Månadsbrev januari 2020 – allt inom smide & glas

Nu är vi på plats

Jag vill börja med att tacka flytteamet för ett fantastiskt jobb för nu är vi äntligen på plats i nya smidesverkstaden på Tornväktargränd i Bromma. Det känns bra när maskinerna går varma och en härlig mix av musik spelas i högtalarna när våra skickliga smeder trollar fram unika smidesprodukter. 

Det är inte ofta man får möjligheten att bygga upp en ny smidesverkstad vilket har varit fantastiskt kul. Vår nya smidesverkstad har många fördelar, bland annat ytan där det finns möjlighet att växa och skapa en bra och trivsam arbetsmiljö. Det känns också bra att vi sitter centralt och kan fortsätta ge snabb service inom smide & glas till våra kunder!  

Nu ska vi få fart på försäljningen 

Vi står (som alltid) inför ett antal utmaningar. Närmast måste vi få fart på försäljningen. Att sälja är inte alltid lätt utan fullt av utmaningar. Antingen kan vi välja att skylla på ditten och datten eller så slutar vi med ursäkterna och kör på för det kryllar av intressanta affärer. Peter och Martin känner sig taggad för uppdraget att driva försäljningen framåt. Här kommer fem tips på hur vi kan få fart på vår försäljning: 

  • Avsätt tid. Ingenting är viktigare än att sälja. Inga men utan inse att din säljtid är viktig!
  • Var snabb. Ta snabbt kontakt med kunden, lämna snabba offerter, ge snabb återkoppling, ge snabba leveranser o.s.v. Ingen tycker om att vänta!
  • Bygg relationer. Människor vill göra affärer med människor och inte med företag. Så ta väl hand om våra kunder i alla led!
  • Lös problem. Ta reda på vad kunden behöver hjälp med och lös det! 
  • Överträffa förväntningar. För att behålla de kunder som vi redan har överträffa deras förväntningar. Om de är nöjda kommer de köpa mer och ge bra referenser. 

Kom ihåg att ingen är bäst på allt så byt erfarenheter och lärdomar, peppa och hjälp varandra med de utmaningar som dyker upp. Tillsammans har vi massor med kunskap och styrkor som gör att vi kan leverera smide och glas i världsklass. Allt från balkar och ståltrappor till glaspartier och hyllkonsoler. Med andra ord smått som stort. Vi är experter på specialsmide, sådant som andra inom branschen tycker är besvärligt att utföra. Det är en förmån att vi har så många skickliga smeder! Så vad säger du, antar du utmaningen?

Stort intresse för svets

Intresset för att lära sig svetsa är stort så därför har vi utökat kursutbudet med bland annat metallslöjd, svetskvällar och helgkurser.  I fem år har våra erfarna smeder utbildat i svetsning och hundratals kursdeltagare har fått godkända svetsprov. Så kolla in våra svetskurser och ta chansen och prova något nytt antingen som kursdeltagare eller kursledare. 

Trevlig helg!

*******************************************************************

Vi kan erbjuda det mesta inom stål-, glas- och smideskonstruktioner. Med över 65 års erfarenhet och brett branschkunnande kan vi erbjuda de bästa lösningarna allt efter dina behov. Vi har en fullt utrustad verkstad i Sundbyberg och kan ge snabb service. Över 40 smeder till din tjänst!

SMIDE – GLAS- & METALLPARTIER – INREDNING – SERVICESMIDE

Vill du veta mer om oss? Besök lundgrenab.se för mer information eller läs våra  månadsbrev.

Du kan också följa oss på våra sociala medier:

FACEBOOK

LINKEDIN

INSTAGRAM

Hör gärna av dig om du vill ha ett kostnadsfritt förslag. Du kan skicka din förfrågan till anbud@smide.com eller fylla i detta formulär. Om du vill prata med någon av våra projektledare kan du ringa oss på 08-684 118 00.

sv_SESwedish