Såhär gör du smashed burger

Att göra smashed burger är poppis. Det är både gott och roligt! Inte särskilt svårt. Allt du behöver är ett pizzastål, en grillpress och en bra stekspade. Du kan göra smashed burger på spisen eller en grill. Här kan du se hur gör du en perfekt smashed burger

En smashed burger handlar om att få så bra yta som möjligt. Tack vare att köttytan får direktkontakt med det varma stålet blir den saftig, god och krispig på utsidan. Så kallad maillardreaktion uppstår d.v.s. en kemisk reaktion mellan kolhydrater och aminosyror i köttet och det blir gyllenbrunt och karamelliserat. Använd med fördel ett pizza/bak/stekbord på grillen eller spisen.

1. Värm upp stålet
2. Forma färsen till bullar
och lägg det på stålet.
3. Pressa ut färsen direkt på stålet med hjälp av en smasher.
Håll kvar trycket en liten stund, ca 10 sekunder.
4. Vänd burgarna när burgarna börjar ”blöda”, dvs när du ser köttsaft börja tränga sig upp på den ostekta sidans yta.
Köttet brukar fastna så använd en bra stekspade.
5. På bara några minuter är dina hamburgare färdiga att äta. På med goda tillbehör och njut av din hemmagjorda burgare!
sv_SESwedish