Bak/pizzastål – tips, skötsel, underhåll m.m

Bakstål, pizzastål, matstål, stekstål, grillstål – kärt barn har många namn!

Här har du stålet som håller i generationer och som du kan använda till mycket. På bara några minuter kan du grädda den perfekta pizzan lika god som på restaurang. Eller så kan du göra populära smashed burger. Du kan också använda det som stekbord för fisk och grönsaker på grillen eller spisen. Gillar du att baka? Då ska du förvandla din ugn till en bageriugn och baka surdegsbröd. Här delar vi med oss hur du sköter och underhåller ditt stål på bästa sätt. Och, hur du använder det!

SKÖTSEL OCH UNDERHÅLL

Att du vårdar och tar hand om ditt bak/pizzastål är viktigt om du vill att det ska hålla i generationer. Både skötseln och underhållet är enkelt och inte speciellt tidskrävande. Det viktigaste är att du förvarar ditt bak/pizzastål torrt och rent för att undvika rostbildning. Även om du sköter det rätt kan lite ytrost bildas. Men var lugn för det är enkelt att få bort! En fördel med bak/pizzastål är att det är extremt tåligt. Det varken slår sig eller spricker när du hettar upp det.

SÅ GÖR DU:

LAGA MAT & BAKA

Du kan använda ditt bak/pizzastål till både matlagning och bakning. På spisen, grillen, elden eller i ugnen.

sv_SESwedish