marco.   ORDNINGEN PÅ VERKSTADEN Under den senaste skyddsronden såg vi bl.a. brister i den allmänna ordningen på verkstaden. Det var material som låg på golvet och sladdar lite här och var som man lätt kunde snubbla på. Vi beslutade att Affe ska ansvara för ordningen på verkstaden. Bl.a. ska allt material ligga i uppmärkta pallar. Om Affe ser brister kommer han prata med ansvarig projektledare som får åtgärda det. Jag kan redan se förbättringar!   RESULTATÄGARE Nu är vi på jakt efter en till resultatägare som vill och har förmågan att driva projekt inom något av våra affärsområden. Du kan läsa mer om tjänsten på LUNDGRENS hemsida.   EKONOMINYTT Jurgita gjorde ett fantastiskt jobb som blev klar med alla sju bokslut! En nyhet i NEXT är att fakturatyp alltid ska vara ifyllt vid fakturering för att det ska bli enklare att följa upp om fakturan har skickats via mail eller post. Vi behöver få till en jämnare fakturering för ett bättre kassaflöde över hela månaden. Det är en sak att ha ett bra slutresultat, en helt annan att ha pengarna i vår kassa.   MÅNADENS SÄLJARE Riyam sålde ett entréparti i Kista åt LA gruppen för drygt 100 tkr. Yosef fick in 24 partier för 1,3 mkr till nya Karolinska med start vecka 24. Micke fick in fler beställningar på inredningar till Fabrique Stenugnsbageri. GRATTIS!!   VÅRA PROJEKT Under april gjorde blå teamet färdigt etapp 1 i kv Kejsaren åt TL Bygg där de byggde ett nytt bjälklag i en ljusgård. Under nästa månad drar etapp 2 igång då de kommer bygga ett nytt bjälklag i en annan del av ljusgården. Teamet tillverkade och monterade ett stativ för en ny fettavskiljare i en undercentral åt TL Bygg. Vidare monterade de en portomfattning för en rullport åt Peab Kv Hilton. De byggde ett entresolplan i fläktrummet samt monterade en smidestrappa till kv Hilton Peab. Teamet monterade också avväxlingssmide för upptag av ett nytt trapphål åt Thule Fastighetsutveckling. Röda teamet arbetade med dörrpartierna till Samsungs nya butik samt ett skärmskåp till Stureplans hetaste reklamyta The Pavilion. De gjorde klart 25 st vinställ samt bryggor och handledare till en pool till Komponent Byggen. Jobben gick bra tack vare våra duktiga smeder! Vidare pågick montaget av säkerhetsdörrarna som beräknas ta två veckor till. Nu väntar tillverkning av två inredningar till Fabrique Stenugnsbageri. Roligt att Fabrique kommer öppna sitt första bageri New York där vi hoppas att vi får vara med och göra inredningen. Vidare är detaljer till fem stycken mässmontrar till Scania och inklädnad för att dölja ett ventilationsaggregat i en skolsal på Företagsekonomiska Institutet (FEI) på gång. Serviceteamet hade fullt upp med servicejobb och hann också med lite tillverkning och montage. Vidare tillverkade gula teamet tre smidesramper samt tillverkade och monterade en avväxling och ett smidesräcke. Montage av glasdörrarna till barnbiblioteket i Upplands Väsby gick bra. Förskolan i Bandhagen gick sakta framåt där vi väntar på leverans av resterande material. Vidare började vi delvis med partierna till Lidingö Stadshus. I maj väntar montage av balkar och avväxlingar samt dörrarna till Nya Karolinska. Vi väntar med spänning på svar på alla offerter som vi lämnade! Vi har bra kapacitet och har korta svarstider på förfrågningar!

  – SLUT     –

 • Månadsbrev mars 2018
  Hoppas du har ett härligt påskfirande och en skön ledighet. Det kommer bli en händelserik vår och hårt arbete innan en välförtjänt semester. Tiden går fortare än man tror och det är dags att lämna in önskemål om semester. I år erbjuder vi dig som tar minst tre veckors semester under vintermånaderna extra semesterdagar. Det innebär att du kan få upp till en extra semestervecka.   DEN MÄNSKLIGA FAKTORN – FINNS DEN? När det händer en arbetsolycka får jag ofta höra: “det gick inte göra annorlunda” eller “det är tyvärr sådant som händer”. Jag har funderat en del på det och NEJ, så är det inte!! Det är lätt (och skönt) att skylla på den mänskliga faktorn eller yttre omständigheter som vi anser att vi inte kan påverka. Vi kan bli bättre på att se de bakomliggande orsakerna till den mänskliga faktorn som leder till en olycka. Det är ju vi som är den! Det är mänskligt att råka göra fel och det gör vi alla – hela tiden. Så våga göra fel! Hur ska vi annars lära oss och kunna åtgärda rätt saker för att förhindra att fler olyckor händer? Om det är slarv, tidspress, rädsla, oförmåga, bristande rutiner eller annat som är orsaken är det dags att vi gör något åt det.   EN TRYGG OCH SÄKER ARBETSPLATS När vi gjorde en omstart i arbetsmiljöarbetet var brister i ansvarsfördelningen av arbetsuppgifter och rutiner inom arbetsmiljöarbetet delar som vi fick ta tag i. Vi vill ha en Kul-Tur där alla verkar för ständiga förbättringar för en trygg och säker arbetsplats med högre trivsel. 5 S är ett forum där vi gjort massor. Förra månaden gjorde Lilla verkstaden flest förbättringar och tog hem andra 5 S-segern i rad. Börja varje 5 S-träff med en säkerhetsgenomgång för att vi ska upptäcka och åtgärda risker för ohälsa och olycksfall i tid.   VI LETAR NYTT! Om du vet någon som letar efter ett samarbete, vill sälja en tomt eller verkstad i Stockholm med omnejd hör av dig. Vi vill helst köpa en verkstad eller tomt i norrort men är öppna för andra möjligheter och placeringar.   EN STOR UTMANING FÖR BRANSCHEN Det är en stor utmaning för branschen att locka nya, unga och hungriga talanger till yrket. För snart två år sedan startade MVR tillsammans med Arbetsförmedlingen en arbetsmarknadsutbildning till stålbyggare. I april börjar den tredje kullen och snart ska de ut på arbetsplatsförlagt lärande (APL). Hojta om du vill bli handledare. I mars började Ahmad sin praktik för att utveckla sina kunskaper inom svets och smide som sista delen i sin svetsutbildning. Wille är hans handledare.     TROGEN KUND RABATT I april börjar en nybörjare- och en fortsättningskurs i pinnsvetsning med våra skickliga smeder som kursledare. Just nu erbjuder Medborgarskolan en trogen kund rabatt till de som gått nybörjarkursen och som vill fördjupa sina kunskaper i svetsning.     MÅNADENS SÄLJARE Grattis Rizwan till första ordern! Pling, pling, pling, pling, pling för partier till Lidingö stadshus. Strax därefter plingade Yosef H för ordern på tre ramper till Wacker Neuson. De kommer tillverkas på verkstaden för att sedan levereras till Danmark, Norge och Sverige.   EKONOMINYTT Yeah! Vi nådde breakeven i mars och fick till en grym fakturering! Vi har blivit skickliga på att driva in obetalda fakturor. Det är dags att betala ut resultatlöner för första kvartalet och det ska bli spännande att se hur mycket våra projektledare får ut. Alla kämpar och gör ett fantastiskt jobb! Det känns verkligen bra att vi är på väg mot målet!   VÅRA PROJEKT En skön känsla infann sig när alla blev fullt sysselsatta igen! Nu kommer den omvända utmaningen att få resurserna att räcka till… I mars fortsatte blå teamet med MT-stål, avväxlingar och förstärkningar mellan murväggar i nya akutvårdsbyggnaden på Danderyds Sjukhus. I april kommer de montera pelare och börja tillverka förstärkningsstål och terassräcken. Blå teamet blev färdiga med trappan på Kungsgatan. De byggde ett bjälklag i ljusgården till kv Kejsaren. Teamet monterade aluminiumtrösklar och en avskärmningsvägg till en receptionsdisk i kv Hilton. De gjorde också smidesjobb på T-centralen. Jimmy fick en beställning på räcken i sträckmetall på Humlegårdsgatan åt Tungel Byggare som står i startgropen, grattis! Inför detta gjorde teamet avväxlingssmide.   Gröna teamet fortsatte med partierna till Husfrun och spärrkioskerna till Slussen. Det var full fart i Handen där installationen av glasfasaden till brf Blicken började ta form. En stor del av glasen är redan på plats. Jobbet är ett av Lundgrens största glasfasadjobb! Röda teamet fortsatte med säkerhetsdörrarna som ska monteras i april. Utöver detta gjorde de ett glasskydd till Cousins pizza. De tillverkade 25 vinställ, byggde fem skärmstativ samt gjorde några småjobb till Janax Snickeri. I april ska teamet göra en kopparklädd skjutdörr till Samsungs nya butik på Kungsgatan. De ska också göra handledare till en pool och en ramp av syrafast material till Komponent Byggen. Gula teamet fortsatte med ljudväggen till On Track i Älvsjö. Glasmontaget blev klart och pergolan är snart färdig. De gjorde glasdörrar till barnbiblioteket i Upplands Väsby. Montaget av räcken och handledare i Nacka fortsatte. Utöver detta tillverkade och monterade de skärmtak, gjorde ett smidesräcke och monterade glasdörrar. Eddings hade fullt upp och vi hade kapacitet över och kunde därför hjälpa till i Smista. Kul att de är på gång! I april drar förskolan i Bandhagen igång igen och tillverkningen av ramperna börjar.      VERKSTADSCHEFEN HAR ORDET Oxideringsrummet blev klart. Stegarna samt brandsläckarna till heta arbeten blev uppmärkta och numrerade. Du kan kvittera ut de hos Affe. Ett vårtecken som är här är att det är dags att byta till sommardäck på arbetsbilarna. När de är bytta kommer containern att tömmas på allt som inte har med företagets bilar att göra. Lite 5 S – slänga allt onödigt! En underbar känsla!   KUL-TUR Vi presterar mer om vi har kul på jobbet. Vid nästa stormöte tänder vi grillen i vårsolen. En vecka senare drar röda teamet till Barcelona för att ägna sig åt teambuilding. Det är verkligen kul att du som jobbar hos oss gör det möjligt att LUNDGRENS kan bidra i Eezers arbete att minska mödradödligheten i Afrika. Under våren kommer vi bygga MC-ambulanser i Burundi och åka till Kenya på en uppföljningsresa. Vi har också LUNDGRENS årliga sommarfest att se fram emot innan vi skiljs åt för semester.

  – SLUT –

       
 • Månadsbrev februari 2018
  BURUNDIUPPDRAGET HAR BÖRJAT! Varje minut dör en kvinna runt om i världen på grund av komplikationer i samband med graviditet eller förlossning. Värst drabbat är de centrala delarna av Afrika. Många dödsfall beror på att det saknas transporter mellan hem och förlossningsklinik. Säkra transporter som kan ta sig fram på den afrikanska landsbygden behövs. The Eezer Initiativ försöker lösa detta med hjälp av kostnadseffektiva MC-ambulanser i de mest utsatta områdena. Samtidigt skapar det arbetstillfällen. Det känns fantastiskt att vi på LUNDGRENS är med i detta arbete! Vad gör vi? Jo, Micke S högg nyligen tag i utmaningen att få fram draget till MC-ekipaget som ska klara en svensk besiktning. Vi började också bygga tre ambulansekipage i platta paket. När de är färdiga ska de slutmonteras i Burundi i början av maj. I Burundi behöver Eezer hjälp av två orädda svetskunniga doers som ska montera dessa på plats med hjälp av lokal personal. Sedan ska ekipagen överlämnas till en klinik. I mitten av maj planeras också en uppföljningsresa till Kenya där två från LUNDGRENS ska följa med. Under denna resa kommer vi följa upp ekipagen som producerades under pilotfasen. Konstruktionen, IT-systemet och den operativa delen av verksamheten kommer också att utvärderas.   DIN SÄKERHET Vi arbetar i en riskfylld arbetsmiljö med farliga maskiner, buller, tunga lyft, svetsrök m.m. Dessvärre inträffar olyckor ibland. Vi har tagit fram en checklista för riskbedömning för att förhindra olyckor. Innan du påbörjar ett jobb ska du tänka igenom följande punkter:
  • Hur ska jag göra jobbet?
  • Har jag nödvändiga tillstånd och behörigheter för att utföra arbetet?
  • Vad kan gå fel?
  • Vilka åtgärder måste jag vidta för att förhindra en olycka?
  • Har jag rätt skyddsutrustning?
  • Vad ska jag göra om något oförutsett inträffar?
  Det är några minuter som är väl investerade och kom ihåg att din säkerhet går alltid först. Vi kommer fortsätta prata om arbetsmiljö, risker och säkerhet i olika forum och jobba med förbättringar för en trygg och säker arbetsplats.   REVISION EN 1090 I februari var det dags för det årliga utvecklingsbesöket för fortsatt utveckling och att bibehålla kvaliteten enligt EN 1090. Inga avvikelser rapporterades. Det var roligt att vi fick mycket beröm för den fina ordningen på verkstaden. Det kan vi tacka alla 5 S:are för! Vi vill också rikta ett stort tack till Fuad för det enastående jobb han gör med märkningen och hanteringen av inkommande gods. Vi kommer att ändra strukturen något och tillsätta en grupp som ska jobba med CE-märkta jobb. Detta för att höja kompetensen och kvaliteten ytterligare. Är du intresserad? Prata i så fall med Jimmy eller Richard.   LUNDGRENS & EDDINGS Eddings Smide behöver hjälp med att få fart på försäljningen. Adam kommer därför kliva över dit. Eddings har en enorm utvecklingspotential och bra lagspelare så det ska bli riktigt spännande att följa deras resa tillsammans!   MÅNADENS SÄLJARE Jimmy fick äran att ringa i den nya orderklockan för stora ordrar. Ett pling blev det när han fick hem ett jobb till TL Bygg där vi ska bygga ett nytt bjälklag i en ljusgård. Axel kommer vara ansvarig i projektet och för produktionen som kommer att ske hos oss. De kommer använda hela smidesavdelningen under cirka två veckors tid. Vidare fick Jimmy och Sébastien in ett jobb på 2 glaspartier till Skeppströms Byggnads. Två pling i lilla orderklockan! Grattis!   NU FICK DE SÅ DE TEG! Entresolplanet ville ha tuffare motstånd i 5 S. Lilla verkstaden antog utmaningen och tog hem sin första seger. Tjusigt, vilken fin ordning de skapade i området! Nu är frågan: vilken grupp tar hem nästa 5 S-seger?   VÅRA PROJEKT Det var ett rent nöje att följa med fotograf Johan Bååth ut på stan för att fotografera några av våra jobb. Det är så otroligt många fina och balla jobb som vi gjort genom åren! För att nämna några som vi hann med – köttkylar och inredning i AG:s Köttbutik, vinställ till Magnusson Fine Wine, inredningssmide på Brillo & Luzette, caféinredning på Fabrique, fönsteromfattningar och gallerdurk i undervisningshuset på KTH, dörrar med mässingslister i Konserthuset, plåtväggar i Sturegallerian, spärrkiosker m.m.   Vad håller vi på med just nu? I februari fortsatte arbetet i nya akutvårdsbyggnaden där sju personer jobbar för närvarande. Ett nytt PM kom som innebär ännu mer jobb. En stor ståltrappa, MT-stål och tilläggsarbeten väntar. Vidare hjälpte de Mälarvikens Tak och Bygg AB med diverse smidesarbeten till deras bostadsbygge i Spånga. Blå teamet tillverkade och monterade också läderinlindade smidesräcken till Heving & Hägglund. De gjorde avväxlingsbalkar till Brahelund och monterade en trappa i en kontorslokal på Kungsgatan. På Jästbolaget utförde teamet mindre smidesarbeten i deras produktionslokaler. De gjorde också ett stativ till en skorsten på Södermalm. Kv Hilton närmar sig slutet där de monterade trösklar/små ramper till utgångarna. Gröna teamet fortsatte med partierna på Drottninggatan och till Husfrun. De började med spärrkioskerna till Slussen med tillverkning av två kioskfronter. Teamet gjorde balkongräcken, några små smidesjobb till NHL Snickerier och Lassfolk samt glasramar till CL Specialglas. I mars börjar installationen av glaspartierna till projekt Blicken i Handen. Röda teamet fortsatte med tillverkningen av säkerhetsdörrarna. Vidare gjorde de glasrack till restaurang Paganini åt Janax Snickerier. De gjorde också små detaljer till Köttbutiken, bland annat en låsanordning till kylskåpsdörrarna. Vidare gjorde de aluminiumdörrar till Östermalms IP och mässinglister till glasmålningar. Gula teamet började med skärmtaket och en trappa till förskolan i Bandhagen. De fortsatte med räckena och handledarna i Nacka och pergolan i Älvsjö. Slutligen gjorde Rizwan ett ovärderligt jobb med alla ritningar och beräkningar i diverse projekt.   VERKSTADSCHEFEN INFORMERAR På verkstaden byggde vi ett gummirum där alla gummilister och tätningsgummi finns samlat och sorterat. Gasförrådet fixades till med grindar och lås. Lastbilen fixades till för att öka hållbarheten med tanke på att vi kör tungt gods.
  Aktuella datum i mars 2018
  • Måndag 5 mars Deadline lön
  • Torsdag 8 mars massage kl 06.30-10.30 lunchrummet vån 1
  • Fredag 9 mars kl 13.30 Stormöte
  • Tisdag 13 mars kl 18.00 kursstart svetskurs MMA steg 1 kursledare Nathem Karim
  • Fredag 16 mars kl 13.15 workshop EN 1090 Mötesbordet våning 1 Öppen workshop för dig som vill lära dig mer om CE-märkta projekt och vilka rutiner och lagkrav som gäller
  • Fredag 23 mars löneutbetalning
  • Skärtorsdagen 29 mars arbetstid kl 06.30-13.15 (6 h)
  • Långfredagen 30 mars LEDIGT
  • 5 S – förbättringsfabriken varje fredag kl 13.45
  • Planeringsmöte varje fredag kl 10.00 i stora konferensrummet
   
 • Månadsbrev januari 2018
  Vardagen återvände och den gemensamma resan mot målet på 100 miljoner i omsättning och en lönsamhet på minst 10 % år 2020 började. Resultatet 2017 var ett kvitto på att vi gör rätt saker och att allt fler kunder vill ha vår hjälp och att just du gör ett bra jobb! Året började på ett sätt som vi känner igen från tidigare år. Jobben minskade och vissa dagar är det en utmaning att hitta meningsfull sysselsättning åt alla. Det känns lite darrigt! I takt med att dagarna blir ljusare kommer det lossna och istället bli en svettig utmaning att få resurserna att räcka till. Höga toppar och dalar, det är så det brukar se ut. Det kommer fortgå om vi fortsätter att göra som vi alltid har gjort. Något som vi kan bli bättre på är att sätta av tid för försäljning även när det är högtryck. I gengäld kommer vi få en jämnare arbetsbörda, slippa oroa oss i dalarna och tjäna mer pengar. Så försök hålla säljångan uppe!   LUNDGRENS & EDDINGS  Projektledarteamet besökte nyligen Eddings Smide för att hälsa på personalen, se maskinparken och höra mer om hur de arbetar. Vi ser att Eddings har en enorm potential med duktiga medarbetare och en verkstad där det finns möjlighet att växa.  Vår ambition är att LUNDGRENS och Eddings ska växa på varsitt håll och att Eddings ska fortsätta drivas som en självständig enhet. Vi vill bredda kundkretsen för en ökad tillväxt. I dalarna ska vi hjälpas åt och ta tillvara på varandras resurser. Initialt behöver Eddings få fart på försäljningen som de idag har svårt att hinna med. Riyam började därför hjälpa till att räkna på jobb. I januari körde Eddings igång med vårt projektstyrningssystem Next. Det öppnade dörrar för en större flexibilitet och bättre styrning i projekten.   MÅNADENS SÄLJARE Vid årsskiftet gick Micke S över till projektledning på heltid. Med sin enorma kunskap inom smide, mod och vilja att göra ett bra jobb kom han in i den nya rollen väldigt snabbt. I januari fick han in en stororder på säkerhetsdörrar! Riyam ringde också i orderklockan när hon sålde ett stort parti till Liljeholmen. Hon fick också in ett räckesjobb till Järfälla kommun åt Eddings. Grattis!! Det är härligt att se deras säljanda!   NY PROJEKTLEDARE INOM GLAS Vi började året med att anställa Tom som projektledare inom glas. Han har lång erfarenhet inom glas och har tidigare jobbat som arbetsledare och platschef i olika glasprojekt. Vi letar alltid efter härliga personer med en bra inställning och som vill bli en del av LUNDGRENS. Så även om vi inte har några lediga tjänster ute är en intresseanmälan alltid välkommet! Framöver kommer vi behöva utöka styrkan med fler arbetsledare, smeder & montörer och vassa projektledare.   VILL HA TUFFARE MOTSTÅND Entresolplanet tog hem årets första 5 S-seger med flest och bäst (!) förbättringar. Mitt i segerglädjen efterlyste de lite tuffare motstånd. Så antar du utmaningen att ta hem nästa 5 S-seger?   EKONOMINYHETERNA Vilken skön känsla det var när faktureringen slog rekord i januari!  Det nya året innebar att kostnadsansvaret delades upp enligt följande:
  • Verkstad (verktyg, maskiner, lager, förbrukningsmaterial)  – Affe
  • Bilar (inköp, reparationer, drift)  – Affe
  • Gas – Fuad
  • Arbetskläder (inkl skyddsutrustning och tvätt) – Yosef H
  • Personal (löner och övriga omkostnader för personal) – Johanna
  • Drift & Lokal (lokal, fastighet, försäkringar, el, städ m.m.) – Jurgita
  ALLA inköp ska ske i samråd med den som är kostnadsansvarig.   VERKSTADSCHEFEN HAR ORDET I januari köpte vi en arbetsbil till blåa teamet samt en ny lastbil med kran. Inga fler bilinköp planeras i år så nu måste vi vårda bilarna på bästa sätt. Kanon att ni lämnade in bilnycklar och drivmedelskort vid arbetsdagens slut. Fortsätt tömma bilarna på maskiner och verktyg. Kom också ihåg att märka med AO-nummer eller kund samt ansvarig projektledare om du ställer något utanför verkstadskontoret. När du tar emot gods på gården ska du meddela Affe eller Fuad för en effektivare hantering av kundjobben.   VÅRA PROJEKT Blå teamet kämpade på i nya akutvårdsbyggnaden på Danderyd Sjukhus med mycket ändrings- och tilläggsarbeten. Som tidigare gjorde de en grym insats! Vidare avslutade teamet smidesjobben åt Skeppströms Byggnads. De började bygga ett entresolplan på Södermalm åt TL Bygg. Det blev också en del mindre smidesjobb samt kompletteringar till kv Hilton.     Gröna teamet fortsatte med partierna på Drottninggatan och till Husfrun. Jobbet med glaspartierna i Handen rullade på. Vidare gjorde teamet en del jobb åt ML Demo, grindar och montage av dörrstängare. De blev så gott som klara med smidet på Grev Turegatan. Vidare monterade teamet glaspartier till Gustavsson & Son Byggnads på Kungsgatan. De gjorde också balkongräcken och avväxlingar till en bostadsrättsförening. I februari väntar två enklare varianter av spärrkioskfronter till Slussen. Från vinterrusket in i värmen på verkstaden. Röda teamet bockade aluminumrör till en prototyp för tillverkning av golfvagnar. De tillverkade ramar i mässing till glaskonst på Karolinska sjukhuset samt tre räcken i mässing i antik stil. Vidare gjorde teamet en glasdisk till en pizzeria, ett skydd i klöverplåt till ett ventilationsaggregat samt ett exklusivt smidesräcke till en lägenhet i stan. De monterade skjutdörrar till en garderob och började tillverka säkerhetsdörrarna. Gula teamet fick en god start på det nya året. De blev färdiga med tillverkningen av pergolan och ett rostfritt räcke till On Track i Älvsjö. De rev en trappa och tillverkade glasdörrar och en gallergrind. Gänget hjälpte också till i Sébastiens projekt Turbinhallen Järla sjö, SSM:S bostadsprojekt, där de tillverkade och monterade räcken och handledare. Servicekillarna utförde som vanligt diverse servicearbeten. I februari väntar dörrmontage samt montage av räcken och en trappa i Käppala reningsverk. I Älvsjö kommer pergolan monteras och förhoppningsvis kommer ljudväggen att glasas. Riyams projekt till en förskola i Bandhagen drar igång där teamet kommer börja montera skärmtaket och en trappa. Vi har många intressanta offerter ute som vi väntar svar på. Ruggigt spännande! Rätt som det är jobbar vi för högtryck igen!

  SLUT

  Aktuella datum i januari 2018
  • Torsdag 1 februari massage kl 06.30 – 10.30 i lunchrummet vån 1
  • Fredag 9 februari kl 13.30 Stormöte
  • Tisdag 13 februari kl 14.00 semmelfika
  • Fredag 23 februari löneutbetalning
  • 5 S – förbättringsfabriken varje fredag kl 13.45 (meddela din gruppledare om du inte kan komma)
  • Planeringsmöte varje fredag kl 10.00 i stora konferensrummet
   
 • Månadsbrev december 2017
  LUNDGRENS nyårskarameller Såhär i slutet av året blickar vi gärna tillbaka på året som gått. Här är några glimtar från 2017. Året började bra när Adam sålde in LUNDGRENS största projekt genom tiderna. Det var kompletteringssmide och stålstommar till medicinsk utrustning i nya akutvårdsbyggnaden på Danderyds Sjukhus. Gänget gjorde ett fantastiskt jobb och blev månadens UE i oktober! Vi ställdes inför en riktig utmaning när vi skulle få till patineringen av kopparen till alla partier som skulle tillverkas till Husfrun. Till slut fick vi till det och projektet kunde fortlöpa! För att klara det höga trycket rekryterade vi många nya talanger och idag är vi 50 anställda. Genom vårt 5 S-arbete tog vi över hundra steg närmare en bättre och säkrare arbetsplats med högre trivsel och bättre lönsamhet. För våra fem doers blev det en resa med många intressanta möten och starka intryck när de följde med Eezer till Kenya för att minska mödradödligheten. De testade MC-ambulanserna i rätt miljö, lämnade över två ekipage, besökte skolor, var i en Massaiby, lagade en riktig ambulans och träffade organisationer som kommer använda ambulanserna framöver. En annan höjdpunkt 2017 var när vi blev ägare till Bröderna Eddings Smide. För att inte tala om minnesvärda teamresor runtom i Europa när vi lärde känna varandra bättre och byggde relationer. Det bästa av allt är nog ändå att 2017 blev ett rekordår med det bästa resultatet i LUNDGRENS historia!! Vi betalade ut 1,3 mkr i resultatlöner till våra projektledare (resultatägare) som bidrog till det fantastiska resultatet. På ett helt enastående sätt tog de ansvar för affären fullt ut, både försäljning och genomförande av egna projekt! NU SIKTAR VI MOT NYA MÅL – 100 MILJONER LUNDGRENS övergripande mål är ökad omsättning och att nå en lönsamhet på minst 10 %. Målet är att vi ska ha en omsättning på 100 miljoner år 2020. Hur ska vi nå dit? Tillväxten ska ske såväl organiskt som genom förvärv. Vi ska expandera kundbasen samtidigt som vi ska se till att befintliga kunder förblir nöjda. Vi vill vara den mest effektivaste samarbetspartnern för såväl kunder och leverantörer. Vi ska erbjuda våra kunder de bästa lösningarna inom smide och glas med hjälp av hög teknisk kompetens. Gemenskap, 5 S, rekrytering, resultatägarskap, Kul-Tur, samarbete med leverantörer, kompetensutveckling och äpplande står i fokus. Det är viktigt att vi ser målet och inte hakar upp oss på hindren på vägen. Det är inget som fungerar helt smärtfritt och vi ska inte vara rädda för att göra fel. Det händer ju från och till och de viktiga är att vi lär oss för det är då vi kommer nå målet. NY VERKSTADSCHEF I december tog Affe över som verkstadschef. Han fick ansvaret för logistiken kring transport och leveranser, verktyg & maskiner, lager, bilar samt kundmottagning och småjobb. FÖRBÄTTRINGSFABRIKEN Grattis gruppen för allmänna utrymmen som tog hem andra segern i rad för flest utförda 5 S-förbättringar. Nya mattor, skotorkare, ljuddämpare, hyllor m.m. Vi kommer fortsätta köra 5 S varje fredag med obligatorisk närvaro. SVETSKURSER I januari startar nya svetskurser och Samer gör debut som kursledare. TEAMBUILDING I BUDAPEST Gröna teamet hade en bra teamresa i Budapest. De fick kvalitetstid tillsammans och lärde känna varandra bättre genom teambuildande aktiviteter.   VÅRA PROJEKT I december monterade blå teamet förstärkningsbalkar på Kungsgatan åt Tungel Byggare. De hjälpte till i Mickes projekt på Norrtäljeanstalten där de byggde ett stort skärmtak. Teamet gjorde också servicejobb på Jästbolaget samt socialförvaltningen i Stockholm. De tillverkade ett skärmtak till Baxter åt NCC som är färdigt för montage. Gänget på Danderyd fortsatte med montaget av MT-stål och gjorde en del tilläggsarbeten. ÄTA jobben är nästan uppe i 2,5 mkr!!! Plattformsstativet till kylaggregatet i Ljljeholmen åt TL-Bygg kom på plats. Besiktningen gick utmärkt och var utan anmärkningar. Både beställaren och konstruktören var nöjda! Wille gjorde ett fint jobb med räcket till Friskis & Svettis i Abrahamsberg. Kunden blev nöjd och vi fick in mer jobb till deras anläggningar. Vidare blev avväxlingen till Trygg Hansa-huset på Flemminggatan färdigmonterad. Killarna fick arbeta natt och gjorde ett väldigt bra jobb. I januari ska blå teamet bygga ett entresol åt TL Bygg på Kv Kejsaren, montera ett brandpoströr på fasad åt Moab i Veddesta och göra smidesarbeten på Strandvägen åt Skeppströms Byggnads. Gröna teamet jobbade mest med tillverkning och installation av fasadpartier med specialglas på Drottninggatan. Teamet fick upp två tredjedelar av jobbet och resten ska upp i januari. I projektet köpte vi in fasadpartierna och byggde två slagdörrar och fem skjutdörrar själva. Vidare fortsatte teamet med Husfrun som kommer fortsätta en bit in på våren. I början av nästa år ska delar till två spärrkiosker levereras till Slussen. Teamet fick förstärkning med glasmontören Dimitris och Nader fick en anställning. Röda teamet monterade kopparinklädda partier till Högabolagen och gjorde en gardinstång i mässing till Brasseri La Colline. Under 2018 kommer teamet jobba med restauranginredning till Jonas Bohlin, partitillverkning och säkerhetsdörrar. I december tillverkade gula teamet pergola till On track i Älvsjö och de blev nästan färdiga med montaget. Utöver detta tillverkade teamet ett rostfritt räcke, balkar samt  konsoler till en skärmvägg. Servicekillarna hade fullt upp med diverse servicearbeten. I januari väntar mer jobb i Käppala reningsverk, rivning av en trappa i Nacka samt tillverkning och montage av fyra dörrar. Utöver detta tillverkades 12 st vinställ, jobbet med armaturer och blomlådor till Jakobsbergs centrum samt glaspartierna i Handen fortsatte. Vi hjälpte också till att bygga om MC-ambulansvagnen till Eezer så att den kommer klara den svårframkomliga terrängen på den afrikanska landsbygden bättre. TACK ALLA Slutligen vill vi tacka alla kunder som vi arbetat med under året och som gav oss förtroendet. Tack alla leverantörer som hjälpte oss med produkter och tjänster i projekten. Och, stort tack ALLA fantastiska medarbetare som tagit hand om våra kunder och varandra på i särklass bästa sätt. Det har varit fantastiskt att se er utvecklas både individuellt och som team. Nu sätter vi punkt för det 65:e kapitlet. Förväntansfullt ser vi fram emot ett oskrivet blad. GOTT NYTT ÅR!!

 • Månadsbrev november 2017
  VI HAR EN DOTTER! I november blev vi stolta ägare till Bröderna Eddings Smide. Eddings har varit verksamma sedan 1945. Torgny Stolt har drivit företaget sedan en tid tillbaka. Det är 11 anställda och Torgny är en av de som arbetat längst. Torgny med personal kommer fortsätta driva företaget som tidigare med stöd av valda delar av LUNDGRENS system för projektuppföljning. Deras inriktning är byggnadssmide, finsmide och service. Initialt kommer vi fokusera på att få fart på försäljningen, implementera nytt ekonomiprogram och NEXT samt samordna transporter. Vi ska lära känna personalen och se över behovet av utveckling och resurser. De är skickliga och vi är skickliga – tillsammans kommer vi bli grymma! För mer info om Eddings besök www.eddings.se KÄNSLAN AV ATT RINGA I ORDERKLOCKAN FÖR FÖRSTA GÅNGEN ÄR OBETALBAR En sprudlande Riyam ringde i orderklockan 12 gånger och bjöd in till fika och bubbel för att fira att hon fick in sin första riktiga order! Med hjälp av Yosef H som coach fick hon in ett jobb på 1,2 mkr. De ska leverera och montera ett stort skärmtak, solavskärmningar, ett räcke och tre trappor till en förskola. Projektet drar igång i början av 2018. Att hon fick hjälp av en duktig och erfaren projektledare var värdefullt och gjorde vägen till framgång lättare. Tillsammans kommer de utföra projektet galant. Sedan Riyam  började i slutet av augusti har hon kämpat för att komma in i matchen. Detta är ett kvitto på en mycket bra arbetsinsats och ett fungerande samarbete. Stort grattis Riyam och Yosef!   MC-AMBULANSER FÖR MINSKAD MÖTRADÖDLIGHET Efter att ha smält Kenyaresan tog LUNDGRENS beslutet att vi ska fortsätta engagera oss i utvecklingsprojektet Eezer som arbetar för att minska mödradödligheten i världen. Nästa steg i projektet är att förbättra den befintliga mc-ambulansvagnen så att den kan klara den svårframkomliga terrängen på den afrikanska landsbygden bättre. Devex håller på att ta fram en ritning för tillverkning av svetsjiggar. Mallarna ska sedan skickas till en lokal verkstad i Afrika för tillverkning av vagnarna. Målet är att bygga 30 ekipage under 2018 som ska lånas ut till lokala organisationer i Kenya, Burundi och Kongo. Ett visningsex som klarar svensk besiktning ska också byggas. Läs gärna artikeln om Eezer i tidningen Svetsen.   EVERYONE AT LUNDGRENS Workplace är som ett intranät som möjliggör att vi kan kommunicera med varandra på ett smidigt och roligt sätt. Vi kan skriva inlägg, dela foton, skapa grupper och evenemang, chatta m.m. Nästa alla är med, så gå med du också om du inte redan gjort det. Kom också ihåg att kolla din mail med jämna mellanrum. Nu finns det en lånedator som du kan använda om du behöver registrera tider, kolla mail, gå webbaserade kurser m.m.   LYCKADE TEAMRESOR! Gula teamet hade en superresa i Las Palmas. Det var teambuilding på hög nivå med lära-känna-övningar, 5-kamp, smidesjakt, utflykt i bergen och mycket mer. De besökte en smidesverkstad som vi hoppas att vi kan inleda ett samarbete med. Det var många nya med på resan och gruppen bildade ett team med ett gemensamt mål. De var eniga om att samarbete är nyckeln till framgång. En av deltagarna som jobbat många år inom smidesbranschen berättade att han aldrig upplevt något liknande tidigare. Blå teamets resa till Malta var också minnesvärd. Känslan av trygghet infann sig i gruppen och gänget blev ett sammansvetsat team. Nu laddar gröna teamet för sin resa till Budapest i december.   WORKSHOPS I november höll Jimmy en uppskattad introduktion i CE-märkta projekt för nyanställda. Vi planerar att ha workshops i olika ämnen framöver. Kom gärna med förslag på teman där det finns behov av kompetensutveckling.   STÄNG AV FLÄKTARNA! Det börjar bli kallt ute och byggfläktarna är på i verkstaden. Det händer rätt ofta att det är full fräs på fläktarna under kvällar och helger. Det är mycket energi som vi slösar med och här finns pengar att spara. Det är också värt att tänka på att vi inte jobbar lika bra när det är för varmt. Vid rörligt eller fysiskt ansträngande arbete bör temperaturen vara minst 14-15 °C, det behöver inte vara bastuvärme...   EKONOMINYTT Vi nådde breakeven i november och hamnade över denna nollpunkt! Just nu är det mycket fokus på projektredovisning och ekonomiavdelningen jobbar för fullt för en ännu bättre och enklare överblick.   VÅRA PROJEKT Stort grattis gänget på Danderyd som blev utsedda till oktober månads UE! De gjorde ett fantastiskt jobb och fick mycket beröm för sitt engagemang. I november fortsatte de med montaget av MT-stål och gjorde en hel del tilläggsarbeten. Vidare gjorde blå teamet servicejobb på Jästbolaget samt avväxlingsbalkar på Kungsgatan och Strandvägen. De monterade en självbärande trappa med glasräcken åt NCC i Kista. Teamet monterade också ett stativ för en plattform till ett kylaggregat på ett tak i Liljeholmen åt TL Bygg. Jobbet beräknas vara klart i mitten av december. De tillverkade en avväxling till Trygg Hansa-huset på Kungsholmen. Ett räckesjobb till Friskis & Svettis i Abrahamsberg väntar teamet. ‘ Gröna teamet fortsatte med kopparinklädda partier till Husfrun. De började också tillverka skjut- och slagdörrar till Drottninggatan. Projektet Blicken fortsatte med montage av ett 30-tal glaspartier. Röda teamet färdigställde kylarna till AG:s nya Köttbutik samt gjorde dörrpartier i koppar till Högabolagen. Utöver detta var det en del småjobb som lister, ramar, räcken m.m. Micke S kom in i projektledarrollen allt mer och gjorde inredning till Fabrique Stenugnsbageri. Han jobbade också med skjutdörrar till en garderob som kunden designat själv. Det blev också dags att påbörja montaget av skärmtaket till specialfastigheter. Vidare levererade Affe en rigg till en vinsh. Alla jobb i IBM-huset åt LA gruppen blev färdiga och ett skärmtak monterades. Gula teamet blev färdiga med montaget av dörrpartier i Konserthuset och på S:t Görans sjukhus. De monterade en gallergrind på Fridhemsplan. Teamet monterade också gallerdurk, räcken och stegar i plast till Käppala reningsverk. De monterade stål till glasväggar till On track i Älvsjö och nu pågår arbete med pergola och glasning. Servicekillarna hade som vanligt fullt upp med diverse servicearbeten. Under de kommande veckorna kommer teamet tillverka dörrar och diverse smidesprodukter. I övrigt hjälpte Rizwan till med att göra ritningar åt projektledarna.   MÅLRAKAN Det lider mot jul och några välförtjänta lediga dagar väntar. Alla ansökningar om ledigheter i jul och nyår är beviljade. Kom ihåg att meddela eventuella ändringar i så god tid som möjligt. Äntligen är vi inne på målrakan och nu vill jag se en riktig slutspurt!! Det är sjukt spännande och ni gör ett grymt bra jobb. Fortsätt med det rakt in i mål!

  – SLUT – 

 • Månadsbrev oktober 2017
  Nu skärper vi kraven på personlig skyddsutrustning  Vi är skyldiga att följa säkerhetsföreskrifter på byggarbetsplatser. Det är INTE ok att slarva!! Nu skärper vi kraven på personlig skyddsutrustning. Vi på LUNDGRENS ska alltid använda varselväst, hjälm, skyddsskor och skyddsglasögon när vi är ute och jobbar. Handskar och hörselskydd ska också med. För din egen säkerhet och hälsa ska du alltid använda denna grund utrustning. Finns det andra krav ska du följa det – punkt slut.   40 svetsprover på en dag I oktober var det svetsarprövning på LUNDGRENS. Först ut var åtta av våra nya skickliga svetsare som lade prov i MMA och MAG. Sedan tog de ambitiösa deltagarna från svetskurserna vid och lade prov i MMA och TIG. Allt gick i rasande fart. Vilket grymt jobb Torbjörn från Inspecta gjorde som övervakade ett 40-tal prover under en och samma eftermiddag!! Resultatet blev enastående – 99 % blev godkända! Förra veckan startade två fullsatta nybörjarkurser i MMA. Fler kurser i MMA och TIG börjar efter årsskiftet.   Slutet på städkampanjer! 5 S är ett prioriterat område för att LUNDGRENS ska nå de övergripande målen med ökad omsättning och bättre lönsamhet. Förbättringsledarna för 5 S-grupperna beslutade att alla grupper ska köra 5 S samtidigt för att det ska bli lättare att delta. Släpp sopkvasten när ni ses och ägna tiden åt 5 S och förbättringsfabriken! Jag blev så glad i fredags när jag såg att allt fler jobbade mot det gemensamma 5 S-målet – en bättre och säkrare arbetsplats med högre trivsel och bättre lönsamhet. Fortsätt med det så är det snart slut på städkampanjer!   Julledigt Snart är det jul igen och vi behöver planera vår verksamhet. Det är dags att ansöka om ledighet och det gör du i NEXT. Vi jobbar för att alla ska få sina önskemål tillgodosedda så kom in med din ansökan i tid.   Julfest Den 1 december är det julfest. I år kommer vi vara på charmiga Kanaans trädgårdscafe. Vi kommer avnjuta ett vällagat julbord med mycket kärlek. Kvällen avslutas med barhäng, mingel och dans innan bussen går tillbaka till stan. Hoppas du och din respektive kommer!   Teambuilding på Gran Canaria och Malta När vi började med teamresor för nästan tre år sedan jublade några medan andra frågade: vad ska det vara bra för? Vi känner ju redan varandra! Syftet med resorna var just att lära känna varandra för att göra ett ännu bättre jobb tillsammans. Visst är det så att mycket av teambuilding sker vid småprat och vid fikabordet men det måste också finnas forum där vi kan stärka teamkänslan ytterligare och utvecklas som grupp. När teamen kom hem från sina resor berättade alla hur kul de hade haft. Alla kunde intyga att de lärt känna varandra på ett helt nytt sätt för det var nämligen så mycket de inte visste om varandra. Genom att byta miljö och samlas utanför jobbet skapades en vi-känsla som ökade trivseln och gjorde att teamen fick lättare att samarbeta.   I november är det dags för gula teamet att åka till Gran Canaria och blå teamet drar till Malta. Programmen kommer se olika ut beroende på vad teamen behöver utveckla. Det kommer garanterat bli många skratt, intressanta diskussioner med många bra idéer, dragningar och framför allt mer sammansvetsade team.   Ekonominytt Omsättningen ökade med 30 % jämfört med samma period året innan och lönsamheten ser fortsatt bra ut. Under oktober infördes en hel del förbättringar för att effektivisera ekonomiarbetet. Projektledarna började ta eget ansvar för kundfaktureringen. För att kunna följa upp kostnader på ett bättre och effektivare sätt bantade vi ner kontoplanen. En ny rutin för uppföljning av förfallna kundfordringar infördes. Vi påbörjade också budgetarbetet och ansvar för olika poster delades ut. Du kan se vilka som är budgetansvariga samt vilka du ska vända dig till i olika frågor i vår interna presentation av “Anställda på Lundgrens”.   Höstpepp Dagarna blir mörkare och det är ofta regn och rusk. Som lite skön höstpepp tänker vi avsluta nästa stormöte med en välförtjänt afterwork. Gredelin Gastro Hubs kommer med sin foodtruck och serverar gredelinburgare. Vi behöver lite extra energi i höstmörkret för att vi ska orka kämpa in i det sista för ett rekordår!   Våra projekt Just nu kör vi vår årliga drive av vinställ. Restaurang Leijontornet, Vinkällaren Grappe och Magnusson Fine Wine är några av våra mest kända kunder. Vinställen levereras i alla former och vi har också en egen design av vinställ. I oktober tillverkade och monterade blå teamet ett smäckert smidesräcke och handledare till en privatperson som var med och designade räcket. De monterade en takstege till Elektronikhöjden i Järfälla samt demonterade luckor i ett bjälklag åt Moab. De monterade en portomfattning till en snabbrullport samt förstärknings smide till en Paroc vägg. Vidare tillverkade och monterade teamet en grind till en uteterass åt Tungel Byggare. Gänget på Danderyd satte MT-stål. De har fått mycket beröm av beställaren för allt arbete som de gör, jättekul! Vidare hjälpte teamet Skanska på Haga hotell med diverse smidesarbeten inför slutbesiktningen. De gjorde också en del smidesarbeten till NCC i Gröndal. Utöver detta började de tillverka takplattformen som ska monteras i november. Då väntar också ett montage av ett nytt bjälklag åt Åke Sundvall. Balk avväxlingar samt en smidestrappa åt Tungel Byggare på Kungsgatan planeras också. Gröna teamet hade fullt fokus på Husfrun med tillverkning av kopparinklädda partier. De glasade ovan jord så att huset blev tätt. Teamet gjorde klart glasväggen på Södra station och monterade partier på Nationalmuseum. De gjorde plåtar för skrapgaller samt påkörningsskydd till pelare i ett parkeringsgarage. Uteserveringen på Cafét demonterades. Vidare började de med partitillverkningen till Kvarteret Hägern på Drottninggatan. Röda teamet hjälpte till med Husfrun och började montaget av kylenheterna till nya Köttbutiken. De tillverkade glasrack till restaurang La Colline. Vidare tillverkade de ett vattenspel i form av en balja med en ställning till blommorna. Allt enligt kundens önskemål! Gula teamet monterade smide till On Track i Älvsjö och fortsatte sitt arbete i Konserthuset. De tillverkade pergola i smide. Utöver detta monterade de ett glasräcke, en gallergrind och omfattningar till ett glasparti. Servicekillarna hade fullt upp som vanligt med diverse servicearbeten. Nya projektledarteamet blev färdiga med montaget av balkar i Kista. Äntligen kom ett av Stockholms snyggaste räcken på plats på Urskogens förskola. Det var en helt ny speciallösning enligt NCC:s önskemål. Fathi och Bahman visade känsla för kvalitet vid tillverkningen. Belal och Javier utförde sedan ett mycket effektivt montage. Projektledare David och NCC blev mycket nöjda med resultatet och samarbetet. I november ska en  självbärande ståltrappa med glasräcken monteras. Arbetet med att hitta nya leverantörer pågår. Förfrågningarna fortsätter att ösa in och tack vare vår nya styrka kan vi ge snabba svar.

  -SLUT

   
  Aktuella datum i november 2017
  • Fredag 3 november arbetstid kl 06.30-13.15 6 h (allhelgona)
  • Onsdag 8 november kl 06.30 introduktion CE-märkta projekt för nyanställda (engelsk version) vid mötesplatsen vån 1
  • Torsdag 9 november massage kl 06.30-10.30 i lunchrummet vån 1
  • Fredag 10 november kl 13.45 Stormöte med afterwork  
  • Fredag 10 november sista ansökningsdag julledighet
  • Torsdag 16 november sista anmälningsdag julfest 1/12 (OBS! bindande anmälan)
  • Fredag 17 november besked om julledighet
  • 17-21 november gula teamet konferens på Gran Canaria
  • 22-26 november blå teamets konferens på Malta
  • Fredag 24 november löneutbetalning
  • Tisdag 28 november kl 18.00-21.00 Säljutbildning Mästaren via Arndts säljnätverk, Gustavslundsvägen 151 H i Alvik
  • 5 S – förbättringsfabriken varje fredag kl 13.4(meddela din gruppledare om du inte kan komma)
  • Planeringsmöte varje fredag kl 10.00 i stora konferensrummet
   
 • Månadsbrev september 2017
  Jobbar du här? En dag ganska nyligen var vår VD Richard ute på verkstaden för att kolla till ett jobb. Då kom en av våra nya medarbetare fram till honom och frågade: jobbar du här?? Det fick oss att inse hur viktigt det är att vi fikar tillsammans och lär känna varandra. Vi har gasat på rejält och hittills i år har vi anställt 18 personer! Utöver det har vi haft praktikanter, sommarjobbare och inhyrd personal. Vi är nya och okända för varandra. Det behövs mer än att hälsa första dagen för att vi ska veta vilka alla på företaget är och vad vi kan. Ett bra tillfälle för detta är att just fika tillsammans.   Introduktion Första tiden som ny på jobbet är viktig. Det är mycket nytt och det gäller att sätta sig in i rutinerna på den nya arbetsplatsen, få inblick i företagets struktur och lära känna kulturen. Även om den nyanställde har haft liknande arbetsuppgifter tidigare kan rutiner och krav skilja sig. En bra introduktion är AO. Utan det finns det risk att nyanställda sätts på fel typ av jobb med förväntningar som de inte klarar leva upp till. Det är orimligt att förvänta sig att nyanställda ska vara självgående från början och att de ska veta hur vi tänker och agerar på LUNDGRENS. Det tar tid, kanske ett helt år??! Jag tycker att alla nya ska ha en mentor som coachar under den första tiden. En utsedd person som de jobbar tillsammans med och som de kan fråga. Mentorn instruerar vilket sätt jobbet ska utföras och vad som förväntas. Under tiden lär vi känna varandra, hittar samarbetsformer och ser vad den nyanställde har för förmåga i praktiken. Introduktionen på LUNDGRENS behöver bli bättre. Hur tycker du att den ska se ut?   Medarbetarsamtal Medarbetarsamtalen påbörjades och kommer fortsätta i oktober. Det är ett samtal kring din arbetssituation, prestation, trivsel, arbetsmiljö och utveckling.   Hur var det i Kenya? Våra hjältar Axel, Bahman, David, Jimmy och Richard var i Kenya för att hjälpa till med Eezers utvecklingsarbetet att minska mödradödligheten på den afrikanska landsbygden. De var totalt 15 personer som åkte. Under veckan var de med och lämnade över två MC-ambulanser, besökte skolor, var i en Massaiby och hjälpte till att laga en riktig ambulans. Det var många intressanta möten och starka intryck. Nästa stormöte kommer de berätta mer om resan och vad de har för tankar kring det fortsatta samarbetet med Eezer.   Vi säljer hela tiden! Alla kan sälja och vi säljer hela tiden, både privat och i arbetet. Vi säljer in våra idéer, ett jobb, semesterplaner, lön, budskap till våra barn, o.s.v. Det var glädjande att några tog chansen att utveckla sig inom sälj. Några deltog i Mikael Andts säljutbildning Mästaren som är allt man behöver för att bli en grym säljare! Det var också ett gäng som spenderade en heldag (Closers Only) med föreläsningar från några av Sveriges främsta föreläsare, entreprenörer och företagsledare inom sälj. Under dagen fick de inspiration och ny kunskap. Bland annat fick de lära sig mer om hur säljprocessen går till, köpsignaler, presentationsteknik och hur man jobbar med olika kundtyper.     Vilken vecka! Under en och samma vecka kammade vi hem ett antal betydelsefulla ordrar. Bosse sålde fasadpartier till Drottninggatan för 2,2 mkr, Adam fick en beställning på ett tak för ett kylaggregat på 1,3 mkr + löpande, Yosef H sålde smide till NCC för 500 tkr och Micke fick en beställning på service av bagerivagnar. Det firade vi med gofika!   Nu höjer vi timpriset Den nya timdebitering från 1 oktober är 600 kr/timme.   Våra projekt Blå teamet fortsatte montera grid i nya akutvårdsbyggnaden på Danderyd. De monterade trappor i källaren samt L-stål runt fasaden till en upplagsplats för partier. Utrymningstrappor till taket är på ingång. Utöver detta monterade teamet ett entréparti på Liljeholmen åt TL Bygg. Vidare jobbade de med plåtinlädnader till Söderenergi, ett trappräcke och utbyggnaden av ett containergarag. Gröna teamet fortsatte med Husfrun. Det var tillverkning av kopparinklädda partier och glasning samt leverans av nio dörrar och ett stort antal kopparinklädda partier. De monterade hisschaktet och påbörjade montaget av partier i bergrummet. Utöver detta monterade teamet ett av två partier till Nationalmuseum. De monterade också en glasvägg på Södra Station samt tillverkade glasramar med glas till CL Specialglas. Röda teamet fortsatte med nya köttbutiken samt partitillverkning. De började också med en trappa. Gula gruppen gjorde ett brandglasparti med mässingslister i Konserthuset. Vidare gjorde de två dörrar i Rissne och en gallergrind till en bostadsrättsförening. Utöver detta diverse tillverkning av smide till On Track i Älvsjö. Våra nya projektledare hade fullt upp med att räkna på jobb. Rizwan gjorde ritningar och Affe var ute på IBM och såg till att allt blev klart inför slutbesiktningen. Den gick bra och resultatet blev mycket fint. David fortsatte med räcken åt NCC till Utskogens förskola. Riyam fick sin första beställning som var en ramp och Sébastien ska nu börja med en trappa.

  – SLUT   –

  Aktuella datum i oktober 2017
  • Onsdag 4 oktober Kanelbullens dag Gemensam fika kl 14.00 i lunchrummet b.v.
  • Fredag 6 oktober kl 13.30 Stormöte
  • Torsdag 12 oktober massage kl 06.30-10.30 i lunchrummet vån 1
  • Onsdag 25 oktober löneutbetalning
  • 31 oktober kl 18.00-21.00 Säljutbildning Mästaren via Arndts säljnätverk, Gustavslundsvägen 151 H i Alvik 
  • 5 S – förbättringsfabriken varje fredag kl 13.45 (om ingen annan tid har bestämts i grupperna)
  • Planeringsmöte varje fredag kl 10.00 i stora konferensrummet
 • Månadsbrev augusti
  Välkomna tillbaka! Hoppas ni haft en riktigt skön och härlig sommar! Vi ser fram emot en höst som bjuder på mycket spännande och många utmaningar – nya kollegor och leverantörer, äpplande, roliga projekt, teambuilding, Kenyaresa m.m.   MC-ambulanser för minskad mödradödlighet Visste du att det dör en kvinna varje minut på grund av komplikationer i samband med sin graviditet eller förlossning? 99 procent av alla de hundratusentals kvinnor som dör lever i låginkomstländer, varav tre fjärdedelar i Afrika. I Tanzania dör 23 kvinnor per dygn för komplikationer i samband med förlossningar. Nästan en i timmen! Transport mellan hem och förlossningsklinik är ofta en flaskhals som utvecklingsprojektet Eezer försöker lösa med hjälp av MC-baserade sjuktransporter. När dessa MC-ambulanser dök upp på facebook blev vi genast intresserade av att veta mer. Vi ville hitta något att engagera oss i där LUNDGRENS kan göra skillnad.   I september kommer LUNDGRENS följa med Eezer till Kenya för att testa ekipagen i rätt miljö och bygga relationer med två organisationer som kommer använda dessa ambulanser framöver. De kommer också testa ett trackingsystem på fältet. För LUNDGRENS del blir det i första hand en orienteringsresa där vi på plats får se vad det är Eezer försöker göra och vilka förutsättningar som finns för att jobba där nere. Långsiktigt hoppas vi kunna bidra med konkreta insatser inom det vi är bra på. Hos våra fem doers som ska följa med på resan har idéerna redan börjat flöda. Det ska bli mycket spännande att följa resan på bland annat Facebook @eezerinitiative och AL Lundgren. Du kan läsa mer om konceptet på www.eezer.se   Svetskurser För två år sedan började vi köra svetskurser i samarbete med Medborgarskolan med våra skickliga smeder som kursledare. I veckan startade tre nya svetskurser i MMA samt en pilotkurs i TIG. Det är kul att intresset för svetsning är så stort. Allt från 80-åringen som drömt om att lära sig svetsa till de som behöver svetscertifikat i jobbet. 99 % av alla deltagare har hittills klarat svetsarprövningen. Ett kvitto på duktiga kursledare!   Ett historiskt steg i LUNDGRENS utveckling I augusti tog vi steget från ett småföretag till ett medelstort företag. Vi är nu över 50 anställda! Utöver det sysselsätter vi inhyrd personal och praktikanter. Vilket fantastiskt gäng vi har som står till kundernas förfogande!   Teamwork Det är många nya på LUNDGRENS. Hur skapar och vårdar vi ett nära teamwork och en familjär laganda när vi växer? Hur bygger vi en Kul-Tur där vi trivs och har roligt ihop? Teamanda är inget som uppstår av sig själv. Det krävs att vi jobbar mot gemensamma mål och lär känna varandra, trivs och har kul ihop. Ofta vet vi för lite om varandra och vad vi kan och vi förstår inte varandras roller. Men, ju mer vi vet om varandra desto bättre kommer vi arbeta tillsammans. Det är då vi kan dra nytta av varandras kunskaper och personligheter och teamet blir ett medel för att nå uppsatta mål. Därför är det viktigt att teamresorna blir av för att vi ska  utveckla och vårda våra team. Och, för att bygga en positiv Kul-Tur.   5 S Vi behöver 5 S mer än någonsin. Vi är trångbodda. Av den anledningen behöver vi skapa mer produktionsyta och bättre ordning i verkstaden för att jobben ska flyta på i en säker och trivsam arbetsmiljö. Så släng allt onödigt och se till att var sak har sin plats. När ni gjort det är ni redo för att skapa de regler och rutiner som ska följas. Alla på LUNDGRENS ska tillhöra en grupp – nya som gamla. Nu kör vi igång med 5 S-arbetet, igen!   Våra projekt I augusti tillverkade vi exklusiva specialkonstruerade räcken åt NCC till Urskogens förskola. Det var full fart på IBM med trappor, pergola och glaspartier. Blå teamet återmonterade Paroc väggar samt tillverkade plåtinklädnader till Söderenergi i Södertälje. De reparerade två stycken skyltar framför Kronofogdens entré i Sundbyberg. Vidare reparerade teamet påkörda räcken i Hammarby Sjöstad och monterade en traversbana åt Rexab i Ringens köpcentrum. De monterade ett bjälklag till en terrass på Kv Eken i Sundbyberg. Andra halvlek började lite knackigt på Danderyd med många hinder och stopp. Teamet fick därför hjälpa till i andra projekt. Det blev dock en del tilläggsbeställningar så nu är några man igång igen på Danderyd. I september ska teamet montera ett entréparti till TL Bygg. Gröna teamet fortsatte med tillverkning av kopparinklädda partier till Husfrun. De blev färdiga på Strand hotell och S:t Görans sjukhus. Det gick bra trots att det är lite pyssel med dörrbyten i offentliga miljöer. Vidare höll teamet på med smidesjobb på Grev Turegatan samt diverse mindre smidesjobb. Gert fick in en order på 45 dörrar som ska bytas hos Svenska bostäder i Gubbängen. Röda teamet höll på med kylar till stjärnkockarnas köttbutik som ska öppna på S:t Eriksgatan i höst. De jobbade med ett glasparti till Jonas Bohlin Arkitektkontor. Därefter ska de börja med glas rak samt ett dörrparti i koppar. Gula teamet gjorde det sista inför slutbesiktningen i Undervisningshuset på KTH. De gjorde också smidesjobb på Konserthuset samt dörrmontage.

  – SLUT –

  Aktuella datum i september 2017

  • Fredag 1 september kl 13.30 Stormöte
  • Torsdag 14 september massage kl 06.30-10.00 i lunchrummet vån 1
  • Fredag 15 september till 24 september Kenyaresa
  • Måndag 25 september löneutbetalning
  • Torsdag 28 september Closers only, Arndts buisnesss blub, på Oscarsteatern kl 09.00-17.00
  • 5 S – förbättringsfabriken varje fredag kl 13.45
  • Planeringsmöte varje fredag kl 10.00 i stora konferensrummet

 • Månadsbrev juli
  Otroligt! Vilket halvårsresultat det blev för oss! Under årets första sex månader steg nettoomsättningen  till 31,9 mkr. Det var en ökning med 20 procent jämfört med samma period 2016. Rörelsevinsten landade på rekordhöga 3,5 mkr! Första halvåret är viktigt och skapar förutsättningar för andra halvlek. Andra halvlek är viktigast, det avgör hela resultatet. Det finns goda förutsättningar att trenden håller i sig. Efterfrågan är hög och vi har en grym personalstyrka. Under andra halvlek kommer vi fortsätta fokusera på rekrytering och att fånga fler affärer!     Varför säga nej när vi kan säga ja? Vi har en intressant situation att lösa. Det höga trycket håller i sig och vi har en verkstad med ett begränsat utrymme. Vi vill inte tacka nej till en order för att vi har fullt på verkstaden. Därför lyfter vi blicken och fokuserar på nya lösningar som faktiskt finns runt om oss. Redan idag köper vi in en stor del av det tyngre smidet och standardprodukter. Vi kommer göra en satsning för att utveckla samarbetet med befintliga leverantörer och hitta fler som vi kan anlita. Allt enligt verksamhetens krav på kvalitet och att vi lever upp till våra åtaganden gentemot kunden. Det är viktigt att vi klarar leveranser i tid och med utlovad kvalitet. På verkstaden kommer vi fortsätta med specialtillverkning som inklädda partier, inredning m.m.   Välkomna till gänget! Att ha behov av personal är positivt. Det är ett kvitto på att kunderna efterfrågar våra produkter och tjänster. I sommar anställde vi Rozbeh som chaufför samt Romodan och Ghinia som smeder. Utöver detta tog vi emot praktikanterna Elvis, Ali och Festus från Crossroads Stockholms Stadsmission som hjälper EU-medborgare ut i arbete. I februari fick jag utmaningen att rekrytera 1-2 projektledare. Ingen lätt uppgift med tanke på att det är stora rekryteringssvårigheter till alla yrken inom hela byggbranschen just nu. Det var viktigt att hitta medarbetare dels med rätt kompetens, dels med rätt förmåga och attityd för arbetet som skulle utföras. Jag körde igång och började leta i olika kanaler, genomföra ett större antal intervjuer, referenstagningar o.s.v. Till slut hittade vi fyra projektledare som kommer köra igång under augusti. Det är David som är en suverän säljare och inköpare, Syed med erfarenhet av arkitektur och inredning och som är grym på CAD-ritningar och konstruktioner. Sébastien som är en erfaren projektledare inom byggbranschen och Riyam med stort intresse för projektledning och miljöfrågor. Richard kommer äppla (TM Richard Lundgren) och bidra med sin expertis och framförallt tekniska kunskaper inom smide. Affe kommer också ingå i teamet. Tillsammans ska de utveckla samarbetet med befintliga leverantörer och hitta nya.   Kul-Tur En bra dag för mig är oftast när jag haft kul. Det kan vara när jag får prestera och göra något nytt på jobbet eller när jag umgås med vänner och familj. Vi tillbringar ungefär 50 procent av vår vakna tid på jobbet. Det gäller med andra ord att må bra och ha kul på jobbet. Vi är övertygade om att både LUNDGRENS lönsamhet och din hälsa och välbefinnande ökar om du har kul på jobbet. Vi vill att LUNDGRENS ska vara en arbetsplats där vi skrattar tillsammans, delar med oss av våra idéer och kunskap, vågar göra misstag, är generösa med beröm och komplimanger, fikar tillsammans och firar framgångar. Allt i en positiv atmosfär där det finns känsla av gemenskap och glädje som gör jobbet roligare och att vi samarbetar bättre och blir effektivare! Om vi har en positiv inställning, lyfter blicken och ser nya möjligheter kommer turen med oss. Tur följer med de som förväntar sig något bra och som har positiva förväntningar som överträffar motgångar.   Flytten Det blev nyligen klart att vi kommer få vara kvar i våra befintliga lokaler till april 2019.   Aj! I juli inträffade tyvärr en arbetsskada när en balk skulle lyftas. Fel lyftteknik användes och ryggen tog stryk. Att lyfta och bära tungt hör till de vardagliga sysslorna i vårt arbete. Många arbetsskador beror på felbelastning av kroppen. Felaktig lyftteknik, ensidigt arbete, dålig utrustning och felaktigt utformade arbetsplatser är bara några faktorer som kan orsaka problem. För att skona kroppen gäller det att du har kunskap om hur du lyfter på bästa sätt. Det vanligaste felet är att vi lyfter med ryggen i stället för med benen. Det är viktigt att vi lär oss en bra lyftteknik och använder oss av den. Utbildning kommer i höst.   Våra projekt Blå teamet fortsatte med kvarteret Hilton, vindsombyggnaden och Söderenergi. De jobbade i LA-Gruppens projekt till IBM i Kista med pergolasmide, trappor, glasräcken och dörrar. Enligt plan ska projektet vara klart i september. De hade fullt upp med nya akutvårdsbyggnaden på Danderyd. De tillverkade och monterade bland annat två stycken portomfattningar, 150 stålramar samt hissbalkar. Teamet tyckte att det var en lärorik första halvlek och de känner sig nöjda. De kommer ta med sig lärdomarna in i andra halvan. De är taggade och övertygade om att de kommer göra en ännu bättre andra halvlek tillsammans. Gröna teamet färdigställde spärrkiosken i Jakobsberg och hann en bra bit med spärrkioskerna på Södra station. Hisschaktet på Nationalmuseum blev klart där de ska montera två partier. Vidare monterade teamet en dörr på Nationalarenan och Husfrun pågick för fullt med bl.a. tillverkning av kopparinklädda partier.  Röda teamet tillverkade inredning och partier till köttbutiken AG. Gula teamet kämpade in i det sista på KTH. Lite galler återstår. Utöver detta  tillverkade de glaspartier, dörrar, räcken och skärmtak.  

  Ha en fortsatt skön sommar!!

            Aktuella datum i augusti 2017
  • Torsdag 17 augusti massage kl 06.30-10.00 i lunchrummet vån 1
  • Fredag 25 augusti löneutbetalning
  • Måndag 28 augusti kl 18.00 planerad kursstart MMA steg 2. Kursledare Yosef Hakimi
  • Tisdag 29 augusti kl 18.00 kursstart MMA steg 1 (fullsatt). Kursledare Fathi Quasem
  • Torsdag 31 augusti kl 18.00 planerad kursstart MMA steg 1. Kursledare Nathem Karim
  • 5 S – förbättringsfabriken varje fredag kl 13.45
  • Planeringsmöte varje fredag kl 09.15 i stora konferensrummet
           Nästa stormöte med 5 S-fokus 1/9 kl 13.15
 • Månadsbrev juni
  Spiraltrappa Danderyd
  Spiraltrappa Danderyd
  Det är semestertider och så även för oss på LUNDGRENS. Vi kommer ha öppet hela sommaren och ha en hel del projekt igång. Vi hoppas att alla kan ha överseende och förståelse för den pressade arbetssituationen i sommar. Vi kommer göra vårt bästa för att hitta lösningar och svara på förfrågningar och frågor.  
  Vi behöver bli fler smeder, montörer och projektledare!
  LUNDGRENS söker ständigt skickliga och engagerade medarbetare för att kunna växa i takt med utvecklingen. Vi söker medarbetare som delar våra värderingar och vill vara med och bidra till utvecklingen och göra skillnad för våra kunder. I nio av tio fall är skillnaden mellan en lyckad och en mindre lyckad rekrytering kandidatens inställning och attityd till jobbet. Alltså hur kandidaten passar in i gänget och hur han eller hon tar sig an sina arbetsuppgifter. Det har aldrig med ett CV att göra. Vi strävar efter att behålla vår starka och positiva företagskultur där du som anställd är delaktig i företagets utveckling, kan påverka och ha kul tillsammans. För rätt person är utvecklingsmöjligheterna goda. Vi är jättestolta över den kompetens och breda erfarenhet som finns idag. Aldrig har vi haft en så bra styrka som nu! Och, vi behöver bli fler för att kunna göra ännu fler affärer!  
  Grymt jobbat!
  Vi samlades en eftermiddag i juni på verkstaden med utmaningen att göra minst 20 förbättringar under tre timmar. 5 S-grupperna körde igång och gjorde hela 34 förbättringar! Det var fantastiskt att se alla jobba mot det gemensamma målet – en bättre och säkrare arbetsplats med högre trivsel och bättre lönsamhet. Jag såg engagemang, kreativitet, samarbete, humor, svett och stolthet. Förvaringsplatser, stumpställ, gemensamma verktygstavlor, sittbänk till omklädningsrummet, nya bestick och sortering av material var några av förbättringarna. Nu ska vi fortsätta jobba mot målet och göra ännu fler förbättringar. Det är bara att gneta på för vi är på god väg. Enda sättet att nå målet är att ta ett steg framåt och sedan ett till och ett till. Gör vi det och håller oss till en bestämd riktning kommer vi nå dit vi vill. Svårare än så är det faktiskt inte!  
  Sommarfesten
  Vi firade in sommaren tillsammans på Djurgårdsbrunns värdshus. Det var en skön kväll med mycket skratt, boulé, grillbuffé, grilltips, lekar och prisutdelning! Tack alla som kom och bidrog till en bra sommarfest!  
  Våra projekt
  I juni monterade BLÅ GRUPPEN trappor i Kista, avväxlingsbalkar på Kungliga tennishallen och  paroc element på Söderenergi. De monterade ankarskenor på sju våningar till ett hisschakt på Strandvägen. De ska nu bygga om toppen på hissen och stärka upp med balkar på vinden. Vidare jobbade gruppen med schaktet och fläktrummet på kv Hilton samt monterade ett glasparti på kv Kabeln. Utöver detta tillverkade de ett räcke till en villa samt gjorde diverse servicearbeten åt Etab och Eltel. De tillverkade också 250 st justeringsstag som kommer placeras ut på olika tågstationer i Stockholm för att säkra upp monitorer med trafikinformation. Det var full fart i nya akutvårdsbyggnaden på Danderyds Sjukhus där gänget bl.a. monterade grid och gjorde en del tilläggsbeställningar. Gruppen införde leverans inom 24 h på ÄTA-jobb!! Efter semestrarna står Jästbolaget på tur med containergarage, körplåtar och lite servicearbeten. GRÖNA GRUPPEN fortsatte med Husfrun. Nationalmuseum fick hisschaktet vid entrén på plats. Mässingslister är tillverkade som gruppen ska klä schaktet med och glasning med Hammerglas är på gång. Gruppen började också med en till spärrkiosk till Södra Station. Utöver detta var de på S:Görans sjukhus för att byta totalt 20 dörrar åt Skanska. Det är ett par dörrar kvar som kommer bli färdiga under juli. Metrolit håller på med en stor renovering av Strand hotel på Nybrokajen. I samarbete med Besam bytte vi entrén samt ett par invändiga partier som ska färdigställas under juli. Vidare började gruppen montera väggpaneler, hissfronter och partier i Trygg Hansas huvudkontor på Kungsholmen. I juli ska ett par smidesjobb till ML Demo på Grev Turegatan/Humlegårdsgatan igång. RÖDA GRUPPEN tillverkade glasväggar till Jureskog. De började med nya köttbutiken till AG där de ska tillverka och montera vinrack, servicedisk, kylskåp m.m. som ska vara klart i slutet av oktober. Gruppen gjorde också två stycken glaspartier och ett räcke till Arkitektskolan.  GULA GRUPPEN hade fullt upp med diverse servicearbeten som byte av gångjärn på Norrtäljeanstalten. Det var fullt ös på KTH och de gjorde en spiraltrappa i Danderyd samt ett skärmtak till Sturehof. Utöver detta gjorde de smidesjobb i Konserthuset, ett räcke, en avväxling till Fridhemsplan samt en glasvägg till Olle Rex.  
  Ha en underbar sommar!
  Det är en underbar tid som vi har framför oss. Vi får njuta av sköna sommardagar och lite välförtjänt semester. Aldrig är förväntningarna så höga som inför sommarsemestern. Det gäller att ta vara på tiden. När det är mörkt och kallt är det denna tid som vi kommer längta tillbaka till och minnas. Därför bör du fundera på vad du behöver göra för att njuta av din semester. Mitt råd är att sätta lust och vilja framför måsten och krav. Låt gräset växa och låt tiden vara! Tillåt dig själv att koppla av och njuta. Det är du är värd! Vi på LUNDGRENS önskar alla en härlig sommar! Vi vill tacka för ett helt fantastiskt första halvår! Personal, kunder och leverantörer! Utan er är vi ingenting!

        Aktuella datum i juli 2017

  • Tisdag 25 juli löneutbetalning
  • 5 S – förbättringsfabriken varje fredag kl 13.45
  • Planeringsmöte varje fredag kl 09.15 i stora konferensrummet
  Kom ihåg att registrera era tider i NEXT innan er semester!
   
 • Månadsbrev maj 2017

  Det känns som maj är över innan den ens började. Det var fullt ös i verkstan och just nu sliter vi hårt för att få så mycket som möjligt klart inför semestern.

  SOMMARFEST
  Innan alla försvinner i väg på sitt håll vill vi fira in sommaren med er. Det gör vi på Djurgårdsbrunns värdshus där vi börjar med en bouléturnering för att sedan äta en god grillmiddag i en härlig atmosfär vid vattnet. Kvällens kock kommer dela med sig av sina bästa grilltips.  
  VI SIKTAR MOT MÅLET
  Många upplever att vi behöver mer tid för att utföra 5-S aktiviteter, att få deltar på träffarna och att vi behöver samordna med andra grupper för att komma framåt med 5 S. Därför kommer vi ägna en halv dag åt 5 S (innan sommarfesten). Alla ska delta och nya ska introduceras i metoden. Under tre timmar ska vi hinna med minst 20 förbättringar! Varje förbättring är ett steg närmare mot det gemensamma målet – en bättre och säkrare arbetsplats med högre trivsel och bättre lönsamhet.  
  JAG BLIR SÅ GLAD
  Jag blir verkligen glad av att ni tar hand om alla nya medarbetare och introducerar de i jobbet på ett välkomnande sätt. Det första intrycket av den nya arbetsplatsen kan vara avgörande för hur de kommer att trivas hos oss. Ju snabbare de kommer igång, desto snabbare kan de också bidra till att vi når våra gemensamma mål. Nya medarbetare berättar ofta hur snälla, trevliga och hjälpsamma alla är – det värmer!! I maj tog vi emot Bassam från Stålbyggareutbildningen för APL. Jussi började som smed/montör två dagar/vecka parallellt med sin svetsutbildning. Vi anställde Fasil som kör byggservice tillsammans med Mosaad. Utöver detta kom Sam tillbaka för att jobba i sommar innan han återupptar sin utbildning till varmsmed. På kontoret hände det också grejer. I slutet av maj kom David som läser ingenjörsmodulerna med inriktning bygg på Yrkesakademin. Affe kom tillbaka och ska köra projektledning tillsammans med David och Richard. De bildade ett projektteam och ska hjälpas åt med olika delar i projekten.  
  TIPSA OCH DELA
  Vi behöver bli ännu fler! Affärerna kryllar och vi har svårt att hinna med. Vi behöver din hjälp att tipsa och dela att vi söker smeder och montörer samt projektledare.  
  NYA LÖNER
  Löneförhandlingen är avslutad. För de kollektivanställda var lönepotten på 1,8 % för avtalets första period. Under förhandlingen kom vi överens om att göra den första gemensamma löneöversynen på 0,4 %. Den nya lönen gäller från 1 april och kommer betalas ut till midsommarlönen. För tjänstemännen följer vi nivåerna i tjänstemannaavtalets löneavtal. Under den första avtalsperioden gäller 2 % för löneökningar. Lönehöjningen betalas ut från 1 maj.  
  FRÅNVARO I SOMMAR
  Under sommaren ska ni fortsätta anmäla frånvaro vid sjukdom och VAB enligt gällande rutin (sms). Meddela eventuella förändringar i era ledigheter i god tid.  
  NEXT
  Registrera dina tider innan du går på semester. Du som är projektledare ska godkänna arbetade timmar innan din semester.  
  SIST MEN INTE MINST – VÅRA PROJEKT
  I maj monterade BLÅ GRUPPEN Welandtrappor och fortsatte med utbyggnaden av containergaraget på Jästbolaget. De fortsatte med smidet till utelufts schaktet samt tillverkade och monterade förstärkningar i ett trapphus. Utöver detta fortsatte gruppen på Danderyd där ett stort montage av Grid väntar. GRÖNA GRUPPEN blev nästan färdiga med den första spärrkiosken på Södra station. Hisschaktet till Nationalmuseum blev färdigt för montage. Efter montaget kommer de klä in det med mässing och att glasa med Hammerglass. Gruppen fortsatte med räcken och partier till Nordea som snart är färdigt. De levererade de tre första koppar inklädda fönsterdörrarna till Husfrun. Utöver detta gjorde gruppen en portomfattning, ett stålstativ till en värmepump samt monterade alu-paneler. RÖDA GRUPPEN blev färdiga i Sturegallerian. I drygt 30 nätter har de monterat väggpartier och plåtar med mässinglister i gången från Stureplan. Resultatet blev fantastiskt fint! Vidare monterade gruppen vinställ hos Magnusson Fine Wine. De gjorde vinställ och bordsunderreden till Janax Snickeri samt monterade mässing inklädda partier på Lundagatan. GULA GRUPPEN fortsatte med KTH där de blev färdiga med allt utom gallret. De monterade en sprialtrappa på Huddinge Sjukhus samt tillverkade och monterade ett räcke. De jobbade med avväxlingar och ventilationskanaler och servicegruppen hade fullt upp som vanligt. I sommar kommer vi ha fullt upp. Bland annat väntar brandpartier åt Skeppströms byggnads,  montage av trappor med glasräcke åt IBM, partier till Arkitektskolan, Husfrun, DS…. Så kul!

  AKTUELLA DATUM I JUNI 2017

  Torsdag 1 juni sista anmälningsdag Sommarfest

  Fredag 2 juni kl 13.30 Stormöte med 5 S fokus

  Måndag 5 juni ledigt (klämdag – kollektivanställda)

  Tisdag 6 juni ledigt (Nationaldagen)

  Onsdag 14 juni Heta arbeten

  Torsdag 15 juni kl 06.30-10.30 massage/kiropraktor (lunchrummet plan 2)

  Fredag 16 juni 5 S workshops kl 11.00-14.15 OBS! Obligatorisk närvaro

  Fredag 16 juni Sommarfest

  Torsdag 22 juni löneutbetalning

  Torsdag  22 juni arbetstid kl 06.30-13.15 6 h (dag före midsommarafton)

  5 S – förbättringsfabriken varje fredag kl 13.45

  Planeringsmöte varje fredag kl 09.15 i stora konferensrummet

  Välkomna på Sommarfest 16 juni!

   
 • Månadsbrev april 2017
  [et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.0.106″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

  DET GÅR BRA NU

  Hela Stockholm är som en byggarbetsplats och det kryllar av affärer! Det går bra nu och även för LUNDGRENS. Första kvartalet visade fantastiska siffror och marsresultatet landade på ca 1,5 mkr! Det är jättebra så här tidigt på året och det känns extra roligt med tanke på att resultatet för 2016 endast blev 600 tkr. Vi hoppas att den positiva trenden håller i sig. Stort tack till alla som kämpat och bidragit! Utan er skulle vi inte lyckas så pass bra!

  NYA TALANGER

  I april började Oskar som montör i team Adam. Jimmy H och Ser-Od från stålbyggareutbildningen började sin APL. För att klara trycket behöver vi förstärka styrkan ytterligare. Rekryteringen av smeder, montörer och projektledare fortsätter. I nio av tio fall är skillnaden mellan en lyckad rekrytering och en mindre lyckad kandidatens inställning och attityd till jobbet. Alltså hur kandidaten passar in i gänget och hur han eller hon tar sig an sina arbetsuppgifter. Det har aldrig med ett CV att göra. Vi letar efter personer som delar vår vision och våra värderingar. Vi söker skickliga medarbetare som kan bidra till vår utveckling. Strax innan årsskiftet tog Yosef H klivet och tog över ansvaret för verkstaden, kundmottagningen och småordrar. Han gjorde en lysande insats och började snabbt driva projekt. Berhane kommer nu att avlasta honom med ansvaret för verkstaden för att kunna ge er och våra kunder ännu bättre service.

  MÅL OCH VISION

  Att arbeta hos Lundgrens innebär arbete med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Vi strävar alltid efter att nå bästa resultat och överträffa kundens förväntningar. Det kräver team med en stark gemenskap och en kultur som präglas av engagemang, intresse, tekniskt kunnande och samarbete. Visionen är att LUNDGRENS ska bli ett ställe för skickliga människor inom olika områden att samarbeta på. Målet är att alla ska kunna styra sin vardag och påverka sin utveckling och arbetssituation. Det ska vara roligt och meningsfullt att gå till jobbet.

  LÖNEFÖRHANDLING OCH MEDARBETARSAMTAL

  Det börjar dra ihop sig till löneförhandling. Facket kommer i början av maj för att gå igenom det nya avtalet. Sedan blir det löneförhandling. De som vill ha ett lönesamtal kommer kunna boka in det innan de nya lönerna sätts. Målet är att de nya lönerna ska betalas ut med midsommarlönen. Medarbetarsamtal kommer hållas efter semestrarna.

  NÅGOT ATT SE FRAM EMOT

  När det är mycket att göra är det viktigt att ha något roligt att se fram emot. Alla ansökningar om semester i sommar är godkända. I juni planerar LUNDGRENS workshops i vår satsning med 5 S. Dagen kommer avslutas med vår årliga sommarfest. Kom också ihåg att planera era teamresor.

  VÅRA PROJEKT

  April var en intensiv månad. Blå gruppen jobbade vidare med Kv Hilton med tillverkning av två stycken mindre entresolplan. De fick också en tilläggsbeställning på smide till ett friskluftsschakt. Vidare fortsatte gruppen med en del mindre projekt och började med utbyggnaden av containergaraget på Jästbolaget. De gjorde kantstöd i aluminium runt träd vid Ärvingeskolan åt SAH Projekt AB. Vidare fick de in ett flertal mindre servicejobb åt Ebab. Vi hoppas att detta mynnar ut i ett längre samarbete. I maj börjar tillverkning och montage av förstärkningar i trapphus i projekt Kv Kabeln. Adams team jobbade med kompletteringssmide. Teamet monterade MR-plåtar och belysningsutrustning samt fäste stålstommar ovanför undertaket som ska fästa medicinsk utrustning. Det är mycket jobb och nya utmaningar som väntar! Med den positiva attityden, starka gemenskapen, tekniska kunskapen och skickliga medarbetare som finns i teamet kommer de att nå ett mycket bra resultat! Gröna gruppen blev nästan färdiga med spärrkiosken i Jakobsberg och de började med två spärrkiosker på Södra Station. De började också montera glasräcken inne på Nordea. Projektet inkulderar också sju stycken partier. Vidare svetsade gruppen ett rostfritt hisschakt som ska levereras till Nationalmuseum. Glaset är Hammerglass och schaktet ska kläs med oxiderad mässing. Vidare fortsatte gruppen med partierna till Husfrun. Röda gruppenhjälpte till med Husfrun och jobbade med mässing partier till Lunda hotell. De gjorde bastupartier till villa Mörk och fortsatte med väggen i Sturegallerian. Utöver detta tillverkade de inredning till ett café åt Janax Snickeri. Gula gruppen fortsatte med undervisningshuset på KTH. Projektet drog igång i höstas med gallerdurk, beklädnad av fönster och montering av plåtar och galler. Det blir galvade plåtar och lister runt alla fönster och plåtar och galler. Projektet ska enligt plan ska bli klart i juni. Vidare gjorde gruppen räcken, balkongräcken och fönstergaller. I maj väntar bland annat spiraltrappor. Servicekillarna hade fullt upp med diverse servicearbeten. De fick utbildning i specialgångjärn till dörrar. Tack, för att ni tog er tid att läsa! Trevlig Valborg och 1:a maj!

  AKTUELLA DATUM I MAJ 2017

  Torsdag 18 maj kl 06.30-10.30 massage/kiropraktor (lunchrummet plan 2) Fredag 19 maj kl 12.00 5 S-möte för ledningsgruppen Onsdag 24 maj löneutbetalning Onsdag 24 maj kl 06.30-13.15 6 h (dag före kristihimmelfärd) Fredag 26 maj ledigt (klämdag – kristihimmelfärd) Tisdag 30 maj säljutbildning via Arndt`s kl 17.30-21.00 Fredag 2 juni kl 13.30 Stormöte 5 S 5 S-möten i grupperna varje fredag kl 13.45 Projektledarmöte varje fredag kl 09.15 i stora konferensrummet

  SAVE  THE DATE SOMMARFEST 16 JUNI

   [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
 • Månadsbrev mars 2017
  [et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.0.106″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]Våren är här och lyser upp tillvaron. Små blommor kämpar sig upp ur marken och glassen smakar extra gott i vårsolen! När våren har kommit kan det inte bli vinter igen förrän det varit sommar och höst, trots smärre bakslag i vädret… Sommaren står inför dörren och det är dags att ansöka om semester. Som vanligt kommer vi ha öppet hela sommaren.

  UNDERBARA FLORENS

  Relationer är viktiga för att vi ska kunna göra ett bra jobb och för att vi ska få ett bra resultat – det hänger ihop! I mars var röda gruppen iväg på teamresa. Teamet fick tid att umgås och bygga relationer i vackra Florens som bjöd på fantastisk arkitektur, konst och smide. Alla delade med sig av sina historier, mål och talanger. Det gavs också tillfälle att diskutera sådant som har betydelse för verksamheten.

  REVISION EN-1090 – EXC3 OCH ISO 3834-2

  Revisionen gick bra. Vi införde en ny rutin för att underlätta avvikelserapporteringen. Istället för att fylla i en avvikelseblankett ska du maila en bild på avvikelsen till 1090@smide.com med aktuellt arbetsordernummer och en kort beskrivning. Samtidigt meddelar du ansvarig projektledare att du skickat en avvikelse. Det är numera Adam, Gert, Jimmy och Richard som är ansvariga vid tillverkning och montering av stålbyggnadskonstruktioner.

  VI ÄR ALLA SÄLJARE

  Våra kunder betalar din lön! Alla pengar som kommer in till LUNDGRENS kommer från att vi sålt något till en kund. Du är säljare oavsett vad du jobbar med –  när du svarar i telefonen, jobbar med rekrytering, kör ut grejer eller monterar på ett bygge. Vi säljer i varje kontakt med en kund eller leverantör. Ett bra bemötande, intresse och engagemang är avgörande för att vi ska lyckas bygga relationer, förstå kundens behov och hitta lösningar. För att öka försäljningen till önskad nivå måste vi VILJA sälja och vara BÄST på just det som kunden vill ha!

  BUDGET

  Nu är ansvariga utsedda som ska se till att vi ligger i fas med den satta budgeten. Natalia är ansvarig för kostnader inom ekonomi, Richard för ledning, Johanna för personal, Fuad för material & bilar, Yosef M för verktyg & maskiner och Yosef H för arbetskläder. Alla inköp ska ske i samråd med den som är ansvarig och/eller enligt de riktlinjer som finns.

  LOCKA FLER TALANGER TILL YRKET!

  I slutet av april kommer två deltagare från Stålbyggareutbildningen till oss för APL (arbetsplatsförlagt lärande). De kommer varva tre veckor APL med en vecka teori fram till mitten av september. Vi hoppas att vi kan hitta talanger som är intresserade av yrket! I dagens allt mer digitaliserade samhälle behöver vi göra det vi kan för locka till oss fler till branschen och bidra till att det genuina hantverksyrket lever vidare. Vi behöver lyfta fram det fina med yrket och höja trendfaktorn! Känn yrkesstolthet för ditt hantverkskunnande oavsett vilka nya redskap som kommer i dina händer.

  SVETSKURSER

  Vi började köra svetskurser i MMA (pinnsvetsning) i samarbete med medborgarskolan hösten 2015. Ett hundratal svetsprover har lagts och lika många svetsarprövningsintyg har utfärdats! Det har varit en blandad kompott av deltagare, allt från de som aldrig svetsat till de som vill komplettera CV:t med ett svetscertifikat. I mars började en nybörjarkurs och en fortsättningskurs. I april startar ytterligare en kurs. Det är jätteroligt med det stora intresset för svetskurserna och att deltagarna är nöjda!

  VÅRA PROJEKT

  Vad gjorde vi i mars? Blå gruppen slutförde arbetet i kv Stora Katrineberg där besiktning av partierna pågår. Än så länge har vi klarat oss utan anmärkningar och kunden TL Bygg är supernöjd. Montaget av plattstålet till Lidingödepån och vindsombyggnaden Kv Kättingen blev färdigt. Vidare fortsatte gruppen med schakten till Kv Hilton samt monterade smide till en handikappshiss. Kompletterings smidet i ombyggnaden av Danderyds sjukhus mjukstartade.  Arne och Bahman håller ställningarna ute på bygget. Gruppen gjorde också några vändor till On Track i Älvsjö för att hjälpa NCC med att svetsa pelare. Gruppen satte också igång med avväxlingar till en vind på Strandvägen. Gröna gruppen fortsatte med spärrkiosken i Jakobsberg. De kompletterade med lejdare och gallerdurk till kammarhuset i Vårby. Gruppen tillverkade ingjutningsgods inför leveransen av hisschaktet till Nationalmuseum och fortsatte med koppar inklädnaden av partierna till Husfrun. Vidare gjorde gruppen det “vårligen” återkommande smidesmontaget till Café Operas uteservering. Röda gruppen jobbade med vinställen till Magnusson Fine Wine, mässingpartier till Lunda hotel och stål/glaspartiet till Blanchegatan. Nattarbetet i Sturegallerian fortsatte med montage av partier och plåtväggar. Gula gruppen fortsatte på KTH. Roligt att höra att Javier började visa vad han går för! Vidare tillverkade och monterade gruppen ett dörrparti samt tillverkade ett räcke som ska monteras nästa vecka. Servicekillarna hade mycket jobb runt om i Storstockholm. De gjorde ett bra jobb och alla kunder var nöjda!

  MÅNADENS UTMANING

  Utför så många 5 S-förbättringar du kan i april. Anta entresolplanets utmaning så kanske du blir månadens 5 S-vinnare. Entresolplanet tog sin andra seger i mars och vill nu ha lite motstånd! Trevlig helg! Kom ihåg att lämna bensinkort och nycklar innan du gör helg!  

  AKTUELLA DATUM I APRIL 2017

  • Torsdag 6 april kl 18.00 kursstart MMA steg 1. Kursledare: Nathem Karim
  • Skärtorsdagen 13 april arbetstid 06.30-13.15 (6 h)
  • Tisdag 18 april sista ansökningsdag för sommarsemester
  • Torsdag 20 april kl 06.30-10.30 massage/kiropraktor (lunchrummet plan 2)
  • Fredag 21 april besked om sommarsemester
  • Fredag 21 april kl 12.00 5 S-möte för ledningsgruppen
  • Måndag 24 april APL-start för 2 deltagare från Stålbyggareutbildningen (Handledare sökes)
  • Tisdag 25 maj löneutbetalning
  • Tisdag 25 april säljutbildning via Arndt`s kl 17.30-21.00
  • Fredag 28 april arbetstid kl 06.30-13.15 – dag före första maj (6 h)
  • Fredag 28 april kl 12.30 Stormöte 5 S
  • Måndag 1 maj stängt – lediga!
  • 5 S-möten i grupperna varje fredag kl 13.45
  • Projektledarmöte varje fredag kl 09.15 i stora konferensrummet
   [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
sv_SESwedish