Månadsbrev oktober 2017

Nu skärper vi kraven på personlig skyddsutrustning 

Vi är skyldiga att följa säkerhetsföreskrifter på byggarbetsplatser. Det är INTE ok att slarva!! Nu skärper vi kraven på personlig skyddsutrustning. Vi på LUNDGRENS ska alltid använda varselväst, hjälm, skyddsskor och skyddsglasögon när vi är ute och jobbar. Handskar och hörselskydd ska också med. För din egen säkerhet och hälsa ska du alltid använda denna grund utrustning. Finns det andra krav ska du följa det – punkt slut.

 

40 svetsprover på en dag

I oktober var det svetsarprövning på LUNDGRENS. Först ut var åtta av våra nya skickliga svetsare som lade prov i MMA och MAG. Sedan tog de ambitiösa deltagarna från svetskurserna vid och lade prov i MMA och TIG. Allt gick i rasande fart. Vilket grymt jobb Torbjörn från Inspecta gjorde som övervakade ett 40-tal prover under en och samma eftermiddag!! Resultatet blev enastående – 99 % blev godkända! Förra veckan startade två fullsatta nybörjarkurser i MMA. Fler kurser i MMA och TIG börjar efter årsskiftet.

 

Slutet på städkampanjer!

5 S är ett prioriterat område för att LUNDGRENS ska nå de övergripande målen med ökad omsättning och bättre lönsamhet. Förbättringsledarna för 5 S-grupperna beslutade att alla grupper ska köra 5 S samtidigt för att det ska bli lättare att delta. Släpp sopkvasten när ni ses och ägna tiden åt 5 S och förbättringsfabriken! Jag blev så glad i fredags när jag såg att allt fler jobbade mot det gemensamma 5 S-målet – en bättre och säkrare arbetsplats med högre trivsel och bättre lönsamhet. Fortsätt med det så är det snart slut på städkampanjer!

 

Julledigt

Snart är det jul igen och vi behöver planera vår verksamhet. Det är dags att ansöka om ledighet och det gör du i NEXT. Vi jobbar för att alla ska få sina önskemål tillgodosedda så kom in med din ansökan i tid.

 

Julfest

Den 1 december är det julfest. I år kommer vi vara på charmiga Kanaans trädgårdscafe. Vi kommer avnjuta ett vällagat julbord med mycket kärlek. Kvällen avslutas med barhäng, mingel och dans innan bussen går tillbaka till stan. Hoppas du och din respektive kommer!

 

Teambuilding på Gran Canaria och Malta

När vi började med teamresor för nästan tre år sedan jublade några medan andra frågade: vad ska det vara bra för? Vi känner ju redan varandra! Syftet med resorna var just att lära känna varandra för att göra ett ännu bättre jobb tillsammans. Visst är det så att mycket av teambuilding sker vid småprat och vid fikabordet men det måste också finnas forum där vi kan stärka teamkänslan ytterligare och utvecklas som grupp. När teamen kom hem från sina resor berättade alla hur kul de hade haft. Alla kunde intyga att de lärt känna varandra på ett helt nytt sätt för det var nämligen så mycket de inte visste om varandra. Genom att byta miljö och samlas utanför jobbet skapades en vi-känsla som ökade trivseln och gjorde att teamen fick lättare att samarbeta.

 

I november är det dags för gula teamet att åka till Gran Canaria och blå teamet drar till Malta. Programmen kommer se olika ut beroende på vad teamen behöver utveckla. Det kommer garanterat bli många skratt, intressanta diskussioner med många bra idéer, dragningar och framför allt mer sammansvetsade team.

 

Ekonominytt

Omsättningen ökade med 30 % jämfört med samma period året innan och lönsamheten ser fortsatt bra ut. Under oktober infördes en hel del förbättringar för att effektivisera ekonomiarbetet. Projektledarna började ta eget ansvar för kundfaktureringen. För att kunna följa upp kostnader på ett bättre och effektivare sätt bantade vi ner kontoplanen. En ny rutin för uppföljning av förfallna kundfordringar infördes. Vi påbörjade också budgetarbetet och ansvar för olika poster delades ut. Du kan se vilka som är budgetansvariga samt vilka du ska vända dig till i olika frågor i vår interna presentation av “Anställda på Lundgrens”.

 

Höstpepp

Dagarna blir mörkare och det är ofta regn och rusk. Som lite skön höstpepp tänker vi avsluta nästa stormöte med en välförtjänt afterwork. Gredelin Gastro Hubs kommer med sin foodtruck och serverar gredelinburgare. Vi behöver lite extra energi i höstmörkret för att vi ska orka kämpa in i det sista för ett rekordår!

 

Våra projekt

Just nu kör vi vår årliga drive av vinställ. Restaurang Leijontornet, Vinkällaren Grappe och Magnusson Fine Wine är några av våra mest kända kunder. Vinställen levereras i alla former och vi har också en egen design av vinställ.

I oktober tillverkade och monterade blå teamet ett smäckert smidesräcke och handledare till en privatperson som var med och designade räcket. De monterade en takstege till Elektronikhöjden i Järfälla samt demonterade luckor i ett bjälklag åt Moab. De monterade en portomfattning till en snabbrullport samt förstärknings smide till en Paroc vägg. Vidare tillverkade och monterade teamet en grind till en uteterass åt Tungel Byggare. Gänget på Danderyd satte MT-stål. De har fått mycket beröm av beställaren för allt arbete som de gör, jättekul! Vidare hjälpte teamet Skanska på Haga hotell med diverse smidesarbeten inför slutbesiktningen. De gjorde också en del smidesarbeten till NCC i Gröndal. Utöver detta började de tillverka takplattformen som ska monteras i november. Då väntar också ett montage av ett nytt bjälklag åt Åke Sundvall. Balk avväxlingar samt en smidestrappa åt Tungel Byggare på Kungsgatan planeras också.

Gröna teamet hade fullt fokus på Husfrun med tillverkning av kopparinklädda partier. De glasade ovan jord så att huset blev tätt. Teamet gjorde klart glasväggen på Södra station och monterade partier på Nationalmuseum. De gjorde plåtar för skrapgaller samt påkörningsskydd till pelare i ett parkeringsgarage. Uteserveringen på Cafét demonterades. Vidare började de med partitillverkningen till Kvarteret Hägern på Drottninggatan. Röda teamet hjälpte till med Husfrun och började montaget av kylenheterna till nya Köttbutiken. De tillverkade glasrack till restaurang La Colline. Vidare tillverkade de ett vattenspel i form av en balja med en ställning till blommorna. Allt enligt kundens önskemål! Gula teamet monterade smide till On Track i Älvsjö och fortsatte sitt arbete i Konserthuset. De tillverkade pergola i smide. Utöver detta monterade de ett glasräcke, en gallergrind och omfattningar till ett glasparti. Servicekillarna hade fullt upp som vanligt med diverse servicearbeten.

Nya projektledarteamet blev färdiga med montaget av balkar i Kista. Äntligen kom ett av Stockholms snyggaste räcken på plats på Urskogens förskola. Det var en helt ny speciallösning enligt NCC:s önskemål. Fathi och Bahman visade känsla för kvalitet vid tillverkningen. Belal och Javier utförde sedan ett mycket effektivt montage. Projektledare David och NCC blev mycket nöjda med resultatet och samarbetet. I november ska en  självbärande ståltrappa med glasräcken monteras. Arbetet med att hitta nya leverantörer pågår. Förfrågningarna fortsätter att ösa in och tack vare vår nya styrka kan vi ge snabba svar.

-SLUT

 

Aktuella datum i november 2017

 • Fredag 3 november arbetstid kl 06.30-13.15 6 h (allhelgona)
 • Onsdag 8 november kl 06.30 introduktion CE-märkta projekt för nyanställda (engelsk version) vid mötesplatsen vån 1
 • Torsdag 9 november massage kl 06.30-10.30 i lunchrummet vån 1
 • Fredag 10 november kl 13.45 Stormöte med afterwork  
 • Fredag 10 november sista ansökningsdag julledighet
 • Torsdag 16 november sista anmälningsdag julfest 1/12 (OBS! bindande anmälan)
 • Fredag 17 november besked om julledighet
 • 17-21 november gula teamet konferens på Gran Canaria
 • 22-26 november blå teamets konferens på Malta
 • Fredag 24 november löneutbetalning
 • Tisdag 28 november kl 18.00-21.00 Säljutbildning Mästaren via Arndts säljnätverk, Gustavslundsvägen 151 H i Alvik
 • 5 S – förbättringsfabriken varje fredag kl 13.4(meddela din gruppledare om du inte kan komma)
 • Planeringsmöte varje fredag kl 10.00 i stora konferensrummet

 

sv_SESwedish