Såhär gör du smashburger

Smashburger är poppis! En smashedburger handlar om att få så bra yta som möjligt. Tack vare att köttytan får direktkontakt med det varma stålet blir den saftig, god och krispig på utsidan. Så kallad maillardreaktion uppstår dvs en kemisk reaktion mellan kolhydrater och aminosyror i köttet och det blir gyllenbrunt och karamelliserat. Använd med fördel ett pizza/bak/stekbord på grillen eller spisen.

Såhär gör du smashburger

  1. Värm upp stålet på grillen eller spisen.
  2. Forma köttfärsen till bullar och lägg det på stålet. Inget matfett behövs vid stekningen.
  3. Pressa ut färsen direkt på stålet med hjälp av en grillpress/smasher. Håll kvar trycket en liten stund, ca 10 sekunder. Salta och/eller krydda efter smak.
  4. Vänd burgarna när burgarna börjar ”blöda”, dvs när du ser köttsaft börja tränga sig upp på den ostekta sidans yta. Köttet brukar fastna så använd en bra stekspade.
  5. På bara några minuter är dina hamburgare färdiga att äta. På med goda tillbehör och njut av din hemmagjorda burgare!

Sugen på att testa?

I vår webbshop kan du köpa både bak/pizzastål och grillpress/smasher till bra pris. Snabba leveranser. Du kan också komma till vår smidesverkstad i Bromma och köpa på plats. Vi har öppet måndag – torsdag kl 06.30-15.45 och fredag 06.30 – 14.15. Vi tar swish. Välkomna!

P.S. fredag 14 maj har vi stängt men är åter måndag 24 maj.

***************************************************************************

LUNDGRENS SMIDE – Smide & glas sedan 1952

Vårt mål är att alltid leverera bra projekt till en nöjd kund!

Lundgrens Smide erbjuder det mesta inom stål-, glas- och smideskonstruktioner till både byggföretag och privatpersoner. Vi gör det mesta inom byggnadssmide, glas- och metallpartierinredningssmide och servicesmide och anordnar även svetskurser. Lundgrens utför gärna avancerade smiden och glasjobb där vi bidrar med vår kompetens och ger förslag till tekniska lösningar.

 Vi har fullt utrustade verkstäder i både Bromma och Järfälla och kan därför ge bra och snabb service. Över 50 personer jobbar hos oss.  

Du kan följa oss på våra sociala medier:

FACEBOOK

LINKEDIN 

INSTAGRAM

Tik-Tok

Hör gärna av dig om du vill ha ett kostnadsfritt förslag. Du kan också skicka din förfrågan till anbud@smide.com eller fylla i detta formulär. Om du vill prata med någon av våra projektledare kan du ringa oss på s 08-684 118 00.

sv_SESwedish