Månadsbrev juni

Spiraltrappa Danderyd
Spiraltrappa Danderyd

Det är semestertider och så även för oss på LUNDGRENS. Vi kommer ha öppet hela sommaren och ha en hel del projekt igång. Vi hoppas att alla kan ha överseende och förståelse för den pressade arbetssituationen i sommar. Vi kommer göra vårt bästa för att hitta lösningar och svara på förfrågningar och frågor.

 

Vi behöver bli fler smeder, montörer och projektledare!

LUNDGRENS söker ständigt skickliga och engagerade medarbetare för att kunna växa i takt med utvecklingen. Vi söker medarbetare som delar våra värderingar och vill vara med och bidra till utvecklingen och göra skillnad för våra kunder.

I nio av tio fall är skillnaden mellan en lyckad och en mindre lyckad rekrytering kandidatens inställning och attityd till jobbet. Alltså hur kandidaten passar in i gänget och hur han eller hon tar sig an sina arbetsuppgifter. Det har aldrig med ett CV att göra. Vi strävar efter att behålla vår starka och positiva företagskultur där du som anställd är delaktig i företagets utveckling, kan påverka och ha kul tillsammans. För rätt person är utvecklingsmöjligheterna goda. Vi är jättestolta över den kompetens och breda erfarenhet som finns idag. Aldrig har vi haft en så bra styrka som nu! Och, vi behöver bli fler för att kunna göra ännu fler affärer!

 

Grymt jobbat!

Vi samlades en eftermiddag i juni på verkstaden med utmaningen att göra minst 20 förbättringar under tre timmar. 5 S-grupperna körde igång och gjorde hela 34 förbättringar! Det var fantastiskt att se alla jobba mot det gemensamma målet – en bättre och säkrare arbetsplats med högre trivsel och bättre lönsamhet. Jag såg engagemang, kreativitet, samarbete, humor, svett och stolthet. Förvaringsplatser, stumpställ, gemensamma verktygstavlor, sittbänk till omklädningsrummet, nya bestick och sortering av material var några av förbättringarna. Nu ska vi fortsätta jobba mot målet och göra ännu fler förbättringar. Det är bara att gneta på för vi är på god väg. Enda sättet att nå målet är att ta ett steg framåt och sedan ett till och ett till. Gör vi det och håller oss till en bestämd riktning kommer vi nå dit vi vill. Svårare än så är det faktiskt inte!

 

Sommarfesten

Vi firade in sommaren tillsammans på Djurgårdsbrunns värdshus. Det var en skön kväll med mycket skratt, boulé, grillbuffé, grilltips, lekar och prisutdelning! Tack alla som kom och bidrog till en bra sommarfest!

 

Våra projekt

I juni monterade BLÅ GRUPPEN trappor i Kista, avväxlingsbalkar på Kungliga tennishallen och  paroc element på Söderenergi. De monterade ankarskenor på sju våningar till ett hisschakt på Strandvägen. De ska nu bygga om toppen på hissen och stärka upp med balkar på vinden. Vidare jobbade gruppen med schaktet och fläktrummet på kv Hilton samt monterade ett glasparti på kv Kabeln. Utöver detta tillverkade de ett räcke till en villa samt gjorde diverse servicearbeten åt Etab och Eltel. De tillverkade också 250 st justeringsstag som kommer placeras ut på olika tågstationer i Stockholm för att säkra upp monitorer med trafikinformation. Det var full fart i nya akutvårdsbyggnaden på Danderyds Sjukhus där gänget bl.a. monterade grid och gjorde en del tilläggsbeställningar. Gruppen införde leverans inom 24 h på ÄTA-jobb!! Efter semestrarna står Jästbolaget på tur med containergarage, körplåtar och lite servicearbeten.

GRÖNA GRUPPEN fortsatte med Husfrun. Nationalmuseum fick hisschaktet vid entrén på plats. Mässingslister är tillverkade som gruppen ska klä schaktet med och glasning med Hammerglas är på gång. Gruppen började också med en till spärrkiosk till Södra Station. Utöver detta var de på S:Görans sjukhus för att byta totalt 20 dörrar åt Skanska. Det är ett par dörrar kvar som kommer bli färdiga under juli. Metrolit håller på med en stor renovering av Strand hotel på Nybrokajen. I samarbete med Besam bytte vi entrén samt ett par invändiga partier som ska färdigställas under juli. Vidare började gruppen montera väggpaneler, hissfronter och partier i Trygg Hansas huvudkontor på Kungsholmen. I juli ska ett par smidesjobb till ML Demo på Grev Turegatan/Humlegårdsgatan igång.

RÖDA GRUPPEN tillverkade glasväggar till Jureskog. De började med nya köttbutiken till AG där de ska tillverka och montera vinrack, servicedisk, kylskåp m.m. som ska vara klart i slutet av oktober. Gruppen gjorde också två stycken glaspartier och ett räcke till Arkitektskolan.  GULA GRUPPEN hade fullt upp med diverse servicearbeten som byte av gångjärn på Norrtäljeanstalten. Det var fullt ös på KTH och de gjorde en spiraltrappa i Danderyd samt ett skärmtak till Sturehof. Utöver detta gjorde de smidesjobb i Konserthuset, ett räcke, en avväxling till Fridhemsplan samt en glasvägg till Olle Rex.

 

Ha en underbar sommar!

Det är en underbar tid som vi har framför oss. Vi får njuta av sköna sommardagar och lite välförtjänt semester. Aldrig är förväntningarna så höga som inför sommarsemestern. Det gäller att ta vara på tiden. När det är mörkt och kallt är det denna tid som vi kommer längta tillbaka till och minnas. Därför bör du fundera på vad du behöver göra för att njuta av din semester. Mitt råd är att sätta lust och vilja framför måsten och krav. Låt gräset växa och låt tiden vara! Tillåt dig själv att koppla av och njuta. Det är du är värd!

Vi på LUNDGRENS önskar alla en härlig sommar! Vi vill tacka för ett helt fantastiskt första halvår! Personal, kunder och leverantörer! Utan er är vi ingenting!

      Aktuella datum i juli 2017

  • Tisdag 25 juli löneutbetalning
  • 5 S – förbättringsfabriken varje fredag kl 13.45
  • Planeringsmöte varje fredag kl 09.15 i stora konferensrummet

Kom ihåg att registrera era tider i NEXT innan er semester!

 

sv_SESwedish