Månadsbrev januari 2019 – allt inom smide & glas

Skakig start!

Tillbaka på noll med en ny budget och nya mål. Utmaningen med att få till försäljningen börjar om varje år. Utan försäljning spelar det ingen roll att vi levererar smide i världsklass. Som vi skrev i förra månadsbrevet har vi en stor utmaning framför oss.

Januari var liksom tidigare år en tuff månad för oss. Jobben minskade och det var svårt att hitta vettig sysselsättning åt alla. Situationen känns skakig och det är en jobbig känsla när budgeten halkar efter. Vi kämpar, sliter och försöker hitta nya vägar för att komma upp på toppen som ett starkt team.

För att kickstarta året körde vi en säljtävling. Vinnare blev Yosef som sålde jobb för det högsta totala värdet i januari. Stort grattis! Rekordmånga förfrågningar blev besvarade och det finns flera starka bubblare bland oss som är på god väg att bli riktiga stjärnsäljare.

Kommande nyheter – inredning & design på webben

Inom kort lanserar vi en webbshop på vår hemsida där du kan hitta en härlig mix av inredning och design i hållbart smide. Alla produkter är egentillverkade i varierad stil. Sortimentet består av en brokig skara av produkter som efterfrågats av våra kunder eller som våra anställda har tagit fram. Du kommer hitta allt från vinställ till Lundgrens bocken. Om du vill se varorna, känna och klämma innan du beställer är du välkommen att besöka vårt showroom som finns i vår smidesverkstad i Sumpan. Vi kan göra det mesta inom inredningssmide så om du inte hittar det du söker kan du kontakta oss för ett prisförslag.


Showroom Löfströmsvägen 1 i Sundbyberg

Eezer – MC-ambulanser för minskad mödradödlighet

Nu rullar ambulansvagnarna i Tchad som vi tillverkade innan jul. Vagnarna kommer främst att användas till mödravård, men även för att transportera människor som har svårt att ta sig till och från sjukhuskliniker. Under året kommer vi fortsätta att engagera oss i Eezer och i arbetet att minska mödradödligheten i Afrika. På vilket sätt? Jo, genom att fortsätta bidra med konkreta insatser inom det vi är bra på. Vi kommer bygga fler ambulansvagnar i vår smidesverkstad. Vi kommer förhoppningsvis vara med att lära lokalbefolkning att svetsa ihop vagnar. En uppföljningsresa till Kenya planeras i höst.

Uppföljningsresa maj 2018

Svetskurser

I februari kommer tre svetskurser i MMA (pinnsvetsning) steg 1 att börja. Vi utökade kursutbudet med en nybörjarkurs dagtid där deltagarna kommer få lära sig grunderna inom svets och prova på de olika teknikerna MMA, MIG/MAG och TIG. I slutet av kursen kommer de få fördjupa sig inom valfri svetsmetod och tillverka en enklare produkt. Mer information och anmälan hittar du här. Kurserna hålls i samarbete med Medborgarskolan med våra skickliga svetsare Samer och Yosef som kursledare.

Vi erbjuder också skräddarsydda kurser till både privatpersoner och företag inom svetsområdet. Du kan också lägga svetsprov hos oss. Kontakta oss så berättar vi mer. Det sägs att när du väl provat att svetsa vill du inte sluta.

Så ska vi minska koldioxidutsläppet

Transporter och bilkörning är stora miljöbovar i vår arbetsvardag. Med en enkel insats kan vi minska koldioxidutsläppet för våra arbetsbilar upp till 90 %!! Nämligen genom att tanka fossilfri diesel och det kommer vi göra i fortsättningen.   

Vi kommer jobba vidare med miljöfrågor för att leva upp till konkreta och erkända miljökrav. Målet är att vi ska certifiera oss enligt ISO 14001.

Kvalitetsledningen – 1090

I januari gick ett gäng en kurs i visuell kontroll av svets för att fräscha upp sina kunskaper. Gruppen fick fin feedback från kursledaren som tyckte att de hade väldigt bra förkunskaper. I mars planeras revision EN 1090.


Kurs visuell kontroll av svets

Verkstadschefen har ordet

Jussi tog över ansvaret för arbetskläder och skyddsutrustning från årsskiftet.

Våra projekt

I januari gjorde vi ett vinställ för trånga utrymmen, buffévagnar och Lundgrens bocken. Vi gjorde smidesräcken och barnvagnsramper till tunnelbanestationerna vid S:t Eriksplan och Rådmansgatan. Vidare gjorde vi en spiraltrappa i Kallhäll och började med smidesräcken till spårområdet på Arlanda. Slutfinish av spärrkiosken vid Vega station pågick. Det 22 meter långa trappräcket till S:t Johannes kyrka kom på plats. Vi fixade till sju vinställ Druva till vinkällaren Grappe. Vi tillverkade och monterade också ett trappräcke i svartlackerad stål till en villa. Stålstommen till NCC blev färdig. Vidare tillverkade och monterade vi en avväxlingsbalk i stål, ett galler, ett bordsstativ och dörrpartier. Vi monterade ett rostfritt räcke och trappor i Käppalaverket samt tillverkade vikbara metalldörrar till Solberga Kyrka i Göteborg.

I februari kommer vi börja med plåtar till Casino Cosmopol samt vindfång och dörrpartier i koppar. Vi kommer också tillverka en dubbeldörr i mässing. Inom kort börjar arbetet med cortenplåtarna till den nya restaurangen på Biskopsudden.

Bröderna Eddings Smide

Det nya året började bra hos Eddings som har många spännande projekt på gång. De söker en finsmed för tillverkning av smidesprodukter och som kan klä in metallpartier. Tipsa, dela, sök! Ansökan och cv skickas till hr@smide.com  

I januari började besiktningarna av arbetet i nya akutvårdsbyggnaden på Danderyds Sjukhus. Mycket av den medicinska utrustningen är nu monterad på vårat smide. Gänget fick mycket beröm för sin noggrannhet av både Siemens, Philips och beställaren! Vidare började Eddings tillverka en armställning till ett utegym vid Lötsjön i Sundbyberg. Trappmontaget på kv Stettin på Gärdet pågick för fullt och i februari tar fasadsmidet vid. De monterade det sista smidesräcket i Gröndal och de fortsatte med montaget av räcket i Kallhäll och Viksjö centrum. Vidare levererade Eddings blyskåpen till NKS. I övrigt svetsade de nya fästen till en traktorplog och en skopa. De gjorde en rumsavdelare samt glasrack till AG. Om några veckor får fasadsmidet till Bredängencentrum få en nystart.


– SLUT –


Aktuella datum februari 2019

  • Tisdag 5 februari Deadline lön
  • Fredag 8 februari stormöte
  • Måndag 11 februari kl 18.00 kursstart svetskurs MMA steg 1 kursledare Samer
  • Tisdag 12 februari kl 18.00 kursstart svetskurs MMA steg 1 kursledare Samer
  • Torsdag 14 februari kl 18.00 kursstart svetskurs MMA steg 1 kursledare Yosef
  • Måndag 25 februari löneutbetalning
  • 5 S – förbättringsfabriken fredag kl 13.45 (meddela din gruppledare om du inte kan komma)
  • Planeringsmöte varje torsdag kl 09.15 i stora konferensrummet

********************************************************

Vi på Lundgrens kan erbjuda det mesta inom stål-, glas- och smideskonstruktioner. Vi har över 65 års erfarenhet och brett branschkunnande och kan därför erbjuda de bästa lösningarna allt efter dina behov. Vi har en fullt utrustad verkstad i Sundbyberg och vi kan ge bra och snabb service. I dag arbetar över 50 personer på Lundgrens, 40 skickliga smeder & montörer och 14 projektledare. Våra affärsområden är smide, glas- och metallpartier, inredning och byggservice.

Vill du veta mer om oss? Besök lundgrenab.se för mer information eller läs våra  månadsbrev.

Du kan också följa oss på våra sociala medier:

FACEBOOK

LINKEDIN

INSTAGRAM

Besök oss också på vårt Google+ konto -> Lundgren AB månadsbrev januari 2019

Hör gärna av dig om du vill ha ett kostnadsfritt förslag. Du kan skicka din förfrågan till anbud@smide.com eller fylla i följande formulär https://www.lundgrenab.se/kontakt/. Vill du prata med någon av våra projektledare kan du ringa oss på 08-684 118 00.

sv_SESwedish