Villket härligt avslut på veckan

Vilket härligt avslut på veckan det blev med stormöte och afterwork. Ungefär en gång i månaden samlar vi all personal för att berätta om både det som har varit och komma skall. Idag fick alla 5 S-grupper berätta och visa hur de jobbar med ording och reda i sina 5 S-grupper.

Lundgrens strävar alltid efter att leverera ett bra projekt till en nöjd kund. Vi vill ha både nöjda kunder och medarbetare. För att skapa en bättre och säkrare arbetsplats med högre trivsel och bättre lönsamhet arbetar vi med 5 S varje fredag. 5 S är ett strukturerat arbetssätt att arbeta med ordning och reda. Väntan, överproduktion, överarbete, lager, transporter, rörelse, omarbete och outnyttjad kreativitet är 7 + 1 vanliga slöserier i en verksamhet. Våra smidesteam träffas därför varje vecka för att jobba med förbättringar i vår smidesverkstad. Förbättringarna som både förbättrar och effektiviserar produktionen och skapar högre trivsel vilket gynnar både oss och våra kunder.

Det har hänt mycket i 5 S-grupperna den senaste tiden så nu gäller det att upprätthålla den goda ordningen och fortsätta och minska slöserierna. Det är ett nöje att få ta del av engagemanget i grupperna och höra alla kreativa idéer som vår personal har. Den grupp som gör flest förbättringar brukar belönas med ett litet pris. Vissa grupper är mer kreativa än andra i poängsättningen 🙂

Vinnare månadens bild och hållbarhetstävlingen

Under mötet delade vi även ut pris till vinnarna i månadens bild i februari och mars. Den grupp som gjort flest insatser för miljön i vår hållbarhetstävling fick också ett hållbart pris. Gruppen som vann hade gjorde hela 82 insatser var för miljön under en månad!

Exklusiva grillen

Efter mötet var det äntligen dags att inviga den nya exlusiva grillen som våra smeder både designat och tillverkat på egen hand. Burgarna smakade fint även om vårsolen lös med sin frånvaro. Jag tror att grilllen kommer att användas flitigt framöver. Vilket härligt avslut på veckan det blev!

*********************************
LUNDGRENS SMIDE – Smide & glas sedan 1952
Nöjda kunder & medarbetare

Behöver du hjälp? Då ska du ringa 08-684 118 00 eller skicka din förfrågan till anbud@smide.com  Vi hjälper dig att hitta den bästa lösningen!

A Lundgrens Smide erbjuder det mesta inom stål-, glas- och smideskonstruktioner och vi har över 70 års erfarenhet av både tillverkning och montage. Vi levererar kompletta helhetslösningar och har riktat in oss på avancerade smides- och glasjobb till både företag och privatpersoner. Lundgrens gör även celldörrar och säkerhetsdörrar till bland annat anstalter och häkten. Vi har fullt utrustade verkstäder i Bromma och Järfälla. Hos oss får du hållbart smide och även bra och snabb service.  Vi har över 50 erfarna och skickliga smeder som står till din tjänst! 

Du kan också följa oss på våra sociala medier:
FACEBOOK
LINKEDIN 
INSTAGRAM
Tik-Tok

Jobba hos oss?  Då ska du kolla in vad vi söker just nu.

Och, du har väl inte missat att vi även ordnar svetskurser och att du dessutom kan köpa pizzastål?

sv_SESwedish