Misa bygger motorcykelambulansvagnar

Deltagare från Misa bygger motorcykelambulansvagnar åt Eezer. Vagnar som kommer rädda liv på den afrikanska landsbygden!

Strax innan årsskiftet drog vi igång detta projekt som Misa står bakom. Tre deltagare är hos oss tre dagar i veckan och bygger motorcykelambulansvagnar. Vår erfarne smed Marco guidar deltagarna genom tillverkningen. De har gått svetskurser hos oss tidigare men detta projekt kräver mer än bara svetsning. Att kunna få ihop en färdig produkt utifrån en ritning. Dessutom ställer vi höga krav på kvalitét då vagnarna ska transportera mödrar tryggt och säkert under extrema förhållanden.

Det är roligt att se deltagarna utvecklas på många plan. Nu börjar några bli duktiga på att svetsa!

Ett projekt där deltagarna gör stor nytta

Misa hjälper människor som har svårigheter att på egen hand ta sig fram i arbetslivet. I det här projektet får deltagarna vara ute på en arbetsplats och ha sin dagliga verksamhet med ett individuellt stöd från sin arbetskonsulent. Utöver kursledaren finns även personal från Misa på plats som både hjälper till med tillverkningen och stöttar deltagarna.

I just det här projektet gör deltagarna nytta på riktigt. De är med och gör världen lite bättre! Eezers motorcykelambulansvagnar finns i Kenya, Tanzania och Burundi och kommer väl till anvädning. I Burundi finns 19 vagnar och det blev 10 057 transporter under de första 12 månaderna! En och annan Eezerbebis!

Projektet kommer pågå fram till sommaren till att börja med så får vi se efter det. Vi hoppas redan nu på en fortsättning!

Fakta om Eezers motorcykelambulansvagnar

Mödradödligheten är stor i många delar av världen. I Kenya dör 400 av 100 000 mödrar i samband med graviditeten, samma siffra i Sverige är 4. FN:s mål är att mödradödligheten i världen ska minskas till 70 dödsfall per 100 00 förlossningar till 2030.

Eezer Initiativet är ett svenskt nätverk av individer, organisationer och företag som aktivt samarbetar för minskad mödradödlighet på den afrikanska landsbygden. Det saknas ofta transportmedel till sjukvården och det är något som Eezer försöker lösa med hjälp av mc-baserade sjuktransporter. Dessa motorcykelambulansvagnar ska klara den svårframkomliga terrängen på den afrikanska landsbygden. Motorcykelambulansvagnarna är framtagna i samarbete med företagen Industriverktyg, Lundgren Smide och Devex Mekatronik. Målet är att konstruktionen ska vara enkel att tillverka lokalt.

I dag rullar flera mc-ambulanser i bland annat Kenya, Tanzania och Burundi. Förutom att rädda liv finns ett mål att ska skapa arbetstillfällen.

Finansieringen av projektet sker dels genom frivilliga insatser av både enskilda och företag, dels genom gåvor, månadsgivare och företagssponsring. För de som vill engagera sig i Eezers arbete ordnas resor där man får se och uppleva verksamheten på plats. Man kan välja att åka motorcykel eller bil.

Nyfiken på mer? Besök  www.eezer.org

*********************************
LUNDGRENS SMIDE – Smide & glas sedan 1952
Nöjda kunder & medarbetare

A Lundgrens Smide erbjuder det mesta inom stål-, glas- och smideskonstruktioner och har över 70 års erfarenhet av tillverkning och montage. Vi levererar kompletta helhetslösningar och har riktat in oss på avancerade smides- och glasjobb till både företag och privatpersoner. Vi har fullt utrustade verkstäder i både Bromma och Järfälla. Hos oss får du hållbart smide och bra och snabb service.  Över 50 smeder står till din tjänst! 

Behöver du hjälp? Ring 08-684 118 00 eller skicka din förfrågan till anbud@smide.com 

Vi hjälper dig att hitta den bästa lösningen!

Du kan följa också oss på våra sociala medier:
FACEBOOK
LINKEDIN 
INSTAGRAM
Tik-Tok

Jobba hos oss?  Här kan du se vad vi söker just nu.

Och, du har väl inte missat att vi även ordnar svetskurser och säljer bak/pizzastål?

sv_SESwedish