25 % i rabatt på valfri svetskurs

Nu är det sommarrea på våra svetskurser och du får 25 % i rabatt på valfri svetskurs. Vi har kurser i TIG, MIG/MAG och MMA samt kombinationskurser. Både för nybörjaren och den som vill utveckla sina kunskaper i svetsning. Vi ordnar kurser för privatpersoner, företag och skolor. Rabatten gäller även metallslöjden där du kan skapa och reparera egna föremål i smide. Från idé till färdig produkt!

Du får rabatt på valfri svetskurs fram till 30 juni. Mer information och anmälan ser du här.

Metoder för svetsning

Det finns många olika metoder och tekniker att välja på när det kommer till svetsning. Gemensamt för alla är att man använder sig av en el- eller gassvets eller en kombinerad svets.

MIG/MAG

Gas Metal Arc Welding är mer känd som MIG eller MAG-svetsning och tillhör de vanligaste metoderna som används idag . Metoderna används framförallt vid svetsning av aluminium och legerade material som till exempel rostfritt stål. En vanligt metod när det kommer till hemmareparationer, kanske framför allt i bilar och bilplåt. Metoderna är snabba och behöver inte speciellt mycket efterarbete.

Den kan användas i alla tjocklekar på material och man kan svetsa i samtliga lägen. Metoderna är snabba och kräver inte mycket efterarbete. Däremot är metoden känslig för rost och orenheter som kan orsaka porbildning i svetsen. Om du använder dessa metoder är det att vara inomhus då luftdrag kan störa svetsprocessen.

TIG – Gasvolframsvetsning

Gasolframsvetsning eller TIG-svetsning är en smältsvetsmetod som fått sitt namn från den engelska benämningen Tungsten Insert Gas. Metoden är långsammare än metallbågsvetsning. Fördelen med metoden är att den kan ge mer kvalitativa resultat. TIG-svetsning är lämplig om du ska göra svetsarbeten där slutresultatet ska vara visuellt tilltalande. Den används på alla svetsbara material och ofta för svetsning av tunnare material just på grund av att det är en långsammare svetsmetod.

MMA-svetsning – Metallbågsvetsning

MMA-svetsning (pinnsvetsning) betyder metallbågsvetsning och är den mest förekommande svetsmetoden som används inom såväl bygg- som designsmide. Den används till flera olika metaller och går att utföra med enkel utrustning. Därför är det en lämplig inkörsport till svetsning eftersom den innehåller svetsningens alla moment. Den har också förhållandevis enkel utrustning. MMA-svetsning är lämplig för utomhusbruk och inte lika väderkänslig som andra svetsmetoder. Därför används den ofta vid reparationer. Den kräver en viss vana eftersom svetsmetoden är långsam.

********************************************************
LUNDGRENS SMIDE – allt inom smide & glas sedan 1952
Att leverera ett bra projekt till en nöjd kund!

Lundgrens Smide levererar i Stockholm sedan 1952. Vi erbjuder det mesta inom stål-, glas- och smideskonstruktioner till både byggföretag och privatpersoner. Vi gör det mesta inom byggnadssmide, glas- och metallpartierinredningssmide och servicesmide och anordnar även svetskurser. Lundgrens gör gärna avancerade smiden och glasjobb där vi bidrar med vår kompetens och ger förslag till tekniska lösningar. Och, du har väl inte missat våra storsäljare bak/pizzastål och grillpress?
Vi har fullt utrustade verkstäder i både Bromma och Järfälla och kan därför ge bra och snabb service. Över 50 personer jobbar hos oss.  

Du kan följa oss på våra sociala medier:
FACEBOOK
LINKEDIN 
INSTAGRAM
Tik-Tok

Vill du ha hjälp? 

Då ska du höra av dig så får du ett kostnadsfritt förslag. Du kan också skicka din förfrågan till anbud@smide.com eller fylla i detta formulär. Om du vill prata med någon av våra projektledare går det även bra att ringa oss på  08-684 118 00.

Jobba hos oss? Vi har alltid plats för skickliga projektledare och smeder med med rätt inställning. Här kan du se vad vi söker just nu.

sv_SESwedish