Sista veckan i maj

Det är sista veckan i maj. Veckorna rusar fram, tyckte nyss att det var måndag och nu är det helg igen! I måndags ställde jag mig frågan vad ska jag göra den här veckan och nu ställer jag mig frågan vad har jag gjort den här veckan? Kanske inte det jag tänkte mig men däremot en massa andra vettiga och roliga saker. Hos oss händer det massor hela tiden.

I smidesverkstaden

I smidesverkstaden tillverkade vi rostfria räcken, trappor, metallglaspartier, montrar m.m. Resten av gänget var ute i ösregnet och monterade bland annat smidesträd på Hötorgsterassen och planteringslådor i cortén på en innergård. 

Smidesdetaljer räcke i rostfritt

Det var dags för första delen i revisionen gentemot Specialfastigheters ansvarskod för leverantörer samt hållbarhetskrav i avtal. Tillsammans jobbar vi för goda arbetsvillkor, en säker arbetsmiljö, miljöhänsyn, mänskliga rättigheter, antikorruption och hög affärsetik. Ett spännande och viktigt arbete!

Massor av svets

Det var en rad olika svetskurser denna vecka. MISA fortsatte sin nybörjarkurs i svetsning. Ett gäng från Tom Tits introducerades och fördjupade sina kunskaper inom TIG, MIG/MAG och MMA-svetsning. En nöjd deltagare på metallslöjden blev klar med sin grillåda. När han kom till metallslöjden första gången hade han en idé och med hjälp av kursledaren genomförde han sitt projekt. Deltagarna på MMA-svetskursen tränade inför svetsarprövningen nästa vecka medan en ny grupp började en TIG-svetskurs. Ena gruppen blivande borrtekniker avslutade sin svetsmodul med ett slutprov i svetsa i svetsläge PC liggande vertikalt (röret stående).

Slutprov svetsmodul borrteknikerutbildning
Grilllåda som tillverkats på metallslöjden

Nu är kursdatum för våra svetskurser i höst ute och är öppna för anmälan. Passa på att lära dig svetsa i sommar eller höst.

Hett värre

Aviseringar om beställningar av pizzastål och smashers duggar tätt. Paket efter paket skickas kors och tvärs över hela landet. Att det finns så många ställen i detta avlånga land som jag inte ens hade en susning om att de fanns. Nu har vi också ett spännande samarbete på gång i vår webbshop med nya exklusiva smidesprodukter. Så håll utkik efter det. Vem hade kunnat ana för ett år sedan att försäljningen i shoppen skulle växa så här? 

Marco tillverkar hamburgesmasher

Avslutningsvis

Det blev också några möten inbokade med sökande till våra tjänster som smed och projektledare. Då arbetet med rekryteringen sker löpande så är det bara att söka tjänsterna. 

En skön avslutning på veckan var fredagsfikat och 5 S. Skönt att avsluta veckan med att skapa lite ordning och reda inför nästa vecka. Hursom helst gör man det man kan och hinner även om det inte alltid är det man tänkt sig. Nu är sista veckan i maj slut och det är dags att njuta av en skön helg! Det verkar bli fint väder så det lär nog bli en och annan smashburger. Om du är nyfiken på hur man gör kan du kolla in den här videon.

Trevlig helg!

***************************************************************************

LUNDGRENS SMIDE – Smide & glas sedan 1952

Vårt mål är att alltid leverera bra projekt till en nöjd kund!

Lundgrens Smide erbjuder det mesta inom stål-, glas- och smideskonstruktioner till både byggföretag och privatpersoner. Vi gör det mesta inom byggnadssmide, glas- och metallpartierinredningssmide och servicesmide och anordnar även svetskurser. Lundgrens utför gärna avancerade smiden och glasjobb där vi bidrar med vår kompetens och ger förslag till tekniska lösningar.

 Vi har fullt utrustade verkstäder i både Bromma och Järfälla och kan därför ge bra och snabb service. Över 50 personer jobbar hos oss.  

Du kan följa oss på våra sociala medier:

FACEBOOK

LINKEDIN 

INSTAGRAM

Tik-Tok

Hör gärna av dig om du vill ha ett kostnadsfritt förslag. Du kan också skicka din förfrågan till anbud@smide.com eller fylla i detta formulär. Om du vill prata med någon av våra projektledare kan du ringa oss på  08-684 118 00.

sv_SESwedish