Svetskunskaper på prov

Idag får våra smeder visa sina svetskunskaper genom att lägga svetsprov. De ska lägga stumsvets på rör. En svetskontrollant övervakar själva provläggningen. Han verifierar att svetsaren följer angiven WPS och att de krav som ställs i standarden är uppfyllda. När provet är klart utför kontrollanten en visuell kontroll av provet. Om kraven är uppfyllda är en oförstörande provning i form av röntgen är aktuellt. Vid godkänt resultat i röntgen kommer ett svetsarprövningsintyg utfärdas och då är det bara att ut och svetsa igen 🙂

Behöver du lägga ett svetsprov?

Då kan du boka in dig på en svetsarprövning hos oss! Vi ordnar lokal, svetsmaskiner, tillsatsmaterial, material och WPS:er. Vi samarbetar med en etablerad tredje part certifieringsorgan som övervakar och bedömer att kraven är uppfyllda i enlighet med aktuell standard. Ett svetsarprövningsintyg kommer att utfärdas vid godkänt svetsarprov.

Vi ordnar svetsarprövningar i de flesta svetsmetoder, svetslägen, materialkvaliteter och dimensioner. Du väljer själv vilket material, godstjocklek, svetsläge och svetsmetod svetsarprovet ska omfatta.

Vill du veta mer? Då ska du kontakta oss på 08-684 118 00 eller svetskurs@lundgrenab.se för datum och prisuppgift. Det går också bra att boka in träningstillfällen eller en anpassad svetskurs inför svetsarprovet.

*********************************************************
LUNDGRENS SMIDE – Smide & glas sedan 1952
Bra projekt till en nöjd kund!


Lundgrens Smide erbjuder det mesta inom stål-, glas- och smideskonstruktioner till både byggföretag och privatpersoner. Vi gör det mesta inom byggnadssmide, glas- och metallpartierinredningssmide och servicesmide och anordnar även svetskurser. Lundgrens utför gärna avancerade smiden och glasjobb där vi bidrar med vår kompetens och ger förslag till tekniska lösningar. Och, du har väl inte missat våra storsäljare bak/pizzastål och grillpress?
 Vi har fullt utrustade verkstäder i både Bromma och Järfälla och kan därför ge bra och snabb service. Över 50 personer jobbar hos oss.  


Du kan följa oss på våra sociala medier:
FACEBOOK
LINKEDIN 
INSTAGRAM
Tik-Tok


Vill du ha hjälp? Hör gärna av dig så får du ett kostnadsfritt förslag. Du kan också skicka din förfrågan till anbud@smide.com eller fylla i detta formulär. Om du vill prata med någon av våra projektledare kan du ringa oss på  08-684 118 00.

Jobba hos oss? Vi har alltid plats för skickliga personer med rätt inställning. Här kan du se vad vi söker just nu.

sv_SESwedish