Skräddarsy en svetskurs så att den passar dig

Vi har ett brett kursutbud inom svetsning men det är inte alltid det passar dina behov. Därför erbjuder vi skräddarsydda svetskurser som är anpassade efter dina behov. Vi är specialister på att skräddarsy en svetskurs som är anpassad för att stärka din svetskompetens. Oavsett om du är nybörjare eller vill utveckla dina svetkunskaper så är våra kurser skapade för att möta dina unika behov. Vi kan även komma ut till dig och hålla en svetskurs.

Vår kursverksamhet startade 2015 och sedan dess har vi anordnat svetskurser till både privatpersoner, företag och skolor m.m. Vi erbjuder svetskurser, workshops, svetsevent  och svetsarprövningar. Vi har ett brett kursutbud inom svetsning. 

Kontakta oss

Vi vill gärna diskutera hur vi kan skräddarsy en lösning som passar dina specifika behov och mål. Ring oss på 08-684 118 27 så berättar vi mer.

Svetsmetoder

Det finns olika metoder och tekniker att välja på vid svetsning. Gemensamt är att du antingen använder en el- eller gassvets eller en kombinerad svets. De vanligaste svetsmetoderna är:

  • MIG/MAG
  • TIG
  • MMA

MIG/MAG

Gas Metal Arc Welding är mer känd som MIG eller MAG-svetsning och tillhör de vanligaste metoderna som används idag . En vanligt metod när det kommer till hemmareparationer, kanske framför allt i bilar och bilplåt. Metoderna används ofta vid svetsning av aluminium och legerade material som till exempel rostfritt stål. Den kan användas i alla tjocklekar på material och man kan svetsa i samtliga lägen. Metoderna är snabba och kräver inte mycket efterarbete. Däremot är metoden känslig för rost och orenheter som kan orsaka porbildning i svetsen. Det är lämpligt att vara inomhus när du använder dessa metoder då luftdrag kan störa svetsprocessen.

TIG-svetsning

Gasolframsvetsning eller TIG-svetsning är en smältsvetsmetod som fått sitt namn från den engelska benämningen Tungsten Insert Gas. Metoden är långsammare än metallbågsvetsning. Fördelen med denna svetsmetod är att den kan ge mer kvalitativa resultat. Om du ska göra svetsarbeten där slutresultatet ska vara visuellt tilltalande är TIG-svetsning en lämplig metod. Den kan användas på alla svetsbara material och används ofta för svetsning av tunnare material just på grund av att det är en långsammare svetsmetod.

MMA-svetsning

MMA-svetsning (pinnsvetsning) betyder metallbågsvetsning och är den mest förekommande svetsmetoden som används inom såväl bygg- som designsmide. Den används till flera olika metaller och går att utföra med enkel utrustning. Det är därför en lämplig inkörsport till svetsning eftersom den innehåller svetsningens alla moment men ändå har förhållandevis enkel utrustning. MMA-svetsning är lämplig för utomhusbruk och inte lika väderkänslig som andra svetsmetoder. Den används därför ofta vid reparationer. Den kräver en viss vana då svetsmetoden är långsam.

*********************************
LUNDGRENS SMIDE – Smide & glas sedan 1952
Nöjda kunder & medarbetare

Behöver du hjälp? Då ska du ringa 08-684 118 00 eller skicka din förfrågan till anbud@smide.com  Vi hjälper dig att hitta den bästa lösningen!

A Lundgrens Smide erbjuder det mesta inom stål-, glas- och smideskonstruktioner och vi har över 70 års erfarenhet av både tillverkning och montage. Vi levererar kompletta helhetslösningar och har riktat in oss på avancerade smides- och glasjobb till både företag och privatpersoner. Lundgrens gör även celldörrar och säkerhetsdörrar till bland annat anstalter och häkten. Vi har fullt utrustade verkstäder i Bromma och Järfälla. Hos oss får du hållbart smide och även bra och snabb service.  Vi har över 50 erfarna och skickliga smeder som står till din tjänst! 

Du kan också följa oss på våra sociala medier:
FACEBOOK
LINKEDIN 
INSTAGRAM
Tik-Tok

Jobba hos oss?  Då ska du kolla in vad vi söker just nu.

Och, du har väl inte missat att vi även ordnar svetskurser och att du dessutom kan köpa pizzastål?

sv_SESwedish