Månadsbrev juli 2018

Vilken sommar vi har! Varmt, skönt och massor med sol. Och det bästa av allt, sommaren verkar aldrig vilja ta slut. Många njuter av semester medan andra plötsligt fick vänja sig att arbeta i 30 graders värme.

ETT LYSANDE RESULTAT!

Vi presterade ett mycket starkt halvårsresultat tack vare hög efterfrågan och vår grymma personalstyrka. Den totala omsättningen i koncernen landade på 42,6 mkr med ett rörelseresultatet på 10 %. En otroligt bra utveckling! Den ökade omsättningen skapar bra förutsättningar för andra halvlek som kommer innebära en del utmaningar. Förändringar har skett i personalstyrkan och vi behöver fylla på med fler talanger som delar vår vision. Samtidigt behöver vi ta hand om de resurser vi har, se över organisationen i stort och hitta arbetssituationer där alla trivs som bäst. Andra halvlek är viktigast och avgör hela resultatet. Vi kommer bygga vidare på den framgång vi upplever och med en kämpaglöd för att vi ska nå våra mål!

DET ÄR BARA PÅ´T IGEN!

Nyligen var vi spekulanter på en smidesfirma i Stockholm. Säljarna valde att gå vidare med en annan köpare. Så vi fortsätter därför vårt letande. Om du vet någon som letar efter ett samarbete, vill sälja en tomt eller smidesverkstad i Stockholm hör av dig. Vi vill helst köpa en verkstad eller tomt i norrort men är också öppna för andra möjligheter eller placeringar.

200 SVETSCERTIFKAT 

Vi började köra svetskurser i samarbete med Medborgarskolan hösten 2015. Över 200 deltagare har lärt sig pinnsvetsning med våra smeder som kursledare. Allt från 80-åringen som förverkligade sin dröm om att lära sig svetsa till smeden som behövde komplettera sitt CV med ett svetscertifikat. I stort sett alla deltagare fick sina svetscertifikat vilket är ett kvitto på duktiga kursledare. Vill du bli kursledare? Meddela i så fall Johanna. Du får ersättning och utbildning via Medborgarskolan. Tre kurser med start i augusti ligger ute https://www.medborgarskolan.se/arrangemang-sok/?q=svets&city=stockholm

MÖDRADÖDLIGHETEN I AFRIKA

Två av MC-vagnarna som vi tillverkade åt Eezer i våras skickades i dagarna till Burkina Faso. Hoppas de kommer rädda många liv på den afrikanska landsbygden!

MÅNADENS SÄLJARE

Grattis Rizwan som med hjälp av några erfarna kollegor fick in en order på 1,8 mkr! Det var tillverkning och montage av smide (avväxlingar, trappor, räcken och skärmtak) åt TL Bygg. Produktionen startar inom kort och i slutet av augusti kommer vi fortsätta arbetet ute på plats. Jimmy och Micke fick en beställning på en glas cafeteria på Ringvägen som är en affär på 1.5 mkr som ska vara klar till jul. Vår nya stjärna Tomas visade vad han gick för redan efter några dagars arbete då han sålde en trappa som ska monteras i augusti. Stort grattis till er också! Alla ordrar är otroligt värdefulla för att vi ska nå våra mål och allt börjar med säljet.

VÅRA PROJEKT

I juli fortsatte blå teamet med smidesarbeten i kv Kejsaren på Söder åt TL Bygg. De gjorde räcken till en ljusgård, dörrtrösklar, ett räcke till ett nytillverkat bjälklag i en undercentral och ett cykelställ till en innergård. Teamet gjorde också ett kabelskydd och en ramp till en handikappstoalett åt Skeppströms Byggnads samt rostfria detaljer åt Jästbolaget. Vidare gjorde de trösklar och portomfattningar i Årsta Partihallar med Thule fastighetsutveckling som beställare. De byggde om fyra dörrar som blev utrustade med låskistor och elkanalisation till Kv Hilton i Frösunda åt Peab. Teamet började också tillverka avväxlingsbalkar till vindslägenheter på Essingen. Montaget ska vara klart i augusti.

Gröna teamet fortsatte sitt arbete på Slussen och med de kopparinklädda partierna till Husfrun. Arbetet hos Strabag i Haninge fortsatte också där det mesta av skärmtaket och glasräcket blev färdigt. Jobbet med glasväggarna och glaspartiet kommer till stor del att färdigställas i augusti. Vidare tillverkade och monterade teamet smide till ett glastak åt Metrolit. De fortsatte med glasräcket och glasväggen i Lidingö Stadshus som snart är färdigt.

Röda teamet gjorde det sista med säkerhetsdörrarna. Inredningen i smide till Fabrique Stenugnsbageri skeppades över till New York. Teamet tillverkade och monterade ett 4,5 meter långt räcke och monterade ett redan existerande räcke på 20 meter. De började tillverka tio baljor i aluminium till Klätterteknik Stockholm AB samt ett rostfritt räcke till Tyresö simhall. I augusti väntar ett räcke med en grind till Järfälla simhall. Det var roligt att se att Mauricio kom in i projektledarrollen så snabbt. Hans härliga inställning och kompetens inom smide är oerhört värdefull! 

Gula teamet kämpade på med Bjursätra Förskolan. De blev färdiga med montaget av stålramarna och nu är endast montaget av kassetterna kvar. Teamet monterade smide till Vinsta Grundskola. De monterade också smide till Lernia i Liljeholmen och tillverkade ett räcke och ramper till Förvaltaren. Utöver detta tillverkade och monterade teamet räcken och grindar i smide. Serviceteamet gjorde bland annat ett mindre servicejobb till Attunda tingsrätt. I augusti väntar montage av grindar, smidesjobb till On Track i Älvsjö, en barnvagnsramp, montage av dörrar till Vinsta Grundskola och Karolinska Sjukhuset m.m.

TILL SIST

Se till att njuta av sommaren och det fina vädret. Sakteligen är alla tillbaka på jobbet igen och snart är de varma och soliga dagarna som bortblåsta! Ni som jobbar se till att pausa ofta och drick mycket vatten under de heta dagarna.

– SLUT –

Aktuella datum i augusti 2018

  • Fredag 3 augusti Deadline lön
  • Fredag 24 augusti löneutbetalning
  • Måndag 27 augusti kl 18.00 kursstart svetskurs MMA steg 1 kursledare Yosef Hakimi
  • Tisdag 28 augusti kl 18.00 kursstart svetskurs MMA steg 1 kursledare Samer Azzam
 • Torsdag 30 augusti kl 18.00 kursstart svetskurs MMA steg 1 kursledare Nathem Karim
 • 5 S – förbättringsfabriken varje fredag kl 13.45 (meddela din gruppledare om du inte kan komma)
 • Planeringsmöte varje fredag kl 10.00 i stora konferensrummet

Nästa stormöte i september!

Då kommer sommarens 5 S-vinnare utses.

sv_SESwedish