Månadsbrev april 2020 – allt inom smide & glas

Vi befinner oss i en tid av osäkerhet, oro och förändring. Och, vad bra ni jobbar under rådande omständigheter! För att tackla hög frånvaro och utmaningar hjälper vi varandra. Därför kan vi fortsätta tillverka och montera metallglaspartier på löpande band, göra likvagnar, pizzastål, smidesräcken och mycket annat. 

Vi ska ta oss igenom detta tillsammans

Vi ska ta oss igenom detta och landa planet utan att krascha. Det innebär att vi måste behålla fokuset på sälj, samarbeta och vara beredda på att snabbt lösa det som inte går som vi har tänkt oss. Vi ska möta svårigheter med gott humör istället för att klaga eller deppa. Om vi har en positiv inställning, förväntar oss något bra och blickar framåt har vi större chans att lyckas! Vi ska fortsätta följa råd och uppmaningar från ansvariga myndigheter och utifrån det bedriva vår verksamhet så normalt som det går.

Skapa ordning i smidesverkstaden

Föreställ dig att du går in i verkstaden och känner dig taggad och full av idéer hur ditt jobb ska utföras. Du hittar genast allt du behöver, maskinerna är färdiga att användas och det är bara att sätta igång!

En organiserad verkstad gör att arbetet blir både roligt och effektivt. Ju mer ordning och reda vi har i verkstaden, desto enklare blir det att hitta det vi söker. Det skapar trivsel och vi spar tid! Vi kan jobba mer effektivt i en säkrare arbetsmiljö med mindre konflikter etc. Jag är övertygad om att ingen vill börja dagen med att städa efter någon annan eller att leta efter ritningar, material, nycklar, verktyg m.m. i skrymslen och vrår.

Hur når vi dit?

Med hjälp av 5 S-metoden kan vi få ordning och reda på verkstaden. Vi ska: 

  1. SORTERA – slänga allt onödigt! Endast det som behövs för det dagliga arbetet får vara kvar. 
  2. SYSTEMATISERA – ordna alla saker och all utrustning efter hur ofta de används. Märk upp med etiketter, markeringar på golvet o.s.v. Var sak ska ha sin plats! 
  3. STÄDA – enas om en lämplig städnivå – arbetsplatsen ska vara färdig att användas! Att vi är överens minskar källan till konflikter.
  4. STANDARDISERA – behålla ordningen och få städningen och det löpande underhållet att fungera.
  5. SKAPA VANA – alla ska fortsätta med den dagliga städningen, men för att komma vidare behöver vi jobba med ständiga förbättringar.

5 S är alltså mer än att bara städa. Nu ska vi tillsammans ta  5 S till nästa nivå. Så upp med 5 S-tavlorna, gör en handlingsplan och sätt igång i grupperna!  

Vi önskar dig en fin valborgshelg! 

**************************************************************

Vi är experter på smide & glas med mer än 65 års historia. Vår långa erfarenhet och breda branschkunnande gör att vi kan erbjuda det mesta inom stål-, glas och smideskonstruktioner både till byggföretag och privatpersoner. Du kan också gå svetskurser hos oss.  Vi har fullt utrustade verkstäder i Bromma och Järfälla och kan ge service snabbt och smidigt. 50 skickliga smeder står till din tjänst!

SMIDE – GLAS- & METALLPARTIER – INREDNING – SERVICESMIDE

Vill du veta mer om oss? Besök Lundgrens Smide eller Eddings Smide för mer information eller läs våra  månadsbrev.

Du har väl inte missat oss på FACEBOOKINSTAGRAM, & LINKEDIN? Där har du möjlighet att ta del av nyheter, fina tävlingar, erbjudanden och massvis med inspiration.

sv_SESwedish