Månadsbrev maj 2017

Det känns som maj är över innan den ens började. Det var fullt ös i verkstan och just nu sliter vi hårt för att få så mycket som möjligt klart inför semestern.

SOMMARFEST

Innan alla försvinner i väg på sitt håll vill vi fira in sommaren med er. Det gör vi på Djurgårdsbrunns värdshus där vi börjar med en bouléturnering för att sedan äta en god grillmiddag i en härlig atmosfär vid vattnet. Kvällens kock kommer dela med sig av sina bästa grilltips.

 

VI SIKTAR MOT MÅLET

Många upplever att vi behöver mer tid för att utföra 5-S aktiviteter, att få deltar på träffarna och att vi behöver samordna med andra grupper för att komma framåt med 5 S. Därför kommer vi ägna en halv dag åt 5 S (innan sommarfesten). Alla ska delta och nya ska introduceras i metoden. Under tre timmar ska vi hinna med minst 20 förbättringar! Varje förbättring är ett steg närmare mot det gemensamma målet – en bättre och säkrare arbetsplats med högre trivsel och bättre lönsamhet.

 

JAG BLIR SÅ GLAD

Jag blir verkligen glad av att ni tar hand om alla nya medarbetare och introducerar de i jobbet på ett välkomnande sätt. Det första intrycket av den nya arbetsplatsen kan vara avgörande för hur de kommer att trivas hos oss. Ju snabbare de kommer igång, desto snabbare kan de också bidra till att vi når våra gemensamma mål. Nya medarbetare berättar ofta hur snälla, trevliga och hjälpsamma alla är – det värmer!!

I maj tog vi emot Bassam från Stålbyggareutbildningen för APL. Jussi började som smed/montör två dagar/vecka parallellt med sin svetsutbildning. Vi anställde Fasil som kör byggservice tillsammans med Mosaad. Utöver detta kom Sam tillbaka för att jobba i sommar innan han återupptar sin utbildning till varmsmed. På kontoret hände det också grejer. I slutet av maj kom David som läser ingenjörsmodulerna med inriktning bygg på Yrkesakademin. Affe kom tillbaka och ska köra projektledning tillsammans med David och Richard. De bildade ett projektteam och ska hjälpas åt med olika delar i projekten.

 

TIPSA OCH DELA

Vi behöver bli ännu fler! Affärerna kryllar och vi har svårt att hinna med. Vi behöver din hjälp att tipsa och dela att vi söker smeder och montörer samt projektledare.

 

NYA LÖNER

Löneförhandlingen är avslutad. För de kollektivanställda var lönepotten på 1,8 % för avtalets första period. Under förhandlingen kom vi överens om att göra den första gemensamma löneöversynen på 0,4 %. Den nya lönen gäller från 1 april och kommer betalas ut till midsommarlönen.

För tjänstemännen följer vi nivåerna i tjänstemannaavtalets löneavtal. Under den första avtalsperioden gäller 2 % för löneökningar. Lönehöjningen betalas ut från 1 maj.

 

FRÅNVARO I SOMMAR

Under sommaren ska ni fortsätta anmäla frånvaro vid sjukdom och VAB enligt gällande rutin (sms). Meddela eventuella förändringar i era ledigheter i god tid.

 

NEXT

Registrera dina tider innan du går på semester. Du som är projektledare ska godkänna arbetade timmar innan din semester.

 

SIST MEN INTE MINST – VÅRA PROJEKT

I maj monterade BLÅ GRUPPEN Welandtrappor och fortsatte med utbyggnaden av containergaraget på Jästbolaget. De fortsatte med smidet till utelufts schaktet samt tillverkade och monterade förstärkningar i ett trapphus. Utöver detta fortsatte gruppen på Danderyd där ett stort montage av Grid väntar. GRÖNA GRUPPEN blev nästan färdiga med den första spärrkiosken på Södra station. Hisschaktet till Nationalmuseum blev färdigt för montage. Efter montaget kommer de klä in det med mässing och att glasa med Hammerglass. Gruppen fortsatte med räcken och partier till Nordea som snart är färdigt. De levererade de tre första koppar inklädda fönsterdörrarna till Husfrun. Utöver detta gjorde gruppen en portomfattning, ett stålstativ till en värmepump samt monterade alu-paneler.

RÖDA GRUPPEN blev färdiga i Sturegallerian. I drygt 30 nätter har de monterat väggpartier och plåtar med mässinglister i gången från Stureplan. Resultatet blev fantastiskt fint! Vidare monterade gruppen vinställ hos Magnusson Fine Wine. De gjorde vinställ och bordsunderreden till Janax Snickeri samt monterade mässing inklädda partier på Lundagatan. GULA GRUPPEN fortsatte med KTH där de blev färdiga med allt utom gallret. De monterade en sprialtrappa på Huddinge Sjukhus samt tillverkade och monterade ett räcke. De jobbade med avväxlingar och ventilationskanaler och servicegruppen hade fullt upp som vanligt.

I sommar kommer vi ha fullt upp. Bland annat väntar brandpartier åt Skeppströms byggnads,  montage av trappor med glasräcke åt IBM, partier till Arkitektskolan, Husfrun, DS…. Så kul!

AKTUELLA DATUM I JUNI 2017

Torsdag 1 juni sista anmälningsdag Sommarfest

Fredag 2 juni kl 13.30 Stormöte med 5 S fokus

Måndag 5 juni ledigt (klämdag – kollektivanställda)

Tisdag 6 juni ledigt (Nationaldagen)

Onsdag 14 juni Heta arbeten

Torsdag 15 juni kl 06.30-10.30 massage/kiropraktor (lunchrummet plan 2)

Fredag 16 juni 5 S workshops kl 11.00-14.15 OBS! Obligatorisk närvaro

Fredag 16 juni Sommarfest

Torsdag 22 juni löneutbetalning

Torsdag  22 juni arbetstid kl 06.30-13.15 6 h (dag före midsommarafton)

5 S – förbättringsfabriken varje fredag kl 13.45

Planeringsmöte varje fredag kl 09.15 i stora konferensrummet

Välkomna på Sommarfest 16 juni!

 

sv_SESwedish