Månadsbrev mars 2017

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.0.106″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]Våren är här och lyser upp tillvaron. Små blommor kämpar sig upp ur marken och glassen smakar extra gott i vårsolen! När våren har kommit kan det inte bli vinter igen förrän det varit sommar och höst, trots smärre bakslag i vädret… Sommaren står inför dörren och det är dags att ansöka om semester. Som vanligt kommer vi ha öppet hela sommaren.

UNDERBARA FLORENS

Relationer är viktiga för att vi ska kunna göra ett bra jobb och för att vi ska få ett bra resultat – det hänger ihop! I mars var röda gruppen iväg på teamresa. Teamet fick tid att umgås och bygga relationer i vackra Florens som bjöd på fantastisk arkitektur, konst och smide. Alla delade med sig av sina historier, mål och talanger. Det gavs också tillfälle att diskutera sådant som har betydelse för verksamheten.

REVISION EN-1090 – EXC3 OCH ISO 3834-2

Revisionen gick bra. Vi införde en ny rutin för att underlätta avvikelserapporteringen. Istället för att fylla i en avvikelseblankett ska du maila en bild på avvikelsen till 1090@smide.com med aktuellt arbetsordernummer och en kort beskrivning. Samtidigt meddelar du ansvarig projektledare att du skickat en avvikelse. Det är numera Adam, Gert, Jimmy och Richard som är ansvariga vid tillverkning och montering av stålbyggnadskonstruktioner.

VI ÄR ALLA SÄLJARE

Våra kunder betalar din lön! Alla pengar som kommer in till LUNDGRENS kommer från att vi sålt något till en kund. Du är säljare oavsett vad du jobbar med –  när du svarar i telefonen, jobbar med rekrytering, kör ut grejer eller monterar på ett bygge. Vi säljer i varje kontakt med en kund eller leverantör. Ett bra bemötande, intresse och engagemang är avgörande för att vi ska lyckas bygga relationer, förstå kundens behov och hitta lösningar. För att öka försäljningen till önskad nivå måste vi VILJA sälja och vara BÄST på just det som kunden vill ha!

BUDGET

Nu är ansvariga utsedda som ska se till att vi ligger i fas med den satta budgeten. Natalia är ansvarig för kostnader inom ekonomi, Richard för ledning, Johanna för personal, Fuad för material & bilar, Yosef M för verktyg & maskiner och Yosef H för arbetskläder. Alla inköp ska ske i samråd med den som är ansvarig och/eller enligt de riktlinjer som finns.

LOCKA FLER TALANGER TILL YRKET!

I slutet av april kommer två deltagare från Stålbyggareutbildningen till oss för APL (arbetsplatsförlagt lärande). De kommer varva tre veckor APL med en vecka teori fram till mitten av september. Vi hoppas att vi kan hitta talanger som är intresserade av yrket! I dagens allt mer digitaliserade samhälle behöver vi göra det vi kan för locka till oss fler till branschen och bidra till att det genuina hantverksyrket lever vidare. Vi behöver lyfta fram det fina med yrket och höja trendfaktorn! Känn yrkesstolthet för ditt hantverkskunnande oavsett vilka nya redskap som kommer i dina händer.

SVETSKURSER

Vi började köra svetskurser i MMA (pinnsvetsning) i samarbete med medborgarskolan hösten 2015. Ett hundratal svetsprover har lagts och lika många svetsarprövningsintyg har utfärdats! Det har varit en blandad kompott av deltagare, allt från de som aldrig svetsat till de som vill komplettera CV:t med ett svetscertifikat. I mars började en nybörjarkurs och en fortsättningskurs. I april startar ytterligare en kurs. Det är jätteroligt med det stora intresset för svetskurserna och att deltagarna är nöjda!

VÅRA PROJEKT

Vad gjorde vi i mars? Blå gruppen slutförde arbetet i kv Stora Katrineberg där besiktning av partierna pågår. Än så länge har vi klarat oss utan anmärkningar och kunden TL Bygg är supernöjd. Montaget av plattstålet till Lidingödepån och vindsombyggnaden Kv Kättingen blev färdigt. Vidare fortsatte gruppen med schakten till Kv Hilton samt monterade smide till en handikappshiss. Kompletterings smidet i ombyggnaden av Danderyds sjukhus mjukstartade.  Arne och Bahman håller ställningarna ute på bygget. Gruppen gjorde också några vändor till On Track i Älvsjö för att hjälpa NCC med att svetsa pelare. Gruppen satte också igång med avväxlingar till en vind på Strandvägen. Gröna gruppen fortsatte med spärrkiosken i Jakobsberg. De kompletterade med lejdare och gallerdurk till kammarhuset i Vårby. Gruppen tillverkade ingjutningsgods inför leveransen av hisschaktet till Nationalmuseum och fortsatte med koppar inklädnaden av partierna till Husfrun. Vidare gjorde gruppen det “vårligen” återkommande smidesmontaget till Café Operas uteservering.

Röda gruppen jobbade med vinställen till Magnusson Fine Wine, mässingpartier till Lunda hotel och stål/glaspartiet till Blanchegatan. Nattarbetet i Sturegallerian fortsatte med montage av partier och plåtväggar. Gula gruppen fortsatte på KTH. Roligt att höra att Javier började visa vad han går för! Vidare tillverkade och monterade gruppen ett dörrparti samt tillverkade ett räcke som ska monteras nästa vecka. Servicekillarna hade mycket jobb runt om i Storstockholm. De gjorde ett bra jobb och alla kunder var nöjda!

MÅNADENS UTMANING

Utför så många 5 S-förbättringar du kan i april. Anta entresolplanets utmaning så kanske du blir månadens 5 S-vinnare. Entresolplanet tog sin andra seger i mars och vill nu ha lite motstånd!

Trevlig helg! Kom ihåg att lämna bensinkort och nycklar innan du gör helg!  

AKTUELLA DATUM I APRIL 2017

 • Torsdag 6 april kl 18.00 kursstart MMA steg 1. Kursledare: Nathem Karim
 • Skärtorsdagen 13 april arbetstid 06.30-13.15 (6 h)
 • Tisdag 18 april sista ansökningsdag för sommarsemester
 • Torsdag 20 april kl 06.30-10.30 massage/kiropraktor (lunchrummet plan 2)
 • Fredag 21 april besked om sommarsemester
 • Fredag 21 april kl 12.00 5 S-möte för ledningsgruppen
 • Måndag 24 april APL-start för 2 deltagare från Stålbyggareutbildningen (Handledare sökes)
 • Tisdag 25 maj löneutbetalning
 • Tisdag 25 april säljutbildning via Arndt`s kl 17.30-21.00
 • Fredag 28 april arbetstid kl 06.30-13.15 – dag före första maj (6 h)
 • Fredag 28 april kl 12.30 Stormöte 5 S
 • Måndag 1 maj stängt – lediga!
 • 5 S-möten i grupperna varje fredag kl 13.45
 • Projektledarmöte varje fredag kl 09.15 i stora konferensrummet

 [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]