Blivande borrtekniker lär sig svetsa

Svetsborden står uppradade och ljusbågar tänds i svetsverkstan i Sumpan. Nu ska blivande borrtekniker lära sig att svetsa. Att se deras fokus är så roligt! 

För andra året i rad håller vi i svetsmodulen i borrteknikerutbildningen. Det är totalt 18 blivande borrtekniker som ska lära sig MMA-svetsning (pinnsvetsning). Målet är att deltagarna ska kunna svetsa i svetsläge PC liggande vertikalt (röret stående) efter avslutad kurs. Kursen består av teori, praktisk svetsteknik och metoder som är anpassade för målgruppen. Den är i huvudsak praktiskt inriktad och innehåller massor med svetstimmar. Så långt det är möjligt utgår kursledaren från gruppens erfarenheter och förkunskaper. Eftersom många av deltagarna aldrig har svetsat tidigare behöver de lära sig från grunden. Att lära sig svetsa kräver också en del träning! För att deltagarna ska nå målet behöver de därför svetsträning i både käl-, plåt- och rörsvets. 

Det känns extra roligt att få äran att hålla i svetsmodulen igen! Vår förhoppning är att det är startskottet för ett långt samarbete kring svetsdelen i utbildningen.

Kkursledare lär ut svetsning
Svetsträning för blivande borrtekniker

Vill du ha en uppdragsanpassad utbildning?

Vi skräddarsyr svetskurser efter behov och önskemål. Våra erfarna kursledare håller kurser i TIG, MIG/MAG och MMA-svetsning åt både privatpersoner, företag och skolor. Vi anordnar även svetsevent. Kontakta oss så berättar vi mer. Kolla också in vårat ordinarie kursutbud.

***************************************************************************

LUNDGRENS SMIDE – Smide & glas sedan 1952

Lundgrens Smide erbjuder det mesta inom stål-, glas- och smideskonstruktioner till både byggföretag och privatpersoner. Vi gör det mesta inom byggnadssmide, glas- och metallpartierinredningssmide och servicesmide och anordnar även svetskurser. Vi har riktat in oss på smiden och glasjobb där vi kan bidra med vår kompetens och också ge förslag till tekniska lösningar. Vår ambition är att alltid leverera bra projekt till en nöjd kund.

 Vi har fullt utrustade verkstäder i Bromma och Järfälla och kan därför ge bra och snabb service. Över 50 personer jobbar hos oss.  

Du kan följa oss på våra sociala medier:

FACEBOOK

LINKEDIN 

INSTAGRAM

Tik-Tok

Hör gärna av dig om du vill ha ett kostnadsfritt förslag. Du kan också skicka din förfrågan till anbud@smide.com eller fylla i detta formulär. Om du vill prata med någon av våra projektledare kan du ringa oss på 08-684 118 00.

sv_SESwedish