Lundgrens stödjer Musikhjälpen – vinn en äventyrsresa till Kenya med Eezer

LUNDGRENS SMIDE tävlar till förmån för Musikhjälpen ut en äventyrsresa  (värde 25 000 SEK) till södra Kenya i augusti 2021! Ett projekt som ligger oss varmt om hjärtat! Ingen människa ska lämnas utan vård!


Arbetet med att utveckla Eezer motorcykelambulanser för minskad mödradödlighet på den afrikanska landsbygden går vidare. Alla som är med och bidrar med minst 5o kr är med och tävlar om en äventyrsresa till södra Kenya tillsammans med Eezer initiativet. Under resan följer vi upp en del av verksamheten på plats och du får med egna ögon se att vagnarna faktiskt används och räddar liv på den afrikanska landsbygden. Du får träffa människorna i deras miljöer och njuta av oslagbara naturupplevelser och möten med djur. En del av Eezers verksamhet bedrivs i närheten av de stora nationalparkerna i Maasai Mara så det kommer även att bli tillfälle att åka på safari och titta på djur.  Du kan välja att åka antingen motorcykel eller bil. Det är en gruppresa och du åker tillsammans med 10-12 andra deltagare. Deltagarna bor och äter under enkla förhållanden. Det är ingen tillrättalagd turistresa utan ett riktigt äventyr där allt kan hända! En oförglömlig resa med många minnesvärda möten och platser som är svåra att få uppleva annars. Samtidigt som du är med och gör skillnad! Ge ditt bidrag här.

Vi stödjer musikhjälpen

Fakta

Mödradödligheten är stor i många delar av världen. I Kenya dör 400 av 100 000 mödrar i samband med graviditeten, samma siffra i Sverige är 4. FN:s mål är att mödradödligheten i världen ska minskas till 70 dödsfall per 100 00 förlossningar till 2030. 

Eezer Initiativet är ett svenskt nätverk av individer, organisationer och företag som aktivt samarbetar för minskad mödradödlighet på den afrikanska landsbygden. Det saknas ofta transportmedel till sjukvården och det försöker Eezer lösa med hjälp av mc-baserade sjuktransporter. Dessa mc-ambulansvagnar ska klara den svårframkomliga terrängen på den afrikanska landsbygden. MC-vagnarna har tagits fram i samarbete med företagen Industriverktyg, Lundgren Smide och Devex Mekatronik. Målet är att konstruktionen ska vara enkel att tillverka lokalt. 

I dag rullar flera mc-ambulanser i bland annat Kenya och Tanzania redo för att snabbt transportera gravida kvinnor till närmaste klinik när det är dags att föda. Målet i pilotfasen 2017-2018 är att leverera 30 ekipage i Kenya, Tanzania, Uganda, Burundi och Kongo. Baserat på de erfarenheterna är målet i fas två att tillverka ytterligare 300 ekipage. Förutom att rädda liv finns målet att ska skapa arbetstillfällen. 

Finansieringen av projektet sker dels genom frivilliga insatser av både enskilda och företag, dels genom gåvor, månadsgivare och företagssponsring. För de som vill engagera sig i Eezers arbete ordnas resor där man får se och uppleva verksamheten på plats. Man kan välja att åka motorcykel eller bil. 

För mer information om Eezer, gå in på www.eezer.org

Vill du läsa mer om Eezers uppföljningsresor?

Lästips:

sv_SESwedish