Månadsbrev april 2017

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.0.106″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

DET GÅR BRA NU

Hela Stockholm är som en byggarbetsplats och det kryllar av affärer! Det går bra nu och även för LUNDGRENS. Första kvartalet visade fantastiska siffror och marsresultatet landade på ca 1,5 mkr! Det är jättebra så här tidigt på året och det känns extra roligt med tanke på att resultatet för 2016 endast blev 600 tkr. Vi hoppas att den positiva trenden håller i sig. Stort tack till alla som kämpat och bidragit! Utan er skulle vi inte lyckas så pass bra!

NYA TALANGER

I april började Oskar som montör i team Adam. Jimmy H och Ser-Od från stålbyggareutbildningen började sin APL.

För att klara trycket behöver vi förstärka styrkan ytterligare. Rekryteringen av smeder, montörer och projektledare fortsätter. I nio av tio fall är skillnaden mellan en lyckad rekrytering och en mindre lyckad kandidatens inställning och attityd till jobbet. Alltså hur kandidaten passar in i gänget och hur han eller hon tar sig an sina arbetsuppgifter. Det har aldrig med ett CV att göra. Vi letar efter personer som delar vår vision och våra värderingar. Vi söker skickliga medarbetare som kan bidra till vår utveckling.

Strax innan årsskiftet tog Yosef H klivet och tog över ansvaret för verkstaden, kundmottagningen och småordrar. Han gjorde en lysande insats och började snabbt driva projekt. Berhane kommer nu att avlasta honom med ansvaret för verkstaden för att kunna ge er och våra kunder ännu bättre service.

MÅL OCH VISION

Att arbeta hos Lundgrens innebär arbete med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Vi strävar alltid efter att nå bästa resultat och överträffa kundens förväntningar. Det kräver team med en stark gemenskap och en kultur som präglas av engagemang, intresse, tekniskt kunnande och samarbete. Visionen är att LUNDGRENS ska bli ett ställe för skickliga människor inom olika områden att samarbeta på. Målet är att alla ska kunna styra sin vardag och påverka sin utveckling och arbetssituation. Det ska vara roligt och meningsfullt att gå till jobbet.

LÖNEFÖRHANDLING OCH MEDARBETARSAMTAL

Det börjar dra ihop sig till löneförhandling. Facket kommer i början av maj för att gå igenom det nya avtalet. Sedan blir det löneförhandling. De som vill ha ett lönesamtal kommer kunna boka in det innan de nya lönerna sätts. Målet är att de nya lönerna ska betalas ut med midsommarlönen. Medarbetarsamtal kommer hållas efter semestrarna.

NÅGOT ATT SE FRAM EMOT

När det är mycket att göra är det viktigt att ha något roligt att se fram emot. Alla ansökningar om semester i sommar är godkända. I juni planerar LUNDGRENS workshops i vår satsning med 5 S. Dagen kommer avslutas med vår årliga sommarfest. Kom också ihåg att planera era teamresor.

VÅRA PROJEKT

April var en intensiv månad. Blå gruppen jobbade vidare med Kv Hilton med tillverkning av två stycken mindre entresolplan. De fick också en tilläggsbeställning på smide till ett friskluftsschakt. Vidare fortsatte gruppen med en del mindre projekt och började med utbyggnaden av containergaraget på Jästbolaget. De gjorde kantstöd i aluminium runt träd vid Ärvingeskolan åt SAH Projekt AB. Vidare fick de in ett flertal mindre servicejobb åt Ebab. Vi hoppas att detta mynnar ut i ett längre samarbete. I maj börjar tillverkning och montage av förstärkningar i trapphus i projekt Kv Kabeln. Adams team jobbade med kompletteringssmide. Teamet monterade MR-plåtar och belysningsutrustning samt fäste stålstommar ovanför undertaket som ska fästa medicinsk utrustning. Det är mycket jobb och nya utmaningar som väntar! Med den positiva attityden, starka gemenskapen, tekniska kunskapen och skickliga medarbetare som finns i teamet kommer de att nå ett mycket bra resultat!

Gröna gruppen blev nästan färdiga med spärrkiosken i Jakobsberg och de började med två spärrkiosker på Södra Station. De började också montera glasräcken inne på Nordea. Projektet inkulderar också sju stycken partier. Vidare svetsade gruppen ett rostfritt hisschakt som ska levereras till Nationalmuseum. Glaset är Hammerglass och schaktet ska kläs med oxiderad mässing. Vidare fortsatte gruppen med partierna till Husfrun. Röda gruppenhjälpte till med Husfrun och jobbade med mässing partier till Lunda hotell. De gjorde bastupartier till villa Mörk och fortsatte med väggen i Sturegallerian. Utöver detta tillverkade de inredning till ett café åt Janax Snickeri.

Gula gruppen fortsatte med undervisningshuset på KTH. Projektet drog igång i höstas med gallerdurk, beklädnad av fönster och montering av plåtar och galler. Det blir galvade plåtar och lister runt alla fönster och plåtar och galler. Projektet ska enligt plan ska bli klart i juni. Vidare gjorde gruppen räcken, balkongräcken och fönstergaller. I maj väntar bland annat spiraltrappor. Servicekillarna hade fullt upp med diverse servicearbeten. De fick utbildning i specialgångjärn till dörrar.

Tack, för att ni tog er tid att läsa! Trevlig Valborg och 1:a maj!

AKTUELLA DATUM I MAJ 2017

Torsdag 18 maj kl 06.30-10.30 massage/kiropraktor (lunchrummet plan 2)

Fredag 19 maj kl 12.00 5 S-möte för ledningsgruppen

Onsdag 24 maj löneutbetalning

Onsdag 24 maj kl 06.30-13.15 6 h (dag före kristihimmelfärd)

Fredag 26 maj ledigt (klämdag – kristihimmelfärd)

Tisdag 30 maj säljutbildning via Arndt`s kl 17.30-21.00

Fredag 2 juni kl 13.30 Stormöte 5 S

5 S-möten i grupperna varje fredag kl 13.45

Projektledarmöte varje fredag kl 09.15 i stora konferensrummet

SAVE  THE DATE SOMMARFEST 16 JUNI

 [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

sv_SESwedish