Nu svetsar vi i Bromma och i Afrika

Att vi gör så många olika saker är något som utmärker Lundgrens och som jag tycker är väldigt roligt! Allt från exklusiva entréer och säkerhetsdörrar till pizzastål och svetsning i Afrika. Att få nya utmanande uppgifter, stora som små, ger iallafall mig en boost av ny energi och att det är roligt att jobba.

I en annan del av världen

I Burundi håller Eezer gänget på att sätta upp en liten verkstad för att tillverka 48 ambulansvagnar lokalt. Nu är några av våra gamla arbetsbänkar och maskiner på plats i verkstaden. 

Produktionen av vagnarna är i full gång. För att få vagnarna färdiga i tid jobbar gänget nästintill dygnet runt. De utbildar också lokal befolkning i hur vagnarna ska byggas. När vagnarna är färdiga ska de ut till kliniker i Burundi för att minska mödradödligheten som är ett stort problem. Det långsiktiga målet är att alla kvinnor på den Afrikanska landsbygden ska kunna ta sig till en klinik för att föda på ett säkert och kostnadseffektivt sätt. 

Under veckan har gänget också följt upp ekipagen som levererades i södra Burundi för två år sedan. Vagnarna används för att transportera gravida mödrar till kliniker när det är dags att föda. Det är två kvinnor som åkt från den lilla bykliniken till en större klinik för att förlösa barnen med brådskande kejsarsnitt. Vagnarna gjorde det möjligt att ta sig fram på svåra vägar i livshotande tillstånd. Det handlade om liv eller död och i dessa fall hann de fram i tid. Vi hoppas att vagnarna kommer användas flitigt framöver och rädda ännu fler liv.

Teamet består av smidesföretagarna Stefan och Richard, Eezers eldsjäl Lars, maskiningenjören Magnus och motorcykelbyggaren Dennis. Vilka hjältar!

Eezer är ett projekt som ligger oss varmt om hjärtat och som är ett av våra viktigaste projekt. För det är en obeskrivlig känsla att kunna vara med och göra världen lite bättre. Det tackar vi alla på Lundgrens för eftersom det är ni som gör detta möjligt! Och, jag känner mig mycket stolt över vårt arbete!

Eezer i Burundi

Samtidigt i Bromma

Just nu tillverkar vi diverse smidesprodukter i vår smidesverkstad i Bromma. Höstens svetskurser har börjat med taggade deltagare som vill lära sig att svetsa eller utveckla sina svetskunskaper. Våra nya projektledare Lasse och Mattias är på plats så nu har vi kapacitet att ta oss an fler smidesjobb. Här är ett axplock av vad vi gör just nu.

***************************************************************************

LUNDGRENS SMIDE – Smide & glas sedan 1952

Vårt mål är att alltid leverera bra projekt till en nöjd kund!

Lundgrens Smide erbjuder det mesta inom stål-, glas- och smideskonstruktioner till både byggföretag och privatpersoner. Vi gör det mesta inom byggnadssmide, glas- och metallpartierinredningssmide och servicesmide och anordnar även svetskurser. Lundgrens utför gärna avancerade smiden och glasjobb där vi bidrar med vår kompetens och ger förslag till tekniska lösningar. Och, du har väl inte missat våra storsäljare bak/pizzastål och grillpress?

 Vi har fullt utrustade verkstäder i både Bromma och Järfälla och kan därför ge bra och snabb service. Över 50 personer jobbar hos oss.  

Du kan följa oss på våra sociala medier:

FACEBOOK

LINKEDIN 

INSTAGRAM

Tik-Tok

Hör gärna av dig om du vill ha ett kostnadsfritt förslag. Du kan också skicka din förfrågan till anbud@smide.com eller fylla i detta formulär. Om du vill prata med någon av våra projektledare kan du ringa oss på  08-684 118 00.

sv_SESwedish