Månadsbrev mars 2020 – allt inom smide & glas

Alla påverkas av spridningen av coronaviruset så även vi. Just nu känns det som att vi befinner oss på ett flygplan på väg till ett okänt resmål. Vi är högt uppe i luften och ombord finns både flygrädda och lugna passagerare. Flygplanet låter mer än vanligt och vi utsätts för turbulens och obehagliga intryck. Luftgropar gör att planet plötsligt sjunker och detta är något som kan upplevas som obehagligt även för den som inte är flygrädd. En känsla av att nu kraschar vi kan plötsligt infinna sig… 

Men, vi måste fortsätta flyga och fokusera på målet även om förutsättningar hastigt förändras. Att snabbt anpassa sig till rådande omständigheter är viktigt. Vi kanske får byta flyghöjd eller flyga runt ett område för att klara oförutsedd turbulens. Målet är ändå att planet ska landa utan att krascha! 

Idag vet vi inte vilka konsekvenser coronapandemin kommer att ge oss. Målet är att vi ska ta oss igenom denna turbulenta tid och de utmaningar vi ställs inför. Samarbete och en stark gemenskap är viktigare än någonsin just nu. Utan det blir det svårt att utföra smide och glas i världsklass! 

Vår kursverksamhet fortsätter!

Intresset för att lära sig svetsa och bygga egna föremål i smide håller i sig trots coronakrisen. Vi kommer därför att fortsätta ge alla som är friska möjligheten att lära sig svetsa. Så kolla in vårt utökade kursutbud och anmäl dig till en svetskurs!

TIG-svetsning nybörjare

Ingen vill städa efter någon annan 

5 S är ett forum där alla är med att skapa ordning och reda i vår smidesverkstad. Nu har vi den viktigaste biten kvar. Nämligen att få arbetet till en rutin i vardagen. Det är inte förrän det blir onaturligt att lämna sin arbetsplats i annat skick än det allra bästa som vi vet vi att vi har lyckats. Det ska vara självklart att följa de överenskommelser som vi kommer fram till. Efter påsk kommer vi dela in alla i grupper med olika ansvarsområden och jobba vidare med de sista stegen i 5 S.  

  1. Sortera
  2. Strukturera
  3. Städa
  4. Standardisera
  5. Skapa vana

Allt för en ännu bättre och säkrare arbetsplats med högre trivsel och bättre lönsamhet!

**************************************************************

Vi är experter på smide & glas med mer än 65 års historia. Vår långa erfarenhet och breda branschkunnande gör att vi kan erbjuda det mesta inom stål-, glas och smideskonstruktioner både till byggföretag och privatpersoner. Du kan också gå svetskurser hos oss.  Vi har fullt utrustade verkstäder i Bromma och Järfälla och kan ge service snabbt och smidigt. 50 skickliga smeder står till din tjänst!

SMIDE – GLAS- & METALLPARTIER – INREDNING – SERVICESMIDE

Vill du veta mer om oss? Besök Lundgrens Smide eller Eddings Smide för mer information eller läs våra  månadsbrev.

Du har väl inte missat oss på FACEBOOKINSTAGRAM, & LINKEDIN? Där har du möjlighet att ta del av nyheter, fina tävlingar, erbjudanden och massvis med inspiration.

sv_SESwedish