När gemenskap står i fokus

Det är fredag och dags för Lundgrens årliga 5 S-dag och julfest. Det har varit rätt rörigt på verkstaden den senaste tiden med stora produktioner, ombyggnation och ny personal. Inte så konstigt med tanke på den expansiva fas som vi befinner oss i. Det är mycket spännande som händer men det medför också att det är svårt att skapa och behålla en bra 5 S-kultur. Slöserierna blir många och kostsamma. Onödigt letande, väntande och oreda på lagret är några. Så denna 5 S-dag är efterlängtad av många! Lite som en nystart ???? 

Med lite gofika i magen kör vi igång. Alla är indelade i grupper med ansvar för varsitt område på verkstaden. Det är fullt ös. Alla hjälps åt och betar av aktivitet efter aktivitet. Efter en stund kommer även de som egentligen inte har tid att vara med. Men genom att delta blir alla en del av en gemenskap om att göra något bra tillsammans. Allt känns härligt och roligt! Jag blir helt tagen av det fantastiska engagemang som finns. Alla jobbar mot det gemensamma målet – att skapa en bättre och säkrare arbetsplats med högre trivsel och bättre lönsamhet. 

Efter en stund tar vi en paus och käkar pizza. Det smakar bra efter hårt jobb. Några känner att träningsvärken börjar smyga sig på. Särskilt för de som i vanliga fall sitter på en kontorsstol om dagarna.

Mätta och glada kör vi igång igen och röjer på in i det sista. Innan vi slutar för dagen är det dags att utse en vinnare och det är den grupp som utfört flest förbättringar. Och vinnare är webbshopen och blå verkstaden 1. Stort grattis! Innan vi beger oss hemåt för att svida om till festkläder tackar vi alla för fina insatser och ett härligt engagemang.

Julfest

Det är dags för julfest! När dörrarna slår upp på Skroten vid nya Djurgårdsvarvet kliver vi in i en rustik och mysig lokal bland bojar, rep och julpynt med doft av tjära och jul! Vi äter gott och umgås. Stämningen är på topp och glada skratt klingar. Vi dansar och sjunger. Några uppträder med arabisk och persisk skönsång medan andra grattar Lundgrens som fyller 70 år! Vilka dolda talanger det finns bland oss! Och, vilket härligt gäng vi har! Jag blir rörd över hur kul vi har tillsammans och att alla bjuder på sig själva och bidrar till en bra gemenskap. 

Gemenskap

Just gemenskap är ett av Lundgrens viktigaste mål då vi vet att gemenskap är viktigt i arbetslivet. Gemenskap är det ofta den bakomliggande faktorn som gör att det är roligt att gå till jobbet. Det vi vanligtvis värdesätter mest på en arbetsplats är arbetskamraterna, teamkänslan och gemensamma mål. Vi mår bra när vi har samhörighet med varandra. När vi-känslan stärks fungerar och presterar vi bättre ihop och engagemanget ökar. Vi ger mer, blir effektivare och har roligare och det skapar bra förutsättningar för goda prestationer! Därför blir jag väldigt glad att se den starka gemenskap som finns på Lundgrens! 

Redo för slutspurten

Nu kliver vi in i en rejäl slutspurt innan det är dags att knyta ihop säcken för det här året. Det är hur spännande som helst och det är nu allt avgörs. Projekt som både ska slutföras och påbörjas. Offerter som ska in och spännande affärer som vi hoppas på att vinna. Att vi har en stark gemenskap, ett bra samarbete och har kul tillsammans är goda förutsättningar för att vi ska lyckas. Så nu kör vi in i det sista!

********************************************************
LUNDGRENS SMIDE – Smide & glas sedan 1952
Att leverera ett bra projekt till en nöjd kund!

Lundgrens Smide erbjuder det mesta inom stål-, glas- och smideskonstruktioner till både byggföretag och privatpersoner. Vi gör det mesta inom byggnadssmide, glas- och metallpartierinredningssmide och servicesmide och anordnar även svetskurser. Lundgrens gör gärna avancerade smiden och glasjobb där vi bidrar med vår kompetens och även ger förslag till tekniska lösningar. Och, du har väl inte missat våra storsäljare bak/pizzastål och grillpress?
Vi har fullt utrustade verkstäder i både Bromma och Järfälla och kan därför ge bra och snabb service. Över 50 personer jobbar hos oss.  

Du kan följa också oss på våra sociala medier:
FACEBOOK
LINKEDIN 
INSTAGRAM
Tik-Tok

Vill du ha hjälp? 

Då ska du höra av dig så får du ett kostnadsfritt förslag. Du kan också skicka din förfrågan till anbud@smide.com eller fylla i detta formulär. Om du vill prata med någon av våra projektledare går det även bra att ringa oss på  08-684 118 00.

Jobba hos oss?  Här kan du se vad vi söker just nu.

sv_SESwedish