Månadsbrev september 2017

Jobbar du här?

En dag ganska nyligen var vår VD Richard ute på verkstaden för att kolla till ett jobb. Då kom en av våra nya medarbetare fram till honom och frågade: jobbar du här?? Det fick oss att inse hur viktigt det är att vi fikar tillsammans och lär känna varandra. Vi har gasat på rejält och hittills i år har vi anställt 18 personer! Utöver det har vi haft praktikanter, sommarjobbare och inhyrd personal. Vi är nya och okända för varandra. Det behövs mer än att hälsa första dagen för att vi ska veta vilka alla på företaget är och vad vi kan. Ett bra tillfälle för detta är att just fika tillsammans.

 

Introduktion

Första tiden som ny på jobbet är viktig. Det är mycket nytt och det gäller att sätta sig in i rutinerna på den nya arbetsplatsen, få inblick i företagets struktur och lära känna kulturen. Även om den nyanställde har haft liknande arbetsuppgifter tidigare kan rutiner och krav skilja sig.

En bra introduktion är AO. Utan det finns det risk att nyanställda sätts på fel typ av jobb med förväntningar som de inte klarar leva upp till. Det är orimligt att förvänta sig att nyanställda ska vara självgående från början och att de ska veta hur vi tänker och agerar på LUNDGRENS. Det tar tid, kanske ett helt år??! Jag tycker att alla nya ska ha en mentor som coachar under den första tiden. En utsedd person som de jobbar tillsammans med och som de kan fråga. Mentorn instruerar vilket sätt jobbet ska utföras och vad som förväntas. Under tiden lär vi känna varandra, hittar samarbetsformer och ser vad den nyanställde har för förmåga i praktiken. Introduktionen på LUNDGRENS behöver bli bättre. Hur tycker du att den ska se ut?

 

Medarbetarsamtal

Medarbetarsamtalen påbörjades och kommer fortsätta i oktober. Det är ett samtal kring din arbetssituation, prestation, trivsel, arbetsmiljö och utveckling.

 

Hur var det i Kenya?

Våra hjältar Axel, Bahman, David, Jimmy och Richard var i Kenya för att hjälpa till med Eezers utvecklingsarbetet att minska mödradödligheten på den afrikanska landsbygden. De var totalt 15 personer som åkte. Under veckan var de med och lämnade över två MC-ambulanser, besökte skolor, var i en Massaiby och hjälpte till att laga en riktig ambulans. Det var många intressanta möten och starka intryck. Nästa stormöte kommer de berätta mer om resan och vad de har för tankar kring det fortsatta samarbetet med Eezer.

 

Vi säljer hela tiden!

Alla kan sälja och vi säljer hela tiden, både privat och i arbetet. Vi säljer in våra idéer, ett jobb, semesterplaner, lön, budskap till våra barn, o.s.v. Det var glädjande att några tog chansen att utveckla sig inom sälj. Några deltog i Mikael Andts säljutbildning Mästaren som är allt man behöver för att bli en grym säljare! Det var också ett gäng som spenderade en heldag (Closers Only) med föreläsningar från några av Sveriges främsta föreläsare, entreprenörer och företagsledare inom sälj. Under dagen fick de inspiration och ny kunskap. Bland annat fick de lära sig mer om hur säljprocessen går till, köpsignaler, presentationsteknik och hur man jobbar med olika kundtyper.  

 

Vilken vecka!

Under en och samma vecka kammade vi hem ett antal betydelsefulla ordrar. Bosse sålde fasadpartier till Drottninggatan för 2,2 mkr, Adam fick en beställning på ett tak för ett kylaggregat på 1,3 mkr + löpande, Yosef H sålde smide till NCC för 500 tkr och Micke fick en beställning på service av bagerivagnar. Det firade vi med gofika!

 

Nu höjer vi timpriset

Den nya timdebitering från 1 oktober är 600 kr/timme.

 

Våra projekt

Blå teamet fortsatte montera grid i nya akutvårdsbyggnaden på Danderyd. De monterade trappor i källaren samt L-stål runt fasaden till en upplagsplats för partier. Utrymningstrappor till taket är på ingång. Utöver detta monterade teamet ett entréparti på Liljeholmen åt TL Bygg. Vidare jobbade de med plåtinlädnader till Söderenergi, ett trappräcke och utbyggnaden av ett containergarag. Gröna teamet fortsatte med Husfrun. Det var tillverkning av kopparinklädda partier och glasning samt leverans av nio dörrar och ett stort antal kopparinklädda partier. De monterade hisschaktet och påbörjade montaget av partier i bergrummet. Utöver detta monterade teamet ett av två partier till Nationalmuseum. De monterade också en glasvägg på Södra Station samt tillverkade glasramar med glas till CL Specialglas.

Röda teamet fortsatte med nya köttbutiken samt partitillverkning. De började också med en trappa. Gula gruppen gjorde ett brandglasparti med mässingslister i Konserthuset. Vidare gjorde de två dörrar i Rissne och en gallergrind till en bostadsrättsförening. Utöver detta diverse tillverkning av smide till On Track i Älvsjö.

Våra nya projektledare hade fullt upp med att räkna på jobb. Rizwan gjorde ritningar och Affe var ute på IBM och såg till att allt blev klart inför slutbesiktningen. Den gick bra och resultatet blev mycket fint. David fortsatte med räcken åt NCC till Utskogens förskola. Riyam fick sin första beställning som var en ramp och Sébastien ska nu börja med en trappa.

– SLUT   –

Aktuella datum i oktober 2017

  • Onsdag 4 oktober Kanelbullens dag Gemensam fika kl 14.00 i lunchrummet b.v.
  • Fredag 6 oktober kl 13.30 Stormöte
  • Torsdag 12 oktober massage kl 06.30-10.30 i lunchrummet vån 1
  • Onsdag 25 oktober löneutbetalning
  • 31 oktober kl 18.00-21.00 Säljutbildning Mästaren via Arndts säljnätverk, Gustavslundsvägen 151 H i Alvik 
  • 5 S – förbättringsfabriken varje fredag kl 13.45 (om ingen annan tid har bestämts i grupperna)
  • Planeringsmöte varje fredag kl 10.00 i stora konferensrummet
sv_SESwedish