Det bästa med Lundgrens är vårt engagemang i Eezer!

Nu är det Mattias Bäckström från Lundgren Smides tur att följa med på en uppföljningsresa i samarbete med Eezer Iniative. En resa fylld av upplevelser väntar! 

Lundgrens Smide blev engagerade i Eezer för fem år sedan. När Eezers motorcykelambulansvagnar dök upp på facebook väckte det vårt intresse direkt. Efter ett tryck på gillaknappen blev vi kontaktade av Eezers eldsjäl Lars Klingsbo. Han berättade att de behövde duktiga svetsare i projektet. Så passande för vi ville hitta ett välgörenhetsprojekt att engagera oss i. Strax därefter följde fem personer från Lundgrens med på en orienteringsresa. Alla kände direkt att här kan vi vara med och göra skillnad! 

På den vägen var det och nu har Lundgrens varit engagerade i projektet i fem år. Genom åren har flera anställda följt med på uppföljningsresor i Kenya och Tanzania. Vi har bidragit med både resestipendier och tävlat ut resor. Våra smeder har tillverkat visningsexemplar och platta paket som skickats till Afrika. Vi har varit med och byggt upp en verkstad i Burundi och utbildat lokal befolkning i hur man bygger ambulans vagnar. Och, än är det inte slut. För nästa vecka drar vi igång ett projekt tillsammans med Misa där deltagarna ska bygga ambulansvagnar. 

Eezer är med andra ord ett projekt som ligger oss varmt om hjärtat.

Mot Kenya – uppföljningsresa

Det är en laddad Mattias som reser till Kenya. För han tycker att Eezer är ett väldigt bra projekt eftersom ambulansvagnarna gör skillnad på riktigt och hjälper många människor på plats. Han tycker att det ska bli jättekul att få se vagnarna på plats! Mattias tycker att vårt engagemang i Eezer är det bästa med Lundgrens. Han är därför tacksam för att han får följa med på en uppföljningsresa. 

Det är ett gäng på cirka tio personer som följer med på resan. Flera av deltagarna har varit med tidigare i både Kenya och Burundi. Det är ett späckat schema som väntar. Syftet med denna resa är att lära sig mer om arbetet med Eezers motorcykelambulanser. Idag hjälper ambulansvagnarna hjälper gravida kvinnor i masajbyarna att ta sig till till klinikerna på ett säkert sätt. Gänget kommer även göra en teknisk service av Eezer-ambulanserna och följa upp hur de fungerar i praktiken. 

När de anländer kommer de resa från Nairobi ner sydost till Maasai Mara. De kommer att resa i masajbyarna i södra delen av Kenya. Slutligen är de tillbaka i Nairobi igen. Mattias kommer åka med i följebilen. Flera av deltagarna kommer färdas på motorcyklar och få uppleva en terräng som är svår att ta sig fram.

Under resan kommer de att träffa olika personer och organisationer på plats som är involverade i olika typer av utvecklingsarbeten. Som tidigare sagt kommer det bli en resa med många upplevelser och spännande möten. När Mattias kommer hem ser vi fram emot att höra mer om hans uppföljningsresa.

Kenyaresa 2022
Eezers uppföjningsresa Kenya november 2022

Lästips

Och det finns mycket mer att läsa i våra månadsbrev genom åren. 

Fakta om EEZER

Mödradödligheten är stor i många delar av världen. I Kenya dör 400 av 100 000 mödrar i samband med graviditeten, samma siffra i Sverige är 4. FN:s mål är att mödradödligheten i världen ska minskas till 70 dödsfall per 100 00 förlossningar till 2030.

Eezer Initiativet är ett svenskt nätverk av individer, organisationer och företag som aktivt samarbetar för minskad mödradödlighet på den afrikanska landsbygden. Det saknas ofta transportmedel till sjukvården och det är något som Eeezer försöker lösa med hjälp av mc-baserade sjuktransporter. Dessa mc-ambulansvagnar ska klara den svårframkomliga terrängen på den afrikanska landsbygden. MC-vagnarna är framtagna i samarbete med företagen Industriverktyg, Lundgren Smide och Devex Mekatronik. Målet är att konstruktionen ska vara enkel att tillverka lokalt.

I dag rullar flera mc-ambulanser i bland annat Kenya, Tanzania och Burundi. Förutom att rädda liv finns ett mål att ska skapa arbetstillfällen.

Finansieringen av projektet sker dels genom frivilliga insatser av både enskilda och företag, dels genom gåvor, månadsgivare och företagssponsring. För de som vill engagera sig i Eezers arbete ordnas resor där man får se och uppleva verksamheten på plats. Man kan välja att åka motorcykel eller bil.För mer information om Eezer, gå in på www.eezer.org

********************************************************
LUNDGRENS SMIDE – Smide & glas sedan 1952
Att leverera ett bra projekt till en nöjd kund!

Lundgrens Smide erbjuder det mesta inom stål-, glas- och smideskonstruktioner till både byggföretag och privatpersoner. Vi gör det mesta inom byggnadssmide, glas- och metallpartierinredningssmide och servicesmide och anordnar även svetskurser. Lundgrens gör gärna avancerade smiden och glasjobb där vi bidrar med vår kompetens och även ger förslag till tekniska lösningar. Och, du har väl inte missat våra storsäljare bak/pizzastål och grillpress?
Vi har fullt utrustade verkstäder i både Bromma och Järfälla och kan därför ge bra och snabb service. Över 50 personer jobbar hos oss.  

Du kan följa också oss på våra sociala medier:
FACEBOOK
LINKEDIN 
INSTAGRAM
Tik-Tok

Vill du ha hjälp? 

Då ska du höra av dig så får du ett kostnadsfritt förslag. Du kan också skicka din förfrågan till anbud@smide.com eller fylla i detta formulär. Om du vill prata med någon av våra projektledare går det även bra att ringa oss på  08-684 118 00.

Jobba hos oss?  Här kan du se vad vi söker just nu.

sv_SESwedish