Nu öppnar vi verkstaden i Sumpan igen

Ikväll öppnar vi verkstaden i Sumpan för kursverksamhet i svetsning. Då är det dags för kursstart i MMA-svetsning. En kurs som vi håller i samarbete med Medborgarskolan sedan 2016. Hundratals deltagare har gått kursen. Kursen är praktiskt inriktad med målet godkänt svetsprov MMA läge pb för kälfog. Det finns även möjlighet att lägga svetsprov i ett svårare läge för de som är skickliga svetsare.

Under åtta veckor kommer deltagarna öva svetsning en gång i veckan. Kursen avslutas med ett praktiskt svetsprov då en ackrediterad svetskontrollant övervakar provläggningen. Vid godkänt resultat får deltagaren ett personligt svetsarprövningsintyg. Det är giltigt i 2 år under förutsättning att svetsaren arbetar inom det området som han eller hon är certifierad för. Arbetsgivaren ska styrka detta var 6:e månad. För vissa branscher är svetsarprövning ett krav från myndigheter och för andra branscher är det ett kundkrav.

Långt ifrån alla som går kursen behöver ett svetsarprövningsintyg i sitt arbete utan många är hobbysvetsare för privat bruk. Det är också många deltagare som drömmer om att lära sig svetsa som äntligen tar tag i saken genom att gå en kurs. Så kursen passar både de som redan har erfarenhet av svetsning och de som vill lära sig något nytt.

Kursen är fullbokad. Vi håller därför på att se om vi kan starta en kurs till i vår. Är du intresserad? Kontakta oss i så fall.

MMA-kurs för borrtekniker

I slutet av april börjar ett gäng blivande borrtekniker sin svetsmodul i MMA-svetsning. Vi ser fram emot att ta emot deltagarna och lära de svetsning från grunden. Deltagarna behöver en hel del svetsträning för att de ska kunna svetsa i svetsläge PC liggande vertikalt (röret stående) efter avslutad kurs.

Platser kvar

Samtidigt som det svetsas för fullt i Sumpan kommer vi också ha kursverksamhet i våra lokaler i Bromma. Ännu finns det några platser kvar på kommande svetskurser i vår. Se här för information och även anmälan.

Vill du ha en egen anordnad kurs?

Vi anordnar också olika kurser efter önskemål och behov. Är du eller ditt företag ute efter en kurs med specifika önskemål eller behov? I så fall ska du kontakta oss så tar vi fram ett förslag. Vi håller svetskurser i MMA, MIG/MAG och TIG . Lundgrens ordnar också metallslöjd då deltagarna får skapa egna föremål i smide. Om ni vill kan vi komma ut till er på plats och hålla kurs.   

***************************************************************************

LUNDGRENS SMIDE – Smide & glas sedan 1952

Lundgrens Smide erbjuder det mesta inom stål-, glas- och smideskonstruktioner till både byggföretag och privatpersoner. Vi gör det mesta inom byggnadssmide, glas- och metallpartierinredningssmide och servicesmide och anordnar även svetskurser. Vi har riktat in oss på smiden och glasjobb där vi kan bidra med vår kompetens och också ge förslag till tekniska lösningar. Vår ambition är att alltid leverera bra projekt till en nöjd kund.

 Vi har fullt utrustade verkstäder i Bromma och Järfälla och kan därför ge bra och snabb service. Över 50 personer jobbar hos oss.  

Du kan följa oss på våra sociala medier:

FACEBOOK

LINKEDIN 

INSTAGRAM

Tik-Tok

Hör gärna av dig om du vill ha ett kostnadsfritt förslag. Du kan också skicka din förfrågan till anbud@smide.com eller fylla i detta formulär. Om du vill prata med någon av våra projektledare kan du ringa oss på 08-684 118 00.

sv_SESwedish