Ögonblick i Olgulului

Det var så rörande när vi besökte Olgulului Health center i Kenya. Många i byn hade satt på sig sina finaste kläder och smycken för att sedan gå nästan en mil för att träffa oss. De var förväntansfulla när vi äntligen kom. Kvinnorna sjöng, dansade, höll tal och välsignade oss. Vi fick alla fina halsband.

Lars Klingsbo berättade om MC-ambulansera som de allra flesta hade hört talas om innan. Jag blev glad när jag såg den fina, nya och moderna förlossningskliniken som invigdes förra året. På kliniken fanns 12 vårdplatser och tre doktorer.  Idag föds ca 9 barn i månaden på kliniken. Förhoppningen är att det ska bli fler. I området föds närmare 2 000 barn om året. Det saknas transportmedel för att ta sig till kliniken när det är dags att föda. Många väljer att föda hemma eftersom det är för långt att gå och att det finns många farliga djur längs vägen. En del förblöder…

Jag kände direkt att här skulle verkligen en Eezers MC-ambulans verkligen kunna göra skillnad. Hoppas, hoppas att det blir verklighet snart!

     

        

sv_SESwedish