Svetsning för blivande borrtekniker – nu kör vi!

Svetsbordet är laddat med svetsar, slagghackor, metallborstar, svetselektroder m.m. Runt bordet står ett gäng blivande borrtekniker som idag börjar sin svetsmodul i MMA-svetsning (pinnsvetsning). Vår erfarne svetsare Samer ska lära deltagarna att svetsa i svetsläge PC liggande vertikalt (röret stående). Ett mål som deltagarna ska under kursen. Nu kör vi svetsmodulen för blivande borrtekniker för tredje året i rad!

Kursen består av teori, praktisk svetsteknik och metoder som är anpassade för målgruppen. Den är i huvudsak praktiskt inriktad och innehåller massor med svetstimmar. Så långt det är möjligt utgår kursledaren från gruppens erfarenheter och förkunskaper. Eftersom många av deltagarna aldrig har svetsat tidigare behöver de lära sig från grunden. Att lära sig svetsa foderrör kräver en del träning. Även för den som har svetsat tidigare då det ställs höga krav på svetsningen. För att deltagarna ska nå målet behöver de därför svetsträning i både käl-, plåt- och rörsvets. Fogberedningen av foderrören sker genom svarvning och är snart klar. När deltagarna är redo får de gå från plåt till rör. 

Svarvning av foderrör

Svetsmodul för blivande borrtekniker

Årets borrteknikerutbildning startade den 14 mars. Det är en arbetsmarknadsutbildning på totalt 37 veckor som bedrivs på Yrkesplugget i Uppsala. I snart 30 år har Borrföretagen utbildat blivande borrare och fortbildat yrkesaktiva. För drygt tre år sedan blev vi kontaktade av Borrföretagen som undrade om vi kunde hålla i svetsmodulen. På den vägen är det och det är verkligen en ära att få hålla i svetsmodulen för blivande borrtekniker för tredje året i rad. Vi hoppas såklart på ett långt samarbete kring svetsdelen i borrteknikerutbildningen. 

Vill du ha en uppdragsanpassad utbildning?

Vi skräddarsyr svetskurser efter behov och önskemål. Våra erfarna kursledare håller kurser i TIG, MIG/MAG och MMA-svetsning åt privatpersoner, företag och även skolor. Vi anordnar även svetsevent. Kontakta oss så berättar vi mer. Kolla också in vårat ordinarie kursutbud.

********************************************************
LUNDGRENS SMIDE – Smide & glas sedan 1952
Bra projekt till en nöjd kund!

Lundgrens Smide erbjuder det mesta inom stål-, glas- och smideskonstruktioner till både byggföretag och privatpersoner. Vi gör det mesta inom byggnadssmide, glas- och metallpartierinredningssmide och servicesmide och anordnar även svetskurser. Lundgrens gör gärna avancerade smiden och glasjobb där vi bidrar med vår kompetens och ger förslag till tekniska lösningar. Och, du har väl inte missat våra storsäljare bak/pizzastål och grillpress?
 Vi har fullt utrustade verkstäder i både Bromma och Järfälla och kan därför ge bra och snabb service. Över 50 personer jobbar hos oss.  


Du kan följa oss på våra sociala medier:
FACEBOOK
LINKEDIN 
INSTAGRAM
Tik-Tok


Vill du ha hjälp? Då ska du höra av dig så får du ett kostnadsfritt förslag. Du kan också skicka din förfrågan till anbud@smide.com eller fylla i detta formulär. Om du vill prata med någon av våra projektledare går det även bra att ringa oss på  08-684 118 00.

Jobba hos oss? Vi har alltid plats för skickliga projektledare och smeder med med rätt inställning. Här kan du se vad vi söker just nu.

sv_SESwedish