Månadsbrev november 2017

Vi har en dotter!

I november blev vi stolta ägare till Bröderna Eddings Smide. Eddings har varit verksamma sedan 1945. Torgny Stolt har drivit företaget sedan en tid tillbaka. Det är 11 anställda och Torgny är en av de som arbetat längst. Torgny med personal kommer fortsätta driva företaget som tidigare med stöd av valda delar av LUNDGRENS system för projektuppföljning. Deras inriktning är byggnadssmide, finsmide och service. Initialt kommer vi fokusera på att få fart på försäljningen, implementera nytt ekonomiprogram och NEXT samt samordna transporter. Vi ska lära känna personalen och se över behovet av utveckling och resurser. De är skickliga och vi är skickliga – tillsammans kommer vi bli grymma! För mer info om Eddings besök www.eddings.se

 

Känslan av att ringa i orderklockan för första gången är obetalbar

En sprudlande Riyam ringde i orderklockan 12 gånger och bjöd in till fika och bubbel för att fira att hon fick in sin första riktiga order! Med hjälp av Yosef H som coach fick hon in ett jobb på 1,2 mkr. De ska leverera och montera ett stort skärmtak, solavskärmningar, ett räcke och tre trappor till en förskola. Projektet drar igång i början av 2018. Att hon fick hjälp av en duktig och erfaren projektledare var värdefullt och gjorde vägen till framgång lättare. Tillsammans kommer de utföra projektet galant. Sedan Riyam  började i slutet av augusti har hon kämpat för att komma in i matchen. Detta är ett kvitto på en mycket bra arbetsinsats och ett fungerande samarbete. Stort grattis Riyam och Yosef!

 

MC-ambulanser för minskad mödradödlighet

Efter att ha smält Kenyaresan tog LUNDGRENS beslutet att vi ska fortsätta engagera oss i utvecklingsprojektet Eezer som arbetar för att minska mödradödligheten i världen. Nästa steg i projektet är att förbättra den befintliga mc-ambulansvagnen så att den kan klara den svårframkomliga terrängen på den afrikanska landsbygden bättre. Devex håller på att ta fram en ritning för tillverkning av svetsjiggar. Mallarna ska sedan skickas till en lokal verkstad i Afrika för tillverkning av vagnarna. Målet är att bygga 30 ekipage under 2018 som ska lånas ut till lokala organisationer i Kenya, Burundi och Kongo. Ett visningsex som klarar svensk besiktning ska också byggas. Läs gärna artikeln om Eezer i tidningen Svetsen.

 

Everyone at Lundgrens

Workplace är som ett intranät som möjliggör att vi kan kommunicera med varandra på ett smidigt och roligt sätt. Vi kan skriva inlägg, dela foton, skapa grupper och evenemang, chatta m.m. Nästa alla är med, så gå med du också om du inte redan gjort det. Kom också ihåg att kolla din mail med jämna mellanrum. Nu finns det en lånedator som du kan använda om du behöver registrera tider, kolla mail, gå webbaserade kurser m.m.

 

Lyckade teamresor!

Gula teamet hade en superresa i Las Palmas. Det var teambuilding på hög nivå med lära-känna-övningar, 5-kamp, smidesjakt, utflykt i bergen och mycket mer. De besökte en smidesverkstad som vi hoppas att vi kan inleda ett samarbete med. Det var många nya med på resan och gruppen bildade ett team med ett gemensamt mål. De var eniga om att samarbete är nyckeln till framgång. En av deltagarna som jobbat många år inom smidesbranschen berättade att han aldrig upplevt något liknande tidigare. Blå teamets resa till Malta var också minnesvärd. Känslan av trygghet infann sig i gruppen och gänget blev ett sammansvetsat team. Nu laddar gröna teamet för sin resa till Budapest i december.

 

Workshops

I november höll Jimmy en uppskattad introduktion i CE-märkta projekt för nyanställda. Vi planerar att ha workshops i olika ämnen framöver. Kom gärna med förslag på teman där det finns behov av kompetensutveckling.

 

Stäng av fläktarna!

Det börjar bli kallt ute och byggfläktarna är på i verkstaden. Det händer rätt ofta att det är full fräs på fläktarna under kvällar och helger. Det är mycket energi som vi slösar med och här finns pengar att spara. Det är också värt att tänka på att vi inte jobbar lika bra när det är för varmt. Vid rörligt eller fysiskt ansträngande arbete bör temperaturen vara minst 14-15 °C, det behöver inte vara bastuvärme...

 

Ekonominytt

Yes, vi nådde breakeven i november! Just nu är det mycket fokus på projektredovisning och ekonomiavdelningen jobbar för fullt för en ännu bättre och enklare överblick.

 

Våra projekt

Stort grattis gänget på Danderyd som blev utsedda till oktober månads UE! De gjorde ett fantastiskt jobb och fick mycket beröm för sitt engagemang. I november fortsatte de med montaget av MT-stål och gjorde en hel del tilläggsarbeten. Vidare gjorde blå teamet servicejobb på Jästbolaget samt avväxlingsbalkar på Kungsgatan och Strandvägen. De monterade en självbärande trappa med glasräcken åt NCC i Kista. Teamet monterade också ett stativ för en plattform till ett kylaggregat på ett tak i Liljeholmen åt TL Bygg. Jobbet beräknas vara klart i mitten av december. De tillverkade en avväxling till Trygg Hansa-huset på Kungsholmen. Ett räckesjobb till Friskis & Svettis i Abrahamsberg väntar teamet. 

Gröna teamet fortsatte med kopparinklädda partier till Husfrun. De började också tillverka skjut- och slagdörrar till Drottninggatan. Projektet Blicken fortsatte med montage av ett 30-tal glaspartier. Röda teamet färdigställde kylarna till AG:s nya Köttbutik samt gjorde dörrpartier i koppar till Högabolagen. Utöver detta var det en del småjobb som lister, ramar, räcken m.m. Micke S kom in i projektledarrollen allt mer och gjorde inredning till Fabrique Stenugnsbageri. Han jobbade också med skjutdörrar till en garderob som kunden designat själv. Det blev också dags att påbörja montaget av skärmtaket till specialfastigheter. Vidare levererade Affe en rigg till en vinsh. Alla jobb i IBM-huset åt LA gruppen blev färdiga och ett skärmtak monterades.

Gula teamet blev färdiga med montaget av dörrpartier i Konserthuset och på S:t Görans sjukhus. De monterade en gallergrind på Fridhemsplan. Teamet monterade också gallerdurk, räcken och stegar i plast till Käppala reningsverk. De monterade stål till glasväggar till On track i Älvsjö och nu pågår arbete med pergola och glasning. Servicekillarna hade som vanligt fullt upp med diverse servicearbeten. Under de kommande veckorna kommer teamet tillverka dörrar och diverse smidesprodukter. I övrigt hjälpte Rizwan till med att göra ritningar åt projektledarna.

 

Målrakan

Det lider mot jul och några välförtjänta lediga dagar väntar. Alla ansökningar om ledigheter i jul och nyår är beviljade. Kom ihåg att meddela eventuella ändringar i så god tid som möjligt.

Äntligen är vi inne på målrakan och nu vill jag se en riktig slutspurt!! Det är sjukt spännande och ni gör ett grymt bra jobb. Fortsätt med det rakt in i mål! 

 – SLUT – 

Aktuella datum i december 2017

  • Fredag 1 december julfest på Kanaans trädgårdscafé. Bussen avgår från Hotel Terminus på Vasagatan 22 (mittemot centralen) kl 18.00
  • 7-10 december gröna teamets teamets konferens i Budapest
  • Onsdag 13 december kl 14.00 lussefika
  • Torsdag 14 december massage kl 06.30-10.30 i lunchrummet vån 1
  • Fredag 15 december kl 13.45 Stormöte  
  • Fredag 22 december löneutbetalning
  • Fredag 22 december arbetstid 06.30-13.15 (kollektivanställda) Rast 9.00-09.15. Lunch 11.00-11.30
  • Fredag 29 december arbetstid 06.30-13.15 (kollektivanställda) Rast 9.00-09.15. Lunch 11.00-11.30
  • 5 S – förbättringsfabriken varje fredag kl 13.45 (meddela din gruppledare om du inte kan komma)
  • Planeringsmöte varje fredag kl 10.00 i stora konferensrummet

 

sv_SESwedish