TIG-svets för nybörjare under en dag

Idag var det TIG-svets för nybörjare. En nybörjarkurs för de som vill lära sig TIG-svetsning. En del har redan köpt en egen TIG-svets och en del går i tankarna på att köpa en svets för hemma bruk. Andra deltagare är redan duktiga svetsare men vill prova en ny svetsmetod. Under dagen får deltagarna en introduktion med grundläggande information i svetsmetoden och därefter blir det praktisk träning. Kursen är praktiskt inriktad så det blir mycket svetsning!

På torsdag 29 oktober är det dags för våra populära svetskvällar. Och, då blir det TIG-svetsning på schemat. Under kvällen får deltagarna en introduktion i svetsmetoden och sedan prova på. Inga förkunskaper behövs utan alla är välkomna! Anmäl dig direkt på webben. På torsdag kommer vi även ha en TIG-svetskurs på uppdrag åt ett gäng rörmokare.

Mer information och anmälan till våra svetskurser finner du här. Om du inte hittar det du söker hör av dig så skräddarsyr vi en kurs efter just dina behov. Kontakta oss på svetskurs@smide.com eller ring 08-684 118 27.

TIG-svetsning

Gasvolframsvetsning eller TIG-svetsning är en smältsvetsmetod som fått sitt namn från den engelska benämningen Tungsten Inert Gas. Det är en svetsmetod som utvecklades på 1940-talet för svetsning av aluminium- och magnesiumlegeringar. En ickesmältande volframelektrod används. En elektrisk ljusbåge upprätthålls mellan den icke smältande elektroden och arbetsstycket i en atmosfär av inaktiv gas. Det innebär att gasen inte medverkar till någon kemisk reaktion i processen (avbränning av legeringsämnen eller uppkolning i svetsgodset). Om ett metalliskt arbetsstycke inte alls är lämpligt för smältsvetsning så kan det sammanfogas med denna metod.  TIG-svetsning kan användas på alla svetsbara material och används ofta för svetsning av tunna material (vanligtvis mellan 0,3 och 3 mm) men kan även förekomma i tjockare material TIG-metoden används med bra resultat inom många områden inom industri och hantverk.

*********************************************************

Vi på Lundgrens erbjuder det mesta inom stål-, glas- och smideskonstruktioner.  Med närmare 70 års erfarenhet och brett branschkunnande kan du få bra lösningar allt efter dina behov och önskemål. Vi har fullt utrustade verkstäder i Bromma, Järfälla och Norrköping och kan därför ge bra och snabb service. I dag arbetar över 50 personer hos oss.  Våra affärsområden är smideglas- och metallpartierinredning och servicesmide. Vi anordnar även svetskurser.

Du kan följa oss på våra sociala medier:

FACEBOOK

LINKEDIN 

INSTAGRAM

Hör gärna av dig om du vill ha ett kostnadsfritt förslag. Du kan också skicka din förfrågan till anbud@smide.com eller fylla i följande formulär. Vill du prata med någon av våra projektledare kan du ringa oss på 08-684 118 00.

Och missa inte vårt prisvärda pizzastål för den perfekta pizzan!

sv_SESwedish